Έδωσα αίμα για πρώτη φορά 25/10/2001 για μια κοπέλα από το φροντιστήριο που δεν ήξερα, μόνο και μόνο γιατί μας παρακάλεσαν, αν μπορούμε να το κάνουμε. Τότε ανακάλυψα ότι ανήκω στο 0-, αυτήν την ομάδα αίματος που θεωρείται σπάνια, ή τουλάχιστον θεωρούνταν τότε σπάνια. Από το 2001 λοιπόν, μέχρι σήμερα πηγαίνω και δίνω εθελοντικά ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα που μου επιτρέπεται (3-4 μήνες).
Η εθελοντική αιμοδοσία μόνο καλά μπορεί να προσφέρει. Ενδεικτικά αναφέρω την ανανέωση του αίματος του εθελοντή, την κοινωνική προσφορά, το περιοδικό τσεκ απ (το αίμα εξετάζεται για βασικές μεταδοτικές ασθένειες και αν (μακριά από μας!) υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε ειδοποιεί το κέντρο αιμοδοσίας).
Αυτά περί βαρεμάρας και έλλειψης χρόνου τ' ακούω βερεσέ. Σε κάποιο νοσοκομείο, να μην αναφέρω και τα πάρω πάλι στο κρανίο, έφτασαν σε σημείο να με κατηγορήσουν ότι δίνω αίμα μόνο και μόνο για να παίρνω τις¨"τιμητικές" άδειες από την υπηρεσία μου (καθότι δημόσιος υπάλληλος). Εδώ κυνηγάνε τους αιμοδότες με το τουφέκι, κι ο αχρείος νοσοκόμος τόλμησε να ξεστομίσει αυτή την κουβέντα.
Παρά το γεγονός αυτό κι αφού ξεπέρασα το σοκ της επίθεσης σε μια πράξη αλληλεγγύης και αλτρουισμού, απευθύνθηκα σε άλλο αιμοδοτικό κέντρο και συνέχισα.
Η ιδέα του εισηγητή του θέματος είναι αξιοθαύμαστη, αλλά μην περιμένετε ομαδικές κινητοποιήσεις για να ξυπνήσετε τη συνείδησή σας. Εγώ θα πάω την Παρασκευή το πρωί, την ημέρα των γενεθλίων μου, μια που πέρασαν ήδη 4 μήνες από την τελευταία μου εθελοντική αιμοδοσία. Όποιος μπορεί και θέλει, ας πάει στο πλησιέστερο στην περιοχή του κέντρο αιμοδοσίας κι ας θεωρήσει ότι πήγαμε μαζί.
Εγώ θα σας σκέφτομαι εκείνη την ώρα...
Καλή αρχή!
Time slips by like grains of sand...
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Kerato στις 21-05-2007 20:39 ]