Ανάμεσα στα σύννεφα.
Δεν είμαι εδώ, για να προσγειωθώ ... μόνο για να πετάξω ψηλότερα.
18 Αυγούστου 2009, 14:13
Χίλιες καμήλες μόνο...
Ζωή  

 

Εντυπωσιασμένη από το τεράστιο κατάστημα με έπιπλα αντίκες, κάθησα σε ένα ανάκλιντρο από δέρμα, ξύλο και πολύτιμα πετράδια, ενώ δύο άτομα από την παρέα μας συζητούσαν με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος σχετικά με το κόστος και την αποστολή ενός δερμάτινο καναπέ στην Ελλάδα κι οι υπόλοιποι χάζευαν. Όση ώρα καθόμουν, ένας ντόπιος νεαρός με γλυκιά φυσιογνωμία με κοιτούσε συνεχώς. Κάποια στιγμή με πλησίασε κι αφού μου έκανε ένα-δυο κοπλιμέντα, με κοίταξε με σοβαρό ύφος στα μάτια και με ρώτησε: "Θα μείνεις εδώ, μαζί μου;" Χαμογέλασα  και χωρίς να θέσω θέμα λογικής του ερωτήματος, απάντησα: "Όχι". Εκείνος, με το ύφος μικρού, αθώου παιδιού που ζητά κάτι απολύτως φυσιολογικό, συνέχισε: "Θα σου δώσω και καμήλες". Κάτι είχα ακούσει για το ότι τις νύφες τις "πληρώνουν" στο Μαρόκο, δηλ. δίνουν δώρα στον πατέρα τους κι ότι το πιο ακριβό δώρο που μπορούν να κάνουν οι μέλλοντες γαμπροί είναι οι καμήλες, οπότε "μπήκα στο κόλπο". "Πόσες;" τον ρώτησα; "1000", μου απάντησε εκείνος, χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκεινη τη στιγμή τα παιδιά με πήραν να φύγουμε κι έτσι δεν πρόλαβα ούτε ένα παζάρι να κάνω, να δω μέχρι πόσες καμήλες μπορώ να φτάσω, η "γυνή"!  :)

Όχι, τίποτε άλλο, αλλά, αργότερα, από έναν Μαροκινό μεσίληκα, μισό βέρβερο μισό άραβα, έμαθα ότι οι καμήλες στην περιοχή κοστίζουν γύρω στα 1000-1.500 ευρώ η μία. Κι εκεί που έκανα τον υπολογισμό να  δω την αξία μου σε ευρώ, πήρα τη χαριστική βολή: Για μια καλή νύφη δίνουν 4.000-5.000 χιλιάδες καμήλες! Εγώ με 1000 αδιαπραγμάτευτες ήμουν, δηλαδή, "του πεταματού";; :):)  Είπε κι εκείνος ότι για μένα θα έδινε 5.000 καμήλες  (αλλά εκτός του ότι η "προσφορά" δεν ήταν "σοβαρή", γιατί ήταν ήδη παντρεμένος και εμφανώς γυναικάς, ήταν ήδη αργά για το πληγωμένο ζωντανό μέσα μου αυθορμήτου αξίας χιλίων καμήλων μόνο...) :)

- Πόσες καμήλες πάει "το κορμί", πατριώτ' ; 

16 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

chocolat (18.08.2009)
Κατ’ αρχήν, είσαι πολύ τυχερή που είχες την ευκαιρία να πας στο Μαρόκο, κι ελπίζω να πέρασες καλά!

Δεύτερον, πρέπει να διευκρινήσουμε πως δεν πρόκειται για "πληρωμή" αλλά για "προίκα"! Και τη δίνει η οικογένεια του γαμπρού στην οικογένεια της νύφης!! Εμένα προσωπικά, μ’ αρέσει πολύ αυτό το σύστημα, αλλά δεν είναι το θέμα μας τώρα!

Τρίτον, δε θέλω να είμαι αδιάκριτη, αλλά σε πληροφορώ ότι στην Ανατολή, όσο πιο αδύνατη είσαι, τόσο λιγότερες καμήλες αξίζεις!!

Τέλος, μπορεί το καημένο το παιδί να σε ερωτεύτηκε και να είχε όντως πρόθεση να σε παντρευτεί, αλλά να είναι φτωχός και να έχει μόνο 1000 καμήλες!!

Κλώτσησες την τύχη σου για 4000 καμήλες; Άααχχχ βρε Λάτε, ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βρει ο έρως!! :))

Χαίρομαι που γύρισες σώα κι ανύπαντρη, και δεν πειράζει που χάσαμε τις καμήλες! :)
Latte (18.08.2009)
Χαχαχα, γεια σου βρε σοκολατίτσα με τον ορθολογισμό σου!

Κατ' αρχήν, την τύχη μου εγώ τη δημιούργησα και το αποφάσισα αυτό το ταξίδι μέσα σε 20 λεπτά (ενώ έλεγα ότι δε θα πηγαινα πουθενά μακριά φέτος το καλοκαίρι). Κι ήταν πράγματι υπέροχα στο Μαρόκο (ειδικά η καμηλάδα με επακόλουθη βουτιά στον Ατλαντικό ήταν το ωραιότερο κομμάτι, αν εξαιρέσουμε ότι κόντεψα να γκρεμοτσακιστώ απ' την καμήλα - όχι αυτή δεν ήταν της "προίκας" - γιατί π.χ. κατεβαίνοντας η καμήλα λυγίζει πρώτα τα μπροστινά πόδια και μετά τα πισινά με αποτέλεσμα, ακόμα κι αν έχεις πιαστεί καλά, να κινδυνεύεις να φύγεις μπροστά σφαίρα!).

Δεύτερον, δίκιο έχεις.

Τρίτον, φοβερή πληροφορία! Να μην τα βάψω μαύρα, δηλαδή, που έπιασα μόνο χίλιες! Πάει να πει ότι, αν και ζουμερή, για τους άραβες είμαι αδυνατούλα! :):)

Τέλος, ότι ο έρως ήτο κεραυνοβόλος δεν υπάρχει αμφιβολία! Μας είπαν ότι το να παντρευτεί κανείς στο Μαρόκο είναι πανεύκολο. Δεν το πολυσκέφτονται το πράγμα. Βλέπει ο άντρας μία που του αρέσει (αρκεί αυτό, περί ψυχικού κόσμου και ταιριάσματος ουδείς λόγος, αλλιώς θα δίνανε σε αντάλλαγμα βιβλία του Γιάλομ, όχι καμήλες) και τη ζητά σε γάμο. Έτσι έκανε και ο νυν βασιλιάς, ο Μοχάμεντ ο 6ος, ο οποίος είδε τη νυν γυναίκα του (απλή θνητή, κόρη δασκάλου) από μακριά, την ερωτεύτηκε λόγω της ομορφιάς της κι έστειλε ανθρώπους του να τη βρουν και να του τη φέρουν. Μάλιστα, επειδή είναι μοντέρνος άνθρωπος, κατήργησε με νόμο την πολυγαμία και στη γυναίκα του έδωσε τίτλο ευγενείας, γεγονός που κανένας μονάρχης πριν από αυτόν δεν είχε κάνει (4-4 τις παντρεύονταν οι προηγούμενοι συν τις παλλακίδες με τις ντουζίνες).

Όσο για τη δική μου...παραπάνω κατάκτηση, με 1000-1500 ευρώ την καμήλα = 1 με 1,5 εκατομμύρια ευρώ τις 1000 καμήλες, ε, δεν τον λες και φτωχούλη. Λες οντως να πέταξα την τύχη μου;

:)
hithtoly (18.08.2009)
καλά μπράβο πάντος που δεν πούλησες το κορμί σου για 1000 καμήλες! 4000+ πάνω!!!! έτσι για να μην σε πουν και φτηνή! χεχεχε ωραίο πόστ.καλησπέρα λάττε.
Latte (18.08.2009)
Ναι, βρε Χρήστο, σωστά τα λες!
Πού παει, ο άνθρωπος, με 1000 καμήλες; Ελληνίδα πάει να πάρει, πρώτο πράγμα, όχι αστεία! Ας δώσει κάτι παραπάνω (το 20% το κρατάει ο Χιθτολυ, που με μαρκετάρει ωραία), να το συζητήσουμε το πράγμα...
:P :) Καλησπέρα! :)
sven (18.08.2009)

Γαλατάκι,

καμία από τις παραπάνω ερμηνείες της πρότασης του νεαρού άραβα δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι εκεί είναι μαέστροι στα παζάρια και ξεκινούν, όταν είναι να αγοράσουν, προτείνοντας το 1/4 της εκτιμητέας αξίας του "προϊόντος", και, όταν πωλούν, ζητούν από τον υποψήφιο αγοραστή μία τιμή τετραπλάσια της πραγματικής, επειδή περιμένουν πάντα χοντρό παζάρι. Σε όποια αραβική χώρα και αν πας μπορείς να αγοράσεις ό,τι πωλούν τουλάχιστον στο 1/4 της αρχικής τιμής.

Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη λοιπόν γιατί η αξία σου σε καμήλες είναι τουλάχιστον 1500Χ4, δηλ. 6000 ευρώ το λιγότερο και με μπούρκα, όχι ντυμένη δυτικοευρωπαϊκά!!! Πάλι κορόιδο πήγε να πιάσει, καθώς που να ξέρεις από τέτοια αλισβερήσια εσύ.

Το ρητορικό σου ερώτημα εγώ το διάβασα αρχικά "πόσες καμήλες μπορώ να φθάσω γυμνή"!!!!! Τέλος πάντων, αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε μιλάμε για αξία τουλάχιστον τετραπλάσια της πραγματικής με ένδυση(δηλ. με μπούρκα), ήτοι 6000Χ4=24000 γιούρω!!!

Καλωσόρισες ζουμερή ελληνοπούλα!!!
mardhm (18.08.2009)
Λοιπόν πρόσφατα διάβασα το βιβλίο "κατω από την μπούρκα"! Περιττό να σας πω πως το διέκοψα 3 φορές θυμωμένη από τα όσα διάβαζα! Είναι απίστευτο το πόσο χαμηλή θέση έχει η γυναίκα στις κοινωνίες αυτές. Το κερασάκι ήταν ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε στο Αφγανιστάν ο οποίος λέει ότι αν αρνηθείς στον άντρα σου την σεξουαλική επαφή τότε αυτός μπορεί να σε αφήσει νηστική μέχρι να ενδώσεις!!! ΕΛΕΟΣ! Μετά από αυτά αγαπητή Latte, καταλαβαίνεις ότι ο Θεός σε προστάτεψε από τα χέρια και τις καμήλες του! Την καημένη που θα ενδώσει!
Καλό απόγευμα!

Υ.Γ By the way Γέλασα πολύ με τον τρόπο που τα γράφεις! Πρέπει να είχες πολύ αστείο ύφος όταν του έλεγες "οχι" ε? :-)
Oraclas (18.08.2009)
Δυστυχώς η Μαρία έχει δίκιο με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα. Πριν λίγα χρόνια είχα διαβάσει για μία που όταν πέθανε ο άντρας της ήθελε να γεννήσει το παιδί της και δεν της το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να τη θανατώσουν μετά τη γέννηση του βρέφους. Σε γυναίκες όπου πεθαίνει ο άντρας τους, έχουν δικαίωμα να παντρευτούν τον αδελφό του αντρός τους ή αλλιώς τους θάβουν μαζί!!!

Καλά έκανες και άκουσες την προσφορά του. Έπρεπε όμως να του πεις είμαι Ελληνίδα και για να με πάρεις πρέπει να έχεις τόσες καμήλες όσοι οι κόκκοι της ερήμου..
chocolat (19.08.2009)
Αγαπητοί Μαρία και Oraclas, θα σας παρακαλούσα να προσέχετε από τις ιστορίες του ενός βιβλίου. Αυτά που περιγράφετε αφορούν συγκεκριμένες ομάδες ή φυλές σε υποανάπτυχτες περιοχές, που ζουν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Ειδικά το Αφγανιστάν που αποτελεί ειδική περίπτωση από πολλές απόψεις.

Και, παρόλο που λυπάμαι να λέω τέτοια πράγματα, δώστε προσοχή στις εκδόσεις που κρατάτε στα χέρια σας. Ήμουν στην Αμερική όταν είχε κηρυχθεί πόλεμος εναντίον του Αφγανιστάν για να βρουν, δήθεν, τον Μπιν Λάντεν και ήταν ακριβώς εκείνη την εποχή που άρχισαν να βγαίνουν βιβλία από καταπιεσμένες γυναίκες που έφυγαν τρέχοντας από το Αφγανιστάν!!

Αυτό όμως δεν αφορά το Ισλάμ ή τις Μουσουλμανικές κοινωνίες γενικότερα.Σε καμία περίπτωση η θρησκεία το Ισλάμ δεν επιτρέπει την κακοποίηση ή τη βάναυση μεταχείρηση των γυναικών.

Δε λέω πως πρόκειται για συνομοσία, αλλά ήταν τέτοια η πόρωση της κοινής γνώμης εναντίον των Ισλαμιστών (και το εκμεταλλεύτηκε και το εβραϊκό λόμπι αυτό), που η παραμικρή λεπτομέρεια έπαιρνε τραγικές διαστάσεις "κοίτα τι κακοί που είναι οι Μουσουλμάνοι και βασανίζουν τις γυναίκες και τις βάζουν να φοράνε μπούρκα!!"

Είχα φίλους Μουσουλμάνους και ξέρω πως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Είχαμε και μια Εβραία καθηγήτρια που μας έκανε τρελό κήρυγμα εναντίον του Ιράκ και Ιράν, μέχρι που μια μέρα ξεσηκώθηκε όλη η τάξη και αναγκάστηκε να απολογηθεί για τη συμπεριφορά της!


Ο Μπιν Λάντεν ακόμα ζει και βασιλεύει, και ο Αμερικανικός στρατός αλωνίζει ελεύθερα προστατεύοντας τα πετρελαιοσυμφέροντα των αμερικανικών επιχειρήσεων!!

Αγαπητή μου Λάτε, συγχώρεσε μου την κατάληψη που έκανα στο blog σου, παρασύρθηκα λιγάκι! :)

Latte (19.08.2009)
Σβενάκο μου, μάλλον εσύ με υποβίβασες τελείως, και μάλιστα ενώ είχες την ακριβώς αντίθετη πρόθεση... Από εκεί που 1000 καμήλες επί 1000 ευρώ η μία μας κάνει ένα εκατομμυριάκι ευρώ, εσύ με έβγαλες να αξίζω έξι χιλιάδες ευρώ, άντε στην καλύτερη είκοσί τέσσερις χιλιάδες... τστστστς...! :) Πολύ θα το σκεφτώ αν θα σε κάνω παρέα! :):)

Μαράκι, Ορακλάκο, μάλλον τείνω να συμφωνήσω με την οπτική της Σοκολατίτσας (ελεύθερα, καλή μου, καμία κατάληψη, γράψε ό,τι θες και όσο θες)!
sven (19.08.2009)

Γαμώ την αβλεψία μου!!! Ξέχασα τα τρία μηδενικα ρε Γαλατάκι, τουλάχιστον αναγνώρισες την πρόθεσή μου να αναδείξω την πραγματική σου αξία...
inappropriate (19.08.2009)
Ωρίστε αυτά είναι καλοκαιρινές εμπειρίες...!!
Καλώς επέστρεψες..:)
Latte (19.08.2009)
Εμ, Σβενάκο μου, να που τα μηδενικά έχουν αξία... Δεν τα παραβλέπουν έτσι!
Πόσες καμήλες δίνεις εσύ (για να λησμονήσω την αβλεψία σου;;;) :))
Εμ, τι; Έτσι; Όλα εδώ (δηλ. σε καμήλες) πληρώνονται! :)

Ευχαριστώ, inappropriate μου! Ένα ταξίδι σε αράβικη χώρα είναι πάντα γεμάτο εμπειρίες, πολλές και διάφορες. Κι αν από αυτές τις εμπειρίες σταθούμε απλά και μόνο στον τρόπο που αντιμετωπίζουν εμάς, τις γυναίκες, μπορεί να φτάσουμε να προτείνουμε τέτοιες χώρες ως προορισμό=ένεση αυτοπεποίθησης: Μας "καμακώνουν" σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιόμαστε μετά... "Μα είμαιστε τέτοιες "θεές" και δεν το ξέρουμε";
Τόσο συχνό φλερτ από τόσους άνδρες μαζί (εντάξει, επηρεάστηκαν και οι Έλληνες από το όλο "κλίμα") δε θυμάμαι να έχω βιώσει ξανά. Ας όψονται οι καμήλες... :)
kithara-woman (19.08.2009)
Δεν ξέρω,εγώ σε αυτά τα μέρη δεν θα πήγαινα να ζήσω,πόσο μάλλον με άντρα από αυτά τα μέρη,ουτε για όλες τις καμήλες που κυκλοφορούν...

Δεν ξέρω αν έχει όντως δίκιο η σοκολατίτσα σε όσα είπε παραπάνω,αλλά αυτό που εγω βλέπω,από όσα έχω ακούσει και διαβάσει,είναι ότι η γυναίκα εκεί-όχι στο Μαρόκο,γενικά-θεωρείται κατώτερη κι από ζώο.Δεν έχει κανένα δικαίωμα και ούτε καν μπορεί να κυκλοφορήσει μόνη της,χωρίς έναν άντρα της οικογενειας,πατερα,αδελφό ή συζυγο.

Ειχα δει μια ταινία,που το κοριτσάκι μόλις πήγε 9 χρονών,είχε γενέθλια,το φωνάζανε στο σπίτι γιατί έπρεπε να βάλει τη μαντήλα της,τωρα πια ήταν γυναίκα,δεν έπρεπε να παίζει με τα αγοράκια στο δρόμο!!
Είχα δει άλλη μια ταινία,βασισμένη σε βιβλίο,και ήταν αληθινή ιστορία,με μια γυναίκα-νομιζω Αμερικανίδα ή Αγγλίδα-που παντρεύτηκε Άραβα και τράβηξε τα πάνδεινα από εκείνον και τους συγγενείς του και τελικά έφυγε κυνηγημένη,με τρομερές δυσκολίες και κινδύνους...

Κι εδώ στην Ελλάδα που έρχονται,με μαντήλες δεν έρχονται οι γυναίκες,και ντυμένες σαν αστακοί;Τις βλέπω και τις λυπάμαι πραγματικά...Θύματα είναι...

Δεν ξέρω,δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι γυναίκα σε αυτά τα μέρη!!
Μακάρι να κάνω λάθος,και να κάνουμε όλοι λάθος,σε όσα πιστεύουμε,αλλά δεν νομίζω...

Αλλά σίγουρα ένα τέτοιο ταξίδι σε γεμιζει εικόνες εντελώς διαφορετικές.Όμορφη εμπειρία.

Εκεί οι άντρες ακόμα είναι κυνηγοί,διεκδικούν τη γυναίκα,σε αντίθεση με τον δυτικό κόσμο.Ανεξάρτητα με τα παραπάνω και με το κίνητρο τους.
Latte (19.08.2009)
Καλή μου Κιθαρούλα, κι εμένα ο παππούς μου πίστευε ότι τα καλά κοριτσάκια δεν παίζουν με αγοράκια στο δρόμο! Κι ήταν ορθόδοξος, Έλληνας και έζησε στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων και) τη δεκαετία του 80 και του 90.
Όσο για τη μπούργκα, δεν είναι απαραίτητα εξαναγκασμός, αλλά επιλογή και μάλιστα θρησκευτική. Μην πέσουμε τώρα στην παγίδα της "υποχρεωτικής ελευθερίας" που πάνε να περάσουν στη Γαλλία με το νόμο περί παρανομίας της μπούργκας: Αφαίρεση της (ελεύθερης) επιλογής στο όνομα της ελευθερίας! Έλεος!

Σαφέστατα πολλές από τις μαρτυρίες που αναφέρεις είναι αληθινές, δεν το αμφισβητώ αυτό. Άλλο τόσο αληθινά ήταν κι αυτά που είδα εγώ, όμως, δηλ. γυναίκες να κυκλοφορούν μόνες στο δρόμο και την αγορά, με μπούργκα ή χωρίς, να κολυμπούν (και με μπικίνι, αλλά και με μπούργκα), γυναίκες πάνω σε μηχανάκια, γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα, καθώς και να βγαίνουν σε κλαμπ (ειδικά σε ένα που πήγαμε και ήταν από τα ωραιότερα κέντρα διασκέδασης που έχω πάει ποτέ, υπήρχαν πολλές γυναίκες Μαροκινές και, μάλιστα, πολύ περιποιημένες κι όμορφες, ακόμα και σε γυναικοπαρέες των 3 και 4, όπως βγαίνουμε κι εμείς).
mardhm (20.08.2009)
Αγαπητή Latte kai chocolat,
βάναυση μεταχείρηση γυναικών μπορεί να σημαίνει για κάποιες γυναίκες ακόμη και το ότι ο άντρας τους έχει το δικαίωμα της πολυγαμίας κάτι που οι ίδιες δεν έχουν και μάλιστα με τις ευλογίες της θρησκείας και της πολιτείας! Επίσης ίσως για κάποιες γυναίκες να είναι βάναυση μεταχείρηση το άνγχος, πως μόλις κάνεις κάτι που δεν αρέσει στον σύζυγο-αφέντη, μπορεί να σε διώξει από την συζυγική στέγη, δίνοντας σου να πάρεις μαζί μόνο ότι έχεις επάνω σου, λέγοντας τρεις φορες σε χωρίζω...
Οι εκδόσεις του βιβλίου "πίσω από την μπούρκα" είναι εκδόσεις "ωκεανίδα"...
Και το βιβλίο "οι πουλημένες" που αφορά στην Υεμένη είναι κι αυτό από εκδόσεις γνωστές μου διαφεύγει το ποιες πάνε χρόνια που το διάβασα. Πριν πέσουν οι διδύμοι πύργοι και αρχίσει η Αμερική να τρέχει πίσω από τα πετρέλαια της περιοχής. Γιατί τέτοιες μαρτυρίες είχαν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας αγαπητή chocolat πολύ πολύ νωρίτερα!
Κι εγώ είχα κι έχω φίλους μουσουλμάνους και μάλιστα συγκατοικούσα με μια κοπέλα από το Ιράν για 4 χρόνια κατά τη διάρκεια της φοιτητικής μου ζωής στην δεκαετία του 90.
Και βέβαια δεν είναι όλα τα κράτη το ίδιο. Σε κάποια η βάναυση συμπεριφορά απέναντι στην γυναίκα είναι χύμα σε κάποια άλλα κράτη έχει και περιτύλιγμα.
Και βέβαια πολλές γυναίκες πιστεύουν και οι ίδιες πως είναι μεγάλη αμαρτία το να μην φορούν μπούρκα και άρα το επιλέγουν! Και βέβαια κάποιες γυναίκες θεωρούν ανεπίτρεπτο να μην υπακούν τον αφέντη-συζυγό και άρα το επιλέγουν. Μετά λοιπόν τους παραπάνω λόγους εμμένω στην αρχική μου άποψη. :-) Καλή σας ημέρα!
Hastaroth (09.09.2009)
Νά'χα δυό τσουβάλια μήλα
μιά τηγανητή καμήλα
κανα-δυό ελεφαντάκια
νά τά έκανα σουβλάκια

Εγώ πιστεύω αγαπητή Latte οτι και οι χίλιες καμήλες καλές ήτανε.Ξέρεις τί έξοδα έχει να τίς ταϊζη αυτός;Αρα δέν ήτανε και φτωχούλης....

Αλλά ούτως ή άλλως,καλά έκανες και αρνήθηκες.Οι γυναίκες εν γένει στίς Μουσουλμανικές χώρες είναι σέ δεινή θέση.Τό Μαρόκο αποτελεί σχετικώς εξαίρεση,γιατί υπήρξε επί πολλά χρόνια Γαλλική αποικία.Γιά πήγαινε σέ κανένα Αφγανιστάν,σέ καμμιά Σαουδική Αραβία,να δής τί γίνεται...


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
latte

Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/latte

Αναμνήσεις (παρελθόν), ζωή (παρόν) και όνειρα (μέλλον) ξεδιπλωμένα σε έναν πολύχρωμο virtual ορίζοντα. Με αναγνώστες ή μη, βγαίνουν από μέσα μου και μπαίνουν ... σε τάξη.

Tags

Αγάπη Έρωτας Ζωή Αγαπημένα Σχέσεις Προσωπική αλήθεια Μητέρα Βασικές αρχές Σινεμά Ποίηση Ψυχολογία Φιλοσοφία της καθημερινότητας Σελίδες ημερολογίου Το τέλος της ιδιωτικότητας Καταναλωτής (ο) ενημερωμένος Μουσική Ορθογραφία Προσωπική αληθεια



Επίσημοι αναγνώστες (12)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links