αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Η καθημερινότητα κι εγώ...
Hakuna Matata

21 Σεπτεμβρίου 2009, 00:19
Debate


Στη σημερινή πολιτική σκηνή κάποια πράγματα θεωρούνται στανταράκια. Όπως λοιπόν δεν νοείται κυβέρνηση χωρίς σκάνδαλα, πρωϊνάδικο χωρίς ξανθιά και διάλογος για την παιδεία χωρίς αντιδράσεις και αποχωρήσεις, έτσι ακριβώς δεν γίνεται να υπάρξουν εκλογές χωρίς την τέλεση ενός debate. Το debate μπορεί να μην βγάζει κυβέρνηση(εν αντιθέσει με τα γκάλοπ που ανεβοκατεβάζουν την εξουσία), βοηθά όμως στην διεξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων όπως ποιος πολιτικός είναι πιο επικοινωνιακός, ποιος ηγέτης είναι χαλαρός on camera και σε ποιον στρώνει καλύτερα η πούδρα χωρίς να κάνει γυαλάδα υπό το φως του ανελέητου φωτισμού του τηλεοπτικού στούντιο.

Η θεματολογία του debate διαφέρει από εποχή σε εποχή. Φέτος hot θέματα θεωρούνται η εξέλιξη της οικονομίας, η οικονομική κρίση, η οικονομική ύφεση, ο δείκτης ανάπτυξης της οικονομίας ανά χώρα και γενικά ό,τι έχει σχέση με λεφτά, τράπεζες και κεφάλαια. Άλλα θέματα που θα σχολιαστούν είναι η παιδεία(ανύπαρκτη οπότε λύθηκε το πρόβλημα), το σύστημα υγείας(ψιλομπάχαλο αλλά με λίγη προσπάθεια μπορεί να γίνει και χειρότερο), η δικαιοσύνη(αυτή είναι τυφλή άρα δεν είναι άξια αναφοράς), η διαφθορά(θεωρείται δεδομένη) και άλλα καθημερινά αγκάθια. 

Συνήθως σε προεκλογική περίοδο γίνεται ένα debate στο οποίο συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων. Ωστόσο φέτος θα γίνουν δύο debate. Στο πρώτο θα συμμετέχουν όλοι ενώ στο δεύτερο μόνο ο πρωθυπουργός(δυο βδομάδες και παραδίδει καρέκλα ο τυχεράκιας! Μετά διακοπές!) και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης(δηλαδή ο επόμενος πρωθυπουργός). Η εξήγηση των δύο debate ακόμη ερευνάται ωστόσο υπάρχουν κάποιες θεωρίες. 

Α) Το πρώτο debate είχε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και αποφασίστηκε και δεύτερο με τις δύο βεντέτες του πρώτου.

Β) Το debate δίνει καλό lead in για το Ant1 Prime Eleven.

Γ)  Τελείωσε το μπάσκετ και η κρατική τηλεόραση δεν έχει τι να δείξει.

Δ)  Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα σήριαλ.

Ε)  ΔΓ/ΔΑ

Η διαφορά των δύο debate είναι εμφανέστατη. Στο πρώτο debate θα μετρά η ποσότητα ενώ στο δεύτερο η ποιότητα. Το πρώτο debate θα είναι το ορεκτικό ενώ το δεύτερο το κυρίως πιάτο. Γιατί κακά τα ψέματα, δεν συγκρίνεται η Δευτέρα με την Τρίτη! Άλλο να βλέπεις έξι πολιτικούς και άλλους τόσους δημοσιογράφους να μην βγάζουν νόημα και άλλο να έχεις τα δύο ιερά(;) τέρατα(!) της πολιτικής να συνομιλούν! Αυτό πραγματικά θέλω να το δω! Έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει και τίποτα καλύτερο η τηλεόραση… 

Προσωπικά διαφωνώ με την μορφή των debate. Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι υποστηρίζει το κάθε κόμμα, ποιο πρόγραμμα θα ακολουθήσει όταν γίνει κυβέρνηση, πόσους δικούς του θα βολέψει, ποιο θα είναι το μέγεθος της μίζας, πόσος τηλεοπτικός χρόνος θα του αναλογεί και όλα τα σχετικά. Θα ήταν πιο ωραίο αν μπορούσαμε να μάθουμε άγνωστα πράγματα για τους πολιτικούς μας όπως για παράδειγμα πως πίνουν τον καφέ τους, ποια είναι η γνώμη τους για τα κοινά 15-44, τι θα άλλαζαν στο τηλεοπτικό τοπίο και αν όντως θεωρούν τον Robert Pattinson το νέο sex symbol των 00’s.

Πάντως κάτι που πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι είναι το ντύσιμο. Αν και δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ dress code για τέτοια τηλεοπτικά events, ο σωστός πολιτικός όλα τα προσέχει. 37 στυλίστες συνιστούν ημι-επίσημο ντύσιμο. Απόλυτο must είναι τα παντελόνια με τσάκιση καθώς και οι γραβάτες που φέρουν τα χρώματα του κόμματος. Όσο για την μοναδική γυναίκα του debate, ε αυτή έχει ιδεολογία δεν έχει ανάγκη από styling. 

Ψιθυρίζεται ότι θα γίνει καυτή ερώτηση στον Καρατζαφέρη για το κόψιμο της Μανωλίδου. Όλα εδώ πληρώνονται πρόεδρε! Μας στέρησες τον Ψινάκη, δεν θα σου χαριστούμε! Ενδέχεται να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά την οποία θα στηρίξει Ευγενία-Καρατζαφέρη, θα καταδικάσει κυβέρνηση-αντιπολίτευση και θα περιφρονήσει επιδεικτικά ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.

Απορία: πόσες συνιστώσες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ; Και, μιας και το΄φερε και η κουβέντα, τι είναι συνιστώσα; Μυστήρια πράγματα… 

Πέρα απ΄το debate μας βρήκε κι άλλο κακό. Από αύριο δεν θα υπάρχουν πια δημοσκοπήσεις! Πάνω που την είχαμε καταβρεί με τις διαφορές ξαφνικά μας την κόβουν και αυτή τη χαρά. Πλάκα πλάκα σαΐνια γίναμε με τα ποσοστά. Εγώ δεν ήξερα να μετρήσω μέχρι το εκατό χωρίς να μπερδευτώ και μετά από τρεις δημοσκοπήσεις τριών διαφορετικών καναλιών έμαθα να υπολογίζω τα ποσοστά που εξασφαλίζουν την αυτοδυναμία στα δάχτυλα! Σοβαρολογώ! Μέχρι και έδρες υπολογίζω άμα έχω όρεξη.

Πάντως τα κόμματα χαίρονται που από αύριο δεν θα δημοσιεύονται γκάλοπ. Το κάθε κόμμα έχει τους λόγους του. Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να επηρεάζονται αρνητικά οι ψηφοφόροι της και το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι θα το καταλάβουν…(πως γίνεται να βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με τον Καραμανλή καταλληλότερο για πρωθυπουργό αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα…ούτε βέβαια κατάλαβα πως έμεινε για τόσα χρόνια πρωθυπουργός ο προαναφερθείς κυβερνώντας με αυτόματο πιλότο αλλά αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο).

 

 

 

 

 

 

 

Υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι η πολιτική είναι άχρηστη και δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Μέγα λάθος! Με λίγη φαντασία(προαιρετικά!) η πολιτική καθώς και οι πολιτικοί αποτελούν την πηγή άφθονου γέλιου. Αρκεί βέβαια να μπορούμε να διαχωρίσουμε την πλάκα από την κοροϊδία(ιδιαίτερα όταν κοροϊδεύουν εμάς...) και να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που τους αξίζουν. Ή τουλάχιστον τους πολιτικούς που ανέχεται....


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από movflower (21.09.2009)
Ωραίο το κείμενο σου Άννα μου.
Να γεννηθούν περισσότεροι προβληματισμοί, δύσκολο.
Τα δύο μεγάλα κόμματα δείχνουν με ασάφεια κάποιο πρόγραμμα για την οικονομική βελτίωση της χώρας. Πώς και τί ακριβώς, δεν μας λένε.
Ήδη ο μέσος ψηφοφόρος, ξέρει ποιό κόμμα θα υποστηρίξει κι ας διαφωνεί με την κομματική επιλογή για τον υποψήφιο πρωθυπουργό.
Διάβασα σήμερα κάπου ότι μερικές δεκάδες χιλιάδες εγγεγραμένα νέα μέλη απέκτησε το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Σίγουρα όχι για να στηρίξουν οικονομικά το κόμμα αλλά για να απορροφήσουν -αν και όταν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ- κι αυτοί λίγη από το ιδιωτικό συμφέρον.
Παράλληλα στην ΝΔ υπάρχει έντονο πισωμαχαίρωμα για την διαδοχή του Κωστάκη. Τις προάλλες με θύμωσε μια είδηση που μου ψυθίρησε μια φίλη, που αφορά προσωπικό θέμα, κάποιου μέλους της ΝΔ. Αν είναι αλήθεια, κρίμα, Αν είναι μια ακόμα φήμη "συμπάθειας" δυο φορές κρίμα.
Πάντως, μια χώρα που κάθε διετία πάει σε εκλογές δεν μπορεί να προοδεύσει. Ειδικά αν πάει και σε 6 μήνες σε νέες εκλογές, πράγμα πολύ πιθανό.
Ίσως να είναι καιρός να υπάρχει κυβέρνηση για μια 5ετία, να πραγματοποιούνται έργα, να δίνεται χρόνος σε μια κυβέρνηση. Εμπιστοσύνη δεν υπάρχει σίγουρα, την έχασαν, οφείλουνε να την ξανακερδίσουν.
Αποχή σημαίνει πάντα ανοχή.
Αρκετά έγραψα αλλά και το κείμενό σου είναι σχολιοφόρο. :))))))))))))))))))Σχόλιο από DemetresOpc (21.09.2009)
Εεεεε ρε γλέντια..!!!
όπως τα λες..ο καθένας παίρνει ότι του αξιζει..τώρα γιατί έμας μας αξίζουν αγκούρια αντί πολιτικών..τι να μας πω;; να ξανακοιταχτούμε στους καθρέφτες μας αλλά λίγο πιό ειλικρινά;;
Βρε mov να σου πω δεν έχεις άδικο..
Δεν πας μπροστά ότι κι αν οδηγείς αν πηγαίνεις μπρος πίσω..αλλά από την άλλη οι μόνες μέρες που δουλεύουν ειανι πριν τις εκλογές..τι να πω..μπρος χοντρός και πίσω καραφλός..


Σχόλιο από mprizas (22.09.2009)
ήρθα απλά να σου εκμυστηρευτώ μια συνιστώσα του συριζα που ακουσα και γελάσα πολυ..οι ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟΙ! χαχαχα

καλα χελωνονιντζακια ταιζουνε εκει περα??? τι κοκκινοπρασινοι???


Σχόλιο από Vanna (25.09.2009)
movflower συμφωνώ μαζί σου για την κυβέρνηση πενταετίας ή κάτι παρόμοιο. Δυστυχώς μου φαίνεται ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί δεν θέλουν να προοδεύσει αυτή η χώρα...άσχετο:κι εμένα μου είπαν κάτι ανάλογο για μέλος της ΝΔ. Τι να πω...προεκλογικά λέγονται πολλά(και κακόβουλα).

DemetresOpc "αγγούρια αντί πολιτικών", δεν υπάρχει πιο εύστοχη τοποθέτηση. Δεν ξέρω αν αυτοί μας αξίζουν, πάντως αυτοί βγαίνουν και ξαναβγαίνουν.

Μπρίζα μια ερώτηση: βγαίνουν και σε άλλα χρώματα;Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
vanna
Άννα
Φοιτήτρια
από Αθήνα-ΠάτραΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/vanna

Απλά λόγια για ό,τι μου αρέσει και μου τη σπάει
Photobucket

N-Blox made by Neave Games


Tags

Αδέσποτα Για γέλια μπορεί και για κλάματα Διάλογοι Εκρήξεις Μελαγχολικά Περί πολιτικής Ποιήματα Στιγμές έμπνευσης Στιγμές καθημερινότητας Στοχασμοί Συναυλίες Ταινίες Τραγούδια
Επίσημοι αναγνώστες (11)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης