ελληνική μουσική
    878 online   ·  210.851 μέλη
    freakhood
    04.01.2008, 00:18
    Αλλο το να πουλιεσαι και αλλο το να ξεπουλιεσαι. Δεν θελω να ανοιξω παραπανω το στομα μου. Εχω δει και ακουσει πολλα. Δεν ειμαι παντογνωστης ουτε κανας σπουδαιος βεβαια.

    Οσο για το αλλο που λες, ναι γνωριζω πως υπαρχουν και αυτοι που δεν πουλιουνται καθολου. πηγαινε στo topic που αναφερει τα αγαπημενα μας ελληνικα γκρουπ και δες γιατι αναφερω τους: "ωχρα σπειροχαιτη". Και δεν ειναι μονο αυτοι.

    Ξαναλεω δημοκρατικα: δικαιωμα σου να θεωρεις σημαντικο γκρουπ τα ξυλινα σπαθια, και δικαιωμα μου να τους θεωρω ξεφτιλισμενους.
    dEUS
    04.01.2008, 07:21
    Σιγα ρε φίλε μην ειναι και οι pink floyd,αλλά για την ελλάδα που έχουμε Νταλάρα και στην ισπανία έχουν τον manu chao ή στην αγγλία που παράγουν 100 καλλιτέχνες και συγκροτήματα το χρόνο,ο Παυλίδης και τα σπαθιά είναι μια κάποια πρόοδος.Δυστηχώς ο λαός μας ασχολείται με τσιφτετέλια και τραγουδάκια με κουλτούρα καφενείου.
    Τα σπαθιά και οι τρύπες ηταν σταθμός στην πορεία της ελληνόφωνης rock.Όσο πεθαίνουν και ξεχνιούνται στο χρόνο είναι κακό και άσχημο να βλέπεις να μην υπάρχουν αντάξιοι συνεχιστές τους.
    Μιλάς για τους ωχρα σπειροχαιτη λές και ανακάλυψες την αμερική. Είναι οι μόνοι που ξέρω που να μη πουλήσανε τη δουλειά τους.Δε ξέρω αν υπάρχουν τώρα. Είχα κάποτε και εγώ το cd τους.Λογικά θα υπάρχουν και άλλα συγκροτήματα απο τον αναρχικό χόρο.Αλλά εκτός απο τους αναρχικούς τους ήξεραν πολλοί άλλοι?Δε νομίζω.Εδω μέσα αντε να τους ξερουμε 10 άτομα.
    Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι οτι ψάχνεις την ιδεολογία του rock τη στιγμή που αυτη η ιδεολογία πέθανε τη στιγμή που γεννήθηκε το rock.Και ακόμα χειρότερα την ψάχνεις στην Ελλάδα,που πουλάνε σκουπίδια για χρυσό.
    freakhood
    04.01.2008, 22:24
    Υπαρχουν και παραυπαρχουν (και δε νομιζω πως τους ξερουν μονο δεκα ατομα εδω). Και υπαρχουν και ενα σωρο αλλα γκρουπ που δ-ε-ν πουλανε τα cd τους, και μαλιστα χωρις να ειναι αναρχικοι οπως λες. Ουτε καν. Να σου θυμισω ενα?(που μαλιστα ειναι και αρκετα σατυρικο?): "πνιχτε λουγκρες τα κουνελια". Σου λεει κατι?

    Αν θες, στο επομενο post μου, μπορω να σου παραθεσω μια ολοκληρη σειρα τετοιων συγκροτηματων που ζουν και βασιλευουν.

    Επειδη στην Ελλαδα υπαρχουν κατι Νταλαρες κλπ, αυτο σημαινει πως θα πρεπει να τρωω στη μαπα μετριοτητες(και πολλα λεω)σαν τα ξυλινα σπαθια λογω του οτι συγκριτικα ειναι πιο ενδιαφεροντες? Ειναι μετρο συγκρισης αυτο?
    dEUS
    07.01.2008, 13:47
    Το 90% των ανεξάρτητων που εχω ακούσει στην Ελλάδα τις βρίσκω κάτω του μετρίου.
    Μπορεί να γοητεύει το ανεξάρτητο αλλά δε σημαίνει οτι είναι και καλό.
    Θές να σου αριθμίσω 30 μπάντες που γεννήθηκαν και χάθηκαν στη δεκαετία του 90?
    Χωρίς να σημαίνει οτι κάποιες απο αυτές δεν άξιζαν.
    Πάντως αυτο που λες για τα μέτρα σύγκρισης.
    Αν δε συγκρίνουμε τα σπαθιά με την ελληνικη ροκ μουσική βιομηχανία με τι άλλο θα μπορούσαμε να τους συγκρίνουμε?Με την παγκόσμια?δε νομίζω,ειμαστε 100 χρόνια πίσω.Και ούτε ποτε θα μπορούσες να συγκρίνεις αγγλόφωνο ροκ με ελληνόφωνο.Ειναι σαν να παίζανε οι αγγλοι τσάμικα και να τα σιγκρίναμε με τα ελληνικά.
    freakhood
    08.01.2008, 19:14
    δεν συγκρινω ελληνοφωνα και αγγλοφωνα. εννοειται. δεν κανω τετοιου ειδους διαχωρισμούς anyway.

    Μονο που υπαρχουν διαμαντια που δεν εχουν βγει προς τα εξω. πιστεψε με. και ενα απο αυτα, σιγουρα δεν ειναι τα ξυλινα σπαθια. ενα γκρουπ κατω του μετριου κατα την αποψη μου δηλαδη. Και οχι μονο τα σπαθια. Υπαρχουν και αλλοι φελλοι που εγιναν γνωστοι.

    Οπως εχει πει ο Δημητρης Πουλικακος σε μια συνεντευξη που του ειχα παρει καποτε: "τα καλυτερα πράγματα σχεδον ποτε δεν βλεπουν το φως της ημέρας"