εκ των έσω
Η ζωή, οι παραξενιές και τα χούγια του admin
11 Δεκεμβρίου 2007, 18:20
Μα που να πάω;
Army  Ταξίδι  

Αύριο ξημερώματα θα πετούσα για Ρόδο. Η απεργία όμως των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με πρόλαβε, ενώ τα αεροπλάνα που πετούσαν απόψε ήταν ήδη γεμάτα.

Επομένως, η άδεια παρατείνεται λόγω ανωτέρας βίας μέχρι Πέμπτη ξημερώματα.

Αξίζει να αναφέρω εδώ το Real Time Flight Information του Ελευθέριος Βενιζέλος και το πόσο ξεκουράζει υπαλλήλους και επιβάτες. Πιο πολύ όμως αξίζει να αναφέρω την γραμμή επικοινωνίας της Ολυμπιακής. Δεν ξέρω τι λένε οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι, όμως όσες φορές είτε πέταξα, είτε τηλεφώνησα για κράτηση ή αλλαγή, οι κοπέλες του τηλεφωνικού κέντρου ήταν και άψογες και εξυπηρετικότατες. Η δε αναμονή, δεν ξεπέρασε τα 10-20 δευτερόλεπτα. Επομένως ως επιβάτης, δεν θέλω να κλείσει η Ολυμπιακή.

Και για όσους ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη μορφή "δουλείας" στην Ελλάδα, μπορούν να διαβάσουν μια δημοσίευση του Απόστολου Ντερέκη, στο omhroi.gr, που μεταξύ άλλων αναφέρει:
"στα Βαλκάνια έχουν ήδη καταργήσει τη θητεία η Ρουμανία (2006), η Βουλγαρία (2007), η ΠΓΔΜ (2006), η Σλοβενία(2003), το Μαυροβούνιο (2006), η Κροατία (2007) και η Σέρβικη Δημοκρατία της Βοσνίας. Τη θητεία επίσης κατάργησαν ήδη Ουγγαρία(2004), Τσεχία (2004), Σλοβακία(2006), Λετονία(2006), μέχρι και ο Λίβανος (2007).
[...]
Ο έλληνας φαντάρος παίρνει 8 ευρώ το μήνα. Ο Νορβηγός τα διπλά κάθε μέρα. Και όταν απολυθεί παίρνει και 3000 ευρώ για εφάπαξ. Αν συζούσε ή ήταν παντρεμένος παίρνει και οικογενειακό επίδομα 500 ευρώ το μήνα. Αν είναι και γονιός παίρνει 500 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί. Ο Νορβηγός φαντάρος παίρνει δηλαδή πιο πολλά από τον έλληνα ΕΠΟΠ και εσείς αυτό το συγκρίνετε με την ελληνική καταναγκαστική «θητεία» της λούφας και του βύσματος;
"

10 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Astron (11.12.2007)
Τί να πω, υπομονή σε εμάς που τραβάμε (ή θα τραβήξουμε στο μέλλον) αυτό το λούκι...
Απ' ότι διαβάζω και στη wikipedia, 18 απ' τις 27 χώρες της Ε.Ε. έχουν καταργήσει τη θητεία ενώ σύντομα θα καταργηθεί και στην Πολωνία και την Σουηδία.
Όπως γράφει κάποιος σωστά στο link που παρέθεσες, "Αυτοί φαίνεται δεν χρειάζονται τη θητεία ούτε για να γίνουν άντρες, ούτε για κοινωνικούς λόγους, ούτε επειδή "είναι μεγάλο σχολείο" και θα γνωρίσουμε "ανθρώπους που δε θα γνωρίζαμε αλλιώς"...."

Απ' ότι καταλαβαίνω απ' όσα διαβάζω στο blog σου αλλά και απ' όσα ακούω από φίλους, ένα μόνο πράγμα μαθαίνει κανείς στον ελληνικό στρατό κατά τη θητεία του: Υ π ο μ ο ν ή . . .
mnk (11.12.2007)
Νομίζεις ότι η λύση του αυστηρά επαγγελματικού στρατού είναι καλλίτερη;
Η να τον καταργούσαμε και τελείως ;
Αλλωστε όλος ο πλανήτης ένα χωριό είναι, γιατί να τρωγόμαστε ;
jorge (11.12.2007)
Ναι, πιστεύω πως ο επαγγελματικός στρατός εξασφαλίζει καλύτερη άμυνα για τη χώρα. Για πολλούς λόγους... Εσύ δεν το πιστεύεις;
mnk (11.12.2007)
Εγω νομίζω ότι αν ο στρατός γίνει αποκλειστικά επαγγελματικός, θα ξεφύγει τελείως από τον λαϊκό έλεγχο και θα γίνει απλά ένα κρατικό εργαλείο, όπως τα σώματα ασφαλείας, απρόσιτο και ανεξέλεγκτο από τον απλό πολίτη.
Το νόημα του Ελληνικού στρατού -για μένα- είναι ακριβώς ο κάθε Ελληνας πολίτης να αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο στην άμυνα της χώρας που ειναι κληρονομική περιουσία του και προγονικό καταπίστευμα και το οποίο θα έπρεπε να συνδιαχειρίζεται (σε όλα τα επίπεδα) και όχι να μεταθέτει τις ευθύνες του στους "ειδικούς".
Συμφωνώ ότι ο σημερινός στρατός δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση απ' ο,τι λέει ο κύριος Ντερέκης.
Ακόμα νομίζω ότι και οι γυναίκες θα έπρεπε να έπαιρναν υποχρεωτικά κάποια εκπαίδευση - αχρείαστη να 'ναι.
Termite (11.12.2007)
Οντως αυτο μαθαίνεις. Υπομονή...
StavmanR (12.12.2007)
Προσωπικά συμφωνώ με τη Μαρία. Κάθε λειτούργημα που έχει γίνει επαγγελματικό, έχει απομακρυνθεί από ηθική, αξίες και κατά βάση από τον ίδιο τον άνθρωπο. Κι εδώ μιλάμε για το ύψιστο λειτούργημα της προασπίσεως της εθνικής ελευθερίας και της εθνικής κληρονομιάς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας σε εξειδικευμένο και ιδιαίτερο σώμα (ΤΘ), διαπίστωσα ότι τίποτα δεν εκινείτο χωρίς τη συμμετοχή κληρωτών. Χωρίς να θέλω να μειώσω την επαγγελματικότητα πολλών μόνιμων οπλιτών και αξιωματικών, η δημοσιοϋπαλληλίστικη συμπεριφορά δεν είναι προς όφελος κανενός και ιδιαιτέρως των σωμάτων ασφαλείας.

Όσο για την αποζημίωση που αναφέρεις στο ποστ σου, έχεις απόλυτο δίκιο. Πρόκειται για καθαρή προσβολή του μέσου νου.

Καλή συνέχεια στη θητεία.
melkat06 (12.12.2007)
Ένα, έχω να πω όσον αφορά το πρώτο σκέλος του post...
Οι προσευχές μιας ψυχής εισακούστηκαν!!!
;)))))))))))))))
Aiolos_m (12.12.2007)
Εγώ όλα μπορω να τα δεχτώ. Οι οικονομολόγοι τι φταίνε πάλι....;
jorge (12.12.2007)
@Stavmar
Ήδη ο στρατός έχει απομακρυνθεί από ηθική και αξίες. Άλλα πράγματα βασιλεύουν στο στρατό. Δεν ξέρω πως ήταν παλιότερα, όμως πλέον η αναξιοκρατία, το βύσμα, η αδικία και η ανοργανωσιά είναι αυτά που θα βρεις αν μπεις στα στρατόπεδα αυτή τη στιγμή. Και το κυριότερα είναι πως εκπαίδευση έχει βαπτιστεί η αγγαρεία και η σκοπιά. Η κυρίως εκπαίδευση είναι ανύπαρκτη ή - στην καλύτερη - αφορά τακτική πολέμου όπως αυτός γινόταν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Η νέα τεχνολογία και οι σύγχρονες μορφές πολέμου απουσιάζουν παντελώς.

@mnk
Μαρία μακάρι να έβλεπαν έτσι τα πράγματα οι αρμόδιοι. Να ξέρεις πως οτι λέω δεν προέρχεται από φυγοπονία ή προσπάθεια "λούφας", αλλά από την λύπη μου που βλέπω τις αμυντινές υποδομές της χώρας σε τέτοια κατάσταση.

@aiolos_m
Γιατί φταίνε οι οικονομολόγοι καλέ; :)
Aiolos_m (12.12.2007)
"Δεν ξέρω τι λένε οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι..."

;)

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
jorge
Jorge
από Ελευσίνα, Ελλάδα


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/jorge

πες το και editorial...

Tags

Army Internet Αντίο Ταξίδι Τεχνολογία dan brown βιβλία Funny Games giselle σκυλιά πλαταιές Inside MusicHeaven inside MusicHeaven έκθεση Τότε χιούμορ Μουσική Life radio ραδιόφωνο software τεχνολογία rock μουσική ταξίδι Roger Waters PinkFloyd DVD Scorpions συναυλία the wall roger waters dvd Websites Αrmy αντίο απόκριες αυτοκίνητο κοινωνία seat ibiza γρίπη διαγωνισμός τραγουδιού musicheaven διακοπές διάστημα αστροφυσική επιστήμονες έλληνες διαφήμιση internet online marketing εκλογές ΠΑΣΟΚ AdSense Google δικαστήριο κόμματα mprizas ψήφος δημιουργία ξανά Ζιζέλ border collie ζιζέλ θάνατος αρρώστια ιανός συνέντευξη ιστιοπλοΐα κάμπινγκ κατασκήνωση καλοκαίρι παραλία Αγία Άννα Αχλάδι κιθάρα κινηματογράφος ταινία life Κοινωνία projects νησιά εφορία μισθωτήριο συμβόλαιο ΔΟΥ ΜΜΕ οικονομία πολιτική κώφωση ποίηση Eurovision queen φυλακή πνευματικά δικαιώματα νταλάρας Ολυμπιακός champions league Κόκκαλης ποδόσφαιρο παιδεία σχολείο παραλίες Παράξενα radio musicheaven σίριαλ τηλεόραση αδέσποτα messi στατιστικά περί MusicHeaven Σφηνοπότηρα Παρίσι τραγούδια φωτιά καταστροφήΕπίσημοι αναγνώστες (41)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links