αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Ή στραβός είν΄ ο γυαλός...
...ή στραβά αρμενίζουμε!!!
Home

19 Δεκεμβρίου 2007, 13:31
Ορμόνες γυναικών 

Πέρα από τις γνωστές

ορμόνες, όπως είναι

η τεστοστερόνη,

η οιστραδιόλη,

η κορτιζόνη,

η αδρεναλίνη κλπ,

υπάρχουν και άλλες που

τώρα ανακαλύπτουμε και

που αφορούν τις γυναίκες.


 

Είναι οι εξής: 

Χοντοσεντερόνη

Βασική γυναικεία ορμόνη χάρη στην οποία μια γυναίκα, που μπορεί να μην ξέρει να πάει ούτε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, εντοπίζει με κλειστά μάτια και χωρίς καμία προσπάθεια όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας Hondos Center σε ακτίνα 150 ναυτικών μιλίων.


Φερτηκαρταρεκαριόλη

Ορμόνη που εκκρίνεται ιδιαίτερα κάθε Σάββατο πρωί και διεγείρει την γυναίκα κατά τρόπο ώστε να αποσπάσει την πιστωτική κάρτα του άντρα - η δική της έχει καταστραφεί από την χοντοσεντερόνη.

 

Ευρωχλωρίνη

Με την έκκριση αυτής της ορμόνης η γυναίκα αφήνει την κάρτα και στρέφεται στα μετρητά του άντρα, τα οποία και “καθαρίζει” σε χρόνο μηδέν. Αν συνδυαστεί με τις δύο προηγούμενες, οι παρενέργειες είναι φοβερές.


Τηλεφωνίνη

Ορμόνη που δίνει στην γυναίκα την ικανότητα να μπορεί να μιλά στο τηλέφωνο για πολλές ώρες χωρίς να χρειάζεται τροφή και νερό. Εκκρίνεται μονίμως, σε τεράστιες δε ποσότητες όταν η φερτηκάρταρεκαριόλη και ευρωχλωρίνη δεν έχουν αποτέλεσμα.


Νυφουλίνη

Πρόκειται για ορμόνη της οποίας η έκκριση αυξάνεται γεωμετρικά με τα χρόνια και η οποία δημιουργεί στην γυναίκα την ακατανίκητη ανάγκη να ντυθεί νυφούλα. Από τα 30 περίπου και μετά αποτελεί τον βασικό παράγοντα που προσδιορίζει τη γυναικεία συμπεριφορά. Εξαιρετικά επικίνδυνη για τους άντρες, μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και σε αιφνίδιο γάμο. Σε ακραίες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί εκδρομές στη Λούτσα με Hyundai Accent και παρέα με τα πεθερικά.


Πονοκεφαλίνη

Πρόκειται για ορμόνη που εκκρίνεται κυρίως όταν η γυναίκα βρίσκεται σε ύπτια θέση (=ξαπλωμένη). Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή η ορμόνη δεν προκαλεί πονοκέφαλο στην γυναίκα αλλά οίδημα (=πρήξιμο) στους όρχεις των ανδρών. Εξαιτίας της η γυναίκα επικαλείται δήθεν πονοκέφαλο για να αποφύγει άλλες δραστηριότητες. Οι λόγοι για τους οποίους παράγεται αυτή η ορμόνη είναι πολλοί και όχι πλήρως κατανοητοί από την επιστήμη. Πιστεύεται ότι συσχετίζεται με τη νυφουλίνη στις μικρές και την φερτηκάρταρεκαριόλη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Πάντοτε όμως συνδυάζεται με την μουρμουρόνη. (βλ. παρακάτω)


Μουρμουρόνη

Βασική γυναικεία ορμόνη, εκκρίνεται από όλες τις γυναίκες και σε όλες τις ηλικίες. Διακρίνεται στην γενικομουρμουρόνη (η γυναίκα μουρμουρίζει γενικώς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας) και στη κρεβατομουρμουρόνη (εκκρίνεται πριν τον ύπνο και προκαλεί εκτεταμένη κρεβατομουρμούρα). Σε συνδυασμό με την τηλεφωνίνη προκαλεί μουρμούρα από τηλεφώνου (γνωστή και ως τηλεγκρίνια). Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν βρεθεί τρόπος περιορισμού της μουρμουρόνης, ο μέσος όρος ζωής των ανδρών θα αυξηθεί άμεσα κατά 15-20 χρόνια.


Γλυστριδίνη ή φλυαρόνη

Ορμόνη που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της γυναίκας να ελέγξει την κίνηση των γνάθων και της γλώσσας της. Εκδηλώνεται με παρατεταμένη φλυαρία, συνδυάζεται ιδανικά με την τηλεφωνίνη και χειροτερεύει τα αποτελέσματα της μουρμουρόνης. Διεθνής ομάδα ερευνητών απέδειξε με μαθηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει αντίδοτο.

 

Ρομαντζίνη

Η έκκριση αυτής της ορμόνης επιφέρει την προσωρινή αναστολή της εγκεφαλικής λειτουργίας της γυναίκας. Προκαλείται με διάφορους τρόπους, π.χ. λουλούδια, ρομαντικά δείπνα κ.α.. Τελικό αποτέλεσμα είναι η γυναίκα να πιστεύει τα φούμαρα που σκαρφίζεται ο άντρας προκειμένου να του κάτσει. Ορισμένες φορές όμως του δημιουργεί προβλήματα, ειδικά όταν βιάζεται. Πάντως πρόκειται για ορμόνη εξαιρετικά χρήσιμη στον άντρα, σε συνδυασμό δε με την τεχνική του “στρίβειν δια του αρραβώνος”, του εξασφαλίζει αρκετά χρόνια καλοπέρασης χωρίς να υποστεί τις οδυνηρές συνέπειες της νυφουλίνης.


Ρεμαλίνη

Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται στις γυναίκες με σταθερό δεσμό. Εκδηλώνεται με την αποστροφή προς όλους τους φίλους του άντρα και ιδιαίτερα εκείνους που δεν έχουν παραλύσει εγκεφαλικά από τον γάμο ή τον δεσμό και εξακολουθούν να ζουν φυσιολογικά - να ξενυχτάνε, να πίνουν, να καπνίζουν, να γνωρίζουν άλλες γυναίκες κλπ.. Συνηθισμένες ατάκες είναι “πάλι με αυτά τα ρεμάλια θα βγεις;”, “να πας να μείνεις με τα ρεμάλια τους φίλους σου” και γενικά οποιαδήποτε φράση περιέχει τη λέξη “ρεμάλι” ή συνώνυμό της.


Βρωμιαρόνη

Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται όταν μια γυναίκα αντιληφθεί ότι κάποια άλλη γυναίκα, ανταγωνιστική προς αυτή -oποιαδήποτε δηλαδή- έχει κάποια επιτυχία σε οικονομικό, σεξουαλικό, εργασιακό ή οικογενειακό τομέα. Εκδηλώνεται με χαρακτηρισμούς του τύπου “η βρωμιάρα η Χ” , “η σκρόφα η Ψ” ή από ερωτήσεις όπως “τι μου κάνεις χρυσή μου;” (=ψόφα μωρή) κλπ.


Μπριγιαντίνη

Εδώ δεν εννοούμε την γνωστή λίγδα στο μαλλί των ροκαμπιλάδων αλλά μια γνήσια γυναικεία ορμόνη που εκκρίνεται σε τεράστιες ποσότητες στη θέα ενός μπριγιάν ή ενός μονόπετρου δακτυλιδιού. Η δράση αυτής της ορμόνης επικαλύπτει όλες τις άλλες και ενισχύει τη νυφουλίνη. Οταν το μπριγιάν προορίζεται για ή ανήκει σε άλλη γυναίκα, η μπριγιαντίνη μετατρέπεται σε βρωμιαρόνη.


Παλιολιγουρίνη – Παλιαδελφίνη

Η παλιολιγουρίνη προκαλεί την αποστροφή της γυναίκας για τον άντρα που την φλερτάρει και εκδηλώνεται με σκέψεις ή εκφράσεις όπως “παράτα με ρε παλιολιγούρη” κ.α.. Η παλιαδελφίνη αντίθετα εκδηλώνεται όταν η γυναίκα θέλει κάποιον άντρα αλλά αυτός δεν της κάθεται, οπότε και λέει “παλιαδελφή ο τύπος” κλπ. Αυτές οι ορμόνες μπορεί να δράσουν ακόμη και ταυτόχρονα, οπότε έχουμε εκδήλωση σχιζοφρενικής συμπεριφοράς. Και οι δύο υποχωρούν άμεσα με λίγη μπριγιαντίνη.


Τεκνοποιόνη

Ορμόνη που συνήθως συμπίπτει χρονικά με τη νυφουλίνη. Δημιουργεί στην γυναίκα την ακατανόητη ανάγκη να κάνει παιδί και εκδηλώνεται με υστερικές αντιδράσεις στη θέα μωρών άλλων γυναικών. Σημειώνεται δε ότι όσο πιο σπαστικό είναι το μούλικο, τόσο πιο υστερικές είναι οι αντιδράσεις λατρείας προς αυτό. Σε συνδυασμό με την κρεβατομουρμουρόνη, τη νυφουλίνη και τη φλυαρόνη, γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τον άντρα. Τα ποιοτικά προφυλακτικά είναι το ελάχιστο μέσο αντιμετώπισής της.

 Υ.Γ.1: Η μελέτη των ειδικών δεν τελειώνει ποτέ! Κάθε μέρα μπορούν να ανακαλυφθούν καινούργιες ορμόνες. Η επιστημονική κοινότητα θα σας ευγνωμονεί αν πιστεύετε ότι μπορείτε να συνεισφέρετε με δικές σας ανακαλύψεις στην οριστική αποκωδικοποίηση του γυναικείου οργανισμού.

Υ.Γ.2: Προς τις φίλες αυτού του blog: Μην ξεσηκωθείτε όλες μαζί! Αύριο θα ανακοινώσω τα αντίστοιχα επιστημονικά ευρήματα για τις ανδρικές ορμόνες!
13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από johnny8 (19.12.2007)
Οι γνώσεις σου για τις γυναικείες ορμόνες με τρομάζουν. Μας ξέρεις καλά ρε μπαγασάκο.


Σχόλιο από Termite (19.12.2007)
απλα looool


Σχόλιο από e_TeAr (19.12.2007)
Σχετικά με το Υ.Γ.2 : Οχι αν τολμάς μη τις ανακοινώσεις... εχουμε κι εμείς Inbox αγαπητέ.. οχι παιξε γέλασε!
:D


Σχόλιο από mprizas (19.12.2007)
Θυμάμαι ένα ποστ της Έμυς που έλεγε για τις αντρικές...
Αν και άργησε λιγάκι η απάντηση, κάλλιο αργά, παρά...αργότερα!


Σχόλιο από incomplete_angel (19.12.2007)
Δυστυχώς pour toi αγαπητέ uNick το emaki σε έχει προλάβει...δεν θυμάμαι ούτε κι εγώ πότε!!! :)
Και για τις αντρικές αλλά και για τις γυναικίες..αλλά δεν πειράζει καλό είναι να τα ξαναδιαβάζουμε καμιά φορά.xxx :)


Σχόλιο από ariadni0909 (19.12.2007)
και να σκεφτεις τις παιρνουμε σε χαπια απο ΑΝΔΡΕΣ γυναικολογους...;)
Αυτα να προσεχετε...


Σχόλιο από uNick (19.12.2007)

johnny8, το μελέτησα αρκετά το θέμα... Επιστημονικά περιοδικά, μελέτες, συζητήσεις, internet... και ακόμα ανακαλύπτω!!! :p

Μπίλυ --> 5 loooool, 17 lmao & 39 omg!!!

Ελίνα, πρώτον δεν υπήρχε περίπτωση να μην τις ανακοινώσω (σιγά το δύσκολο, 5 γραμμές είναι όλες κι όλες), και δεύτερον... μην μου πας κόντρα, το inbox μου δεν παίζεται! :p

Γιώργο & Βιργινία... δεν το θυμόμουν σε άλλο blog...
Πάντως, όπως είπε και η Βιργινία, καλό είναι να τα ξαναθυμόμαστε που και που...

Αριάδνη, το ξέρουμε ότι βγάζουμε τα ματάκια μας μόνοι μας!
Έχεετ χάρη που είστε... αναγκαίο κακό! :p

Σχόλιο από fantasma (19.12.2007)
xoxoxo....
ΥΠΑΡχουν και αλλες...

αντιμαγειρινη...
αντιξεσκονιρινη..
αντισιδερωνινη....
αντιπλυσιματοσύνη.....


........


Σχόλιο από uNick (19.12.2007)

Λευτέρη, δεν είμαστε όλοι... επιστήμονες!
Βάλε και την επεξήγηση για την κάθε ορμόνη, μην βαριέσαι!...
:p
Σχόλιο από Peace18 (20.12.2007)
χαχαχαχα!!! Εγώ μάλον έχω αυτές που παρέθεσε το φάντασμα ένα σχόλιο πάνω!!!! Δεν εξηγήται αλλιώς! Γιατί από τις δικές σου UNick ζήτημα να έχω 2!!! :)
Μήπως να αρχίσω να ανησηχώ??


Σχόλιο από uNick (20.12.2007)

Όχι Κατερινάκι μου, να μην ανησυχείς καθόλου.
Οι περισσότερες από τις ορμόνες που αναφέρω στην μελέτη μου ξεκινούν να εκκρίνονται περίπου στα 20, με κορύφωση των περισσοτέρων (και ειδικά της νυφουλίνης, της μουρμουρόνης, της ρομαντζίνης και της τεκνοποιόνης) στα 25-30.
Προτείνω 2 ώρες ύπνο το μεσημέρι, χαμομήλι πρωί-απόγευμα, και μικρές δόσεις βόλτας στα HondosCenter 2-3 φορές τον μήνα. Αν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιες από τις ορμόνες να μην παρουσιάσουν τόσο επιθετικό ρυθμό παραγωγής από τον οργανισμό...
Σχόλιο από e_TeAr (20.12.2007)
Μη με προκαλΙεις.. μη με προκαλΙεις!!!


Σχόλιο από uNick (20.12.2007)

Όχι, σε προκαλΙώ!!!!!
Να βγάλουμε τα inbox μας να τα μετρήσουμε να δούμε ποιός το έχει πιο μεγάλο (και πλήρες)!!! :p


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
unick
ΝίκοςΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/unick

Αμπελοφιλοσοφίες, σκέψεις, συναισθήματα, χιούμορ... λίγο απ'όλα!

myspace layouts

myspace layouts

Get this widget | Track details | eSnips Social DNAΤραγουδίστε μαζί μας!

(για να θυμουνται οι παλαιότεροι
και να μαθαίνουν οι νεότεροι...)
Kai tou chronou FouDouNia!!!

Make a Photo Calendar at bigoo.ws


JavaScript Free CodeΤελικά όλα είναι θέμα
σωστής μετάφρασης...

myspace layouts

myspace layouts


Σωστά???

Αυτό μπήκε εδώ, διότι ο γράφων
Ορθόδοξος Χριστιανός διαθέτει
χιούμορ και δεν είναι ούτε
δογματικός ούτε κολλημένος.

Θα ακολουθήσουν κι άλλα!

Tags
Επίσημοι αναγνώστες (19)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης