ΕΔΩ
29 Οκτωβρίου 2008, 15:33
84.
Ιστορία  

 

 Πυραμίδες στην Κίνα

Πολλοί μη ενημερωμένοι πιστεύουν ότι οι πυραμίδες αποτελούν μια αποκλειστικότητα περιοχών όπως η Αίγυπτος και η Νότιος Αμερική. Είναι γνωστό όμως ότι στην Ελλάδα έχει βρεθεί πλήθος από πυραμίδες, όπως επίσης και σε περιοχές που κανείς δε θα πίστευε πως είναι δυνατό να υπάρχουν (Σιβηρία, Γαλλία, Καμπότζη, Ιρλανδία, Φλόριντα, Αριζόνα, Μοντάνα και Ιλινόις των ΗΠΑ, Ιμαλάια,..).
Από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και λιγότερο γνωστές βρίσκονται στην Κίνα. Οι πρώτοι που τις «ανακάλυψαν» ήταν δυο αυστραλοί έμποροι, στις αρχές του 20ού αιώνα.
Πολύ αργότερα, τον Ιούλιο του 1945, μετά από μια πτήση πάνω από τα εδάφη της επαρχίας Σένσι της Κίνας, κοντά στο Xian, ο James Gaussman πρόσεξε περιοχές με υπερυψωμένα εδάφη και έπειτα από πολλές επαναλαμβανόμενες πτήσεις του διαπίστωσε πως επρόκειτο για πλήθος πυραμίδων που έδειχναν να είναι σκεπασμένες με χώμα. Πήρε φωτογραφίες, έπρεπε όμως να περιμένει τον εκδημοκρατισμό της χώρας ώστε να πάρει άδεια για να επαληθεύσει τις παρατηρήσεις του.


Τον Οκτώβριο του 1994, ο Hartwig Hausdorf, ερευνητρής και συγγραφέας σχετικός με τις πυραμίδες, πήρε με ειδική άδεια από τον Chen Jian Li, υψηλό αξιωματούχο της Κίνας, μια πρόσκληση να επισκευθεί τη συγκεκριμένη περιοχή. Ήρθε σε επαφή με αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου Bei Jing, ωστόσο αυτοί ήταν αρκετά συγκρατημένοι και λιγομίλητοι, κάτι που έδειχνε ότι προφανώς οι αρχαιολόγοι είχαν ως αποστολή τους να μη δώσουν στοιχεία και έκταση στο θέμα… Παρ’ όλα αυτά, ο Hausdorf κατάφερε να επισκευθεί και να δει από κοντά τις πυραμίδες, τον αριθμό των οποίων υπολόγισε στις 900.

 

 

Ορισμένες από τις πυραμίδες αυτές βρίσκονται σήμερα σε αξιολύπητη κατάσταση, αφού καταστράφηκαν ή λεηλατήθηκαν από τους εκάστοτε γεωργούς της περιοχής. Είναι σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευασμένες από πηλό και χώμα και όχι από λίθους, και κάποιοι γεωργοί είχαν μάλιστα φτάσει στο σημείο να αφαιρούν υλικά πάνω από τις πυραμίδες για την περιποίηση των κτημάτων τους. Ο Hausdorf δυσκολεύθηκε πολύ να ανανεώσει την άδειά του για τις έρευνες που πραγματοποιούσε. Η κινέζικη κυβέρνηση έγινε πλέον (σήμερα) υπερπροστατευτική σχετικά με τους τόπους αυτούς, μην επιτρέποντας πια καμιά έρευνα ή ανασκαφή. Όπως εκμυστηρεύθηκε στον Hausdorf ένας κινέζος αρχαιολόγος, ο Xia Nai, οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν από τη μέλλουσα νέα γενιά των κινέζων επιστημόνων.

 


Περίεργο σεβασμό δείχνουν οι κινέζοι για τους απογόνους τους, φυτεύοντας κωνοφόρα δέντρα πάνω στις πυραμίδες τους! Η κινέζικη κυβέρνηση φύτευσε ταχείας ανάπτυξης κωνοφόρα στις πυραμίδες, έτσι ώστε σε 20 χρόνια κανείς να μη μπορεί να πει εάν πρόκειται για πυραμίδες ή για φυσικούς λοφίσκους με δέντρα πάνω της… (Μήπως αυτό θυμίζει σε κάποιους από εσάς κάτι ανάλογο με τις ελληνικές πυραμίδες στην ελληνική επαρχία;)

 

 


Η Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα.
Όλες οι πυραμίδες, με εξαίρεση μιας στα βόρεια, έχουν πλάτος που ποικίλει από 25 έως 100 μέτρα. Εκείνη που βρίσκεται στα βόρεια, στην κοιλάδα Κιν Λιν, ονομάσθηκε «Η Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα». Είναι τεράστια, με ύψος γύρω στα 300 μέτρα. Εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον σχετικά με την πυραμίδα αυτή είναι ο λόγος για τον οποίο η κινέζικη κυβέρνηση δεν έδωσε άδεια στον Hausdorf να βρεθεί εκεί προκειμένου να πραγματοποιήσει τις έρευνές του. Στους γύρω χώρους που περιβάλλουν το θαύμα αυτό, η κυβέρνηση έφτιαξε μια βάση εκτόξευσης του πυραύλου του διαστημικού προγράμματος της χώρας και, φυσικά, η περιοχή απαγορεύεται στους επισκέπτες…


Τι ηλικία έχουν αυτές οι πυραμίδες; Ο καθηγητής Wang Shiping από το Xian θεωρεί ότι χτίσθηκαν το 4.500 π.Χ.


Σύμφωνα με τα χρονικά του Sima Qian, ο οποίος έζησε από το 145 π.Χ. ως το 86 π.Χ., μια από τις πυραμίδες χτίσθηκε από 700.000 άνδρες έτσι ώστε να κλείσει μέσα της τη σωρό του αυτοκράτορα Huangdi ο οποίος είχε κατακτήσει την περιοχή. Η πυραμίδα αυτή, αποτελούσε την κεντρική πυραμίδα και είχε (σύμφωνα με τα χρονικά) την ιδιαιτερότητα να περιλαμβάνει ένα σύστημα ασφαλείας πολύ προηγμένο για την εποχή, που περιελάμβανε ενεργοποιητές παγίδων. Είχε όμως ακόμα μια ιδιαιτερότητα: ακουμπούσε πάνω σε μια «λίμνη» από υδράργυρο. Ο Hartwig Hausdorf έκανε αναλύσεις του εδάφους στην περίμετρο των κτισμάτων αυτών και βρήκε πράγματι μια ανεξήγητη περιεκτικότητα υδραργύρου στο χώμα…

Η διαφορά στη χρονολόγηση των πυραμίδων, μέσα από τις εκτιμήσεις του Wang Shiping και των χρονικών του Sima Qian, θέτει, όπως και στην περίπτωση των αιγυπτιακών πυραμίδων και της Σφίγγας, ένα αναμφίβολα σημαντικό πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν τα κτίσματα αυτά έχουν ανεγερθεί σχετικά πρόσφατα ή αντιθέτως πριν από πολλά πολλά χρόνια και απλώς «επαναλειτούργησαν» από τους αρχαίους άρχοντες της περιοχής.

 

Πηγή:  http://www.supernatural.gr/index.html

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Quiz για δυνατούς λύτες: 

Πόσα είναι τα γυάλινα κομμάτια που απαρτίζουν την Πυραμίδα του Λούβρου;

 


 

1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

mnk (29.10.2008)
*666*

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
mnk

Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mnk

Ο,τι βγάλουν τα δίχτυα απ΄το δίκτυο. Μαρίδες και Ορκες. Μαργαριτοφόρα όστρακα και γαλότσες.

Tags

Brave New World Επιστήμη-Τεχνολογία Τρέχοντα θέματα Περιβάλλον Ανθρωποι Αθλητισμός Κλαυσίγελως Απόψεις Μουσική Ατάκτως Ιστορία Τέχνες Φιλοζωία



Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links