I'll see you on the dark side of the moon!
There is no dark side of the moon really.Matter of fact it's all dark...
05 Ιουνίου 2010, 19:50
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2010
Περιβάλλον  Think Green  

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, ή απλά θυμόμαστε για μια μέρα κάθε χρόνο το περιβάλλον που ξεχνάμε όλες τις υπόλοιπες;

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το κυριότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα δεν είναι ούτε η κλιματική αλλαγή, ούτε η απώλεια βιοποικιλότητας, ούτε η ρύπανση ή η εξάντληση των φυσικών μας πόρων. Είναι η αποσπασματική αντιμετώπιση μιας κρίσης που έχει πλέον διαβεί κάθε σύνορο και έχει λάβει πλανητική διάσταση. Η επικέντρωση σε συγκεκριμένα περιβαλλοντικά προβλήματα, τοπικά ή ειδικά και η άποψη ότι αρκούν κάποιες ρυθμίσεις για την αντιμετώπισή τους, αποδεικνύει την εγκληματική πλέον άγνοια της συνολικής διάστασης της περιβαλλοντικής κρίσης και τη στενή αλληλεξάρτηση όλων των επιμέρους εκφάνσεών της. Οι λύσεις που απαιτούνται πλέον είναι σαρωτικές και αφορούν σε όλα τα επίπεδα: προφανώς τις πολιτικές ηγεσίες και τους παγκόσμιους οργανισμούς που ασκούν οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική. Πρωτίστως όμως σαρωτική αλλαγή πρέπει να σημειωθεί στο επίπεδο των ίδιων των κοινωνιών. Ειδικά στις μέρες μας, η οικονομική κρίση μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για λεηλασία του βιολογικού πλούτου, του φυσικού χώρου και των φυσικών πόρων.

Τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται η βιοποικιλότητα στη Γη, επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν , σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και απευθύνει έκκληση σε όλους «να μας βοηθήσουν να σημάνουμε συναγερμό».

«Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, «Πολλά Είδη. Ένας Πλανήτης. Ένα Μέλλον» επαναλαμβάνει την έκκληση του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας να σταματήσει ο μαζικός αφανισμός των ειδών και να αναδειχθεί η σπουδαιότητα των εκατομμυρίων ειδών που κατοικούν στα εδάφη, τα δάση, τους ωκεανούς, τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα βουνά του πλανήτη. Η υγεία μας, η ευημερία μας και το βιώσιμο μέλλον εξαρτώνται από αυτό το πολύπλοκο και ευαίσθητο δίκτυο οικοσυστημάτων και ζωής», σημειώνεται στο μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ και προστίθεται:

«Η χώρα που φιλοξενεί τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η Ρουάντα. Η μικρή αυτή χώρα στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής, αποκτά όλο και περισσότερο τη φήμη μιας χώρας που βρίσκεται στην πράσινη πρωτοπορία. Η Ρουάντα είναι το καταφύγιο 52 ειδών που κινδυνεύουν με αφανισμό. Η χώρα αυτή δείχνει το πως η περιβαλλοντική βιωσιμότητα μπορεί να συνδυαστεί με την οικονομική ανάπτυξη. Παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όπως η φτώχεια και η εκτεταμένη υποβάθμιση του εδάφους, η «χώρα των χιλίων λόφων» εργάζεται για την αναδάσωση, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη βιώσιμη γεωργία και την ανάπτυξη ενός πράσινου οράματος για το μέλλον".

Πηγές: WWF, pathfindernews

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
thedarksideofthemoon
Φοιτήτρια!
από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/thedarksideofthemoon

Ξέρω χίλιους τρόπους να σωθώ, μα κανένας τους δεν μου ταιριάζει...Tags

EPICA Symphonic Heavy Metal Think Green Περιβάλλον Απόψεις Epica The Classical Conspiracy Harry Potter Γέλιο Λογοτεχνία Nightwish Ερωτική Απογοήτευση Soundtrack Ten years after Rock Music Αλέξης Γρηγορόπουλος Αλκυόνη Παπαδάκη 'Ερωτας Να Σε Ξεχάσω Προσπαθώ... Αναστασία Disney απαισιοδοξία απογοήτευση ευτυχία δυστυχία διάφανα κρίνα μελαγχολία ελληνικό ροκ μοναξιά Απογοήτευση Απαισιοδοξία Διάφανα Κρίνα Ελληνικό Ροκ Έρωτας Εφηβεία Αισιοδοξία Ατάκες έρωτας συναισθήματα Μοναξιά Ποίηση Φιλία Θεσσαλονίκη μουσική Μαργαρίτα Καραπάνου Νικόλας Άσιμος Μεταλλαγμένα ποίηση πολιτική απόψεις Συναισθήματα Συνθήματα σε τοίχουςΕπίσημοι αναγνώστες (9)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links