Ο Μουσικός Κόσμος ενός Αιθεροβάμονα ......
19 Ιανουαρίου 2013, 20:17
Η Μάχη των Λύκων
Επιλογές  

   Αυτή η ιστορία, μας έρχεται από το παρελθόν της Αμερικής και εξελίσσεται σε μία περιοχή όπου ζούσαν Ινδιάνοι (όταν ακόμα υπήρχαν). Είναι αγνώστου συγγραφέα.

Κάποια βραδιά, ο σοφός γέροντας της φυλής Τσερόκι, μιλούσε στον εγγονό του,  για τη μάχη που αισθανόταν ότι γινόταν, γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται, μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

'' Παιδί μου, η μάχη αυτή, αφορά δυο λύκους που υπάρχουν μέσα σε όλους τους ανθρώπους. Ο ένας λύκος είναι ταυτισμένος με το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η αυτολύπηση, η ενοχή, η προσβολή, η κατωτερότητα, το ψέμα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία και το Εγώ. Ο άλλος ταυτίζεται με το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη στο Θεό''

Ο νεαρός σκέφθηκε για ένα λεπτό και ρώτησε τον παππού του: ''Τελικά ποιός λύκος νικά;''

Και ο γέροντας Ινδιάνος του απαντά απλά: ''Αυτός που ταΐζεις''.

3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

PHILIPPOSSM (19.01.2013)
σοφό..... 
kleinospsyxwdos (21.01.2013)
μου άρεσε, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν Ινδιάνοι
aitherovamonas (21.01.2013)
...χμμμ ..ναι εξακολουθούν και υπάρχουν. Σε μία έρευνά μου στο διαδίκτυο διάβασα ότι από τις 180 φυλές που υπήρχαν, έχουν μείνει λίγοτεροι από 100.000, συγκεντρωμένοι στη Β.Αμερική, σε όχι και τόσο καλές συνθήκες. Ευχαριστώ για την επίσημανση.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
aitherovamonas
Αιθεροβάμων (Κωνσταντίνος)
αιθερο - βάμων στον ελεύθερο χρόνο (όταν υπάρχει !)
από ΒΙΝΥΛΙΟΥ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/aitherovamonas

Μουσική και Επιλογές από απόψεις, σκέψεις και φιλοσοφία παρελθόντων χρόνων, που μπορούν (που ξέρεις;) να βάλουν το λιθαράκι τους για ένα καλύτερο αύριο.... έναν καλύτερο άνθρωπο .... γιατί όλοι λίγο ή πολύ, έχουμε ελλατώματά ή/και πάθη .... Tags

2022 Eυτυχία Humour Άνθρωποι Αλαζονεία Αλήθεια Ανθρωπος Ασκητική Εγωϊσμός Εκπομπή Ελληνικό έντεχνο Ελύτης Επετειακή Εκπομπή Επιλογές Ευτυχία Ζεϊμπέκικο Ζωή Ιστορίες .... Καλοσύνη Κάπου εδώ γύρω είμαι....πάντα.....με αγαπημένη μουσική... Μοναξιά Μουσικές Εκπομπές Μουσική Οι περιορισμοί μας Πάθη Προβλήματα προβολή Υποκρισία Χρόνος ΨυχήΕπίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links