Πολλές φορές όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί αν το επάγγελμα που διαλέξαμε (ή μας διάλεξε) ήταν το καλύτερο δυνατό, αυτό που μας ταιριάζει, αυτό που πραγματικά γουστάρουμε. Λένε, ότι αν κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα τότε θα είσαι ευχαριστημένος. Σε αυτό μπορούν να μας απαντήσουν οι φίλοι επαγγελματίες μουσικοί που πιθανότατα διαβάζουν τις κρυάδες μου. Ως γνωστόν, ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία δεν υφίσταται, εγώ θυμάμαι στο Λύκειο όταν είχαμε ΣΕΠ ήταν η ώρα του παιδιού, γινόταν το έλα να δεις και η δύσμοιρη η καθηγήτρια δεν έβλεπε την ώρα να την κάνει μια ώρα αρχύτερα. Ένιγουαίυ (όπως λέμε και στην Κέρκυρα που μου θύμισε κάποιος στο blog του) ότι έγινε, έγινε. Σου μένουν όμως κάποια απωθημένα. Κάποτε π.χ,. στο γυμνάσιο, είχα πρωταγωνιστήσει σε σχολική παράσταση και μου μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής. Ευτυχώς για την Τέχνη, μου πέρασε γρήγορα ως σοβαρό ενδεχόμενο, μου έχει αφήσει όμως την πετριά της θεατροφιλίας (δυστυχώς σε πολλούς άλλους και άλλες δεν πέρασε και έτσι τους τρώμε στη μάπα ακόμα).
Υπάρχουν όμως κάποια επαγγέλματα που δεν υπάρχουν ούτε στα μηχανογραφικά για τις πανελλήνιες των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ούτε σε ωδεία και δραματικές σχολές, ούτε σε ΤΕΕ, ούτε σε ΚΟΡΕΛΚΟ και ΣΒΙΕ. Αυτό λοιπόν που έχω ζηλέψει, εκτός φυσικά από τους τυχερούς επαγγελματίες στο Γκουάμ (βλ. προηγούμενο ποστ με τίτλο “φύγαμε για Γκουάμ”) είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι-συντάκτες των περιοδικών τύπου “Αθηνόραμα” που κάνουν κριτική σε ρεστοράν. Οι τύποι αυτοί, πηγαίνουν με έξοδα του περιοδικού σε χάι, γκλαμουράτα, γκουρμέ μέρη ή και σε ταβέρνες επιπέδου, τρώνε τον κακό ξεκ%^$μό, πίνουν κρασιά εσοδείας 1994, 84 ευρώ η φιάλη, ή γκουρμέ μπύρες περιορισμένης παραγωγής 30 ευρώ το ποτήρι, στο τέλος κατεβάζουν και τα γλυκά τους με τη συνοδεία σαμπάνιας 160 ευρώ/φιάλη και μετά γράφουν παπαριές ψωνίστικες του τύπου: “Η Τ-μπον μπριζόλα ήταν όσο έπρεπε τρυφερή και γέμιζε τον ουρανίσκο με χυμούς, όμως το πράσινο πιπέρι δεν τόνιζε όσο έπρεπε τον χαρακτήρα της”, “η ανταπόκριση του τζίτζερ με το προσούτο είναι φτωχή, όμως αποζημιωθήκαμε από την κορυφαία και εκρηκτική συνομιλία της ντομάτας, του κάρυ και του φιλέτου πέστροφας”, “οι νότες βανίλιας, φρεσκοψημένου αμύγδαλου και άγουρης χλόης έδιναν προσωπικότητα στο παγωτό που λουζόταν σε διακριτικό σιρόπι φραγκοστάφυλου”, “το σουφλέ σοκολάτας ήταν βελούδινο και η γέμιση ‘μίλαγε’”, “η κάβα ήταν αποδεκτή σε γενικές γραμμές, χρειάζεται όμως ενίσχυση (έστω κι’ αν έχει ήδη 50 επιλογές)” “Το κρασί ήταν φρουτώδες με υποψία πορτοκαλιού, χαμηλές ταννίνες και φτωχή επίγευση” κλπ κλπ.Αυτή είναι δουλειά!
Αν μάλιστα συνδυαστεί και με κάνα θεατράκι ή έστω σινεμαδάκι πριν, έτσι για να σου ανοίξει η όρεξη, τόσο το καλύτερο. Λέτε όμως κι’ αυτή να καταντάει ρουτίνα; Μη μου χαλάτε τη φαντασίωση…
3 σχόλια - Στείλε Σχόλιοβιογραφίες επιστήμη μουσική χιούμορ σχέσεις χιούμορ παιδί