ελληνική μουσική
387 online   ·  209.869 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Δωρεάν σεμινάρια ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής

Η ηχοληψία, η μουσική παραγωγή και η σύγχρονη μουσική βιομηχανία έρχονται στο προσκήνιο σε μια ημέρα γεμάτη σεμινάρια, workshop και forum!

Δωρεάν σεμινάρια ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής

Τρίτη 01 Μαρ 2011

Τετάρτη 9 Μαρτίου
- Συμμετοχή δωρεάν -

Η σχολή ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας, SAE Athens (www.sae.edu.gr), παρουσιάζει το νέο της OPEN DAY την Τετάρτη 9 Μαρτίου, με τίτλο “Audio Intelligence”.

H μεγάλη συνάντηση των φίλων της ηχοληψίας, της μουσικής παραγωγής αλλά και της τέχνης της μουσικής γενικότερα, θα περιλαμβάνει μία σειρά από δωρεάν σεμινάρια, workshop και forum από εισηγητές της SAE και επαγγελματίες του χώρου.

Μεγάλος καλεσμένος του Open Day θα είναι ο διεθνούς φήμης μουσικός παραγωγός Greg Haver, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Manic Street PreachersBullet For My Valentine, Catatonia, Lost ProphetsMelanie C, και θα μοιραστεί εμπειρίες και γνώσεις στο σεμινάριό του με θέμα “The Role of Producer”. Μια μέρα πριν θα παρουσιάσει ένα masteclass στους σπουδαστές της SAE Athens. 

Δυναμικό παρόν θα δώσουν και σημαντικά ονόματα από την εγχώρια μουσική σκηνή. Ο Κώστας Καλημέρης, ιδιοκτήτης των φημισμένων παγκοσμίως Black Rock Studios καθώς και αντιπρόσωπος των Sterling Studios στην Ελλάδα, και ο Νίκος “Ottomo” Αγγλούπας, γνωστός για τις παραγωγές του σε δίσκους όπως της Monika, των Maraveyas Illegal και των Modrec, θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων σε ένα συναρπαστικό forum συζήτησης σχετικά με τη δράση των μηχανικών ήχου και των μουσικών παραγωγών σε συνάρτηση με τη σύγχρονη μουσική βιομηχανία.

To συγκρότημα των Puta Volcano, οι οποίοι ετοιμάζουν το πρώτο τους δίσκο σε συνεργασία με τους σπουδαστές της SAE και τον υποψήφιο για Grammy μουσικό παραγωγό Chris Tsangarides, θα ηχογραφηθούν ζωντανά στα πλαίσια του Live Recording workshop, με συντονιστή τον εισηγητή της SAE, Χρήστο Μαρτίνη.

Τέλος, ο Χρίστος Χατζηστάμου (Athens Mastering Studios) θα παρουσιάσει ένα σεμινάριο σχετικά με τη νευραλγική διαδικασία του mastering , ενώ το πρόγραμμα του Open Day ολοκληρώνεται με τα σεμινάρια “Mixing w/ Protools” και “Home Studio”.

To Οpen Day “Audio Intelligence” της SAE Athens γίνεται με αφορμή το νέο τμήμα του Audio Engineering (Μάρτιος) και τα μοναδικά στην Ελλάδα τμήματα Creative Media & Advanced Audio και Music Business & Creative Industries.

Δηλώσεις Συμμετοχής: 2103217661 (13:00 – 21:00) / bookings@sae.edu.gr
Διεύθυνση:
Ηλία Ηλιού 9 & Νικομάχου (metro: Αγ. Ιωάννης, κόκκινη γραμμή)
Online: www.sae.edu.grwww.sae.edu (international)
H συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα και περιγραφή των σεμιναρίων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:00 – 18:00
CLASS 1 + 2 Greg Haver: The Role of Producer
CLASS 3 Προετοιμασία Μίξης για Mastering
STUDIO A Live Recording: Puta Volcano
STUDIO B Mixing w/ Protools

18:00 – 19:00
Studio Tour / “Hands on”DAWs / Q&A με εισηγητές και καλεσμένους


19:00 – 21:00
CLASS 1 + 2 Forum: H Μουσική Βιομηχανία μέσα από τα μάτια του Μηχανικού Ήχου/Παραγωγού
CLASS 3 Home Studio
STUDIO A Live Recording: Puta Volcano
STUDIO B Mixing w/ Protools


16:00 – 18:00 / CLASS 1 + 2
Greg Haver: The Role of Producer
O γνωστός Βρετανός παραγωγός Greg Haver επισκέπτεται την SAE Athens για ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα το ρόλο του σύγχρονου μουσικού παραγωγού. Ο Greg, έχοντας δουλέψει ως παραγωγός, μηχανικός ήχου, ενορχηστρωτής, μουσικός, και συνθέτης τα τελευταία χρόνια σε πολυάριθμους δίσκους ανά τον κόσμο και με καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη, είναι από τους πλέουν κατάλληλους για να αναλύσει τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά  του μουσικού παραγωγού στις μέρες μας, καθώς και να μεταφέρει τις προσωπικές του εμπειρίες από τη μέχρι τώρα πλούσια καριέρα του. Ενδεικτικά, ορισμένα ονόματα με τα οποία έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα είναι οι Manic Street Preachers, Melanie C, Lost Prophets, Tom Jones, Catatonia και Bullet For My Valentine.
Εισηγητής: Greg Haver
http://www.record-producers.com/roster/greg-haver/biography.shtml


16:00 – 18:00 / CLASS 3
Προετοιμασίας Μίξης για Mastering
Χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι ο πλουρασισμός στη δημιουργία μουσικής. Η έννοια του κλασσικού studio δεν υπάρχει πλέον. Μουσικοί, ηχολήπτες και παραγωγοί εργάζονται, ηχογραφούν και μιξάρουν σε διαφορετικές συνθήκες και σε διαφορετικούς χώρους, πολλές φορές όχι ιδανικούς. Η διαδικασία του mastering έχει αποκτήσει σχεδόν μυθικές διαστάσεις γιατί καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Ποια είναι όμως τα στοιχεία εκείνα που πρέπει κάποιος να προσέξει στις μίξεις ώστε να έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα μετά το mastering? Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα ρίξει φως σε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά της πετυχημένης μίξης και της προετοιμασία της για mastering.
Εισηγητής: Χρίστος Χατζηστάμου


16:00 – 18:00 & 19:00 – 21:00 /
STUDIO A
Live Recording: Puta Volcano
Ένα από τα πιο συναρπαστικά workshop των Open Day της SAE Athens είναι η ζωντανή ηχογράφηση ενός συγκροτήματος στο Studio A. ΄Υστερα από τους Rosebleed, Brainwash Squad και No Profile, σειρά παίρνουν οι εκρηκτικοί Puta Volcano. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Puta Volcano ετοιμάζουν τον πρώτο τους δίσκο σε συνεργασία με τους σπουδαστές του Creative Media & Advanced Audio και του Music Business & Creative Industries και τον διεθνoύς φήμη παραγωγό Chris Tsangarides, στα πλαίσια ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού project της SAE Athens. Οι σπουδαστές του τμήματος θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή του συγκεκριμένου workshop.
Εισηγητής: Χρήστος Μαρτίνης & SAE Students
Puta Volcano: http://www.myspace.com/putavolcano


16:00 – 18:00 & 19:00 – 21:00 / STUDIO B
Mixing w/ Protools
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί ένα session το οποίο θα περιλαμβάνει μίξη ενός τραγουδιού με “εργαλεία” (plug-ins) αμιγώς των Protools, ώστε να προβληθούν ξεκάθαρα οι δυνατότητες της πιο καθιερωμένης πλατφόρμας μουσικής επεξεργασίας στην ηχητική βιομηχανία. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του session θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή (overdub) κάποιων μουσικών πηγών στο Studio, ώστε να παρουσιαστεί ο συνδυασμός της επιφάνειας Control 24  με τα Protools. 
Εισηγητής: Δημήτρης Καρπούζας

18:00 – 19:00
Studio Tour /  Q&A
με εισηγητές και καλεσμένους
Για μια ώρα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα Studio της SAE, να ενημερωθεί για τα εκπαιδευτικά προγράμματα από τους συντονιστές των προγραμμάτων και τους εισηγητές, καθώς και να συνομιλήσει με τους καλεσμένους. 

19:00 – 21:00 / CLASS 1 + 2
Forum: H μουσική βιομηχανία μέσα από τα μάτια του μηχανικού ήχου/παραγωγού
Η SAE συνεχίζει τον πετυχημένο θεσμό των forum συζήτησης με την παρουσία σημαντικών καλεσμένων και την ενεργή συμμετοχή του κοινού. To θέμα του συγκεκριμένου forum ειναι “H Μουσική Βιομηχανία μέσα από τα μάτια του Μηχανικού Ήχου/Παραγωγού”. Καλεσμένοι θα είναι οι Κώστας Καλημέρης (Black Rock Studios, Prism Studios, συνεργασίες με Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη κ.ά.), Νίκος “Ottomo” Αγγλούπας (Fab Liquid Studios, συνεργασίες με: Μonika, Modrec, Leon κ.ά.), Θοδωρής Οικονόμου (Sofita Studios, συνεργασίες με: Έλενα Παπαριζου, Film, Gad κ.ά.) και ο Πάνος Φαρόπουλος (Studio II, συντάκτης Metal Hammer, συνεργασίες με: Down & Out, Super Puma κ.ά.). Η συζήτηση θα προσεγγίσει την οπτική γωνία των μηχανικών ήχου και των μουσικών παραγωγών απέναντι σε θέματα όπως η διεξαγωγή συναυλιών, οι συνεργασίες τους με τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές και τα νέα δεδομένα της μουσικής βιομηχανίας, όπως είναι ο ρόλος του internet. 
Καλεσμένοι:
Κώστας Καλημέρης (ιδιοκτήτης studio, παραγωγός, μηχανικός ήχου)
Νίκος “Ottomo” Αγγλούπας (ιδιοκτήτης studio, παραγωγός, μηχανικός ήχου, μουσικός) 
Θοδωρής Οικονόμου (παραγωγός, μηχανικός ήχου) 
Πάνος Φαρόπουλος (παραγωγός, μηχανικός ήχου, δημοσιογράφος)

Συντονιστές: Νίκος Πατηνιώτης, Γιώργος Μουζής


19:00 – 21:00 /
CLASS 3
Home Studio
To Home Studio seminar είναι ίσως το πιο δημοφιλές σεμινάριο της SAE. Στα πλαίσια του Open Day, θα γίνει μια εισαγωγική προσέγγιση στην έννοια του σύγχρονου Home Studio, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο. Θα αναλυθούν θέματα όπως κατασκευή, εξοπλισμός, δημιουργική χρήση και troubleshooting. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση λογισμικού και στη σωστή επιλογή του σχετικού εξοπλισμού ανάλογα με τους στόχους, μέσα από πρακτικά παραδείγματα.
Εισηγητής: Γιάννης Μαλαφής

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε