ελληνική μουσική
402 online   ·  210.204 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Advertorials

Τι μουσικό όργανο αξίζει να μάθω;

Τα χόμπι μας βοηθούν να εξελιχθούμε σαν άτομα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα καινούριο χόμπι είναι φυσικά να μάθετε κάτι νέο. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί, για αυτό τα χόμπι του καθένα ποικίλλουν. Κάθε φορά που ανακαλύπτουμε μια δραστηριότητα που μας παθιάζει, μπαίνουμε στη διαδικασία να την εξερευνούμε όλο και περισσότερο. Ένα χόμπι που μας προκαλεί ευφορία και ευχαρίστηση σίγουρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Τι μουσικό όργανο αξίζει να μάθω;

Γράφει το μέλος MusicHeaven / 19 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 07 Δεκ 2021

Ένα πολύ δημοφιλές χόμπι που προτιμούν οι άνθρωποι είναι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου. Η μουσική έχει γενικότερα ευεργετικές ιδιότητες στη ζωή μας, πόσο μάλλον η δυνατότητα να την παράγουμε εμείς με τη χρήση ενός μουσικού οργάνου. Δείτε παρακάτω ποια μουσικά όργανα είναι τα πιο δημοφιλή, με βάση τη ζήτηση ιδιαίτερων μαθημάτων μέσω της πλατφόρμας instateacher.

1. Ντραμς

Τι μουσικό όργανο αξίζει να μάθω;

Το παίξιμο των ντραμς ανακουφίζει τη νευρικότητα, την απογοήτευση, αλλά και το στρες. Αν παίζετε έστω και μερικά λεπτά την ημέρα, φαίνεται πως εκτοξεύουν την καλή διάθεση. Το μυαλό των ντράμερ παράγει καλές ενδορφίνες ακριβώς μετά το παίξιμο. Το σώμα μαθαίνει να διώχνει τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα μέσω των ήχων που παράγονται. Μερικά ακόμα οφέλη της εκμάθησης ντραμς είναι η αυξημένη ακαδημαϊκή επιτυχία, η βελτίωση της αυτοπεποίθησης, ο συγχρονισμός του μυαλού και των μυών, ακόμα και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Είναι επίσης ένα φανταστικό μέσο έκφρασης, και λειτουργεί ως θεραπευτικό όργανο στη διαχείριση ψυχικών τραυμάτων.

2. Κιθάρα

Τι μουσικό όργανο αξίζει να μάθω;

Η εκμάθηση κιθάρας είναι ευεργετική για το μυαλό σας καθώς ανακαλύπτετε νέους τρόπους σκέψης. Οι διάφορες δεξιότητες και τα κόνσεπτ που πρέπει να μάθετε για να παίξετε κιθάρα δίνει ευκαιρίες στο μυαλό σας να βελτιωθεί. Το να μάθετε κιθάρα δε θα σας κάνει απλώς καλούς οργανοπαίχτες. Μελέτες έχουν αποδείξει πως οι μαθητές που παίζουν κιθάρα έχουν αυξημένη απόδοση στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Κατά συνέπεια, τα οφέλη της εκμάθησης κιθάρας είναι εμφανή και σε άλλες ηλικίες - παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ακόμα και υπερήλικες.

Βρείτε ιδιαίτερα μαθήματα μουσικών οργάνων στο instateacher και βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας μέσω της ενασχόλησης με ένα δημιουργικό χόμπι.

3. Πιάνο

Τι μουσικό όργανο αξίζει να μάθω;

Το συχνό παίξιμο του πιάνο προσφέρει πολλά οφέλη στους παίκτες. Τόσο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Η ενασχόληση με κάθε μουσικό όργανο λειτουργεί πολύ εποικοδομητικά, πόσο μάλλον το πιάνο, ένα από τα πιο κλασικά μουσικά όργανα. Ενισχύει τις λεπτές δεξιότητες, αλλά και τον συντονισμό χεριών-ματιών. Η μουσική μειώνει τους καρδιακούς παλμούς, αλλά και την ένταση της αναπνοής. Ως αποτέλεσμα, μειώνονται οι καρδιακές παθήσεις και η υψηλή πίεση, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ανοσοποιητικό. Όσοι πάσχουν από χρόνιο στρες επωφελούνται σημαντικά. Παράλληλα, το παίξιμο του πιάνο δυναμώνει τους μύες των χεριών.

Άλλα δημοφιλή όργανα όπως είναι το βιολί και το μπουζούκι προσφέρουν πολλά οφέλη σε όσους ασχολούνται με αυτά. Όλα τα μουσικά όργανα εκτός από ένα ενδιαφέρον χόμπι λειτουργούν ευεργετικά για κάθε άνθρωπο. Μια ακόμα ενασχόληση που τοποθετείται σε αυτή την κατηγορία είναι και τα μαθήματα φωνητικής. Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, ξεκινήστε ιδιαίτερα μαθήματα μουσικών οργάνων βρίσκοντας τους κατάλληλους καθηγητές μέσω του instateacher.

 


Tags
Μουσικά Όργανα:βιολίκιθάρα


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#30070   /   09.12.2021, 19:47   /   Αναφορά
Αγαπητέ Musicheaven το να μάθω ντραμς για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να θεραπεύσω ψυχικά τραύματα ή κιθάρα για να βελτιώσω τις σχολικές μου επιδόσεις ή τέλος πιάνο για να ρυθμίσω την αρτηριακή μου πίεση...
Είναι αστείο!
Κάποιος αναγνώστης που αγαπά αληθινά και επί της ουσίας τη μουσική θα βρει το άρθρο σου επιφανειακό,ημιτελές και εγκυκλοπαιδικό!
Η αγάπη για τη μουσική είναι το κίνητρο και το ώφελος είναι ένα:η χαρά της δημιουργίας!
Ας είναι η μουσική σκοπός και όχι μέσο επίτευξης άλλων στόχων.
Αν κάποιος θέλει να γίνει εξυπνότερος ντε και καλά ας ασχοληθεί με ανώτερα μαθηματικά και σκάκι
Αν θέλει να γίνει καλύτερος μαθητής ας μελετήσει πιο σκληρά
Κι αν θέλει να ρίξει την πίεση ας πάρει χάπια!
Αυτα!
#30071   /   10.12.2021, 12:27
Εντάξει είναι λίγο παρατραβηγμένα!
Πάντως η μουσική γενικά και κυρίως η δυνατότητα να την παράγεις ο ίδιος, με την εκμάθηση οποιουδήποτε οργάνου, επιστρατεύει τη φαντασία σου και σίγουρα έχει ευεργετικές ιδιότητες.....