|
|
Γεια σας! Με μεγάλη μου χαρά σας ανακάλυψα και είναι πολύ ευχάριστο που όλο και περισσότεροι "ψαχνόμαστε" όσον αφορά τη Μ/θ. Δυσάρεστο όμως που σε επίπεδο ενδιαφερομένων και μόνο , πλακωνόμαστε και στην ουσία διαλέγουμε στρατόπεδα και κάνουμε επίθεση (χρησιμοποιώ το 1ο πληθ. χάριν ευγενίας και μόνο!) Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και έχω "συμπράξει" ως εκπαιδευόμενη σε πολλές -ατομικές ,ομαδικές- συνεδρίες με διαφορετικούς μουσικοθεραπευτές και προσεγγίσεις. Αν θέλετε κι εσείς ας το πάμε λίγο παρακάτω το θέμα.Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε σπουδές,να παρακολουθήσουμε σεμινάρια,ημερίδες,διαλέξεις,βίντεο και ότι άλλο... όχι όλοι όμως στην ουσία μπορούμε να γίνουμε μουσικοθεραπευτές κι αυτό επειδή εκτός από τις γνώσεις χρειάζεται και να "Το έχεις".Δύσκολα μπορώ να το εκφράσω με μια λέξη..ίσως εννοώ το ταλέντο?την αγάπη?το ένστικτο?? ή ολα αυτά μαζί κι άλλα τόσα. Σίγουρα για να βοηθήσεις ένα παιδί ή ενήλικα με όποιο(α) πρόβλημα(τα) προυποθέτει τη δική σου ισορροπία (ακόμα κι αν ξεπερνάς τα όρια και τις αντοχές σου) , την ικανότητά σου για επαφή και πάνω απ'όλα τη χαρούμενη διάθεσή σου. Σας φαίνεται ότι το βαραίνω πολύ το θέμα ? Είμαι σε φάση που δεν ξέρω τι να κάνω .Να τα παρατήσω ή να βρω πώς να συνεχίσω. Ωραία θα ήταν αν είχε κάποιος κάτι να σχολιάσει στα παραπάνω ,προτείνει γενικά..
den ksero plirofories alla ayta a programmata einai sigoura polu oraia....plirofories nai k ego th ithelan matho endiaferon!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tha ithela na thimiso se ola ta provlimatismena meli pos mazi me tin ensinaisthisi kai to meraki aparaititi einai i EKPAIDEFSI kai gia afto to llogo profanos ginetai kai oli i fasaria edo.Afti einia to kleidi gia na xepername ton eafto mas kai na stirizoume ousiastika opoion to hreiazetai kai malista horis na vgazoume prosopika mas provlimata(pou toso efkola kai sihna egine se afto to forum)To meraki einai haraktiristiko ton hobby kai gia na ginoume epagalmaties hreiazetai polla parapano....Kali dinami stin anazitisi olon mas, loipoon!!!!
Καλησπέρα σε όλους! Είναι πραγματικά απίστευτο το συμβαίνει σ αυτά τα blogs.Το τι έχουν δεί τα μάτια μου όσον αφορά το θέμα της μουσικοθεραπείας..δεν λεγεται.. Χαίρομαι πραγματικά ομως που οι κατάλληλοι με τα απαραίτητα τυπικά κ όχι μόνο προσόντα διακρίνονται κ απο κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις στο αντικείμενο. Ειμαι και εγω εκπαιδευόμενη μουσικοθεραπεύτρια, αλλα δν θα ήθελα να πρωσοποποιησω σε ποια προγράμματα, εσωτερικού η εξωτερικού για αντιδεοντολογικούς λόγους.
Οποιος θέλει πραγματικα να βρει πληροφορίες μπορεί να το κανει αυτο χωρίς καμια δυσκολια με την βοήθεια ενος τηλεφωνικού καταλόγου, όπου μπορεί να βρεί όλους τους παραπάνω αναφερόμενους. Δεν είναι δά και τόσο δύσκολο, ουτε είναι εξωγήινοι οι άνθρωποι..απλά μιλήστε τους ανοιχτά.
Υ.Γ. Μια μικρή συμβουλή, οποιος θέλει την ακουει, οποιος οχι την παραβλεπει: μην αναφέρεστε σε ονοματα παρακαλω..Είναι κριμα να ξεφτιλιζουμε τα πραγματα ετσι. Η φύση της επιστήμης ειναι τετοια που επιτρεπει μονο σ αυτους που την αγαπάνε ιδαιτερα (και το εννοω πραγματικα αυτο ), να την ακολουθησουν. Ας ψάξουν λοιπόν μόνοι τους τα τυπικα (και οχι μονο) προσόντα των διδασκόντων.
Μεγαλη προσοχη !!!! Ο διδάσκον της επιστημης πρεπει εκτός απο την εκπαίδευση την βασική να εχει και τον τίτλο CMT (Certifyed Music Therapist).
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : danaiGiogiou στις 10-04-2009 17:13 ]
Geia sas! psaxontas se istoselides gia panepistimia gia metaptyxiako sto diaduktio anakalypsa thn suzitisi sas! spoydazo sto Tmima Moysikwn Spoydwn sthn Kerkyra me kateuthunsi moysikes epistimes kai ptyxiakes stin moysikotherapeia. Sthn Ellada yparxoyn programmata dieti moysikotherapeias poy den einai panta toso akriva oso lete kapoia.alla ontws den einai anagnwrismena toulaxiston oxi akoma.episis i EME kanei synedria astin Athina kathe dyo eti kai yparxoyn arketoi na sas enimerwsoyn gia autes tis idiwtikes sxoles moysikotherapeias.An mathw kati parapanw psaxnontas kai rwtontas th xanasteilw minuma.Isws episis stin sxoli moy yparxoyn kapoies theseis gia metaptyxiako ana kapoia eti.Omws nomizw oti exartatai apo tin eyrwpaiki enwsi poy ta xrimatodoti to pote tha uparxoyn theseis.An mathete gia kapoia kala uni. me endiaferei polu apla to thema einai kai ta xrimata den thelw na einai panakrivo to master giati den tha mporw.
Thanx!
γεια σας παιδιά! με ενδιαφέρει και μένα ο τομέας της μουσικοθεραπείας. σε δυο χρόνια θα δωσω πανελλήνιες και θέλω να περάσω σε μουσικό πανεπιστήμιο...δεν μπορώ να πάω εξωτερικό...γίνεται να κάνω στην ελλάδα μεταπτυχιακό πάνω στην μουσικοθεραπεία; και αν ναι, είναι αναγνωρίσιμο από το κράτος;
ευχαριστω!
ο κυριος Τομπλερ εκανε μονο καποια σεμηναρια σε καποιο κεντρο στο χαλανδρι που λεγεται πολυτεχνο.τοτε που το ειχα παρακολουθησει ανεφερε και εκεινος οτι δεν υπαρχει καποια σχολη με πιστοποιηση στην ελλαδα,βεβαια εχουν περασει και γυρω στα 5 χρονια απο τοτε...