ελληνική μουσική
    857 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ενδιαφέρουσες συναυλίες στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου - Όλο το πρόγραμμα

    Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2013 διεξάγεται στον Πολιτιστικό χώρο Αμαλιείου,  Κηφισίας 219. Ας δούμε το πρόγραμμα αναλυτικά.

    Ενδιαφέρουσες συναυλίες στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου - Όλο το πρόγραμμα

    Δευτέρα 26 Αύγ 2013

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

    1 – «Μήδεια» - Θεατρική παράσταση.

    Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ., πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους.

     

    2 – «Μίκης Θεοδωράκης . Ποιος την ζωή μου» - Μουσική παράσταση

    Μετά τον εξαιρετικά επιτυχημένο κύκλο των 25 παραστάσεων στο θέατρο Badminton που παρακολούθησαν πάνω από 50.000 θεατές, η ADaM Productions και η  ΕΠΟΧΗ παρουσιάζουν σε καλοκαιρινή περιοδεία την παράσταση ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…»
    Η ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, στο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Μια μεγάλη μουσική παράσταση... 

     

    5 – «Περλιπλίν & Μπελίσα» - Θεατρική παράσταση (Στ.Μάινας, Δ.Ματσούκα,Ελ.Καστάνη)

    Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του ΄Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.

     

    7 – «Πλούτος» - Θεατρική παράσταση

    Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό. Τον Διονύση Σαββόπουλο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, πάνω σε δική του καινούργια μετάφραση.

     

    12 -  «Άντρες έτοιμοι για όλα» - Θεατρική παράσταση

     

    16 – Μάριος Φραγκούλης – Συναυλία

    Ο Μάριος Φραγκούλης συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ξεχωριστής πορείας στο ελληνικό και διεθνές στερέωμα και το γιορτάζει με μια σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.

    Έπειτα από την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή του περιοδεία, συνεχίζει και φέτος το ταξίδι του στις γωνιές της Ελλάδας, με συντροφιά μια ομάδα από καταξιωμένες γυναίκες μουσικούς, για να παρουσιάσει μια σειρά από νέες, πρωτότυπες ενορχηστρώσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών που αγαπά.

    Ο δημοφιλής ερμηνευτής μας επιφυλάσσει ένα ταξίδι στις μελωδίες διάσημων τραγουδιών του κλασικού ρεπερτορίου (Classical-Crossover), των μιούζικαλ και του παγκόσμιου κινηματογράφου, δίνοντας μία διαφορετική ερμηνεία σε τραγούδια των Nino Rota, Nicola Piovani, Jose Maria Cano, John Lennon, Charlie Chaplin, κ.ά.
    Από το πρόγραμμα της συναυλίας δεν θα λείπουν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία («Η εποχή της αγάπης» του Μάνου Χατζιδάκι, «Ο κήπος των ευχών» κ.ά.), αλλά φυσικά και κάποιες εκπλήξεις!

    25 χρόνια επί σκηνής: West End και πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε φημισμένα μιούζικαλ, Σκάλα του Μιλάνο, Ηρώδειο, Επίδαυρος, Royal Albert Hall, Jazz at Lincoln ζωντανές εμφανίσεις με διάσημους ερμηνευτές, όπως οι Montserrat Caballe, Placido Domingo, Jose Carreras, Lucio Dalla, Lara Fabian, Sarah Brightman, Barbara Hendricks, Justin Hayward (Moody Blues), Vanessa Williams,  συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες και ξένους συνθέτες, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταύρος Ξαρχάκος, Andrew Lloyd Webber, John Barry, Robin Gibb (Titanic Requiem), μια σημαντική διεθνής καριέρα, με την υπογραφή της SONY Classical Αμερικής, αλλά κυρίως αμέτρητα αγαπημένα τραγούδια αποτελούν σταθμούς μιας μοναδικής καριέρας.

    Έχει συνεργαστεί με ορισμένες από τις πιο γνώστες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, όπως οι London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Kremlin Philharmonic Orchestra, η BBC Concert Orchestra, Tokyo Philharmonic, και πιο πρόσφατα με την Boston Pops. Στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ερμηνευτές, όπως οι Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Νάνα Μούσχουρη, Έλλη Πασπαλά, Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

    Ο Μάριος Φραγκούλης ταξιδεύει φέτος στην Ελλάδα και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί του μέσα από μια μαγική περιπλάνηση στον κόσμο της προσωπικής του μουσικής ιστορίας.

     

    18 – Βασιλική Καρακώστα – Συναυλία

     

    19 – «Αγαμέμνονας» - Θεατρική παράσταση

    Ένα κορυφαίο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματικής τέχνης περιλαμβάνεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ – το πρώτο έργο από την τριλογία του Αισχύλου ΟΡΕΣΤΕΙΑ, την μοναδική τριλογία που διασώθηκε ολόκληρη και που λειτουργεί ως σημείο πολλαπλών αναφορών και συμβολισμών σε σχέση με την δύναμη και την αρτιότητα του ποιητικού της μεγαλείου.

     

    21 – Π. Μουζουράκης – Συναυλία

    O Πάνος Μουζουράκης «παίζει» με το Big Band Project και… βρίσκει το στόχο του σε μία βραδιά με Swing διάθεση, Funk, Soul, ροκ μελωδίες αλλά και πολλές εκπλήξεις από την καινούρια του δισκογραφική δουλειά!
    Με τη συνοδεία των 7 μουσικών και των 3 φωνητικών της πιο φρέσκιας και φευγάτης μπάντας,   ο Πάνος Μουζουράκης μάς παρουσιάζει το ΣΤΟΧΟ: την καινούρια του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί τον Ιούλιο. Υπογράφοντας ο ίδιος τη μουσική σε τραγούδια που  διακρίνονται για τον ιδιαίτερο ρυθμό τους και τους στίχους που συγκινούν, προβληματίζουν, παρασύρουν, και διατηρώντας το μοναδικό του ύφος, ο Πάνος Μουζουράκης μάς συστήνει… την –σαφώς- πιο ώριμη δουλειά του.


    Όλα αυτά σε ένα live δυνατό, κεφάτο, ανατρεπτικό, που θα ταξιδέψει σε πολλές πόλεις, με άρωμα και διάθεση καλοκαιριού και … θα ντυθεί χειμωνιάτικα και την περίοδο 2013-14!


    25 – «Όποιον πάρει ο Χάρης» - Χάρυ Κλυν

    29 – Πάρτυ – Συναυλία

     

    Προπώληση εισιτηρίων συναυλιών:

    Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι

    Mall

    Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

    Μέσω internet από www.viva.gr

    Τηλέφωνο πληροφοριών: 11876

    Ώρα έναρξης: 21:00

     

     





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε