MusicHeaven blog Blogs
Home
...
20.000
 
31 2007, 14:30
?


You tube

 

Οικουμενικ Διακρυξη για τα Ανθρπινα Δικαιματα Απ τη Βικιπαδεια, την ελεθερη εγκυκλοπαδεια

Η Οικουμενικ Διακρυξη για τα Ανθρπινα Δικαιματα εναι μια διακρυξη που υιοθετθηκε απ τη Γενικ Συνλευση του Οργανισμο Ηνωμνων Εθνν (A/RES/217, 10 Δεκεμβρου 1948), περιγρφοντας την ποψ τους για τα βασικ ανθρπινα δικαιματα. Το προσχδιο γρφτηκε απ τον Τζων Πτερς Χμφρε απ τον Καναδ, με τη βοθεια της Ελανορ Ροσβελτ απ τις ΗΠΑ, του Ρεν Κασν απ τη Γαλλα, του Π. Σ. Τσνγκ απ την Κνα και λλων.

Παρ' λο που δεν εναι νομικ δεσμευτικ γγραφο, γινε η βση για δο νομικς συνθκες, το Διεθνς Σμφωνο για τα Ατομικ και Πολιτικ Δικαιματα και το Διεθνς Σμφωνο για τα Οικονομικ, Κοινωνικ και Πολιτιστικ Δικαιματα. Συνεχζει να αναφρεται απ ακαδημακος, νομικος και συνταγματικ δικαστρια. Υπρχει ασυμφωνα μεταξ διεθνν δικηγρων για το ποια σημεα της αντιπροσωπεουν διεθνςεθιμικ δκαιο. Οι απψεις κυμανονται μεταξ μερικν ρθρων και ολκληρης της διακρυξης.

 

Καλ τα χαρτι αλλ η πρξη? Προσυπογρφουν μεγλα κεφλια του μικρο μας πλαντη. Αυτο υποτθεται τι εναι και οι θεματοφλακες.

Να θυμηθομε λγο (γιατ πολ εκολα ξεχνμε):

Γκουαντανμο. Αλθεια, τι εδους ανθρπινα δικαιματα εφαρμζονται?

Αφρικ. λοι η Αφρικ βρσκεται κτω απ το ζυγ επδοξων μεταρρυθμιστν και υπρμαχων δυνμεων του εκπολιτισμο. Την Αφρικ τη ρτησε κανες αν θλει μεταρρθμιση αν γουστρει τον "πολιτισμ" σας?

Ασα. Σφξε με Αγ μου ν' αγισω ...

Ευρπη. Η καμλα δε βλπει την καμπορα της, αλλ του παιδιο της...

Παιδικ πορνεα και εργασα. Τα παιδι δεν εναι νθρωποι...? Μετ εξελσονται? (μια ματι στη σελδα της UNICEF αρκε).

Ζωικ βασλειο. Εδ καθαιρεται κθε ννοια δικαιματος στο βωμ της "ανθρπινης εξλιξεις". Πειραματζωα, ευθανασα για χρη των διακοπν μας,
πεταμνα γατσκυλα, στη μση της Εθνικς οδο, και χλιες ακμα περιπτσεις που ο χρος αυτς δε φτνει να τις απαριθμσω.

Τλος, ηθικς προβληματισμς... ο βιαστς χει δικαιματα στο δικαστριο. Ο βιασμνος που θα τα βρει...?

Αυτ τα λγα περ "ανθρωπνων δικαιωμτων", γιατ κποιοι τα θυμονται ΜΟΝΟ την παγκσμια ημρα. Κτι σαν τυπικ διαδικσια ας πομε. "Κτσε να πρω και τον Αλξανδρο να του πω χρνια πολλ. χω να τον δω απ πρσι στη γιορτ του...".


4 -


29 2007, 14:41
!


ΜΗΛΟΣ 2006

Ο Νικολκης (ο γιος μου), γεννθηκε 3 Μη του 1997. Αυτ μως που μνει χαραγμνο στη μνμη μου εναι η στιγμ που μαθα την παρξ του. ταν Πμπτη 29 Αυγοστου (σαν σμερα δηλαδ) κι εγ βρισκμουν (που αλλο?) στη δουλει. Χτπησε το τηλφωνο, ταν η πρην γυνακα μου κι κλαιγε. Αρχικ, ανησχησα γιατ δεν καταλβαινα τι λεγε και προσπαθοσα να τη συνεφρω. Λγα δετερα αργτερα κατλαβα πως ταν δκρυα χαρς. Με μεγλη προσπθεια να αρθρσει τις λξεις μου ανακονωσε "Παναγιωτκι μου, θα γνεις πατρας" (αλλις θελα να το μθω, αλλ ποτ δεν ταν ρομαντικ, δεν φταει εκενη)... Αυτ ταν, γρισε το παξιμδι, ξφυγα. Τα δκρυ της εχν γνει κλμα μου και η χαρ της η πιο ευτυχισμνη στιγμ μου ως ττε. τρεχα στους διαδρμους του γραφεου και φιλοσα ποιον βισκα μπροστ μου, λγοντας του το χαρμσυνο γεγονς. Το τι επακολοθησε λγο πολ εναι γνωστ. Πρα δεια εκενη τη μρα, την πγα σε να ρεστορν και υπ το φως των κεριν και των ματιν μου που λαμπαν, τις εξφραζα πσο ευτυχισμνο με εχε κνει.

Πρασαν οι μνες (δσκολη εγκυμοσνη ομολογουμνως) μχρι που ρθε το δετερο χτπημα, το καιριο... Σββατο πρω 3 Μη και φεγουμε με το αυτοκνητο για το μαιευτριο. (εγ μπροστ και πσω τα σγια...).

Δεν πολυθημμαι τι μεσολβησε, αλλ δεν θα ξεχσω τι νοιωσα ταν η νοσοκμα μου φερε να κατλευκο κουταβκι και το κρτησα αγκαλι. Εχε ορθνοιχτα ματκια και με κοιτοσε με να βλμμαααα...!!! Το διο βρδυ, καθισμνος στον καναπ της υποδοχς (αφο δεν λεγα να τους αφσω μονχους) γραψα το παρακτω... Αφιερωμνο στο γιοκαρνι μου αλλ και στη γυνακα που σο με πλγωσε τση χαρ μου δωσε... (συγχωρστε με αν μετ απ τσο καιρ, συγκινομε ταν το σκφτομαι και αφστε το δκρυ μου να κυλ, δεν με αυλακνει, καει μνο λιγκι...).

 

 

Ξεπρβαλες μια μρα Μαου

αχτδα φωτς του Ηλου.

Τα μτια σου εδα και φτνει,

Θε στους θεος να με κνει.

Ξεχωρζεις σαν πλοου κατρτι,

σαν τραγοδι παλι απ μπντα.

Μελωδα απ ντες γεμτη,

σαν γλυκι μουσικ, σαν μπαλντα.

Απ συγκνηση η καρδι μου ραγζει,

να σε σφξω αγκαλι λαχταρω.

Η χαρ μου την τρλα αγγζει,

και νομζω στ’ αστρια πετω.

Απ τρα μετρω φεγγρια,

που θα ρθουν να προυν κι εσνα.

Στις ζως θα σε ρξουν αρνα,

να σκοτνει μονχος λιοντρια.

Πσο θλω μεγλος να γνεις,

τα χτυπματα του κσμου ν’ αντχεις.

Μα μικρολης πως θλω να μενεις,

να μη χσεις τη γλκα που χεις.

 

SYNC ME @ SYNC

14 -


28 2007, 16:21
...


σχετο, αλλ ωραο

 

ΑΑΑΒΑΒΑ Νος, εμφανσιμος, με υψηλ εισδημα και αντερη μρφωση και Παιδεα, χωρισμνος με παιδ, ΖΗΤΕΙ κυρα ως 40 ετν ανλογων προσντων. Πληροφορες
- εκδλωση ενδιαφροντος συστσεις πιο κτω.

Τελικ, πσο δσκολο εναι να βρεις το ταρι σου? Εναι θμα στιγμς. χω αναφερθε και ξανα-αναφερθε στο θμα και χω διατυπσει τσο τις ανησυχες μου, σο και τις απψεις μου. Λγεται... (και το ακοω πολ συχν) τι ΧΑΘΗΚΑΝ οι ντρες ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ οι γυνακες. Το ζτημα αξιτιμοι φλοι δεν εναι και τσο πολπλοκο. Η λση του δε, απλ. Οι ντρες δεν χθηκαν. Ευνουχστηκαν σως απ γυνακες που πραν τα ινα.

Φλες, δεν μπορε να ψχνεται τον ΙΠΠΟΤΗ με το σπρο λογο, αν εσες δεν εστε η πριγκπισσα... Εφσον πψατε να εστε πριγκπισσες, τι θα κνανε οι ιππτες...? Καβλησαν το λογο και πραν τα βουν, να ζσουν με τους δρκους και τον Μρλιν...

Φλοι, δεν μπορε να ψχνεται τη Θε, καλλον, εν παρλληλα, χετε την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να μαγειρεει, να πλνει και να φροντζει τα παιδι που κνατε, μνο και μνο για τη συνουσα κι χι για την πατρτητα... Δεν μπορε μια γυνακα να περιποιεται τον εαυτ της, να εναι ρομαντικ, να εναι φιλοσοφημνη, με μρφωση και Παιδεα (που εσς σας λεπει), εν παρλληλα να χει και τον "Αγ" στην καναπεδι να δνει διαταγς, την ρα που τα παιδι κλανε, πειννε και αλωνζουν το σπτι οδηγντας το προς ισοπδωση...

Υπρχει η μση οδς. Και πιστεω στην γκρζα ζνη. Ποια εναι? Μια απλ αλλ και τσο σνθετη λξη: ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Λξη η οποα περιλαμβνει, την αξιοπρπεια, την ειλικρνεια, την κατανηση και ββαια τον σο καταμερισμ ευθυνν και δικαιωμτων. Η ελευθερα, απαιτε κπο για να αποκτηθε και μπορε να υφσταται ακμα και μσα στο γμο, αρκε αμφτερα τα μλη να εφαρμζουν τα προαναφερθντα.

Αυτ τα λγα γενικλογα, τσι με αφορμ μια κουβντα που εχα χθες βρδυ εν μσω κατανλωσης αλκολ και καπνο...

 

ΑΣΧΕΤΟ: (αλλ σημαντικ). Κι αν η εντπωση εναι τι αδιαφορ για τα τεκταινμενα που μαστζουν τον τπο τα τελευταα 24ωρα... δεν αυτοπροβλλομαι για το τι κανα εγ για την κατσταση, αλλ σας παραπμπω και κπου, που θα φανε χρσιμο τους προσεχες μνες.

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?mop=modload&name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=11842&forum=11

7 -


24 2007, 20:59
...?Νκος: Γιατ ρε μπαμπ να διαβζω? Δε φτνει λο το χειμνα το σχολεο, πρπει και στις διακοπς? Διβασα τον πεταλουδσαυρο, δεν φτνει?

Πνος: χι Νκο μου, ποτ δεν φτνει. Πρπει να διαβζουμε σο μπορομε, για να αποκτσουμε πνεμα. Να μην εμαστε πθηκοι...

Νκος: χαχαχα (γελει, δεν το κατλαβε?)...

Πνος: Νκο ξρεις πσο χρειστηκε εκενος ο πθηκος για να γνει νθρωπος?

Νκος: Πολλ εκατομμρια χρνια. Σιγ μη γναμε απ τον Αδμ και την Εα.

Πνος: Σωστ! Εσ μως χεις μλις 7-8 χρνια για να εξελιχθες και μλιστα σε ναν κσμο ζογκλα...

Νκος: χαχαχα (ξαναγελει, αλλ αυτ τη φορ το κατλαβε)... Μπαμπ, τι ζο θα θελες να εσαι αν δεν εσουν νθρωπος? Εγ θα θελα να εμαι λιοντρι.

Πνος: Γιατ ρε Νικολκη λιοντρι?

Νκος: Να εμουν βασιλις των ζων, και καννα να μη με πειρζει...

Πνος: Κι ο "νθρωπος"? Αυτ το ζο, Νικο, θα σε ριχνε να τρως Χριστιανος χι για επιβωση, αλλ προς τρψιν του... Θα σε χωνε σε να τσρκο, για να χειροκροτον τα ακροβατικ σου τα κακομαθημνα του τκνα.

Νκος: (σκφτεται, προβληματισμνος δη) Ε, ττε αετς. Τους αετος δεν τους πνε στο τσρκο, ε μπαμπ? (δνε εναι σγουρος ακμα αν χει καταλβει που το πω)

Πνος: χι δεν τους πνε στο τσρκο. Αλλ τους πυροβολον γιατ τους ζηλεουν τους κβουν τα φτερ για να μην μπορον να πετον...

Νκος: (συνοφρυνεται, με κοιτ με απορα) Ε, πες μου εσ. Τι ζο θα θελες να εσαι?

Πνος: Πθηκος Νικολκη, πθηκος.

Νκος: χαχαχαχαχα (γελ και με κοιτ διερευνητικ) Πθηκος...? Γιατ, επειδ σου αρσουν οι μπαννες? Κι μα σε πγαιναν στο τσρκο?

Πνος: χι Νκο. χι γιατ μου αρσουν οι μπαννες. Και το τσρκο τους δεν με φοβζει...

Νκος: Ττε... γιατ μσα σε τσα ζα, εσυ θελες να εσαι πθηκος?

Πνος: Για να μπορ καποια μρα, να γνω νθρωπος Νικολκη. Να μπορσω να γνω νθρωπος.


10 -


24 2007, 14:21Κατ καιρος χω εκφρσει τη γνμη μου για θματα που με αφορον (ομολογ κπως ακραα), με αποτλεσμα να με χαρακτηρζουν ανλογα.

Για παρδειγμα, κποιοι «κριοι» στο νομα της Δημοκρατας, καταλουν κθε ννοια ελευθερας Δημοκρατα λνε το δικαωμ τους να βγανουν στο δρμο και να βρζουν κθε περαστικ, χωρς κριτρια, χωρς επιχειρματα, σαν τα σκυλι που γαβγζουν στα μηχανκια, χωρς στην ουσα να ξρουν γιατ. ταν εργζονται μνο ταν εναι υπ το γρυπνο βλμμα του προστμενο τους, αποκρνομαι λγοντας: «Α ρε, χοντα που σας χρειζεται»… Η κφραση μου αυτ με χαρακτρισε κποτε ως ΦΑΣΙΣΤΑ. ρα, εμαι ακροδεξις, δρνω παιδκια που διαμαρτρονται και στερ απ τον συνομιλητ μου το αναφαρετο δικαωμα της ποψης….

Κποια λλη στιγμ με διπλρωσαν τα συντρφια. Αριστερς γαρ, πρεπε να πολιτικοποιηθ, λει, στε να προσφρω στον αγνα. ΟΚ, να σας ακοσω, λοιπν. «Α, τι… πιστεεις στο Θε…?» χαχχαχαχα (σαρκαστικ γλια) «Οι κομμουνιστς, εμαστε ανθρωποκεντρικο. χουμε τη δναμη και τη γνση να αντισταθομε στο κακ, την εκμετλλευση και τη δυστυχα, χωρς να περιμνουμε απ καννα Θεο Υπερρωα να μας σσει»… (Ο «κομμουνιστς» που μου την εχε «πσει» προφανς δεν εχε ιδα οτε απ πστη, οτε απ Κομμουνισμ, αλλ ποψη εχε…).

Η κνησ μου αυτ με εχε χαρακτηρσει ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ. ρα θεοσεβομενο, ρα αδναμο, κοντφθαλμο και θρησκληπτο.

Ερτηση ενς απ παρα που γνρισα σε camping προ αμνημονετων χρνων: «Τι μουσικ ακος επαμε?». Παρνει την απντηση, κοιτζει τη μηχαν, κβει εμνα και λει: «Α, ΡΟΚΑΣ δηλαδ». ρα ασυμββαστο, ανεξλεγχτο και το χειρτερο..? Η επμενη ερτηση αφοροσε στο πσα τσιγαριλκια χω φουμρει…. (ασχολαστο).

Αργτερα, χοντας διαμορφσει μια ποψη για το ευρτερο περιβλλον μου, σε συζητσεις που αφορον τους κινδνους που κρβει η θρησκοληψα η κοινωνικ συμπεριφορ ταν αυτ γνεται σε ρομποτικς λειτουργες ως μαριοντας που τα σχοινκια κινον κποιοι επιτδιοι, χαρακτηρστηκα ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ. ρα κομμουνιστς, ρα θεος, ρα, ρα….

Τελευταα, για να τελεινω, χαρακτηρστηκα ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ. Γιατ…? κουσον κουσον… Ακμα κι αν συμφων με κποια ποψη και για να γνει διλογος, παριστνω το «συνγορο του διαβλου». χι απ αντδραση (εννοεται), αλλ γιατ μσω μιας βαθτερης ανλυσης, πιστυω πως ανακαλπτονται πτυχς του θματος που σε λλη περπτωση δεν θα εχαν την ευκαιρα να ειπωθον….

Τι λτε ρεεεε??? Ποιος σας επε τι εμαι λα αυτ. Ποιος σας επε πως οι νθρωποι εναι προντα Σοπερ μρκετ, με ταμπλες και barcode…?

Δεν χω το δικαωμα να χω ποψη? Πρπει επειδ κπου συμφων, να ασπζομαι και λο το μανιφστο σας? Πρπει η μουσικ που ακοω να με κνει πρεζκια στην τελικ…? Ε, ΟΧΙ!!! Οτε «πρπει» ξρω, οτε «ταμπλες» γουστρω στο κεφλι μου (και χαρακτηρστε με πως θλετε).

Εμαι απλ ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ κι χω τα δικ μου «πιστεω», τη γνμη μου και τις ιδιαιτερτητς μου. Επιτλους, εμαστε νθρωποι… λοι μοιοι αλλ κανες διος με τον λλο…


ΑΣΧΕΤΟ: Περιμνω να ακοσω τη φων της, να δω το βλμμα της να με διαπερν. χω ανγκη να την ακοσω να χαμογελ λγοντς μου: «Μη σε νοιζει, εγ εμαι εδ…».


12 -


21 2007, 12:12Απ μικρς μου ρεσε να παζω με τα μωρ.

Αργτερα κι σο περνοσαν τα χρνια, η επιθυμα μου να κυλιμαι στο πτωμα, να κνω το αλογκι και να περπατ χρι-χρι με μικρ παιδι, συζητντας και ακογοντας τις απορες και τις ανησυχες τους, με γμιζε χαρ και μια ανεξγητη γαλνη.

τσι ανακλυψα τι θελα απ τη ζω μου. Μια οικογνεια, τη δικ μου οικογνεια. Να μοιραστ, να μθω και να μεγαλσω με τα παιδι ΜΟΥ, τη σζυγ μου και τα προβλματ τους. θελα να αγορκι, να κοριτσκι και μια γυνακα που θα δινα τη ζω μου για χρη της και θα εκτιμοσε τη θυσα που πρθυμα θα κανα για εκενη.

Τελικ, επλεξα λθος γυνακα. Μου χρισε να αγορκι, αλλ τποτε παραπνω. (χι τι εναι λγο, εναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ που χω στη ζω μου).

Γιατ τα λω τρα λα αυτ…;

Τελευταα, χω παρατηρσει πως ταν πινω μωρ στην αγκαλι μου, νοιθω μια περεργη επιθυμα να το σφξω και να το κλεσω καλ στα δυο μου χρια, για να μη μου το προυν. Βλπω νειρα (σαν το χθεσιν), που ετε εμαι στο μαιευτριο και περιμνω με λαχτρα να βγει η νοσοκμα με το μωρκι ΜΟΥ, ετε τι εμαι στο σπτι και του δνω το γλα, του παζω με τα δχτυλα κ.λπ.

Κοιτζω το γιο μου που εναι πια αντρκι 10 ετν και θυμμαι ττε…

ταν ακμη λεχουδκι ταν κορνιαζε στα χρια μου κοιλοσε στο κρεβτι μχρι να βρει το κεφλι μου. Ακουμποσε το χερκι του στο πρσωπ μου, γερνε το κεφαλκι του στον μο μου και τσι κοιμταν ως το πρω.

Με κοιτοσε μσα στα μτια (απστευτο βλμμα) πτε περιμνοντας βοθεια, γουρλωμνο και σαστισμνο ζητντας κπου να πιαστε και πτε με δος, περιμνοντας να με ακοσει τι χω να του πω. (αυτ το βλμμα το χει ακμα, ταν συζητμε για πργματα, με κοιτζει στα χελη σαν να κρμεται απ αυτ λη του η ζω).

ργησα, αλλ τελικ συνειδητοποησα τι μου συμβανει. Η φση ξπνησε και πλι μσα μου. Μου ζητ να γνω πατρας για δετερη φορ και να βισω απ την αρχ το μεγαλεο του να μετατρπεις ναν μβιο οργανισμ σε νθρωπο…

Το πρβλημα εναι πως χρειζεται η μητρα για να ολοκληρωθε το σκηνικ. Εκε υπρχει σοβαρ πρβλημα…. χω επιλξει να εμαι μνος, χι απ επιλογ καθαρ (τη φοβμαι τη μοναξι, τρμω στην ιδα της και με ισοπεδνει ταν κνει την εμφνισ της), αλλ γιατ νοιθω μια απογοτευση για τους δεσμος που χω κνει ως τρα. τσι, περιμνω Εκενη. Που εναι τσο κοντ αλλ και τσο μακρυ μου. Που χτυπ δυνατ η καρδι μου ταν την αντικρζω αλλ δεν μπορ (ακμα ελπζω) να την χω δικ μου. Να την εμπιστευτ, να της δσω λη μου την αγπη… αρκε να κοιτ το βλμμα της και να μαγεομαι με να της υποσχετικ χαμγελο.

Ξπνησε η φση… μως ο λθαργος δεν λει να τερματσει… Λιγοστεουν τα περιθρια… μως πρτες ακμα δεν χουν ανοξει προς κποιον ορζοντα…


10 -


17 2007, 14:46
16 2007


 

 

 

 

 

 

 


ΠΑΡΝΗΘΑ - ΠΕΝΤΕΛΗ

ΜΕΤΑ ΤΙ...?


3 -


15 2007, 19:41
' ...


 

Κατ' αρχς να διευκρινσω πως δεν γιορτζω, καθ' τι δεν πιστεω.

Αφορμ μως για να γρψω μου δωσε το γεγονς πως πρα πολλς ευχς για την ονομαστικ μου γιορτ. Ευχς που πηγζουν απ τα βθη της ψυχς, ευχς που βγανουν απ συνθεια και ευχς που τσι τους επαν να λνε, τσι λνε.

Και σιγ σιγ μπανω στο θμα... Αυτο οι υποκριτς (που κακς για την Τχνη χουν βαφτιστε τσι), οι λλοι οι δθεν πρσχαροι που τους μθανε ταν κποιος γιορτζει να του λνε "χρνια πολλ" κι αυτ απλ κνουν... δεν ξρουν πως φανεται το ψετικο?

Τα μτια εναι ο καθρφτης της ψυχς. ταν σε κοιτ κποιος κατματα, βλπεις τι νοιθει, τι αισθνεται. Καταλαβανεις αν εναι καλ κτι τον απασχολε. Αντιλαμβνεσαι αν σου λει αλθεια σε παραμυθιζει.

Υπρχουν νθρωποι που δεν το ξρουν. Κι τσι βασανζονται και τις περισστερες φορς γερνον γργορα απ το γχος και την ανασφλεια ακμα και για το αν εναι αληθιν αυτ που ζουν...

Υπρχουν νθρωποι που δεν το αισθνονται. Και εναι αυτο που εν το ξρουν, αρνονται να το παραδεχτον, ετε γιατ μταια προσπαθον να κρυφτον φοβομενοι γι' αυτ που οι λλοι θα "διαβσουν" στα μτια τους, ετε γιατ αυτ που "βλπουν" στα μτια κποιου αγαπημνου προσπου δεν τους αρσει και απλ... εθελοτυφλον.

Υπρχουν κι αυτο που το νοιθουν. Κι αυτος, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορε να τους γελσει, αλλ κι αν αυτ συμβε θ 'ναι πρσκαιρο. Εναι αυτο που χαρονται ολψυχα με ναν απλ λγο, μια μικρ κουβντα και σιχανονται εξσου με κτι απλ και καθημεριν, γιατ αντικρζουν τη σαπλα που κρβεται πσω απ τα ροδνθιστα μονοπτια μιας σκοτεινς και ψετρας ψυχς που τους λει απλ... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...

Ο πνος που με βασανζει κθε φορ που ακοω ψετικες λξεις, υποσχσεις, ακμα και απλς κουβντες, εναι αυτς που με κνει να ουρλιζω υπκωφα, σαν αγρμι που το βρκε η σφαρα. Σαν σαπιοκραβο που το τσκισε ο αρας και το κμα και το παρασρουν, χτυπντας το απ δω κι απ ’κει μχρι να το συνθλψουν στα βρχια.

Τελικ, εναι καλ να "ακος" τα μτια του λλου? Εναι καλτερα να ξρεις και να φυλγεσαι, εν να δνεσαι με λο σου το Εναι σε κθε τι ειλικρινς? μπως η γνοια σε κνει ευτυχισμνο? Σε οδηγε σε λθος επιλογς και εμπιστεεσαι ανξια τομα, αλλ παρλληλα δεν ρχονται στιγμς που μισες και τον διο σου τον εαυτ, ταν μσα απ θολ καθρφτη σου λει ψματα...? Μπως εναι το καλτερο φρμακο ενντια στην πρωρη γρανση, μιας και αφο δεν ξρεις, μπορες και να μην ασχολεσαι, ρα αποβλεις τον πνο που σου προκαλε το ψμα...?

Οι τρελο, που δεν αντιλαμβνονται, δεν γνωρζουν, ζουν σε ναν κσμο πως αυτο τον θλουν... μπως τελικ εναι οι "καλτεροι του χωριο"...?

Φιλι και συγνμη αν ξεμπρστιασα κποιους θεατρνους. τσι εμουν, τσι εμαι κι τσι θ 'μαι. Θα τα λω ξω απ τα δντια, θα σας κοιτ ΠΑΝΤΑ στα μτια και θα σας φιλ θα σας φτνω ανλογα με το τι η ψυχ σας μου λει κι χι το στμα σας. ΑΥΤΟ θα κνω κι ας πονει και εσς και εμνα....

 

ΑΣΧΕΤΟ: Πο να εναι η αγαπημνη μου... νοιθω ερωτευμνος (αλλ αυτ θα απασχολσει λλο ιστολγιο) αλλ δεν χω βρει το θρρος να το ομολογσω... ραγε το ξρει? (χι πως δεν γιορτζω, αλλ το τι νοιθω ερωτευμνος)


11 -


13 2007, 11:54
() philoxenia


Ν μαστε πλι πσωωωω...

Δεν θα μενω στα κλισ. Πρασα καλ, λιος, θλασσα, μπανκια και ποτκια στην ακρογυαλι. σοι πνε διακοπς, τα δια (περπου) ζονε. Αλομονο, σε αυτν που πει διακοπς και ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στο ο,τιδποτε να του στερσει στω και μια στιγμ απ τις ομορφις της απλυτης χαλρωσης.

Αυτ που μου κανε εντπωση (για λλη μια φορ) εναι ο τρπος που αντιμετωπζεται ο Ελληνας τουρστας.

ΡΕ ΦΙΛΕ (αναφρομαι στον τυπκο που περιμνει το θρος για να βγλει τα προς το ζειν. Και χι στα χωριουδκια μικρ θρετρα... εκε ακμα υπρχει ανθρωπι και εκτμηση στο χρι που σε ταζει). Εγ δεν σου ακουμπω τα ωραα μου λεφτουδκια? Εγω, δεν κατανο το πρβλημ σου και φεγοντας αφνω και το κτι τς το παραπνω...? Ε, μενε με τον αλητοτουρστα, παρακλα το γερμανσογο να φει μια ντομτα παραπνω και περμενε τον Ιταλινο με τα Dolce & Cabanna, να αγορσει το νερ των 20 λεπτν και να περιμνει ρστα απ 50ευρω...

ΑΥΤΟΙ σου αξζουν, ΑΥΤΟΥΣ παρακαλς και σε ΑΥΤΟΥΣ κανεις τεμενδες. Εμνα ου δεν κνω λογαριασμ κτω απ 12 ευρ (κατ κεφαλ) σε με. Τρχα πισω απ τον τουρστα κι εγ περιμνω 20 (!!!) λεπτ να δσω παραγγελα. Αλλ ΠΡΟΣΕΧΕ... μη μου ρθεις το Χειμνα και κλαγεσαι για το χλι σου... θα σε περιμνω να σου πω με λη μου την ψυχ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΓΑΛΕ...

Θα επανλθω στο θμα λλη φορ... γιατ τρα εμαι απ διακοπς, ζω σε νιρβνα, ανακαλντας στη μνμη μου πσο καλ πρασα, οπτε δεν εναι σωστ να ρχνω τον εαυτ μου στα βαθει απ την πρτη κιλας μρα...

Απλ θα θελα να αναφερθ και σε αυτος που με "φιλοξνησαν" στο δετερο μισ της δεις μου (γιατ επαμε, το πρτο μρος ταν Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο απ'λες τις απψεις. Η νοοτροπα... δια κι απαρλαχτη. "λα κοροδκι, χουμε του κσμου τα καλ". Και πωωωω.... Ε, λοιπν, περμενα "20 λεπτ για την παραγγελα", κι αν δεν ταν κτι φιλαρκια που τυχαα τα συνντησα, καθς και οι τουρστριες (που πντα αφνουν το στγμα τους...) βρστα... Πλρωνα πλρωνα πλρωνα... και υπηρεσες... ΑΙΝΤΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΟΥ... Κι ταν ρτησα τι παρχει το κατλυμα (camping) που πληρνω... 5,20 ευρ (!!!)... ΑΠΑΝΤΗΣΗ: χει ζεστ νερ, καθαρς τουαλτες και ωραα θλασσα... (που πλρωνες 6 ευρ το σετ ομπρλα ξαπλστρες)... ΡΕ ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... αν δεν πλρωνα αυτ τα λεφτ δηλαδ... οτε να το σκφτομαι που θα κοιμμουν....

Αλλ τσι μθανε, τσι φρονται και τσι πορεονται, γιατ το τι σε χουν γραμμνο, ΕΣΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ... δεν εναι τυχαο. Εναι κοινωνικ φαινμενο και αφορ την παιδεα και την ανατροφ που σου δσανε. "Κοτα τον ξνο, ο λληνας εδ θα ξανρθει".

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕ.... Τα σνορα νοιξαν. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ν μαστε καλ, σε κνα χωριουδκι (που σε αντιμετωπζουν σαν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ανθρωπο) και μετ... ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ... εκε που ΚΑΙ φθην εναι ΚΑΙ μετρει και το ευρ σου...

ΕΣΕΙΣ... λληνες καμαρωτο "επιχειρηματες" καθεστε αναπαυτικ και κοιττε ΠΩΣ κλανε σε Κρκυρα, Χαλκιδικ... ΚΙ ΑΥΤΟΙ τσι κνανε και μετ (ταν φυγε ο τουρστας για την πατρδα του) κλησε το στομχι στην πλτη. Τρα πρακαλνε τον λληνα, εδαν την αξα του, κατλαβαν το συμφρον τους... μλλον. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ απ αυτος και σας υπσχομαι πως ΕΣΕΙΣ θα ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ...

Οοουυυφ, σας κορασα? Τα επα και ξαλφρωσα. Δεν κλεισε το θμα ομως... ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!!!

 

ΑΣΧΕΤΟ: Οι τουρστες (Ιρλανδο, Αγγλοι κλπ...) ρχνουν τποτα στο ποτ τους...?


4 -


06 2007, 13:12
...


χω μθει (και πλρωσα πολλ γι' αυτ) ,τι δεν μου αρσει ,τι δεν μου ταιριζει, να το κνω στην κρη. Να κνω πολωρες συσκψεις με τον εαυτ μου κι αφο τον πεσω, να ψχνουμε για κτι καλτερο.

Αυτ τη φορ, αποφασσαμε πως το theme που χρησιμοποι ως φντο... δεν εναι αυτ που μου πει. Δυστυχς, καννα απ αυτ δεν με εκφρζει πραγματικ.

χω το δικ μου "φντο", που μετ απ μελτη και χρση των ικανοττων μου (ψωνρα) και της τεχνολογας, δημιοργησα. μως, υπρχει να εμπδιο... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ. Κι αυτ, πιστψτε με, με ενοχλε αφνταστα. ταν μου σερβρουν να πιτο και με αναγκζουν να το φω (το περιεχμενο, χι το πιτο), το νευρικ μου σστημα αντιδρ. Εκρνουν οι αδνες μου οργ, αγανκτηση και μια τρελ επιθυμα να αυτοκαταστραφ...

Δεν μου αρσουν ρε φλε τα κλισ... γιατ να εμαι αναγκασμνος να λειτουργ στο ασπρμαυρο ταμπλ σας? Θα το φρω ανποδα (τσι γιατ μου τη δνει) και θα παξω πρτες... Κρατστε την ψιλομτα βασλισσα, τον βουλο βασιλι σας και τα ψωρλογα που .. (τι τα ποτζουν αυτ ρε και πνε τσι...?).

Αυτ, ββαια δεν χει σχση με το blog μου. Αλλ ταν κοταξα να φρω το δικ μου φντο και ΔΕΝ... ττε σκφτηκα, πσα πργματα μας επιβλλουν και καλ και ντε πρπει να ακολουθσουμε. Το φοντκι δεν μου φταει, αλλ μου θυμζει πως συνεχς αλλζω πργματα που δεν μου αρσουν και μονμως ρχομαι σε σγκρουση με κατεστημνα, κλισ και ασπρμαυρα ταμπλ...

Ε, ΟΧΙ.... εγ δεν ακολουθ. Δεν θα γνω μαριοντα τους και θα σπω τα σχοινκια με κθε ευκαιρα και μσον. Θα παζω πρτες κι ταν μου την δνει θα το ξαναφρνω καπκι και θα παζω ντμα. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ απανταχο οι "οργανοπαχτες" ... ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΣ ΕΓΩ!

Ουφ... τα επα και ξεθμανα. Και τρα για να εμαι ειλικρινς το φοντκι δεν με χαλει... Ειναι ταξιδιρικο και το γουστρω. Αυτ ταν απλ η αφορμ να εκφρσω την αγανκτησ μου στους "κυρους" που νομζουν πως θα παξουν με τη ζω μου και τη ζω των παιδιν μου...

ΑΣΧΕΤΟ: Φεγω για Κρτη και θα μνω στις Γοβες Ηρακλεου σε camping. Ενοχλεστε με μνο αν:

1) Γουστρετε παρα

2) Κεφρετε μπρα παγωμνη

3) Πρει φωτι το camping (γιατ με τους αλτες... μχρι και θλασσα κανε και οικοπεδοποιον)

4) Κλεσει το camping

5) Ξεχσω την ημερομηνα και δεν γυρσω στη δουλει (το τελευταο δεν ειναι απαρατητο να μου το θυμσετε).

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!


5 -


04 2007, 01:50 

 

Στχοι: Χρστος Θηβαος
Μουσικ: Χρστος Θηβαος
Πρτη εκτλεση: Χρστος Θηβαος & Ελνη Τσαλιγοπολου ( Ντουτο )


Βρχει κι εγ τυλχτηκα
σ' αυτ την αγκαλι
στα σκουριασμνα σννεφα στα φλλα
στης βρεγμνης γης τη μυρωδι

Ας τανε να πνιγ σαν μια σταγνα
μσα στα χελια σου εγ
βροχ μου σκπασε αυτ τη γωνι
τοτο το σμα που διψ

Βρχει και στους καταυλισμος
χορεουν τα παιδι
στζει ο θες στις προσευχς στο ντφι
στις καρδις στα πδια τα γυμν

Ας τανε να πνιγ σαν μια σταγνα
μσα στα χελια σου εγ
βροχ μου σκπασε αυτ τη γωνι
τοτο το σμα που διψ

ρθες βροχ μου κι λλαξες
το δρμο και το νου
και βολιαξε το βμα μου ποτμι
κι θελ μου με τραβς αλλο

Ας τανε να πνιγ σαν μια σταγνα
μσα στα χελια σου εγ
βροχ μου σκπασε αυτ τη γωνι
τοτο το σμα που διψ

 

Προσπαθοσα να βλω σε μια τξη τις σκψεις μου. Να εκφρσω με λγια σα πρναγαν απ το μυαλ μου. Καθς γραφα κι σβηνα, κουσα το παραπνω, αγαπημνο, κομτι. Το παραθτω και τα σχλια δικ σας. Εγ μλησα με τους στχους...


3 -


02 2007, 17:00ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Γρισα απ τις διακοπς. Ξεκοραστος, ναι. χι μως ξνοιαστος. Πρασα καλ, πολ καλ. Νοιθω μως πιο κενς απ σο ταν φυγα.

Ανοιξα πανι με μια ελπδα. Σαν γυρσω να μπορ να ξαναρχσω. Με να δεδομνα, με ανοιχτ φτερ και με περσια χαρ. μως για λλη μια φορ ταν ψευδαισθσεις.

Το τοπο πιο χλωμ. Καμνη γη που πνω της κνουν πρτι γπες, τρωκτικ και αδηφγα στματα που καταπνουν ζως στο βωμ του κρδους.

Φλοι που φησα με την ευχ να τους βρω ευτυχισμνους, τους αντκρυσα και πγωσα στην κεντητα που δεν κνουν ΤΙΠΟΤΑ για να γεμσουν.

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Πστεψα πως ΑΥΤΗ τη φορ κποιος θα κοιτξει μσα στη θλασσα. Στον κσμο που κρβεται κτω απ το κμα και εναι γεμτος ζω. Ομως, πλι, κοιτοσαν το μορφο ηλιοβασλεμα. Θαμαζαν την Πανσληνο που λουζε τη μαβι θλασσα και νοιθαν κσταση.

Ωραα εικνα. Γαλνια και μαγικ. Απκοσμη μα και τσο οικεα. Ωραα εικνα, αλλ ψυχη. ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. Κανες δεν μπκε στον κπο να δει τον κσμο κτω απ αυτ το ππλο. Τον κσμο που ζοσε ντονα τη στιγμ και ταν η ΨΥΧΗ της εικνας, που βλεπαν.

Κι αφο εδαν, χρτασαν, φωτογρφησαν, τι? ΤΙΠΟΤΑ... το κεν. Κοιμθηκαν συχοι και "ευτυχισμνοι" που "ζησαν" λλη μια Πανσληνο.

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Μεταχειρζονται το κορμ σου, σαν αντικεμενο πθου. Νομζεις πως τσι θα γεμσεις το ΔΙΚΟ σου κεν. ταν μως τα φτα σβσουν, εσαι πιο δειος, πιο δυστυχς και ΣΙΓΟΥΡΑ πιο μνος απ ποτ. Γυρνς το κεφλι προς το τραπζι και αναρωτισαι... Πλρωσε φεγοντας...? ΑΗΔΕΙΑ. Για αυτος που καταχρστηκαν το κορμ σου. Για τον εαυτ σου που τους επτρεψες να το κνουν.

Αξζει μως μια προσπθεια. ΠΡΕΠΕΙ να πληγωθες για να νοισεις την ευτυχα. Πρπει να ταπεινωθες για να φτσεις στο Ιερ...

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Την αγπη... Ο σκοπς του ανθρπινου εδους. Η αιτα που γεννιται, ζει και πεθανει.

Ο λγος για τον οποο υπρχει σε αυτν τον πλαντη. Η αγπη. Που δεν κρβεται σε σεξιστικς ιδεολογες. Που δεν αναστανεται απ απρσωπα κρεβτια και συνουσες...

Που για να τη νοισεις ΠΡΕΠΕΙ να κοιτξεις κτω απ την λαμπιρζουσα επιφνεια μιας φεγγαρλουστης ακρογιαλις...

Κατω απ το ΣΩΜΑ, πσω απ την ΥΛΗ, βαθει στην ΨΥΧΗ του τερου...

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ .......


8 -


 


panos72

Blog
blogs.musicheaven.gr/panos72

,
What a wonderfull ...Tags
(6)
blog !


...


...
...


Blogs

LinksPhoto courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
Template design by Jorge

MusicHeaven.gr, Hosting interTEN