Μαρία
Μη διαλέξεις ένα δρόμο χωρίς εμπόδια, πιθανότατα δεν οδηγεί πουθενά.
20 Νοεμβρίου 2009, 21:11
Οι Κινέζοι καταργούν τον πολλαπλασιασμό;!


video 

 

Αυτός ο τρόπος πολλαπλασιασμού ουσιαστικά καταργεί την προπαίδεια! Ξέρετε τι κόπο αποφεύγουν δάσκαλοι και μαθητές στην Κίνα με τον τρόπο αυτό πολλαπλασιασμού που έχουν ανακαλύψει;

Μόνο όποιος έχει προσπαθήσει να βοηθήσει κάποιον να αποστηθίσει την προπαίδεια ξέρει τι λέω! Άντε και αυτός που θυμάται  τι τράβηξε για να την μάθει όταν ήταν μικρός! :-)

Κάντε το και θα δείτε ότι βγαίνει με οποιοδήποτε παράδειγμα! Απίστευτο!

 

13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

sven (21.11.2009)

Μαράκι,

μήπως ήσουν ταξίδι στην Κίνα; Εγώ σκέφθηκα, είναι αλήθεια, μη σας συνέβη τίποτα με τα σχολεία και τις γρίπες, αλλά ευτυχώς έπεσα έξω.

Αυτό θέλει μελέτη πάντως, για να καταλάβεις από πού αρχίζεις να μετράς τα σημεία τομής.

Να δεις τώρα που ο Ζαρωμένος θα σου πει πως από πάντα θαύμαζε την κινέζικη φιλοσοφία και το πνεύμα, πως τρώει κινέζικο φαγητό τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα και άλλες τέτοιες γαλιφιές για να σε "ψήσει". Εσύ είσαι ξύπνια γυναίκα, μη μασάς. Βάλτον στη θέση του...
Tsipouraki (21.11.2009)
Γεια και χαρά σου Μαργούδα μου :)!!!

Χαίρομαι πολύ που σε ξαναβλέπω, αν και μ’έβαλες πρωί πρωί (;!, σχήμα λόγου) να μάθω...κινέζικα :)))

Καλό σου απόγευμα:)!
darian (21.11.2009)
Βέβαια, αν προσπαθήσεις να πολλαπλασιάσεις έναν τετραψήφιο με έναν τριψήφιο, κάπου χαλάει η όλη ιστορία(προπαντός η συμμετρία του σχήματος). Ειδικά αν μπαίνουν στο "παιχνίδι" αριθμοί, όπως το 9, ή το 8, χάνεις την "μπάλα"(τα σημεία, για την ακρίβεια). Άσε που είναι πολύ αργός τρόπος.

Δεν λέω, κορυφαίος ο κινεζικός πολιτισμός, αλλά όσον αφορά την αριθμιτική, την πιο σπουδαία συνειφορά(όσον αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών επίλυσης αριθμιτικών πράξεων) προσέφεραν οι άραβες. Γι αυτό χρησιμοποιούμε τις μεθόδους τους εως και σήμερα.
darian (21.11.2009)
Δεν ήταν κακεντρεχές το σχόλιο, απλά συμπληρωματικό.

Καλό απόγευμα :)
mardhm (21.11.2009)
Γεια σου sven,

Όχι δεν πήγα στην Κίνα, αν και θα το ήθελα πολύ!!! Σ ένα σεμινάριο σχετικό με την δουλειά μου πήγα εκτός Κρήτης. Παράλληλα κατάφερα να δω δυο πολύ καλούς φίλους που είχα να δω από το καλοκαίρι. :-)
Το βίντεο με τον κινέζικο πολλαπλασιασμό έχει ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου, όχι για το πόσο εύχρηστος είναι ο τρόπος που προτείνει, αλλά για το πόσο διαφορετικά σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, ακόμη και σε πράγματα που όλοι οι υπόλοιποι λαοί έχουμε συμφωνήσει σιωπηρώς πως έτσι θα ισχύουν! :-)

Τσιπουράκι! με το φοβερό γαργαντουάκι!

Αν δυσκολεύεστε αργότερα να μάθετε την προπαίδεια υπάρχει κι ο κινέζικος τρόπος! Βέβαια, είναι μόνο για να σας αποδείξει πως η προπαίδεια είναι μονόδρομος για να λύσεις ασκήσεις πολλαπλασιασμού. Αλλιώς θα πονέσει το χέρι σας να τραβάτε γραμμές!! :-)
Κι εγώ χαίρομαι που σε βλέπω!!

Γεια σου darian!

Σ ευχαριστώ πολύ για την συμπληρωματική πληροφορία που παρέθεσες! :-)
Έχεις απόλυτο δίκιο! Στα μεγάλα νούμερα πράγματι χάνεις την μπάλα. Οι κινέζοι όμως την έχουν χάσει ήδη με τον τρόπο που γράφουν και μιλούν! Σε λίγες γραμμές ακόμη θα κολλήσουν;
Προσπάθησα μια μέρα να μάθω λίγες λέξεις της κινέζικης διαλέκτου mandarin από το site του BBC και πελάγωσα! Οι άνθρωποι έχουν 7 διαφορετικούς ήχους για το γράμμα α. Και κάθε ένας από αυτούς έχει άλλο νόημα!


Καλό Σαββατόβραδο σε όλους μας! :-)


Εγώ σήμερα έχω την ονομαστική μου γιορτή. Αλλά όλοι με γιορτάζουν 15 Αυγουστο!! σνιφ σνιφ!
Tsipouraki (21.11.2009)
Ω ρε γαμώτο, και το σκέφτηκα, αλλά λέω σιγά...μάλλον 15αύγουστο θα γιορτάζει...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Μαργούδα μας καλή!!! Να είσαι καλά και πεντάγερη κι εσύ και τα κορίτσια!!!
Καλό βραδάκι:)
Hastaroth (21.11.2009)
Κατ'αρχήν χρόνια πολλά.Εχω ακούσει οτι 15 Αυγούστου γιορτάζουν οι ανύπαντρες Μαρίες καί 21 Νοεμβρίου οι παντρεμένες (ή κάνω λάθος και είναι ανάποδα;).Βέβαια ή Κοίμηση τής Θεοτόκου (που "εξηγεί" γιατί εορτάζουν οι Μαρίες) είναι πιό γνωστή,γι'αυτό μάς διαφεύγει τό γεγονός που εορτάζεται στίς 21 Νοεμβρίου.

Ο Κινέζικος τρόπος "πολλαπλασιασμού" άν κατάλαβα καλά είναι κατά βάσιν τρόπος πρόσθεσης.Μήν σέ παραξενεύει αυτό,καί ο υπολογιστής περίπου τό ίδιο κάνει όταν τού δίνουμε εντολή να πολλαπλασιάση δύο αριθμούς,απλά τό κάνει πολύ πιό γρήγορα από έναν άνθρωπο.

Τά μανδαρίνικα είναι ή "επίσημη" Κινεζική γλώσσα-κάτι σάν την καθαρεύουσα που είχαμε παλιά-γιά τά κρατικά έγγραφα.Κι'επειδή η Κινεζική γραφή αποτελείται από σύμβολα που απεικονίζουν συλλαβές κυρίως και όχι γράμματα,έχει πολλά τέτοια σύμβολα,εξ ού και οι διαφορετικοί ήχοι γιά τό γράμμα "α".
Κατά τά άλλα,οι Κινέζοι τής COSCO έχουν πλέον εγκατασταθεί στον ΣΕΜΠΟ (Σταθμό Εμπορευμάτων) στό λιμάνι τού Πειραιά καί ούτω δέν χρειάζεται να κάνουμε εμείς τούς Κινέζους...
StavmanR (21.11.2009)
Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν ευφυή σχηματικό πολλαπλασιασμό. Χωρίζονται οι μονάδες, δεκάδες, εκατοντάδες κλπ. και δημιουργούν μεταξύ τους πλέγματα. Το σύνολο των κορυφών των πολυγώνων σε κάθε ομάδα εξαρτάται από το γινόμενο των τεμνόμενων γραμμών. Μία κάθετη και δύο οριζόντιες γραμμές τέμνονται σε 2 σημεία: 1x2=2.

Δεν διαφέρει από τον πολλαπλασιασμό μας. Απλά είναι σχηματική απεικόνισή του. Εμείς όταν πολλαπλασιάζουμε 12x14 πολλαπλασιάζουμε κάθε ψηφίο του ένος με κάθε ψηφίο του άλλου (4χ2, 4χ1, 1χ2, 1χ1 και τα προσθέτουμε σε λοξή πλέξη δηλαδή μετατοπισμένα κατά μία δεκάδα).

Ευφυές μα καθόλου εύχρηστο, ειδικά σε μεγάλους αριθμούς. Είναι περισσότερο παιχνίδι παρά εργαλείο.

Καλησπέρα Μαρία και χρόνια πολλά :)
Oraclas (21.11.2009)
Ο Σταύρος νομίζω με κάλυψε.. Αυτό δεν είναι τίποτα στους θησαυρούς που κρύβουν τα παλαια σχολικά βιβλία μαθηματικών. Σε ένα από αυτά είχα ανακαλύψει μέθοδο εύρεσης τετραγωνικών ριζών..

Πάντως είναι εντυπωσιακό. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα της παρακάτω πράξης:
111.111.111x111.111.111 = 12.345.678.987.654.321
pterarhos (22.11.2009)
Μαρακι χρονια πολλα καλα δημιουργικα!
Καλα βρε παιδι μου,οι Κινεζοι δεν εχουνε κομπουτερακια;
Παντως περα απο την πλακα ειναι εξυπνος τροπος.
Τα γραμματα της αλφαβητου τους (ιδεογραμματα)ειναι καποιες εκατονταδες.
Αν το αποφασισεις να τα μαθεις καλο κουραγιο!
ΥΣΤ.
Χαρηκα με τον Ξουτ.
mardhm (22.11.2009)
Tsipoyraki!

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Ξέρω όλοι μπερδεύονται! Το έχω συνηθίσει! :-) Είναι το τίμημα που πληρώνουμε εμείς οι Μαρίες! Βέβαια , κάποιες όπως εγώ το εκμεταλλευόμαστε λιγάκι για να αποσπούμε λαμπερές ευχές περισσότερες από μια φορές τον χρόνο! Χι χι!

Hastaroth,

Το αντίστροφο συμβαίνει. Εδώ στην Κρήτη είναι ένα παλιό έθιμο που θέλει τις ανέγγιχτες ερωτικά Μαρίες να γιορτάζουν 21 Νοεμβρίου και τις άλλες στις 15 Αυγούστου!
Με την πάροδο του χρόνου όπως καταλαβαίνεις η πρώτη κατηγορία άρχισε να σπανίζει. Έτσι άρχισαν να γιορτάζουν οι παντρεμένες 15 Αυγούστου και ο ανύπαντρες 21 Νοεμβρίου.
Επειδή όμως εμένα τα γενέθλια μου είναι 8 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ κοντά με τον 15 Αύγουστο και μου αρέσει περισσότερο η ημερομηνία του Νοέμβρη. :-) Έτσι, οι συγγενείς και οι γνωστοί συνεχίζουν να μου εύχονται 15 Αυγούστου, ενώ οι φίλοι μ ου ξέρουν πως εγώ γιορτάζω 21 Νοεμβρίου! Μπερδεμένη κατάσταση ε; :-)
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

mardhm (22.11.2009)
StavmanR,

Ο τρόπος που μας το εξηγείς δείχνει πως μάλλον είσαι πολύ καλός στα μαθηματικά! :-)
Συμφωνώ πως περισσότερο παιχνίδι είναι από ότι αντικατάσταση του δικού μας πολλαπλασιασμού!
Ευχαριστώ για τις ευχές! :-)

Γειά σου Χάρη,

Χαίρομαι που σε βλέπω. Ναι είναι αλήθεια πως ο Ξούτ είναι πολύ ευτυχισμένος τώρα! Αν τον δεις νομίζεις πως λάμπει! Σαν να είναι πιο χαμογελαστός! :-) Πάντως σίγουρα είναι πολύ πιο χορτάτος! Κι από φαί αλλά προπάντων από χάδια και φροντίδα!
Να σου πω την αλήθεια, θα ήθελα πολύ να μάθω κινέζικα. Θεωρώ πως είναι η γλώσσα που θα μας χρειαστεί περισσότερο στο μέλλον! Αλλά έχω κάνει δυο τρεις απόπειρες που με έχουν αποθαρρύνει λιγάκι! Αλλά ο επιμένων νικά έτσι δεν λένε; :-)
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Εσύ θυμάμαι μου είχες στείλει και τον 15Αυγουστο! Είναι ευπρόσδεκτες όποτε και να έρχονται πάντως!

Σας ευχαριστώ θερμά όλους!
Hastaroth (22.11.2009)
Μαρία,όντως μπερδεμένη κατάσταση,αλλά παίρνεις δώρα τρείς φορές τόν χρόνο :)

Τί να πώ εγώ που γιορτάζω μόνο γενέθλια; (εμείς δέν εχουμε ονομαστικές γιορτές).

ΥΓ.Τελικά απ'ότι κατάλαβα ο Ξούτ βρήκε ένα μέρος από το οποίο δέν θά τόν κάνουν "ξούτ" αλλά θά ζήση μιά ζωή ευτυχισμένη και καθόλου "σκυλίσια" :)

ΥΓ 2.Δέν νομίζω οτι θά μάς χρειαστούν τα Κινέζικα στό μέλλον.Οι Κινέζοι συνεννούνται μιά χαρά στά Αγγλικά-είχα γνωρίσει έναν στην Σουηδία που δέν ξεχώριζε από Αγγλο τής Οξφόρδης στην προφορά του...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
mardhm
maria


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mardhm

Σκοπός στη ζωή δεν είναι να επιτύχεις, αλλά να συνεχίσεις να αποτυχαίνεις χωρίς να χαλάς τη διάθεσή σου.

Tags

life Άνοιξη αδέσποτα μύθοι



Επίσημοι αναγνώστες (2)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links