αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Ένα παιδί κοιτάει τ' άστρα (reload)
Γιατί βαριέται να τα μετρήσει...
15 Δεκεμβρίου 2014, 13:09
Μικροαστικές επαναστάσεις


Το παν στη ζωή είναι να έχεις επιλογές. Αυτό το δίδαξαν οι Αρχαίοι Έλληνες, όταν τοποθέτησαν τον Ηρακλή μπροστά σ' ένα μεγάλο δίλημμα: Αρετή ή Κακία;OΗρακλής διάλεξε την Αρετή (αρεστή της θεικής εξουσίας) γιατί εκτός των άλλων ήθελε το μέσο του κι αυτός για να τα βγάλει πέρα με τους άθλους του. Ενώ η Κακία τί θα προσέφερε; Ένα καλό σεξ και μετά βγάλ'τα πέρα μόνος σου φιλαράκο με τις μέδουσες, τους φτερωτούς δεινόσαυρους και τα γκρέμλιν.

Έτσι άθελα τους οι Αρχαίοι Έλληνες διδάξαν την έννοια του «μέσου» στην αξιολόγηση των επιλογών. Να δούμε όμως αυτό το σκεπτικό που οδηγεί.

Σκας μύτη σπίτι σου το απόγευμα κουρασμένος και ψάχνεις απεγνωσμένα στο ψυγείο αν έχει μείνει κανένα απολιθωμένο σαλάμι, καμιά πατικωμένη τυρόπιτα, ή έστω ένα κομμάτι μισοδιαλύμένου παστίτσιου που να πετάγονται τα μακαρόνια απ' όλες τις πλευρές σαν καλώδια της ΔΕΗ. Οι επιλογές σου είναι αποτέλεσμα των πράξεών σου, καθώς αντί να πας για ψώνια προχτές καθόσουν και καυλάντιζες στο ίντερνετ με το σκεπτικό «έχει ο θεός». Ο θεός όμως είναι σαν τον άγιο βασίλη. Έρχεται μόνο μια φορά το χρόνο, κι αυτή για να σε κοροιδέψει που δεν έχεις κάποιον πλούσιο κι ηλίθιο νονό να σου ντυθεί στα κόκκινα σαν σουρλουλού και να σε γεμίσει μ' όσα πράγματα ακριβώς σκεφτόσουν ότι δεν χρειαζόσουνα.

Έτσι έμεινες μόνος σου, με το απολιθωμένο σαλάμι που έχει γεμίσει σταλακτίτες, την τυρόπιτα που μοιάζει σαν να κάνει πάνω της έργα ο Δήμος και το παστίτσιο με μακαρόνια πεσμένα, στραβομουτσουνιασμένα με φυγόκεντρες τάσεις σα διαδήλωση της ΓΣΕΕ.

Κάποιος πρέπει να πληρώσει για τις επιλογές σου. Αλλά φυσικά αυτός θα είναι ο οποιοσδήποτε, εκτός από σένα. Τηλέφωνο κατευθείαν στη μαμά και «ήρθα να δω τί κάνετε», «μου λείψατε» «Χμμμ τί καλό μαγειρεύεις;» Η μαμά απαντάει στις προκλήσεις με ανάλογο στυλ: «Πώς μου γινες έτσι παιδάκι μου; Από πότε έχεις να φας;» Εσύ μην έχοντας επιχειρήματα για το κακό σου το χάλι το ρίχνεις στην ιδεολογία: «Συμπαραστεκόμαστε στο Ρωμανό μάνα που έχει να φάει ένα μήνα, προσπαθώντας να σπουδάσει!» Η μάνα όμως πάντα έχει την απάντηση «Το παιδί αγωνίζεται για τη μόρφωσή του, αλλά εσένα πώς σου 'ρθε τώρα αυτό; Εσένα σου τάζαμε ολόκληρα τσιμπούσια, σου δίναμε ένα σωρό λεφτά μπας και σπουδάζεις!»

  • Εγώ δε χρειάστηκε να κάνω θυσίες για να σπουδάσω μάνα!

  • Χρειάστηκε όμως εγώ! Εμείς να δεις απεργίες πείνας που ρίξαμε τότε μπας και σε πείσουμε ν' ανοίξεις κανένα βιβλίο!

  • Όμως η απεργία πείνας σας δεν πήγε χαμένη!

  • Γι' αυτό σε σπούδασα βρε; Για να μην έχεις να φας; Κοιτάτε πώς αδυνάτισε! Σαν εβραίος μού έγινες!

  • Μόνη σου το λες. Εβραίος. Παίχτης της παγκόσμιας οικονομίας! Τί φαί έχει;

Το απόφθευγμα οπότε  είναι ένα: Ποτέ μην κάνεις επανάσταση χωρίς συνθήματα! Ποτέ μην κάνεις απεργία πείνας με άδειο στομάχι! 


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Hastaroth (15.12.2014)
Καλημέρα σας και ώς εύ παρέστητε,κύριε ρευματοδότα .Διαπιστώνω ότι η παραγωγικότητά σου έχει πέσει πάαρα πολύ-μόνο μιά ανάρτηση κατ'έτος!Λιτότητα δηλαδή.
Επίσης διαφωνώ με την έκφραση "σάν Εβραίος μού'γινες" διότι με προσβάλλει,ώς veritable Εβραίο.Δέν είμαστε όλοι οι Εβραίοι αδύνατοι,υπάρχουμε σε διάφορες σωματικές διαπλάσεις,όπως και οι λοιποί,μή Εβραίοι,άνθρωποι.
Τρίτον,στην γειτονιά σου δέν έχει εστιατόρια;Στην δική μου έχει τρία.Αν εξαιρέσουμε το ένα που συναγωνίζεται στίς τιμές το παρακείμενο φαρμακείο,τα άλλα δύο είναι οικονομικώς υποφερτά και τα επισκέπτομαι καθημερινώς,διότι στο δικό μου ψυγείο υπάρχει μόνον ύδωρ.
Τέταρτον και τελευταίο,όλος ο κόσμος λέει διαρκώς "έχει ο Θεός".Πώς ξέρετε ότι "έχω" βρέ παιδιά;Κι'εγώ μεροκαματιάρης είμαι.Υπογραφή:ο Θεός.


Σχόλιο από mprizas (15.12.2014)
Γεια σου φίλε Αλβέρτο! Χαίρομαι που τα ξαναλέμε!

Για το "Εβραίος¨" κανένα είδος ρασισμού, έλεος μη με σχετίζεις με ψυχάκηδες αυτού του είδους, απλώς είναι μια στερεοτυπική φράση που λέγεται ιδίως απ' τους παλιούς για τους πολύ αδύνατους ανθρώπους. 

Παρατήρηση 2: Μπροστά στης κάθε μαμάς το φαί, τα εστιατόρια μοιάζουν fast foods υπο διάλυση.. 


Σχόλιο από melkat06 (15.12.2014)

Επιτέλους!!!!!!!!!!
Έλα εσύ εδώ κι εγώ θα σου 'χω κάθε μέρα μαμαδίστικο φαγητό!!!
Αν και περίμενα άλλο περιεχόμενο 
    


Σχόλιο από mprizas (16.12.2014)
Κατςρινούλα  προφανώς δεν επιτίθεμαι στο δίκαιο αγώνα για μόρφωση κανενός... ίσα- ίσα που τον στηρίζω τον στήριξα.. ο αγώνας για μόρφωση είναι ο πιο ιερός αγώνας... Τον εαυτό μου βρίζω, κι όλους σαν κι εμένα που δεν έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε κι επαναστατούμε μέσα από άλλους... Όπως είπε κι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, νθρωποι σαν αυτό το παιδί «υψώνουν έναν καθρέφτη απέναντι στην κοινωνία και υποχρεωτικά καθρεφτιζόμαστε όλοι. - 

ΥΓ. Είναι πρόσκληση-πρόκληση αυτό που λες για το φαί.. !!!


Σχόλιο από Hastaroth (17.12.2014)
Κύριε ρευματολήπτα Γεώργιε,άν όλοι μας προσπαθήσουμε ν'αποφεύγουμε αυτές τίς στερεοτυπικές φράσεις,ο κόσμος μας ίσως γίνη λίιγο καλύτερος :)
Γιά την παρατήρηση Νο.2 έχεις δίκιο,αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχη και η μαμά.Η δική μου "έφυγε" πλήρης ημερών (άλλη μιά ανοησία κι'αυτή,δηλαδή άν την ώρα που πεθαίνης σού πούνε οι γιατροί "συγχαρητήρια,κερδίσατε άλλα πενήντα χρόνια ζωής",εσύ θα τούς απαντήσης "όχι ευχαριστώ,είμαι πλήρης ημερών";) πρίν από επτά χρόνια.Οπότε αναγκαστικώς καταθέτω τον οβολόν μου άπαξ -ή και δίς- ημερησίως εις τα γειτονικά μου εστιατόρια.


Σχόλιο από DemetresOpc (18.12.2014)
Γειά σου ρε Μπρίζα, μπρίζωσέ μας τώρα που μπορείς γιατί μόλις περάσει και στην Ελλάδα ο νόμος φίμωτρο της εσπάνας δεν θα μπορείς, μέχρι κι αυτό το αθωο κείμενο θα είναι παράνομο.

"το πάν είναι να έχεις επιλογές" λες και δεν ξέρεις πόσο σύμφωνο με βρίσκεις.

Οι υποστηρικτές του Ρωμανού είμαστε οι πρωτοι που γελοιοπηθήκαμε από την στάση του και την νίκη του.
"μεταξύ ιδέας
και πραγματικότητας
μεταξύ κίνησηςκαι δράσηςπέφτει η σκιά"
https://www.youtube.com/watch?v=lBVvAtjulzk

Επαναστάτες του βολέματος, φτάνουμε 30 και 40 και γυρνάμε στο πατρικό μας για ένα πιάτο φαΐ.


Αλβέρτο ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν όσοι ενοχλούνται από τα αστεία  με στερεότυπα το ξεπερνούσαν και τα δέχονταν όπως είναι, δηλαδή αστεία.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
mprizas
Γιώργος
Πετάω πέτρες
από ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/mprizas

Ζω ένα δράμα...Tags

50 χρόνια μπροστά... Grande Bretagne Haute-culture... see through συντακτικό τζιβάνες ααα... αλλαξοκωλιές Βζζζζουμ Γκόρτσος! Γκόρτσος! Δρακουμέλ Ελλάδα- Αχ πατρίδα μου γλυκειά! Επίκαιρα: Ούτε που τα θυμάμαι Ευτυχισμένοι μαζί Ήταν ωραία στη Μοζαμβίκη... θου κύριε καλλιγραφία αδερφή γιαπί κάργες Καρχαρίες Κοκό κουλτούρα μας να φύγουμε Λίγο καλύτεροι από μένα... λοίμωξη Μάγια η μέλισσα καραμπουζουκλής τσόντα Μελέτη σκιάχτρο Συγγρού Μόγλης μπατανόβουρτσες μπουρμπουλήθρες Μπουτάκια Ντάμπο το ελεφαντάκι ξενΕΡΩΤΩΝ διάλογοι... Οι ηττημένοι της ιστορίας... Όταν ήμουνα παθιάρης... πηγάδι μεγιεμελέ juventus πολυμίξερ αστροφεγγιές captain-Iglo προφήτης Ηλίας φάλαινα Τσε σαμιαμίδι φουλ της ντάμας αστερίας Τις πταίει Ψώνια στο καμπαναριό
Επίσημοι αναγνώστες (48)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης