Ο Μουσικός Κόσμος ενός Αιθεροβάμονα ......
22 Ιουλίου 2013, 00:10
George Dantzig
Οι περιορισμοί μας  

Αυτή είναι μια ιστορία για τον George Dantzig*.

Ως φοιτητής, o Dantzig μελετούσε πολύ σκληρά και πάντα εργαζόταν μέχρι αργά τη νύχτα. Έτσι, ένα πρωί καθώς τον ΄΄πήρε΄΄ ο ύπνος , παρακοιμήθηκε και μόλις που πρόλαβε να φθάσει με 20 λεπτά καθυστέρηση στην τάξη.  Αντέγραψε γρήγορα τα δύο προβλήματα μαθηματικών που ήταν γραμμένα στο πίνακα του αμφιθεάτρου, θεωρώντας ότι ήταν η εργασία για το σπίτι.

Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να λύσει και όταν τελικά τα κατάφερε, άφησε την εργασία του στο γραφείο του καθηγητή την επόμενη μέρα.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Dantzig ξύπνησε στις 6 το πρωί από το τηλεφώνημα του ενθουσιασμένου καθηγητή του. Καθώς ο Dantzig είχε φθάσει αργά στο αμφιθέατρο , δεν είχε ακούσει ότι ο καθηγητής του, είχε ανακοινώσει στους υπόλοιπους συμφοιτητές του ότι οι αυτές οι δύο άλυτες μαθηματικές εξισώσεις ήταν γρίφοι, που ακόμη και ο Αϊνστάιν δεν ήταν σε θέση να απαντήσει.

Αλλά ο George Dantzig, που εργάστηκε χωρίς να το ξέρει αυτό, είχε λύσει όχι ένα, αλλά δύο προβλήματα στα οποία είχαν ΄΄σκοντάψει΄΄ οι μαθηματικοί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Βλέπετε, ο Dantzig έλυσε τα προβλήματα, επειδή δεν ήξερε ότι ήταν άλυτα.


Τελικά, μάλλον, ο μεγαλύτερος περιορισμός του ανθρώπου είναι αυτός που δημιουργείται στο ίδιο το μυαλό του.


*George Bernard Dantzig (8, Νοεμβρίου 1914 - 13 Μαΐου 2005) ήταν ένας Αμερικανός μαθηματικός επιστήμονας που συνέβαλε σημαντικά στην επιχειρησιακή έρευνα, στην επιστήμη των υπολογιστών, στην οικονομία και στην στατιστική.


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Agia (22.07.2013)
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία!
alkyoni (22.07.2013)
Πολυ ωραια ιστορια!!!!!!!!!!!! :up:  Ευχαριστουμε aither!!!!!!!! <3
Kαλημερες και καλη εβδομαδα! :)
aitherovamonas (22.07.2013)
Καλή εβδομάδα φίλοι / ες μου.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
aitherovamonas
Αιθεροβάμων (Κωνσταντίνος)
αιθερο - βάμων στον ελεύθερο χρόνο (όταν υπάρχει !)
από ΒΙΝΥΛΙΟΥ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/aitherovamonas

Μουσική και Επιλογές από απόψεις, σκέψεις και φιλοσοφία παρελθόντων χρόνων, που μπορούν (που ξέρεις;) να βάλουν το λιθαράκι τους για ένα καλύτερο αύριο.... έναν καλύτερο άνθρωπο .... γιατί όλοι λίγο ή πολύ, έχουμε ελλατώματά ή/και πάθη .... Tags

2022 Eυτυχία Humour Άνθρωποι Αλαζονεία Αλήθεια Ανθρωπος Ασκητική Εγωϊσμός Εκπομπή Ελληνικό έντεχνο Ελύτης Επετειακή Εκπομπή Επιλογές Ευτυχία Ζεϊμπέκικο Ζωή Ιστορίες .... Καλοσύνη Κάπου εδώ γύρω είμαι....πάντα.....με αγαπημένη μουσική... Μοναξιά Μουσικές Εκπομπές Μουσική Οι περιορισμοί μας Πάθη Προβλήματα προβολή Υποκρισία Χρόνος ΨυχήΕπίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links