αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Μια ζωή την έχουμε!
Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.
09 Μαΐου 2021, 19:30
Χωρίς τίτλο.


Καλησπέρα! Πέρασαν σχεδόν δυό μήνες από τη τελευταία φορά που έγραψα στο blog μου. Διάφορα γεγονότα συνέβησαν μέχρι σήμερα και όλα άφησαν το σημαδάκι τους στη ζωή και στη ψυχή μου. Το μοναδικό δυσάρεστο γεγονός, που ήρθε για να μείνει, είναι ο κορωνοϊός και οι εμβολιασμοί. Πέρασε το Πάσχα, γιορτάσαμε τη Πρωτομαγιά, ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλο και τελείωσαν όλα. Όμως, αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα, μια νέα εβδομάδα, που δεν ξέρεις τι σου θα σου φέρει. Αυτό είναι και η γοητεία του άγνωστου μέλλοντος και ταυτόχρονα η συνέχιση της ρουτίνας. Κάτι θα σκαρφιστώ για να μην αισθανθώ και πάλι μόνη. Το μόνο σίγουρο είναι το καθημερινό πρωινό τηλεφώνημα με τη κολλητή μου και το καθημερινό μεσημεριανό τηλέφωνο στο ράδιο-αδέλφω (δηλαδή στην αδελφή μου). Οι υπόλοιπες ώρες πως περνάνε άραγε; Ο σκύλος μου και ο υπολογιστής είναι καλή παρέα, αλλά δεν γεμίζουν τη μοναξιά. Ο Απρίλης πέρασε, χωρίς να το καταλάβω, αλλά ο Μάης πως θα κυλήσει; Άγνωστο! Το κάπνισμα δεν είναι λύση και το άδειασμα του τασακιού είναι το αποτέλεσμα μιας επιβλαβούς εξάρτησης. Κάτι πρέπει να κάνω, αλλά τι και πως; Να κάτι που πρέπει να ασχοληθώ. Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση; Οι δυό φίλες μου έχουν σηκώσει τα χέρια μαζί μου, και η αδελφή μου με "φοβάται".Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο, γιατί οι ιδέες μου για γράψιμο στέρεψαν


11 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Orfeus (09.05.2021)
Άνοιξε ένα βιβλίο να διαβάσεις!
Άκουσε μουσική!
Δες μία ταινία!
Βγες το βράδυ στη βεράντα σου και δες τον ουρανό!

Όταν θέλεις, κάτι θα βρεις να κάνεις!


Σχόλιο από sven (10.05.2021)
Ευαγγελία, καλημέρα!

Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία, στη ζωή μας. Αυτά που προτείνει ο Γιώργος, κατά τη γνώμη μου, συμπληρώνουν, αλλά ΔΕΝ αναπληρώνουν μια υπαρκτή και άμεση ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Το διάβασμα, η μουσική, οι ταινίες και διάφορα άλλα ανάλογα μόνο βραχυπρόθεσμα μπορούν να γεμίσουν δημιουργικά και πολύ ευχάριστα κάποιες μοναχικές μας ώρες, από επιλογή ή επιβεβλημένες, όπως πρόσφατα στη διάρκεια του lock down. Μακροπρόθεσμα, αυτά δεν επαρκούν, εκτός από περιπτώσεις ανθρώπων που, για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν την άμεση επαφή και σχέση με άλλους.

Εάν αυτό που επιθυμεί κάποιος είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, τότε αυτό που πρέπει να επιδιώξει είναι η επαφή και συναναστροφή με άλλους, μέσα από κοινές δραστηριότητες ή ενδιαφέροντα. Αυτό που προτείνω εγώ σε διάφορα άτομα που επιζητούν να συναναστραφούν με άλλους αλλά, για κάποιο λόγο, δεν το καταφέρνουν, προτείνω τη συμμετοχή σε διάφορους συλλόγους, π.χ. εκδρομικούς, οδοιπορικούς κ.τ.λ., εθελοντισμό, π.χ. σε οργανώσεις που παρέχουν στήριξη και βοήθεια σε κακοποιημένες γυναίκες, σε άστεγους, σε παιδιά (π.χ. Χαμόγελο του παιδιού, παιδικά χωριά SOS, δομές όπως η "Κιβωτός" κ.ά.). Στο διαδίκτυο, μπορεί κάποιος να βρει πολλές ομάδες ανθρώπων που συναντώνται με αφορμή κάποιο κοινό ενδιαφέρον. Μέσα από αυτά, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει και νέες φιλίες/γνωριμίες.

Η εμπειρία-μου μου έχει δείξει πως αρκετοί, που πραγματικά ήθελαν και δεν εμποδίζονταν από άλλου τύπου ψυχολογικές δυσκολίες, βρήκαν νέους φίλους και νέα ενδιαφέροντα στη ζωή, μέσα από τέτοιου τύπου δραστηριότητες.


Σχόλιο από sven (10.05.2021)
...και μια ακόμα πρόταση, που συνάδει με το ότι είσαι μέλος σε μια μουσική κοινότητα, το ΜΗ.

Η συμμετοχή σε κάποια χορωδία!!! Το θεωρώ πολύ καλή ιδέα, με την προϋπόθεση να διαθέτεις κάποια βασικά προαπαιτούμενα, δηλαδή, να έχεις στοιχειωδώς καλή φωνή και να θέλεις να τραγουδάς, εκτός του μπάνιου σου...!!!


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (10.05.2021)
Καλησπέρα, story teller! Eυχαριστώ για τις προτάσεις σου. Προτιμώ να βγω στη βεράντα μου και να δω τον ουρανό. Όλη τη μέρα ακούω μουσική. Όσο για διάβασμα το έχω μπουχτίσει. Έχεις έρθει σπίτι μου και έχεις δε τη βιβλιοθήκη μου. Έχω διαβάσει τόσο πολύ στη ζωή μου, που δεν μου κάνει αίσθηση το διάβασμα. Έπαψα εδώ και καιρό ερωμένη του βιβλίου.


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (10.05.2021)
Καλησπέρα, Σάββα. Ευχαριστώ για τα σχόλια σου και θα απαντήσω και στα δύο σχόλια σου. Σε όλη μου τη ζωή ότι έκανα το έκανα μόνη μου. Είχα τη συμπαράσταση των γονιών μου και μετά από το διαζύγιο μου αποφάσισα να γίνω εγωίστρια και να πορεύομαι μόνη μου. Έχω δύο φίλες, μια κολλητή και μια άλλη με την οποία έχουμε πολλά κοινά σημεία ζωής. Όπως απάντησα στον Orfeus, ακούω όλη τη μέρα μουσική Μου λείπει πολύ το RadioMH, αλλά έχω βρει κάτι ραδιοφωνικούς σταθμούς στο διαδίκτυο και ενημερώνομαι μουσικά Όσον αφαρά τον εθελοντισμό δεν έχω την καλύτερη γνώμη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ενίσχυσαν την άποψη μου. Θα σου εκμυστηρευτώ κάτι. Αν και είχα φτάσει στη μέση σχολή πιάνου, η παραφωνία μου στο σολφέζ ήταν χαρακτηριστική. Όλο στο περιθώριο καθόμουν. Ο δάσκαλος του σολφέζ με έλεγε: "Τραγούδα, μη γκαρίζεις. Η Μουσική θέλει αρμονία" Βέβαια δεν ήταν παιδαγωγικό αυτό, που μου είπε, αλλά εγώ κράτησα το δεύτερο κομμάτι της φράσης του και έτσι έγινα ακροάτρια και ερωμένη της μουσικής. Για αυτό έγινα μέλος της μουσικής κοινότητας του ΜΗ.


Σχόλιο από sven (10.05.2021)
Αν είναι έτσι, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα...


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (10.05.2021)
Καλησπέρα και πάλι, Σάββα. Τα πάντα είναι δύσκολα. Το θέμα είναι ότι στη δυσκολία έρχονται και οι λύσεις. Θα βρω τη λύση. Ήδη, σήμερα η μέρα κύλησε κάπως ευχάριστα και από το μεσημέρι η κοπέλα, που βγάζει βόλτα το σκύλο και είναι κλειστός χαρακτήρας, γέλασε με ένα σχόλιο μου. Αισθάνθηκα ικανοποίηση και το σκέφτομαι με χαρά. Η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη από τη σημερινή.


Σχόλιο από sven (10.05.2021)
Μαζί σου!!!
Το εύχομαι από καρδιάς! Πολύ καλός συνοδοιπόρος η αισιοδοξία!


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (11.05.2021)
Kαλημέρα, Σάββα. Ευχαριστώ πολύ!


Σχόλιο από freddieKrueger (11.05.2021)
Η μοναξια ειναι μια ιδεα

Κανε μονο πραγματα που αγαπας και γουσταρεις
Οχι αυτα που ειναι απαραιτητα ευγενη πχ ενα βιβλιο μια ταινια κτλ κτλ
Αλλα οτι σου ανεβαζει τη λιμπιντο και σε κανει να γουσταρεις

Μη βασεις ορια


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (11.05.2021)
Καλησπέρα, Χρήστο. Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή. Η σημερινή μέρα τσούλησε πιο καλά από ότι η χθεσινή.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
evaggeliasakellariou
Ευαγγελία Σακελλαρίου.
Zωντανή σε ένα πύργο.
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/evaggeliasakellariou

Πάνω εκεί στο Βορρά, υπάρχει μια χώρα που λέγεται Σβιθζοντ, υπάρχει ένας βράχος. Το ύψος του είναι εκατό μίλια και άλλα τόσα είναι το πλάτος του. Μια φορά κάθε χίλια χρόνια, ένα μικρό πουλί πάει σ΄αυτόν το βράχο κι' ακονίζει το ράμφος του. Όταν ο βράχο
Tags

Γενέθλια Μια παρένθεση Παιδική αφέλεια και Χιούμορ. Πρωτοχρονιά
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης