weblog, "Giorgos_arazei"
" Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία... "
14 Οκτωβρίου 2006, 13:05
Ένας ωραίος διάλογος


 

Πού ξέρω ότι αυτή η επικοινωνία είναι από το το Θεό?Πού ξέρω πως δεν είναι η φαντασία μου?

      Ποια θα ταν η διαφορά? Δεν καταλαβαίνεις ότι θα μπορούσα το ίδιο εύκολα να δουλέψω μέσα από τη φαντασία σου, όπως και μέσα από οτιδήποτε άλλο? Θα σου δημιουργήσω ακριβώς τις κατάλληλες σκέψεις, τις λέξεις ή τα συναισθήματα, σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή, που να ταιριάζουν με ακρίβεια στον εκάστοτε σκοπό χρησιμοποιώντας ένα επινόημα ή πολλά. Θα γνωρίζεις ότι αυτές οι λέξεις είναι από Μένα, επειδή εσύ, από μόνος σου, δεν θα έχεις μιλήσει ποτέ τόσο καθαρά. Αν είχες ήδη μιλήσει τόσο καθαρά πάνω σ'αυτες τις ερωτήσεις δεν θα τις υπεβαλες.

Θα πρεπε να υπακούμε στο Θεό ακόμα κι όταν αυτό που λέγεται φαίνεται λάθος?

      Ιδιαίτερα όταν φαίνεται λάθος. Αν πιστεύεις πως έχεις δίκιο πάντα τότε ποιός ο λόγος να μιλάς με το Θεό? Προχώρα και δράσε πάνω σ' όσα ξέρεις. Παρατήρησε όμως ότι όλοι αυτό κάνετε απ' την αυγή του χρόνου. Και κοίτα σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο κόσμος. Σίγουρα κάτι σας έχει ξεφύγει. Προφανώς υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε. Εκείνο που καταλαβαίνετε θα πρέπει να σας φαίνετε σωστό, γιατί το "σωστό" είναι ένας όρος που το χρησιμοποιείτε για να χαρακτηρίσετε κάτι με το οποίο συμφωνείτε. Αυτό που σας έχει ξεφύγει λοιπόν,κατα συνέπεια, θα φαινεται αρχικά "λάθος".

      Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις σε σχέση μ'αυτό είναι να αναρωτηθείς "Τι θα γινόταν αν όλα όσα νόμιζα πως είναι "λάθος" ήταν στην πραγματικότητα "σωστά"? Κάθε μεγάλος επιστήμονας το γνωρίζει αυτό. Όταν αυτό που κάνει ένας επιστήμονας δε λειτουργεί, τότε βάζει στην άκρη όλα εκείνα που θεωρούσε δεδομένα και ξαναρχίζει απ'την αρχή.[...] Και αυτό είναι που χρειάζεσαι εδώ. Δεν μπορείς να γνωρίσεις το Θεό αν δεν πάψεις να λες στον εαυτό σου ότι ήδη γνωρίζεις το Θεό. Δεν μπορείς να ακούσεις το Θεό αν δεν πάψεις να πιστεύεις πως ήδη ακούσει το Θεό. Δεν μπορώ να σου πω την αλήθεια Μου αν δεν πάψεις να Μου λες τη δική σου.

Μα η αλήθεια μου για τι Θεό προέρχεται από Σένα.

       Ποιός το είπε αυτό?

’λλοι. 

       Ποιοι άλλοι?

Οι ηγέτες. οι κληρικοί. Οι ραβίνοι. Οι παπάδες. Τα βιβλία. Η Βίβλος, για τ'όνομα του Θεού!

      Αυτές δεν είναι έγκυρες πηγές.

Δεν είναι?

         Όχι.

Τότε ποιές είναι?

        ’κου τα συναισθήματά σου. ’κου τις Ύψιστες σκέψεις σου. ’κου την εμπειρία σου. Όποτε κάποιο απ'αυτά διαφέρει από κείνα που σου έχουν πει οι δάσκαλοί σου ή έχεις διαβάσει στα βιβλία σου ξέχνα τις λέξεις. Οι λέξεις είναι ο λιγότερο αξιόπιστος προμηθευτής της Αλήθειας.

συνεχίζεται

(από το βιβλίο Συζήτηση με το Θεό,1 του Neal D. Walsch)

 

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

gate (16.12.2006)
Αν και πέφτει στις λογικές αντιφάσεις των ...λόγων και τούτος ο διάλογος, ωστόσο στην πρόθεσή του με βρίσκει σύμφωνη... Ή μήπως καλύτερα θα έπρεπε να ψάξω σε κάτι που δεν "συμφωνώ", για να βρω τον Θεό μου; (Αυτή τη συμβουλή του διαλόγου ...ναι θα την κρατήσω, γιατί την αισθάνομαι πολύτιμη:
..."το "σωστό" είναι ένας όρος που το χρησιμοποιείτε για να χαρακτηρίσετε κάτι με το οποίο συμφωνείτε. Αυτό που σας έχει ξεφύγει λοιπόν,κατα συνέπεια, θα φαινεται αρχικά "λάθος"...
Γιώργο, σ' ευχαριστώ
Giorgos_arazei (16.12.2006)
Νεκταρία εγω σ'ευχαριστω. Και ναι, τελικα τι ειναι και τι δεν ειναι λαθος?Δεν θα το καταλαβω ποτε. Μαλλον θα το "κατασκευασω" οπως θελω στο μυαλο μου και θα τ'ακολουθω.Οι υψιστες σκεψεις μας και τα συναισθηματα μας ειναι ο καλυτερος φορεας της αληθειας, του "σωστου". Μηπως να βρουμε-γενικα-εναν αλλον τροπο επικοινωνιας εκτος των λεξεων?Δεν με εκφραζουν δυστυχως, και λυπαμαι που το λεω...Να 'σαι καλα.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
giorgos_arazei
Γιώργος
Λαβύρινθο και πόρτα μυστική σκάβω στο χώμα σαν σκαθάρι
από Αθήνα (εύχομαι να 'ναι προσωρινό...)Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/giorgos_arazei

Όλες οι καλές φαντασίες εδώ, θα βρουν χαραμάδα για να τρυπώσουν...


Tags

έντεχνο νέα μέτρα ευρώπη
Επίσημοι αναγνώστες (10)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links