αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Κι ο άνεμος ήταν τόσο δυνατός...
Shadows...
30 Ιουνίου 2007, 02:25
Σολομωνική


Αν υπάρχει κάποιο βιβλίο για το οποίο έχουν ειπωθεί πολλά, τότε αυτό σίγουρα είναι η Σολομωνική ή όπως ονομάζεται σωστά «Clavicula Salomonis» δηλαδή «Το Κλειδί του Σολομώντα».
Η Σολομωνική θεωρείται το σημαντικότερο βιβλίο πρακτικής Μαγείας όταν πρόκειται για την Τελετουργική Μαγεία. Η Καμπαλιστική Τελετουργική Μαγεία όπως την γνωρίζουμε σήμερα, βασίζεται πάνω σε αυτό το βιβλίο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο τόσο ξεχωριστό;
Στηριζόμενοι στις Γραφές αλλά και σε θρύλους, ο Βασιλιάς Σολομώντας ισχυριζόταν ότι ζήτησε από τον Θεό να του δώσει γνώση και δύναμη που κανένας άλλος άνθρωπος δεν είχε. Η προσευχή του εισακούστηκε και παρουσιάστηκε σε αυτόν ο Αρχάγγελος Χομαδιήλ ο οποίος τον δίδαξε την απόκρυφη Γνώση και επίσης του παρέδωσε ένα δαχτυλίδι με το οποίο μπορούσε να εξουσιάζει τους δαίμονες. Την γνώση αυτή ο Σολομώντας την κατέγραψε για να την λάβει ο γιος του Δαυίδ μετά τον θάνατό του, γι αυτό συχνά η Σολομωνική αναφέρεται και ως «Η Διαθήκη του Βασιλιά Σολομώντα». Ο θρύλος όμως επίσης αναφέρει ότι όποιος δεν είναι έτοιμος να λάβει τέτοια γνώση, τότε τα χειρόγραφα του Σολομώντα δεν θα είναι παρά λευκές σελίδες γι αυτόν.
Από τότε, άρχισαν να κυκλοφορούν και κυκλοφορούν ακόμα πάμπολλα βιβλία με τον τίτλο «Σολομωνική», για λόγους καθαρά εμπορικούς, γραμμένα στα Λατινικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, όλα ισχυριζόμενα ότι είναι μεταφράσεις του γνήσιου χειρόγραφου. Το γνήσιο χειρόγραφο όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί και εικάζεται ότι είναι γραμμένο στα Εβραϊκά*. Πολλά από αυτά τα γραπτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά Γρημόρια αυτόνομων Μυστών, άλλα μια μικρή συλλογή γνώσεων συγκεντρωμένη από ύδω κι από κει, υπάρχουν όμως και μερικά που μάλλον είναι τα πλησιέστερα του αυθεντικού, κρίνοντας από την χρονολογία γραφής τους αλλά και της ιστορίας των συγγραφέων. Αυτά μπορούν να βρεθούν σε Μουσεία μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από fantasma (30.06.2007)
μμμ ενδιαφερον... βεβαια εμεις τα φαντασματα ξερουμε λιγα παραπανω... αλλα οσο "ζεις" (νεκρος) μαθαινεις!!!
θυμαμαι τοτε που ημουν 54214545134 χρονων το ειχαμε βρει το χειρογραφο αλλα το παραμελησαμε τελειως...

και κατι που ηθελα να πω, ασχετο εντελως, ωραιο τιτλο εχεις βαλει στο blog σου..
με γυρισε καποια χρονια πισω οταν το πρωτοειδα.... καλες εποχες....
...


Σχόλιο από sea_like_eyes (30.06.2007)
The magician is my name
(oh-oh)
And magic is my game . . .

Υ.Γ ακρως ενδιαφερον το κειμενο σου!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
ladyluck
The Diary of Two Dreams
Life Seeker
από ΕΞΑΡΧΕΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/ladyluck

When we were dancing I saw the look in your eyes... Now we are strangers lost in a sea full of sighs...
Tags

muay thai Λάθη λάθη Το τέλος του κόσμου παρελθόν συναισθήματα
Επίσημοι αναγνώστες (6)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης

template design: Jorge