Ένα παιδί κοιτάει τ' άστρα (reload)
Γιατί βαριέται να τα μετρήσει...
25 Ιουνίου 2007, 01:23
Αλκοολικές ιστορίες...
Ελλάδα- Αχ πατρίδα μου γλυκειά!  

Έχω βάλει air-condition. Έχω βάλει πλάι και τον ανεμιστήρα. Έχω βάλει air-condition και στο δίπλα δωμάτιο ώστε κάθε φορά που διψάω να μη σιχτιρίζω το υδρογόνο μου μέσα.

 

Το υδρογόνο το οποίο ο Ηράκλειτος το είχε σα θεό. Πίστευε ότι το νερό είναι το άλφα και το ωμέγα.

 

Γιατί εκείνη την εποχή όλα  τα κάνανε με το νερό. Με το νερό άνοιγε το βλέφαρο το πρωί, με το νερό ντερλικώνανε, για νερό πήγαιναν με τους φίλους τους, με νερό το βράδυ ρίχνανε δυο στροφές…

 

Ζήλεψε ο Ξενοφών με τους μύριους απ’ τη δόξα του Ηράκλειτου και στις δηλώσεις του που έκανε μετά την εκστρατεία εναντίον του Κύρου, φώναξε το «θάλαττα, θάλαττα!» το οποίο έμεινε στην ιστορία. Το σακουλεύτηκε ο σύγχρονος μας Πάνος Κιάμος κι έδωσε τα ρέστα του στο σουξέ «χωρίς νερό μπορώ. Χωρίς εσένα? Οοοοχι!», τοποθετώντας αυτόκλητα τον εαυτό του στη λίστα με τους φιλόσοφους της μπουρμπουλήθρας.

 

Κάπου στη Σκωτία όμως, πίνοντας νερό αδιάκοπα, κάποιοι λεχρίτες της τελευταίας υποστάθμης πετούσαν φελλούς σε κάτι βαρέλια. Ρίξε-ρίξε το κάνανε άθλημα με νικητή αυτόν που θα βάλει τα περισσότερα. Κορυφαίος αναδείχτηκε ο μεγάλος τεμπελχανάς ονόματι Jack Daniels, πρόδρομος του Γκάλη όσον αφορά την ευστοχία, κι ο οποίος μέθυσε απ’ την επιτυχία του, όμως δεν είχε τίποτα να πιει…

 

«Το βράδυ ήρθε κι ο Johnny Walker δεν φάνηκε ακόμα με τα εμφιαλωμένα» φέρεται να είπε ο Jack. Έπρεπε να κάνει κάτι γρήγορα κι άρχισε να πίνει ο,τι να ‘ναι.  Τίποτα δεν τον έπιανε. Ώσπου πήρε νερό και το ‘βρασε, το πιε και ζαλίστηκε, αυτό που αργότερα αποκάλεσαν οι Ινδιάνοι και ο Σωκράτης Μάλαμας «νερό που καίει». Κι έτσι βγήκε το ουίσκι…

 

Οι Ρώσοι δεν το καλοείδαν. Όχι κι οι φλώροι να μας τη βγούνε! Λόγω κρύου όμως το ποτό που θα ανακάλυπταν θα έπρεπε να είχε θερμότητα. Πήρανε νερό και ρίξανε μέσα της Παναγιάς τα μάτια, το μόνο που τους ένοιαζε ήταν με το που το πιεις, το στομάχι σου να γίνεται ρεζερβουάρ. Μόνο χρώμα δεν του είχαν δώσει. Οι Ρώσοι για πρώτη φορά και τελευταία ακολούθησαν δημοκρατικές διαδικασίες οι οποίες είχαν οικτρά αποτελέσματα. Δε βγάλανε άκρη, απόφαση δεν πάρθηκε, κι έτσι έγινε η άχρωμη βότκα…

 

Οι Γάλλοι, όπως είναι γνωστό, δεν είχαν αποχετευτικό σύστημα ως και το 19 αι. με αποτέλεσμα απ’ όποιο μέρος κι αν περνούσε ο κόσμος απ’ τη βρώμα άλλοι κρατούσαν τη μύτη τους, άλλοι της βάζανε επιδέσμους και κυκλοφορούσαν σαν την Άντζελα Δημητρίου μετά την εγχείρηση. Φτιάξανε τα καλύτερα αρώματα για να κρύψουν τη μπίχλα τους, αλλά ποιο άρωμα μπορεί να διαλύσει την ποδαρίλα που είχε κάνει κρούστα ως το γόνατο?

 

Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε αντί να φτιάξει αποχετευτικό, να καθαρίσει τους δρόμους ανακυκλωτικά, δηλ ο,τι βγάζουν από κάτω, να το πίνουν από πάνω! Ήταν τόσο παλιομοδίτικη η πρότασή τους που καταντούσε μεταπρωτοποριακή! Και να λοιπόν η σαμπάνια…

 Οι Αμερικανοί βλέποντας τους άλλους να αναπτύσσονται, γύρισε το μάτι τους. «να φτιάχνεις τα καλύτερα αντιτορπιλικά και να μην έχεις εθνικό ζουμί, δε λέει!» αναφώνησαν. Και έβαλαν μπρος τη γνωστή συνταγή τους, που χρησιμοποιούν άλλωστε παντού. «Καλύτερος δε γίνεσαι μόνο αν ξεπεράσεις τον άλλον. Μπορείς και να τον σκοτώσεις κιόλας!» πήραν νερό και έριξαν υλικά που θα ζήλευε κι ο Εσκομπάρ, και τσουπ! Η coca-cola… 

Οι Μεξικανοί δεν είχαν τέτοιες ανασφάλειες. Η έρημος κι ο καύσωνας κι η έλλειψη νερού τους έκανε να μην ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Μόνο να φοράνε στο κεφάλι το μακρινάρι, να βουτάνε την κιθάρα και να γρατζουνάνε ως τα ξημερώματα. Αφηρημένοι και τύποι «πέρα βρέχει» αφού εκεί ποτέ δεν έβρεχε, ακουμπούσανε στους κάκτους για να χαλαρώσουν. Η αλήθεια είναι ότι ξεκουραζόντουσαν, άλλο αν η πλάτη τους είχε γίνει σαν το χάρτη της Γιουγκοσλαβίας.

 

«Δεν είναι ζωή αυτή» σκεφτήκανε, και κάθισαν πάνω σ’ ένα κάκτο να βρουν το φάρμακο να γιάνει τις πληγές. Τεκίλα! Αυτό είναι! Το βάζανε πάνω και γινόντουσαν περδίκια! Μόνο που κανά-δυο τελειωμένοι την πίνανε κιόλας κι άλλοι τους κοροϊδεύανε…

 

Ο Ηράκλειτος αν ζούσε θα κούναγε το κεφάλι του. Γιατί απλά αποδείχτηκε ότι θεός δεν υπάρχει ένας για όλους, αλλά ο καθένας έχει το δικό του. Θα σνόμπαρε, θα βλαστημούσε, θα ήθελε να ξεχάσει την πτώση της θεωρίας και της δημοτικότητας του…

Με λίγο ούζο, λόγω καταγωγής!

 

  

14 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Deos (25.06.2007)
1.23 blog????????????????
κατά τ'άλλα ήσουν κομμάτια... :P
movflower (25.06.2007)
Αμπέζαμπολ? Ναι, Αμπέζαμπολ!!!!!!
Γιώργο μου, ζιβανία μήπως; :))))) Την έχω πρόχειρη!

Φιλιά, καλή βδομάδα!
analystis (25.06.2007)
Ωραίο κείμενο φίλτατε! Πάω για καμμιά μπύρα!
Fler (25.06.2007)
Ε, δεν...πίνεσαι πλέον!!!
Να σου πω, όσο έκανες την παραπάνω έρευνα και γράφωντάς την μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα...τα δοκίμαζες όλα αυτά από λίγο ή αρκέστηκες στα θεωρητικά??
Γιατί αν πήρες και μια γεύση από όλα...ε, νομίζω θα έχουμε και δεύτερο απολαυστικό μέρος..χεχε!
mprizas (25.06.2007)
Φλέρυ μου εγώ ούτε που το βάζω στο στόμα μου!α παπαπα (θα με κάψει ο Θεός τελικά...)

Dee ήμουνα κομμάτια χτες, πιστεύω ότι και μόνο το θέμα μου το αποδεικνύει...

Analystis σ'ευχαριστώ...
Movflowerάκι η ζιβανία τι είναι? (όχι δηλ ότι ξέρω τι είναι το αμπέζαμπολ, αλλά μη φανώ και άσχετος!)
φιλάκια!
Fler (25.06.2007)
Ξέρω ξέρω...Άλλωστε κανείς μας δεν το βάζει στο στόμα του. Μακριά από εμάς!

Υ.Σ. : Μόλις είδα κι εκείνο το "γράφωντας" που ζωγράφισα παραπάνω και σπεύδω να το διορθώσω! "Γράφοντας", "γράφοντας". γράφοντας"...:-pppp
movflower (25.06.2007)
Ζιβάνα ή ζιβανία από τη λέξη ζίβανα (στέμφυλα). Είναι το απόσταγμα κρασιού που παράγεται σε ειδικά καζάνια με τη μέθοδο της απόσταξης. Συνήθως η περιεκτικότητά της σε οινόπνευμα, κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 47-52%. Παράγεται στα κρασοχώρια της Κύπρου.
Ίσως να είναι παρόμοια με τη ρακή, το τσίπουρο σε γεύση τουλάχιστον.
Οι παλιοί, το πίνανε και σαν ...φάρμακο, το χρησιμοποιούσανε στις εντριβές, για αποστείρωση αλλά και στο φαγητό.

Αμπαίζαμπολ-Άπαικτος/η/ο
Από το στερητικό α, το ρήμα παίζω και την αγγλική κατάληξη -ble.
ΑμΠαιζωΜπλ- Αμπαίζαμπολ.

:))))))))))))))
movflower (25.06.2007)
Η ζιβανία έχει πολλές χρήσεις. Από τα παλαιά χρόνια, αλλά και σήμερα ακόμη, χρησιμοποιείται ευρύτατα για θεραπευτικούς σκοπούς, όπως για εντριβές, για κρυολογήματα, για απολύμανση πληγών, για λιποθυμίες, για πονόδοντο, ως τονωτικό ποτό τον χειμώνα κ.ά.. Στα παλιά χρόνια, που δεν ήταν τόσο γνωστά τα άλλα αλκοολούχα ποτά, γινόταν μεγάλη κατανάλωση ζιβανίας, ιδιαίτερα στα σπίτια αμπελουργικών περιοχών. Όσο η ζιβανία «παλιώνει» στα βαρέλια ή τα «κολότζια», όπου φυλάγεται από τους παραγωγούς, τόσο και γίνεται καλύτερη και πιο αρωματική. Σε μερικά χωριά η ζιβανία αρωματίζεται με κανέλλα και αποκτά κοκκινωπό χρώμα, ενώ σ’ άλλα χωριά αρωματίζεται με ανισοόλη, για να παρασκευαστεί το χωριάτικο ούζο (το ζούκκι). Σε παλαιότερες εποχές, αλλά και μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιούσαν στα χωριά τη ζιβανία, ακόμη και για να ψήνουν λουκάνικα, ρέγκες, καφέ ή άλλα παρασκευάσματα, που δεν χρειάζονταν πολλή φωτιά, γιατί η καθαρή ζιβανία, με τη συνοδεία καρυδιών, σουτζιούκκου, λοκκουμιού κλπ, ήταν προσφιλές παραδοσιακό κεραστικό.

mprizas (25.06.2007)
Ούτε εργοστάσιο με ζιβανίες να είχες!!!
Τι απίστευτη ενημέρωση ήταν αυτή? Τόσο απίστευτη που μ' έβαλες σε τρελλό πειρασμό, εγώ που δε βάζω γουλιά στο στόμα μου (γκουχ γκουχ) να ψάξω και να δοκιμάσω!
Μόνο έτσι θα γίνω ΑΜΠΑΙΖΑΜΠΟΛ!
movflower (26.06.2007)
χαχαχα!!!!
Κατάγομαι από κεφαλοχώρι κρασοχωριών.Ζιβανία έκανε ο καθένας στο σπίτι του. Τίποτα το ουάο.
Τις πληροφορίες τις βρήκα από γκουγκολινγκ.
:))))))))

Μμμμάκια!
margo (26.06.2007)
mpriza είσαι άπαιχτος!μόλις ανακάλυψα το blog σου και δηλώνω μπριζομένη fan!!
: )))
mprizas (27.06.2007)
Σ'ευχαριστώ πολύ margo!
Emilia_ (28.06.2007)
"Κορυφαίος αναδείχτηκε ο μεγάλος τεμπελχανάς ονόματι Jack Daniels, πρόδρομος του Γκάλη"
Me koufanes pali mprizaki...koryfaios...
Ontws, xehases tous germanarades me tis mpiritses nte...!! Kati na reei,na mas xedipsaei, k oti na nai mayti ti kapsa..!!!
LathosPathos (29.06.2007)
Απίστευτο ποστ!!!!!!
Στην υγειά σου!!!!

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
mprizas
Γιώργος
Πετάω πέτρες
από ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mprizas

Ζω ένα δράμα...



Tags

50 χρόνια μπροστά... Grande Bretagne Haute-culture... see through συντακτικό τζιβάνες ααα... αλλαξοκωλιές Βζζζζουμ Γκόρτσος! Γκόρτσος! Δρακουμέλ Ελλάδα- Αχ πατρίδα μου γλυκειά! Επίκαιρα: Ούτε που τα θυμάμαι Ευτυχισμένοι μαζί Ήταν ωραία στη Μοζαμβίκη... θου κύριε καλλιγραφία αδερφή γιαπί κάργες Καρχαρίες Κοκό κουλτούρα μας να φύγουμε Λίγο καλύτεροι από μένα... λοίμωξη Μάγια η μέλισσα καραμπουζουκλής τσόντα Μελέτη σκιάχτρο Συγγρού Μόγλης μπατανόβουρτσες μπουρμπουλήθρες Μπουτάκια Ντάμπο το ελεφαντάκι ξενΕΡΩΤΩΝ διάλογοι... Οι ηττημένοι της ιστορίας... Όταν ήμουνα παθιάρης... πηγάδι μεγιεμελέ juventus πολυμίξερ αστροφεγγιές captain-Iglo προφήτης Ηλίας φάλαινα Τσε σαμιαμίδι φουλ της ντάμας αστερίας Τις πταίει Ψώνια στο καμπαναριό



Επίσημοι αναγνώστες (48)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links