MusicHeaven blog Blogs


23 2007, 21:31
...


Δεν θλω να φαν απαισιδοξη, αλλ....σα να φανεται κομματκι αδνατον να βγλω λη την λη μχρι αριο...
Εναι η ζστη, εναι κι αυτ η ακαταμχητη τεμπελι που ρθε με αυθδεια και βολετηκε στην αγκαλι μου, εναι και τα ντεσιμπλ απ απναντι που σκοτνουν...

 

"Δικαιολογες, Φλεροκο", θα λεγε μια ψυχ.

 

Και τρα τι;; Πλι ξενχτι;;

Εμ, τσι πως τα κατφερα...

 

Καλς ρθατε μαροι μου κκλοι....

 

Υ.Σ. : Κι αντ να στρωθ πνω απ καμι σελδα, που χω μενει στσιμη σε αυτ την 95 (του δετερου βιβλου, υπψιν..), κθομαι και κνω ποστ. Θλω ξλο, το ξρω...

φυγα! Πω!! Θα την τελεισω! Το αποφσισα...

 

 


8 -


17 2007, 04:05Μετ απ αρκετς εβδομδες με φερε ο νεμος στην πλη μου με σχδιο να περσω λο το σαββατοκριακο εδ. Εναι καιρς τρα που περιορζομαι σε επισκψεις – αστραπ των τριν ωρν στω της μιας βραδις, σα-σα για να ανταλλξω καμι κουβντα με την μικρ που μλις τλειωσε τις πανελλαδικς της και για να κνω κανα μπανκι  με ζεστ νερ και χωρς κατσαρλες επιτλους, που γινε πια πολυτλεια (βλπε προηγομενο post).

Τρα μως που οι γονες λμπουν δια της απουσας τους, καθς τους νοιξε η ρεξη για εκδρομολα, ρπαξα την ευκαιρα κι ρθα και με σακβουαγιζ παρακαλ – το οποο, δυστυχς, περιεχε κατ καννα βιβλα της σχολς. ντε και μια οδοντβουρτσα. Αυτ.

Το μυρστηκα εξ’ αρχς τι θα με πιανε δυσφορα. Φαινταν με μαθηματικ ακρβεια. Φλοι και γνωστο σκορπισμνοι κι ο καθνας στη μερι του και μια πλη πιο αφιλξενη απ ποτ. Σα να μην με χωρει πια. Σα να μην με θυμται. Της δεχνω κι εγ τις ουλς πνω στο σμα μου, σε μια στατη προσπθεια αναγνρισης κι επικοινωνας, αλλ μταια. Βρκε καινοριες παρες και βολετηκε.

Φταω κι εγ. θελα να την ξεκολλσω απ πνω μου. νιωθα τι με βραινε, με τραβοσε πσω. Θλοντας και μη, μου θμιζε παλις ιστορες απ τις οποες εχα ανγκη να αποστασιοποιηθ. χι να ξεχσω. Απλ να μην τις χω πρτη θα, σκαλζοντς τες κθε τρεις και λγο. Μλλον λθος τρπο διλεξα.

 

Το βρδυ της Παρασκευς φυγε με σκψεις, συζητσεις (μλλον μονολγους) κι αναλσεις, συμπερσματα κι απολογισμος. Ξπνησα με να βαρ κεφλι (απ την πολλ σκψη θα ταν, φανεται) και με το σμα μου ολκληρο πιασμνο (λογικ, αφο κοιμθηκα σαν σγμα τελικ). Τεμπλιασα στο μπαλκνι με μια κοπα καφ – ναι, ακμη και με ττοια ζστη, τον καφ εξακολουθ να τον προτιμ ζεστ – κι στερα βρεσαν οι καμπνες τι καλ θα ταν να ξεκινοσα και διβασμα.

πιασα  τον ναν απ τους δο τμους που φερα σε μια κρση αισιοδοξας τι θα τους χρησιμοποισω αμφτερους και για κποιες ρες  του δωσα και κατλαβε.

Κι στερα;; Κι στερα;;

στερα ρθαν μαζεμνες παρενργειες απ παντο κι καναν επθεση. Για κανα μισωρο κοβα βλτες πνω κτω το σπτι και μετροσα σφυγμος. Ανεβασμνοι, πως πντα, χωρς λγο. Κι ταν πια γυλισα και την παραμικρ γωνα, ρουφντας να-να τα χιλιοστ απ το πτωμα, φτασε κι η αδερφ μου συννεφιασμνη κι τοιμη να ρξει καταιγδες. 

Και θα σταθ εδ. Γιατ λγο η κουβεντολα που εχαμε, λγο το κεμενο της Steppenwolf, λγο οι δικς μου ανησυχες κι ανασφλειες, το ολοκλρωσαν το σκτσο.

 

Απεφνθη λοιπν – καλ, για πολλοστ φορ, δεν το αρνομαι - τι, πργματι, εναι προτιμτερο να χεις πλρη συνασθηση σχετικ με το ποιους ανθρπους χεις πραγματικ και ουσιαστικ κοντ σου. Το να αρκεσαι και να επαναπαεσαι μσα στις ψευδαισθσεις σου μλλον εναι απλς μια αναβολ, μια μικρ καθυστρηση αυτο που τσι κι αλλις, αργ γργορα, θα γνει.

Και πινω συχν τον εαυτ μου να στρφει το βλμμα αλλο, μακρι απ το σως προφανς και να αρνεται να δεχθε  την (απ)ουσα. Ξρω. Υπρχουν πολλο τρποι για να ρθω σε επαφ με την αλθεια. Αυτ το τεστ, μως, σπνια το δοκιμζω. Το φοβμαι. Κι ιδως για τομα που εγ, καταρτζοντας μονομερες συμβσεις, επιλγω να κρατ κοντ μου.

Αρκε, μως, η δικ σου θληση, ακμη κι αν αυτ συνοδεεται απ ξεκθαρη δλωση βουλσεως;

Και ποιο νημα χει τελικ να «εκβιζεις» την πραγματικτητα, πιζοντας την να συμμορφωθε με τα δικ σου πρτυπα; τσι κι αλλις, στο τλος θα σου τη βγει απ τα αριστερ και θα γνουν τα αποκαλυπτρια με δξα και τιμ. 

Να σ’ αφσω, λοιπν;

Να σε παραδσω στην πραγματικτητα κι ,τι γνει;

 

Ε, ττε, που να’ ναι  θα σφξω τα δντια και θα σε ελευθερσω, ελπζοντας να γυρσεις πσω…

   

Υ.Σ. : Τελικ, ντως. Το «μη φγεις αν δεν γυρσεις» εναι καλτερο απ το «μην ρθεις αν εναι να φγεις». Συχν μως χρειζεται να λες «Φγε κι αν επιστρψεις, μενε για πντα».

Καλ ξημρωμα.


6 -


09 2007, 23:01Πρασε κμποσος καιρς. να μικρ διλειμμα σιωπς. Δεν υπονο τι ολοκληρθηκε. σως αυτ να εναι να διλειμμα μσα στο διλειμμα…

 

Διανω μια μλλον αρκετ φορτισμνη περοδο. Νιθω να πιζομαι απ παντο και δεν ξρω που να στραφ και τι να πρωτοσυμμαζψω.

«Στην εξεταστικ σου να επικεντρωθες», θα συμβολευε η μνα με φος Σολωμντα. «Φτνουν τα ταξδια!».

Εντξει. Εναι μσα στο πργραμμα («μητρα!!») και μλιστα δπλα στο νομ της χω συμπληρσει με μεγλα γρμματα τη φρση : «υψστης προτεραιτητας».

Και, αλθεια, κνω ,τι μπορ.

 

Και λω «,τι μπορ», γιατ ανμεσα στις δικαιοπραξες και τους κδικες ποινικς δικονομας κβουν βλτες και διεκδικον θση στις πρτες σειρς των σκψεν μου κι λλοι προβληματισμο – ζιζνια. Ε, σγουρα χι τσο σημαντικο σο το θμα της «αποκλειστικς δικαιοδοσας του κρτους της σημαας στην ανοικτ θλασσα» (ουφ!), αλλ μου φανεται τι πρπει να τα διευθετσω, στω και πρχειρα , τουλχιστον, σγουρα να τα αγνοσω για λγο χνοντς τα σε καννα πατρι πριν προχωρσω παρακτω.

Στο σπτι επικρατε πανικς. Τα πντα μοιζουν να υπολειτουργον, απ τον υπολογιστ μχρι το φυσικ αριο για να ζεστ – ντε και χλιαρ – μπανκι της προκοπς. Βρκαμε κι εμες την κατλληλη στιγμ να κνουμε στροφ στο μεσαωνα  και οι κατσαρλες εναι διαρκς στην πρτη θση – πνε εκενες οι νδοξες μρες που τις χρησιμοποιοσαμε για μαγερεμα! - μπως γλιτσουμε τουλχιστον το κρυολγημα…

Η συγκατοκηση χει κι αυτ τα – μνιμα, θα λεγα – συννεφκια της. Μικροπαρεξηγσεις, μικροδιαφορς και μικροσυγκροσεις. Κι εγ δεν μιλ πολ. Το αφνω στην τχη του. Ακμη κι ταν, αν στιγμς, δυσφορ… 

 

Κι αυτ εναι μερικ απ τα τεχνικ, «εξωτερικ» προβλματα. 

Γιατ εναι και τα λλα. Αυτ που κρβονται λγο πιο βαθι και σε πιζουν, σε  γρατζουννε, απαιτον την προσοχ σου.

Κι σο προσποιεσαι τι δεν τα βλπεις, τσο διογκνονται για να σε εκδικηθον.

Μλλον φταω κι εγ που τα φησα στην τχη τους τσο καιρ.

χω μια κακ συνθεια να κουκουλνω σα μ’ ενοχλον και μλιστα να σχηματζω την εντπωση τι τα λυσα, βρσκοντας υποκατστατα σε κθε ευκαιρα προς αναπλρωση των κενν. Μισς δουλεις…

Κι ρθαν λα μαζ τρα. Συνοδευμενα, μλιστα, με αυτν τον συνεχ πια κμπο στο στομχι που δεν υποχωρε σχεδν καθλου. Μικρς κρσεις πανικο για γαρνιτορα κι ποιος θλει τσιμπει απ τα πλγια. «Πρε, κσμε…» 

Μπερδεμνη και αναποφσιστη θα με χαρακτριζα. Ακμη κι οι κινσεις μου δεν χουν σχεδν την παραμικρ σταθερτητα κι ακρβεια. Δεν μπορ να βλω στη σειρ ακμη και τα πιο απλ κι αλλζω γνμη σε δευτερλεπτα. Μσα σε ελχιστα λεπτ περν απ το να βιβλο στο λλο και πολ σντομα το μετανινω για να γργορο πρασμα στο πινο, το οποο πλι θα αφσω στη μση για να βγω να περπατσω κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. και ατελεωτα λοιπ κι η ιστορα δεν χει τλος.

Παρλα αυτ πινω συχν τον εαυτ μου να επανρχεται και να διοικεται και πλι, κατ κριο λγο, απ τον αισιδοξο «κυβερντη», στω κι αν τον πληρνω κτι παραπνω. Εναι, λλωστε, να απ τα χαρακτηριστικ μου, πως χω αναφρει και σε προηγομενο κεμενο (σε αυτ το σημεο κποιοι πιθανν να βιαστον να το αποδσουν στο ζδιο, χι μως εγ που, καλς κακς, δεν συνηθζω να συστνομαι με το «Με λνε Φλρυ κι εμαι Τοξτης!» Προτιμ το «Με λνε Φλρυ κι εμαι Εγ…αλλ μπορε και χι…»). 

Και τελικ αποδεικνεται για λλη μια φορ τι οι μρες (σου) εναι απ μνες τους χρωμες. Ουδτερες. Πφτουν πνω στον καμβ πολλς πινελις κι απ παντο, στην προσπθει τους να διαμορφσουν το τελικ φος του πνακα. Αν τρα εσ στκεσαι απναντι και αρκεσαι στο να χαζεεις το θαμα της «σγκρουσης των αποχρσεων», ττε παραμνεις και μλιστα υπ’ ευθνη σου ξω απ το παιχνδι. Θα σου δοθε το ργο τοιμο για να το κρεμσεις στον λευκ τοχο μπροστ σου και…μετ την απομκρυνση απ το ταμεο, ουδν λθος αναγνωρζεται.

Μπορες μως, κατ μα λλη εκδοχ, να συνειδητοποισεις τι αυτς ο σπρος πνακας σου ανκει ολοκληρωτικ και το ποιο τελικ αποτλεσμα της δημιουργας θα πρπει – κι οφελεις – να το καθορσεις ο διος. Αν λοιπν κοιτξεις στο καπκι του δικο σου κουβ με μπογι, κπου γρφει τι γκυρες μελτες αποδεικνουν πως το παρν προν υπερτερε λων των λλων στην κατηγορα του. 

Και το χεις στα χρια σου.

Ανοησα να μην το χρησιμοποιες και να τα αφνεις λα στην τχη τους.

Ανοησα να αφνεις τις μρες σου να διοικονται απ λλους, προσπερνντας σε.

Κι εγ πρπει να μθω να ισορροπ καλτερα.


-
fler


Blog
blogs.musicheaven.gr/fler

..( ..)
http://www.youtube.com/watch?v=IAQgsTsQDRI


Tags
(14)
blog !


...


...
...


Blogs

Links

MusicHeaven.gr, Hosting interTEN