ΘΕΑΤΡΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΦΑΙΔΩΝ ΑΛΚΙΝΟΟΣ-ΠΟΙΗΣΗ-ΤΕΧΝΗ
ΔΕΙΓΜΑΤΑ - ΔΗΓΜΑΤΑ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
21 Μαρτίου 2012, 09:34
Γιάννης Θεοχαρίδης: Ο εμπνευστής και αγωνιστής για τη ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ αλλά..
Γιάννης  Θεοχαρίδης  παγκόσμια  ημέρα  για  την  ποίηση  21  μάρτη  μαρτίου  ο  ποιητής  Μυρσίνη  μαία  Λάρισα  

[(ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: παρακαλώ τους φίλους που γνώριζαν - γνωρίζατε τον ΠΟΙΗΤΗ, τον αξιοπρεπέστατο αυτόν Δον Κιχώτη της ΠΟΙΗΣΗΣ, είτε λίγο είτε πολύ, να αφήσετε τη μαρτυρία σχόλιό σας, στο μπλογκ του άρθρου... Ας συγκεντρώσουμε εμείς οι φίλοι του, οι γνωστοί του, οι αναγνώστες του, το βιογραφικό του... μιας και η μνήμη του τώρα αρχίζει...)]


ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ: Ο ΦΙΛΟΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΠΟΙΗΤΗΣ…

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ: ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΤΡΕΞΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΑΠΑΚΙ ΤΟΥ-ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ,

ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ,

ΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ,

ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟ, ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΑΝ, ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΑΝ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ…

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΤΕ…

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΖΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑ - ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ...

ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ...

ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΛΥ…

ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ…

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΙΑ ΜΥΡΣΙΝΗ (ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ)…

 ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΧΑΪ ΚΟΥ & ΧΑΪ ΚΑΪ - ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ - ΡΩΤΗΣΑ, ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ... ΧΑΜΕΝΟΣ...

ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΚΟ...

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΨΙΛΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ...

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΤΕ

 


«Ρέκβιεμ» για έναν ποιητή
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

• Αφησε πίσω του μόνο χαρτόκουτα γεμάτα στίχους...

Πέθανε τελικά, πιστός ίσως στον τρόπο που διάλεξε ο ίδιος, αθόρυβα, και χωρίς να το μάθει σχεδόν κανείς ο γνωστός Λαρισαίος ποιητής Γιάννης Θεοχαρίδης.

Ο Γιάννης, παλιός Λαρισαίος, ακολούθησε χρόνια τώρα έναν τρόπο ζωής, έξω από τα συμβατικά δεδομένα, αρνούμενος να συμβιβαστεί - όπως λένε όσοι τον γνώρισαν από κοντά - με το «κατεστημένο».

Όλοι τον θυμούνται με το χαρακτηριστικό λευκό, μακρύ μαλλί του και μόνιμα με ένα μπεζ μπουφάν με πολλές τσέπες να περιφέρει σε μια παραφουσκωμένη τσάντα παντού τα χειρόγραφα ποιήματά του αναζητώντας έναν εκδότη για να του τα δημοσιεύσει και να του τα κυκλοφορήσει σε βιβλίο, έναν εκδότη που μάλλον δεν συνάντησε ποτέ...



Ο Γιάννης, που οι παλιότεροι σίγουρα θα θυμούνται ακόμα τη μητέρα του Μυρσίνη που ήταν γνωστή μαία, σε μικρότερη ηλικία βρέθηκε στο Παρίσι όπου έζησε αντισυμβατικά ακολουθώντας το πρότυπο των «κλοσάρ» έχοντας για σπίτι του τους δρόμους και τις γέφυρες του Σηκουάνα.
Στη Λάρισα, όταν επέστρεψε, και μη έχοντας στέγη, με εντολή του δημάρχου, βρέθηκε στο γηροκομείο.

Φίλος του ο γιατρός και διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παναγιώτης Παπαγεωργίου που
του συμπαραστάθηκε πολλές φορές στις δυσκολίες του.

Με προβλήματα καρδιάς στον Γιάννη γίνεται πριν από χρόνια η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από τον καρδιοχειρουργό Παν. Σπύρου.

Ο Γιάννης που το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο ήταν «Πηνειάδης», πέθανε προχθές στο Γηροκομείο σε ηλικία 67 χρόνων χωρίς να ενοχλήσει κανέναν από τους φίλους που και αυτοί, όπως και εμείς, το μάθαμε τυχαία. Στο μικρό δωματιάκι του Γηροκομείου, άφησε πίσω του μόνο χαρτόκουτα, γεμάτα στίχους από ποιήματα που δεν εκδόθηκαν ποτέ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
σημ. δική μου: ο Γιάννης, μάλλον, επέλεξε αυτή τη μέρα, 21 Μαρτίου, ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ, για να ΦΥΓΕΙ... είχε δώσει ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ... "21 ΜΑΡΤΙΟΥ" έλεγε "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΙΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ..."

φίλε Γιάννη, ΠΟΙΗΤΗ, στον ΠΗΓΑΣΟ σου, (το λάβαρο που είχες κεντήσει μόνος σου, με την αναπαράσταση του Ατίθασου Αλόγου, για να γίνει και η σημαία των ποιητών όλου του πλανήτη), δεν είσαι πια μόνος...

ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ Θ.

Δάκρυσες μπρος στην εικόνα.
-Ήταν ο φόρτος των πιθανών θαυμάτων
ήταν λίγο και το μεγάλο ψέμμα όμως …
(Απραγματοποίητες ελπίδες
που σακατεύτηκαν στης τιάρας το παγκάρι.)

Την ευαισθησία σου Γιάννη
δεν μπορεί να την έχει ο παχουλός παπάς

το ποίημα γράφτηκε Χειμώνα του 1989 σε ταβερνάκι της Αθήνας, με τον Γιάννη πάντα Υπερήφανο, πάντα να μιλάει με πάθος για την ποίηση, πάντα ευαίσθητο, πάντα με απορίες, πάντα με το δάκρυ στα μάτια... η συζήτηση ήταν σχετική...

Υ.Γ. κάποιοι από εσάς τον γνωρίζατε...

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΓΙΑΝΝΗ...

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ...

4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

sven (22.03.2012)
Χθες η Μπήλιω Τσουκαλά ανέφερε στην εκπομπή της στη ΝΕΤ πως ο εμπνευστής και το άτομο που αγωνίστηκε για να καθιερωθεί αυτή η ημέρα ποίησης είναι ο...Βασίλης Βασιλικός...!!!

Ευχαριστώ για την ορθή ενημέρωση επί του θέματος:)))

Καλή Σαρακοστή
faidonalkinoos (22.03.2012)
όλα ξεκίνησαν από το πάθος και την αγάπη του Γιάννη Θεοχαρίδη για την Ποίηση...

από ΤΟ ΒΗΜΑ 20/3/2012 αναδημοσιεύω με πηγή www.axortagos.gr το πάρα κάτω κείμενο:

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: Πώς άρχισαν όλα
Η επίσημη γιορτή του ποιητικού λόγου ξεκίνησε από την Ελλάδα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2012, 06:50

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης έφτασε. Μία ημέρα μάς χωρίζει από την 21η Μαρτίου και το πλήθος των ποιητικών εκδηλώσεων με τις οποίες θα εορταστεί η ποίηση σε όλη την Ελλάδα. Ο εορτασμός αποτελεί πλέον επίσημο θεσμό με δωδεκάχρονη ιστορία και ελληνική καταγωγή. Πώς ξεκίνησε, με ποια αφορμή, πώς έφτασε να καθιερωθεί παγκοσμίως; Όσοι συμμετείχαν στη γέννηση της ιδέας πριν από δεκατέσσερα χρόνια θυμούνται και μιλούν στο «Βήμα».

Η αρχική έμπνευση ανήκει στον ποιητή Μιχαήλ Μήτρα. «Οι γιορτές ποίησης δεν ήταν κάτι άγνωστο», διευκρινίζει στο «Βήμα», «γιορτάζονταν στη Γαλλία, στη Βρετανία, στις ΗΠΑ και αλλού. Στη Γαλλία, αν θυμάμαι καλά, υπήρχε εβδομάδα ποίησης». Ο ίδιος, όταν ζούσε στο Λονδίνο στη δεκαετία του '80, είχε παρακολουθήσει πολλές σχετικές εκδηλώσεις. Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε το ίδιο κι εμείς; σκέφτηκε και το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων, «στον θεσμό που θα μπορούσε να διοργανώσει μια τέτοια γιορτή», να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης και στην Ελλάδα, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό.

Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. «Έθεσα το θέμα στη συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου και όλοι συμφώνησαν να καθορίσουμε μια Ημέρα Ποίησης», θυμάται. Έμενε να επιλέξουν μια ημέρα που να αρμόζει στην ποίηση. «Η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου πρότεινε την 21η Μαρτίου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μια και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό της πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους».

«Η ποίηση είναι η πρώτη νεότητα της γλώσσας, ποιητικά είναι τα πρώτα κείμενα, η ποίηση είναι η αρχή των πάντων και έπρεπε να επιλέξουμε μια μέρα που να δηλώνει ακριβώς αυτή την αρχή» εξηγεί η Λύντια Στεφάνου. «Η ισημερία που δηλώνει την αρχή της άνοιξης ήταν ημερομηνία συμβολική και για την αρχή της ποίησης».

Η πρώτη Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε το 1998 και ετοιμάστηκε με «ελάχιστα έξοδα και πολλή εθελοντική δουλειά. Η Ναταλία Μελά μας είχε φτιάξει μια πολύ όμορφη αφίσα… Η γιορτή είχε μεγάλη επιτυχία, το παλιό ταχυδρομείο στην πλατεία Κοτζιά ήταν γεμάτο, δεν έπεφτε βελόνα. Όσοι αγαπούσαν την ποίηση ήταν εκεί. Είχε έρθει και η ΕΡΤ να καλύψει το γεγονός, τότε ενδιαφερόταν για την ποίηση…» θυμάται η Λύντια Στεφάνου. «Η γιορτή συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα με ποιητικές αναγνώσεις. Ο μόνος όρος ήταν τα ποιήματα που επέλεγε κάποιος να διαβάσει να μην είναι δικά του».
Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO το 1999, μετέφερε την ιδέα στον διεθνή οργανισμό. «Εισηγήθηκα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης όπως 21η Ιουνίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Τυνήσιοι και άλλοι πρέσβεις από χώρες της Μεσογείου υποστήριξαν την εισήγηση και η ελληνική πρόταση υπερψηφίστηκε».

Από τα ανεκδοτολογικά παραλειπόμενα της ψηφοφορίας μάς μετέφερε ορισμένες αντιδράσεις για την επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας: «Κάποιος εκπρόσωπος από χώρα της Λατινικής Αμερικής -δεν θυμάμαι τώρα ποια ήταν- είχε ενστάσεις για την επιλογή της ημέρας, είπε ότι η 21η Μαρτίου δεν έχει για τους συμπατριώτες του τον ίδιο συμβολισμό γιατί εκείνο τον μήνα στη χώρα του είναι φθινόπωρο και όχι άνοιξη». Ο Βασιλικός προσπάθησε να τον πείσει ότι άνοιξη «δεν είναι μόνο τα φύλλα που γεννιούνται αλλά και τα φύλλα που πέφτουν» προετοιμάζοντας έτσι τον δρόμο για τον ερχομό της άνοιξης. Φαίνεται πως τα κατάφερε και, με τη συμφωνία του Νοτίου Ημισφαιρίου, τον Οκτώβριο, στη Γενική Διάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι, η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Διακεκριμένοι ποιητές από όλον τον κόσμο συνέρευσαν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης τον Μάρτιο του 2001, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Υπουργείο Πολιτισμού, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Unesco και Εταιρεία Συγγραφέων συνεργάστηκαν στη διοργάνωση τετραήμερων εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από το Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, συνεχίστηκαν στους Δελφούς και κατέληξαν στην Ολυμπία. Συμμετείχαν 112 έλληνες ποιητές και 39 ποιητές από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους ο νομπελίστας Γουόλε Σογίνκα από τη Νιγηρία, ο Λόρενς Φερλινγκέτι από την Αμερική, ο Ρώσος Αντρέι Βοζνεζένσκι, ο Χιλιανός Νικανόρ Πάρα, ο Ιταλός Λούτσιο Μαριάνι και ο Βραζιλιάνος Χαρόλντο ντε Κάμπος.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ενισχύσει την εικόνα της ποίησης στα ΜΜΕ ούτως ώστε η ποίηση να μην θεωρείται πλέον άχρηστη τέχνη αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της», εξηγούσε η UNESCO στο σκεπτικό της απόφασής της και συνέχιζε: «Οι πολύ δημοφιλείς ποιητικές αναγνώσεις μπορεί να συμβάλουν σε μια επιστροφή στην προφορικότητα και στην κοινωνικοποίηση του ζωντανού θεάματος και οι εορτασμοί μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για την ενίσχυση των δεσμών της ποίησης με τις άλλες τέχνες και τη φιλοσοφία, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η φράση του Ντελακρουά "Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση"».


φυσικά ο Βασιλικός δε θα έμενε αμέτοχος...
φυσικά η Ουνέσκο θα έπαιρνε θέση...

αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος του Γιάννη Θεοχαρίδη του "Πηνειάδη"...


όμως... ο Γιάννης Θεοχαρίδης διέσχιζε τις εκθέσεις βιβλίου από το 1989 - 1990 και εξής ανεμίζοντας τον ΠΗΓΑΣΟ την κεντημένη (από τον ίδιο) ΣΗΜΑΙΑ-ΛΑΒΑΡΟ του, παρακαλώντας να σμίξουμε τις φωνές μας...
εξηγώντας σε όλους με πάθος την ιδέα του...
μάζευε υπογραφές...
προσπαθούσε να κάνει συγκεντρώσεις...
έτρεξε παντού ανακίνησε τα νερά...
χρόνια μετά άρχισαν επίσημα να μιλάνε για μέρα ποίησης ώσπου καθιερώθηκε...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΤΕ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ή ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΙΔΕΑ - Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ...

ΕΙΧΕ ΤΡΕΞΕΙ ΠΟΛΥ...
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ...
ΑΛΛΑ...

(καταθέτω και μία ακόμα ιδέα του: να φυτευτούν νέα δέντρα στον Υμηττό, στον κορμό τους να γραφτεί από ένα ποίημα, το δέντρο να μεγαλώνει τον κορμό του και ταυτόχρονα να μεγαλώνει κι ο στίχος που θα είναι γραμμένος-σκαλισμένος επάνω του...
όχι δικά του ποιήματα, ανθολογία όλων των Ελλήνων Ποιητών ήθελε... όχι δικά του ποιήματα...
στόχος να γίνουν δέντρα σελίδες, για περίπατο των Αθηναίων, να μαθαίνουν τα παιδιά την Ποίηση, για να μην καίνε το δάσος (αφού θα ήταν σαν να καίνε μία τεράστια ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ)...
αυτό δεν αφορούσε μόνο τον Υμηττό βέβαια...
ο Γιάννης δάκρυζε όταν έβλεπε δέντρο σπασμένο...
έκλαιγε όταν καιγόταν δάσος...

εκατοντάδες οι ιδέες του, οι σκέψεις του...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ...

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ...
faidonalkinoos (01.04.2012)
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: παρακαλώ τους φίλους που γνώριζαν - γνωρίζατε τον ΠΟΙΗΤΗ, τον αξιοπρεπέστατο αυτόν Δον Κιχώτη της ΠΟΙΗΣΗΣ, είτε λίγο είτε πολύ, να αφήσετε τη μαρτυρία σχόλιό σας, στο μπλογκ του άρθρου... Ας συγκεντρώσουμε εμείς οι φίλοι του, οι γνωστοί του, οι αναγνώστες του, το βιογραφικό του... μιας και η μνήμη του τώρα αρχίζει...
moutsi (02.04.2012)
Επιτέλους βρέθηκε κάποιος για να γράψει για τον Γιάννη Θεοχαρίδη...ότι έχει γραφτεί είναι απόλυτα αληθινό και πάρα πολύ σωστά ειπωμένο...
Θα τον θυμώμαστε πάντα...καλό όμως θα ήταν όλος ο αγώνας του να μην χαθεί από την σκόνη της αμνησίας αλλά προς την μνήμη του να γίνουν κινήσεις όπως αυτό το υπέροχο blog!!!!

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
faidonalkinoos
ΦΑΙΔΩΝ ΑΛΚΙΝΟΟΣ
Στιχουργός - Συγγραφέας
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/faidonalkinoos

Οι σκέψεις συντρόφευαν την ηρεμία μου, τα κείμενα την καθημερινότητά μου, οι ελπίδες ακουμπούσαν στα ράφια των βιβλιοθηκών σας. Δεν προσπάθησα να λυντσάρω. Δεν προσπάθησα να αρέσω. Δεν προσπάθησα να ταμιεύσω. Δεν προσπάθησα να επενδύσω. Στη χύμα ζωή<

Tags

faidon alkinoos rock travels faliric bight poetrys boat 100 thousand poets for change φαιδων αλκινοος φαληρο πειραιας unesco μαρωνιτης michael rothenberg international women day 8 march μαρτιου 1857 νεα υορκι αμερικη παγκοσμια διεθνης μερα ημερα της γυναικας αφισες κειμενα φαιδων αλκινοος posters LIVE.η πολη μεσ τα φωτα της εκαψε την ψυχη φαιδων αλκινοος βαγγελης κορομηλης προοπτικη και δρομοι Strauss-Kahn ΝΙΚΟς ΔΗΜΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΣΚΑΤΑ Αδίστακτη Αυτοπροβολή Κωνσταντίνου ΚΑΒΑΦΗ λακωνισμός διανοητική συγκίνηση σπάνιοι ποιητές ΑΛΕΞΗ ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ανεπαγγελτος διακονιαρης περιφερομενος κοινωνιολογια ψυχολογια σουλατσο βεακειο 2011 πειραιας φαληρο ζωγραφοι βαρκα ποιηση ταξιδια φαληρικο ορμο φαιδων αλκινοος unesco rock travels at faliro bay by poetrys boat Γιάννης Θεοχαρίδης παγκόσμια ημέρα για ποίηση 21 μάρτη μαρτίου ο ποιητής Μυρσίνη μαία Λάρισα γιωργος μπιλικας νο 9 βιβλιο ιουλια λυμπεροπουλου Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΕΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΡΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΙΔΩΝ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΦΚΑ ΙΛΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΛΠΑΠ ΔΕΝΤΡΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΛΑΔΕΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟ ΧΑΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΓΚΥΛΩΤΟΣ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΦΑΙΔΩΝ ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΤΡΟΙΚΑ ΔΑΝΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΨΥΧΟΜΑΧΕΙ ένας άντρας μεγάλο σπίτι αναμονή βέρες φαίδων αλκίνοος βιβλίο διήγημα διηγήματα επενδυσω ταμιευσω αρεσω λυντσαρω πατριδα αναμονη Η ΠΟΛΗ ΜΕΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ LIVE VERSONGS GROUP ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΑΙΔΩΝ ΑΛΚΙΝΟΟΣ GLAM BAR ΓΚΑΖΙ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών στο Σύγχρονο Βίο - Ε. Λεμπέσης χαχας ΜΟΥΝΤΖΕΣ VERSONGS GROUP LIVES ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΒΑΦΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΙΚΥΩΝΙΟΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΠΟΙΗΣΗ 154 ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ λουκανικος κανελλος ντικ αγανακτισμενοι συνταγμα ριτσος μουδρος δημητριαδη μπουλας Μαρια πολυτεχνειο νομικη συνταγμα 100000 αγαναχτισμενος αγαναχτισμενοι φαιδων αλκινοος Δαμανακη δικαιο ΔΝΤ δακρυγονα απεργια ισπανια ιταλια Μεσογειος Ελλαδα Τυνησια Λιβυη Αιγυπτος Κανταφι usa αμερικη Ομπαμα Ευρωπη δντ λιμνη θαλασσα κολπος Μουμπαρακ Ισραηλ Μητροπολις Μητροπολη ερωτας στασιδια σημαντρα ροδι αγιος εικονισμα ποιητη συνθημα περλες θαυμα μπεμπης δημητρης στεργιου μανωλης χιωτης τακης μπινης νικος γουργιωτης βεακειο veakio 2011 πειραιας rock ταξιδια unesco φαληρο καστελα 100 thousand poets for change ο ανθρωπος της καρπαζιας σουπερμαντολινη θρασιμι σουπερμαν μπατμαν παιδι φαντασμα καραγκιοζης Ο ΧΑΡΟΣ Οψές αργά \ ταμπουρας του στρατηγου μακρυγιαννη το τραγουδι βλαχογιαννης ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΗΝΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟς ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΝΑ A POEM FOR PEACE FAIDON ALKINOOS ΦΑΙΔΩΝ ΑΛΚΙΝΟΟΣ UNITED NATIONS πλαγιάζει ο κόσμος σφαιρικός sleeps the world overall γλυστρά ο λόγος καιρικός slips the reason occasional ΠΑΛΑΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ.ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ πατερας αητος χαρταετος συννεφα ονειρα ψαρευω ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΒΕΑΚΕΙΟ 2010 ΠΕΙΡΑΙΑΣ UNESCO ΠΑΙΔΙ ΒΑΡΚΑ ΦΑΛΗΡΟ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΙΡΕ ΥΛΗ ΤΕΧΝΗ Πολίτη εξουσίας ποια είναι η θέση πολιτιστική επανάσταση εξουσία επιβάλλει επικράτεια προπτική δρόμοι ψυχή συμπληγάδες τραγούδι χρήστος ορφανόπουλος πόλη φώτα έκαψε γιάννης βλάχος καπογιάννης βήμα όνειρο prooptiki dromoi dromi ηπόλη ραδιόφωνο τζουκ μποξ Jucebox PICK UP ΠΙΚ ΑΠ Φοιτηταριό μαθηταριό νεολαία μακρυμάλληδες τέντι μπόις ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΣΤΕΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2005 ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΟΤΚΑ ΜΑΝΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ σβαστικα μερκελ χαρρυ κλυνν facebook φαιδων αλκινοος κανδανος καλαβρυτα θεοδωρακης διστομο αγκυλωτος 15 ιουνιος αγακτισμενοι ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΑΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΒΑΣΙΛΕΨΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ φιλοσοφια Επικουρος Αριστοτελης ποιηση Φαιδων Αλκινοος μεθη ποτο αρχοντοβλαχος ανθρωπος φυγη χωρισμος σιωπη χειμωνας γιωργος αλεκτον καρτελιας ασπα γιωργος ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΡΕΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αραχνη τυψη φυλακη φιλος μυγα θανατος καθαρμος υπνος χαρισμα υφος



Επίσημοι αναγνώστες (6)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links