"έξω από το χορό πολλά λέγονται".
Επομένως δεν πρέπει να έχω θέση ή η θέση μου δεν έχει την "πρέπουσα" αξία όταν αναφέρομαι :
- στον πόλεμο στο Ιρακ
- στον εμφύλιο στο Νταρφούρ (τί ειναι αυτό άραγε;)
- στα ναρκωτικά (δεν είμαι χρήστης ή έμπορος)
- στις καμμένες εκτάσεις της Πελοποννήσου (είμαι "βόρειος")
- στο διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι
- στο λιώσιμο των πάγων
- στο τί γίνεται στο εσωτερικό της Τουρκίας και οποιασδήποτε άλλης χώρας
- στο ξυλοκόπημα του φοιτητή στην Αριστοτέλους από τα όργανα της τάξης
- στους ναυτεργάτες και τους αγρότες και κάθε άλλο κλάδο στον οποίο δε συμμετέχω
κλπ...
κλπ...
κλπ...
Πριν απαξιώσουμε το λόγο του συνομιλητή μας, ορίζοντάς τον εκ των προτέρων έξω από το χορό, καλό είναι να δώσουμε βάση σε αυτά που θέλει να πει και να αντιτάξουμε τα δικά μας επιχειρήματα, είτε αυτά έχουν επιστημονική βάση είτε ηθική. Η συζήτηση προϋποθέτει καλή αίρεση από τους συνομιλητές με προβολή των δικών μας θέσεων στο ζήτημα, ώστε να κερδίσουμε όλοι από αυτήν.
Άστρον, κανένας επιστήμονας δεν έχει καταλήξει πουθενά, σχετικά με το έμβρυο, εκτός κι αν κάνω λάθος. Αυτό που όλοι όμως αποδέχονται είναι ότι από τη στιγμή της σύλληψης και μετά, υπάρχει νέος οργανισμός. Ο οργανισμός αυτός βρίσκεται σε μία συνεχή ανάπτυξη από εκείνη τη στιγμή ως και τη στιγμή του θανάτου του (βιολογικός θάνατος). Το πότε αποκτά συγκεκριμένη μορφή ή συγκεκριμένες ιδιότητες, δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό που ονομάζεται άνθρωπος. Η βιολογία έχει αποτύχει στο διαχωρισμό του εμβρύου στις διάφορες φάσεις του, καθώς το μόνο στοιχείο που διαθέτει είναι το γενετικό υλικό και τα εξωτερικά γνωρίσματα. Τέλος, η λέξη έμβρυο από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα, και είναι πολύ έξυπνο από τους υπέρμαχους της έκτρωσης που την χρησιμοποιούν έτσι. Υπάρχει ανθρώπινο έμβρυο, έμβρυο φώκιας, σκύλου, γάτας, γορίλα, αυστραλοπιθήκου κλπ. Ή μήπως αυτά δεν είναι έμβρυα σε εκείνο το στάδιο; Η τεχνική των εντυπωσιασμών προφανώς υπάρχει από όλες τις πλευρές, η μία προσπαθεί να φορτίσει συναισθηματικά τον άνθρωπο και η άλλη να τον αποφορτίσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Εδώ για πιο έμβρυο ακριβώς μιλάμε;
"Ονειρεύομαι τη ζωή σαν ένα γαλάζιο ουρανό, αεράκι αγνό και καθάριο η ζωή μου να πνέει, πουλί λευκό η ελπίδα μου θε πάντα να πετά ψηλά..."
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : StavmanR στις 04-09-2007 16:02 ]