αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Μέσα στη Νύχτα
(ή όταν η αυτοψυχανάλυση συνάντησε τη ματαιοδοξία)

15 Απριλίου 2007, 21:21
Συγχώρα με που δεν Καταλαβαίνω...


...τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί:

 

"Μειώθηκε ο πληθυσμός του πλανήτη που ζει με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα
Περίπου 1 δισ. άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα, παρά την συνεχιζόμενη πτώση του ποσοστού φτώχιας τα τελευταία χρόνια


ΣΥΜΦΩΝΑ με νέες εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, στα τέσσερα πρώτα έτη του 21ου αιώνα, το παγκόσμιο συνολικό ποσοστό φτώχιας συνεχίζει να μειώνεται. Το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα έπεσε στο 18,4% το 2004, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 985 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε έσχατη ένδεια. Συγκριτικά, ο αντίστοιχος αριθμός το1990 άξιζε τους 1,25 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Τα ποσοστά των δύο-δολαρίων-ανά ημέρα μειώνονται επίσης, αλλά με 2,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν ο μισός πληθυσμός του αναπτυσσόμενου κόσμου, να ζουν κάτω από αυτό το επίπεδο το 2004.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες είχαν 3,9% μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ από το 2000 και έπειτα, το οποίο συνέβαλλε σε ταχεία πτώση των ποσοστών φτώχειας σε όλες τις αναπτυσσόμενες περιφέρειες τα τελευταία χρόνια. Ένας ακόμη λόγος που ο συνολικός εξαθλιωμένος πληθυσμός μειώθηκε κατά 260 εκατομμύρια από το 1990 μέχρι το 2004 οφείλεται στην τεράστια πτώση του ποσοστού φτώχειας που σημειώθηκε στην Κίνα. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά της έσχατης ένδειας στην ανατολική Ασία μειώθηκαν στο 9% του συνολικού πληθυσμού της.

www.kathimerini.gr 15-04-2007
"

 

Ζήτω!!! Ζήτω!!! Τις σαμπάνιες ρε παιδιά!!!

 

Αχ ν' αρπάξω τη μαγκούρα και να δέρνω μια βδομάδα...Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!

 

ΥΓ. Αφήνω σχεδόν ασχολίαστη την κάκιστη μετάφραση της είδησης στα ελληνικά, που μοιάζει με μετάφραση του Systran ή κάποιου άλλου ανάλογου προγράμματος... Ψιλοπράγματα μπροστά στη χαρμόσυνη είδηση!

 


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Mythos (20.04.2007)
Κι εγώ συγκινήθηκα πραγματικά με την ελπιδοφόρα αυτή είδηση...

Αναρωτιέμαι όμως: Μήπως ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μειώθηκε γιατί "απεδήμησαν εις Κύριον" λόγω της κατάστασης τους; Μήπως απ' αυτό τελικά μειώνεται το ποσοστό φτώχειας; Το άρθρο δεν φαίνεται να το διευκρινίζει.

Προτείνω λοιπόν φίλε gazaka τη μαγκούρα Νο 40 για όσους κρατούν τον κόσμο σε τέτοια φτώχεια και τη μαγκούρα Νο 60 για όσους συντάσσουν και δημοσιεύουν τέτοιες "χαρμόσυνες" εκτιμήσεις.Υ.Γ Όσον αφορά τη μετάφραση, θα κάνω εγώ ένα σχόλιο: Μήπως ο μεταφραστής πληρώθηκε προκαταβολικά με 1 δολάριο;Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
gazakas
Αντώνης
Φιλόλογος
από Θεσσαλονίκη, Πρόχωμα, Κουφάλια, όχι κατ' ανάγκη με αυτή τη σειράΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/gazakas

Το ίχνος που αφήνουν τραγούδια και σκόρπιοι στίχοι σε μια ξεκούρδιστη ψυχή...
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (9)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης