Ημερολόγιο φυγής...
Δεν με τρομάζει το σκοτάδι των ανθρώπων αλλά εκείνα που κρύβονται στο φως τους
26 Ιανουαρίου 2023, 10:53
Σταγόνες φαντασίας


Η καταιγίδα δυνατή. Η ομπρέλα και το μπουφάν δεν φτάνουν να προστατέψουν. Μάλλον είχα δίκιο που έλεγα ότι δεν χρειάζεται να κρατάω ομπρέλα στη βροχή. Οι σταγόνες στέκονται στην άκρη του πρόσωπου, παγωμένα δάκρυα του ουρανού, κρύα χάδια σε καυτά μάγουλα. Θολώνουν τα μάτια απ'το νερό και ο κόσμος γύρω παραμορφώνεται. Μαγικός καθρέφτης ενός τσίρκου που αλλάζει τα σχήματα και τις μορφές. Οι πολυκατοικίες γίνονται λιωμένο σίδερο και μπετόν, οι άνθρωποι σκιές που γλιστρούν σε ρυάκια λάσπης.

Μια σταγόνα στάθηκε στην άκρη της βλεφαρίδας. Ανοιγοκλεισε τα μάτια να την διώξει και μια άλλη σκηνή εμφανίστηκε μπροστά της. Ένα τζάκι αναμμένο, ένα ζευγάρι καθισμένο σε ένα χαλί με ζεστό καφέ στα χέρια... και οι ήχοι των αυτοκινήτων έγιναν μελωδίες απαλές. Κράτησε η εικόνα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου κι έπειτα χάθηκε. Παρασύρθηκε από το νερό, διαλύθηκε σε μικρές σταγόνες φαντασίας.

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

freddieKrueger (26.01.2023)
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Circe (26.01.2023)
Σας ευχαριστώ πολυ

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
circe

Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/circe

Σκέψεις ανερμάτιστες, στιγμές ακαθόριστες, σημαντικές κι όχι τόσο. Συνθέσεις κι αποκλίσεις μιας καθημερινότητας που παλεύει να γίνει ζωή..Επίσημοι αναγνώστες (2)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links