αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
 
 
Ασυμβίβαστος
Από τότε που βαρέθηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω..
 

30 Δεκεμβρίου 2009, 09:58
Μία Ευχή..


Christmas

Συνηθίζεται αυτές τις μέρες να δίνουμε απλόχερα, το καλύτερο δώρο, το πιο πολύτιμο και συνάμα χωρίς κόστος: Την ευχή μας.

Οι περισσότερες ευχές είναι κοινότυπες αλλά καταλήγουν στον ίδιο σκοπό: ευτυχία.

Ζητάμε υγεία, ειρήνη στον κόσμο, αγάπη, ευτυχία, κάποιοι ζητούν λεφτά λες και τα προβλήματα λύνονται με τα λεφτά, κάποιες γάμο, λες και ο γάμος είναι προάγγελος μίας ευήμερης ζωής.

Μα αν ο δημιουργός μας είχε αυτήν την γνώμη για τα χρήματα, δεν θα τα έδινε σε αυτούς που τα έχουν.

Μία ευχή μου ήρθε στο μυαλό μου...
μπορεί να την έχετε ακούσει και εσείς... καθώς την έχω ακούσει πριν πολλά χρόνια...
η μητέρα των Ευχών...

wishes

Εύχομαι ο κόσμος να γίνει τόσο καλός, όλοι να έχουν υγεία και όσα ζητούν, ώστε την επόμενη χρονιά να ΜΗΝ υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε άλλη ευχή.

Επειδή όμως είναι λίγο ουτοπικές τέτοιες ευχές, θα προτιμήσω για φέτος κάτι από την Κρήτη, γιατί καθώς απολάμβανα τον πρωινό καφέ πριν φύγω για δουλειά, ένα σπουργιτάκι κάθισε στα φυτά του μπαλκονιού και μου έφερε την πιο γλυκιά καλημέρα:

Των αηδονιών παρήγγειλα,
στην πόρτα σας να 'ρθούνε
στο σιγανοκελάηδισμα
καλή χρονιά να πούνε!


17 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


21 Δεκεμβρίου 2009, 14:28
Για ένα γλυκό κοριτσάκι ... μέρος δεύτερον.
Αγάπη  Ελπίδα  


Είχα γράψει παλαιότερα, για μία τραγική ιστορία που αντιμετώπιζε μία φίλη, όταν αρρώστησε το κοριτσάκι της από μία σπάνια αρρώστεια στο αίμα, στην αγνή ηλικία των 5 ετών και όταν όλα αυτά που θεωρούνται φυσιολογικά για όλους μας, για μερικούς είναι δυσβάσταχτα. Η συναντησή μας δεν είχε σκοπό να πει τον πόνο της άλλη μια φορά. Τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο και αυτό που πάντα ονειρευόταν -μία φυσιολογική ζωή- είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά πραγματοποιήσιμο. Μου είπε κάποια πράγματα και μου έμειναν όλα. Κάποια από αυτά θα τα μοιραστώ μαζί σας.

Μου είπε ότι όταν ξεκίνησε ο γολγοθάς της είχε αναγκαστεί να μείνει έγκλειστη σε έναν χώρο αποστειρωμένο, για περίπου σαράντα ημέρες. Αυτές τις ημέρες συνειδητοποίησε πόσο λίγο ήξερε το παιδί της. Ένα παιδί που τις καθημερινές πήγαινε παιδικό σταθμό, μετά αναλάμβανε χρέος η γιαγιά και τέλος το παρελάμβανε κάθε μέρα το απόγευμα. Τα Σαβ-Κυρ ήταν συνέχεια μαζι, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. "Δεν ήξερα το παιδί μου. Τι το ανησυχεί, τι του άρέσει, τι το καθησυχάζει, τι θέλει να συζητήσουμε".

Μου είπε ότι πόσο τυχερή υπήρξε στην ατυχία της. Το παιδάκι σώθηκε, αλλά έπρεπε να γίνει μετάγγιση μυελού των οστών. Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι αρκετά επίπονη διαδικασία. Βρέθηκε το αδελφάκι της κατά 100 %, πράγμα που είναι πολύ σπάνιο. Μου είπε ότι ζήτησε από τον γιο της να υποστεί αυτήν την επέμβαση και αυτό δέχθηκε. Μετά όμως είχε την αμφιβολία:
-"Μαμά, αν δεν ήμουν καλό παιδί και δεν ήθελα να κάνω αυτήν την εγχείριση, θα μου το επέβαλες με το ζόρι". 
-Όχι παιδί μου. Μόνο εφόσον ήθελες να βοηθήσεις θα το έκανες. Αλλά θα έπρεπε να ξέρεις πως αν δεν βρίσκαμε συμβατό δότη, τότε την αδελφή σου θα την έπαιρνε ο θεούλης"

ηοπε

Μου είπε ότι πέρασαν δυσκολίες οικονομικές, καθώς ένας μισθός μειώθηκε και του αντρός της δεν έφτανε, γιατί δεν ήταν ποτέ εμπρόθεσμος. Ακόμα και από εκεί επιβίωσαν. "Όταν φτιάχνει η μαμά τυρόπιτα, παίρνει και η κόρη και ο γιος στο σχολείο και ο πατέρας στη δουλειά του". 

Μου είπε ότι πριν δεν ζούσε
. Αυτήν την ζωή που έχει τώρα δεν την αλλάζει με τίποτα. Είχε υπόταση και πονοκεφάλους καθημερινά. Τώρα είναι ήρεμη και δεν έχει πάρει παυσίπονο εδώ και ένα χρόνο. "Είναι το σημαντικότερο για έναν γονιό, να μεγαλώνει ο ίδιος τα παιδιά του"

Οι δυνατοί έχουν θέληση και οι αδύναμοι έχουν ελπίδα.
Η φίλη μου είχε και από τα δύο.
Και έχει.

Υ.Γ. Το προηγούμενο κείμενο, υπάρχει μέσα στο Blog μου, όποιος θέλει να το διαβάσει, μπορεί να ακολουθήσει το παρακάτω link:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&blogger=oraclas&keyword=%E5%EB%F0%DF%E4%E1


13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


16 Δεκεμβρίου 2009, 09:37
Τα Περίεργα της Ιστορίας.. Lincoln και Kennedy
Περίεργα  

Προτρέψτε ένα καθηγητή Ιστορίας να εξηγήσει τα παρακάτω...αν μπορεί..  

1
 
Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1846.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1946.  

Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1860
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε Πρόεδρος το 1960.
Και οι δύο ασχολήθηκαν κυρίως με τα δικαιώματα του πολίτη. Και των δύο οι γυναίκες έχασαν παιδιά κατά τη διάρκεια που ζούσαν στον Λευκό Οίκο. 

Και οι δύο Πρόεδροι πυροβολήθηκαν ημέρα Παρασκευή
Και οι δύο πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Τώρα γίνεται πραγματικά πολύ περίεργο..  
Η γραμματέας του Lincoln ονομαζόταν Kennedy.
Του Kennedy η γραμματέας ονομαζόταν Lincoln.
                                                        
Και οι δύο δολοφονήθηκαν από Νοτίους.
Και τους δύο διαδέχθηκαν Νότιοι που ονομάζονταν Johnson.
Ο Andrew Johnson, που διαδέχθηκε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1808.
Ο Lyndon Johnson, που διαδέχθηκε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1908.

Ο John Wilkes Booth, που δολοφόνησε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1839.
Ο Lee Harvey Oswald, που δολοφόνησε τον Kennedy, γεννήθηκε το1939. Και οι δύο δολοφόνοι των Προέδρων έμειναν γνωστοί με τα τρία ονόματά τους.
Και τα δύο ονόματα αποτελούνται από 15 γράμματα.
                                             
Τώρα κρατηθείτε .. έρχεται το καλύτερο.
Ο Lincoln πυροβολήθηκε σε ένα θέατρο που ονομαζόταν 'Ford.'
Ο Kennedy πυροβολήθηκε σ'ένα αμάξι που ονομαζόταν  'Lincoln' της 'Ford.'

Ο Lincoln πυροβολήθηκε στο θέατρο και ο δολοφόνος του έτρεξε και κρύφτηκε σε μια αποθήκη.
Ο Kennedy
πυροβολήθηκε από μια αποθήκη και ο δολοφόνος έτρεξε και κρύφτηκε σε ένα θέατρο.

Και οι δύο, Βooth και ο Oswald δολοφονήθηκαν πριν από τη δίκη τους. Και το κερασάκι στην τούρτα..

Ο Lincoln μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ήταν στο Monroe, στη Maryland 

Ο Kennedy μια εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ήταν..  

Στην Marilyn Monroe.

 
MarilynMonroe 

Κάποια από τα παραπάνω είναι πέρα για πέρα σωστά. Μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση:
http://en.wikipedia.org/wiki/Abraham_Lincoln
http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedy


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


15 Δεκεμβρίου 2009, 15:23
H Χριστουγεννιάτικη Σούβλα..
Προσωπικά  Στρατός  

Ακριβώς πάνω στο Millenium βρισκόμουν στον στρατό. Εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει ο στρατός λέγαμε τότε, γιατί πολλές φορές κάναμε πράγματα χωρίς λογική. Ένα όμορφο πρωινό, πέρασε ο Διοικητής να μας μιλήσει για τα Χριστούγεννα.
-Κοιτάξτε στην αποθήκη, πρέπει να έχει ένα δέντρο, στολίστε και να δείτε πως η μαγεία των Χριστουγέννων θα σας πλημμυρίσει.
Μα..
-Όποιος δεν στολίσει θα φάει φυλακή και δεν θα βγει αδειούχος στις γιορτές.

Με το ζόρι λοιπόν ανοίξαμε την αποθήκη που είχε ότι μπορείς να φανταστείς εκτός από δέντρο. Ήρθε και ο έμπειρος ο καταδρομέας ΕΠΥ (επειδή πεινάω υπηρετώ) και βρήκαμε μία άκρη με ένα απολίθωμα που έμοιαζε με δέντρο. Αρχίσαμε να στήνουμε και βρίσκαμε διάφορους τρόπους να ομορφύνουμε την κακοτροπιά που βλέπαμε. Μετά από τουλάχιστον δύο ώρες και ευρηματικές μεθόδους για να αναστηλωθεί το δεντράκι, είχε βγει ένα αποτέλεσμα που μας άφησε όλους άφωνους, ακόμα και τον διοικητή.

-Πολύ ωραίο. Μπράβο παιδιά! Πάρτε το τώρα και βάλτε το στο Διοικητήριο.

Απογοητευμένοι από την μαγεία των Χριστουγέννων που ήρθε μας άγγιξε και εξανεμίστηκε την άλλη στιγμή, αποφασίσαμε να στολίσουμε μία σούβλα. Την βρήκαμε μέσα στην κουζίνα και την πήγαμε στο Κ.Ψ.Μ. (ΚαΨιΜι => κέντρο ψυχαγωγίας μονάδας) και την στήσαμε. Κάποιος αξιωματικός την είδε και γέλασε. Ο Διοικητής κατέφθασε.

-Πολύ αστείο παιδιά... Μπράβο μπράβο, στέρηση εξόδου σε όλους, για σήμερα. Πάρτε την τώρα και κρύψτε την, αν δεν θέλετε να μείνετε μέσα τα Χριστούγεννα.

7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


14 Δεκεμβρίου 2009, 23:20
Επίδομα παιδιών..


Δύσκολοι καιροί οι σημερινοί και όλα υπολογίζονται με αυτά που βγάζει κάποιος. Ένας γνωστός από ένα παιδί, έφτασε στα τρία από εκεί που δεν το περίμενε. Δυσκολίες πολλές, ωστόσο η πολιτεία του έδωσε όπως σε όλους τους τρίτεκνους κάποια οφέλη. Ένα επίδομα της τάξεως των 2000 € εφάπαξ και ένα ποσό περίπου 550 € κάθε διμηνία. Πως τα γνωρίζω όλα αυτά, όμως είναι το ενδιαφέρον κομμάτι.

Ένας άλλος γνωστός τον πλησίασε και τον ρώτησε αν τον συμφέρει να κάνει τρίτο παιδί. Τι εννοείς του λέω, εμφανώς θιγμένος. "Εννοώ ότι με δύο παιδιά δεν έχω πολλές ελαφρύνσεις, ενώ με τρία θα επωφεληθούμε και σε επιδόματα, αλλά θα κάθεται και η γυναίκα μου για έναν ακόμα χρόνο". Αφήνοντας τους έμπειρους να συζητούν για αυτό το ζήτημα, έγινα μάρτυρας ενός διαλόγου, που μου προκάλεσε την αγανάκτηση και την κατάντια του ανθρώπινου είδους:

-Σήμερα το να έχεις δύο παιδιά ίσον τίποτα.
-Κανονικά θα έπρεπε να πληρωνόμαστε με βάση τα παιδιά μας.
-Έτσι πρέπει. Έχεις ένα παιδί. Πάρε 300 €. Έχεις δύο πάρε 600 €. Τρία φτάσαμε το χιλιάρικο.

-Και αυτοί που δεν έχουν παιδιά; ρώτησα από περιέργεια.

-Θα πάρουν τα @rxidi@ μου, απάντησε ο ένας γελώντας.

o tempora! o mores!


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


11 Δεκεμβρίου 2009, 12:23
Καθρέφτης της ψυχής μου..
Διδάγματα  Προσωπικά  


Κάποτε πολύ πίσω στον χρόνο, ένας βασιλιάς έχτισε ένα παλάτι. Αλλά αυτό το παλάτι είχε ένα εκατομμύριο καθρέπτες. Όλοι οι τοίχοι, τα δάπεδα, τα ταβάνια του παλατιού ήταν καλυμμένα με καθρέπτες.

mirrosΜια φορά, στο παλάτι μπήκε ένας σκύλος. Ξαφνιάστηκε πολύ καθώς ανακάλυψε γύρω του πολλά σκυλιά. Όπως και ο κάθε φυσιολογικός σκύλος έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει για να προφυλαχθεί, δηλαδή αγρίεψε και έδειξε τα δόντια του για να τους φοβίσει. Όμως αμέσως και τα άλλα τα σκυλιά του έδειξαν τα δόντια τους. Το σκυλί άρχισε να μουγκρίζει περισσότερο οργισμένο και όλα τα σκυλιά του απάντησαν απειλώντας το. Τότε το σκυλί ήταν σίγουρο ότι η ζωή του κινδυνεύει και άρχισε απεγνωσμένα να γαβγίζει προσπαθώντας να τους τρομάξει. Και τότε γύρω του είδε χιλιάδες σκυλιά έτοιμα να το κατασπαράξουν.

Το πρωί βρήκαν το κακόμοιρο σκυλί νεκρό, καθώς πέθανε στην προσπάθεια να παλέψει με χιλιάδες δικούς του αντικατοπτρισμούς.

Μήπως τελικά βλέποντας τους άλλους ζητάμε προεκτάσεις του εαυτού μας. Με αυτόν τον τρόπο και στις σχέσεις μας με αυτούς δε βλέπουμε παρά δικούς μας αντικατοπτρισμούς. Έχεις τη σχέση που σου αξίζει -που έλεγε και ο Sven. Ότι και να κάνεις σε εσένα θα επιστρέψει. Για αυτό προτίμησε κάτι καλό.

                              Half my life is in books written pages
                           Live and learn from fools and from sages
                                  You know its true
                                    All the things come back to you

Θα σ' αφήσω να είσαι στα όνειρά μου, αν μ' αφήσεις να είμαι στα δικά σου. Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα..

dr1

                                   Dream On Dream On Dream On
                                   Dream until your dreams come true

Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Να γεύεσαι τα πάντα και θα διαπιστώσεις ότι η ζωή έχει ωραία γεύση. 

dr2
Sing with me,

sing for the years

Sing for the laughter and sing for the tears

Sing with me,

if its just for today


Maybe tomorrow the good lord will take you awayvideo 


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


09 Δεκεμβρίου 2009, 15:55
Ταξίδι στην Λαμία.. παρέα με ομίχλη.
Προσωπικά  

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με καράβι, με παρέα ή μόνος.

Sea-Mist.jpg

Αλλά όχι όταν πρόκειται για δουλειά. Ξεκίνησα προχθές το πρωί αυθημερόν για την Λαμία. Παρέα με την μουσική που μόνο εγώ μπορώ να απολαύσω με τη μορφή που είναι στημμένη και επιτέλους να την δυναμώσω, καθώς μόνο άνεμος ακούγεται γύρω μου και δεν μπορώ να ενοχλήσω κανέναν - είναι τρομερά σπαστικό να σου επιβάλλουν την μουσική προτιμησή τους, μερικοί μερικοί..

Στο ύψος της Χαλκίδας συνάντησα πρώτη φορά την ομίχλη. Δυνάμωσα τα stop και χαμήλωσα την ταχυτητά μου για να είναι πιο ελεγχόμενη. Είδα έναν 'Νικολάκη' από πίσω μου με τα μεγάλα φώτα παρατεταμένα. Δεν ξέρω τι έβλεπε, πάντως με πέρασε σαν σταματημένο. Με το πρώτο φως της μέρας, ίσως και λίγο πριν έσβησαν τα λίγα φώτα του δρόμου. Ο κλασικός Έλληνας οδηγός ακολούθησε σβήνωντας τα δικά του άμεσα. Είμαι σίγουρος πως δεν έβλεπε καλά, αλλά δεν έκανε και κάτι για να διευκολύνει όλους τους άλλους.

Θυμήθηκα ότι ομίχλη πέτυχα πριν χρόνια σε διακοπές στην Σαντορίνη, στο Πήλιο που στο κάτω κάτω είναι βουνό και σαν φαντάρος στην Αλεξανδρούπολη. Είχαμε πάει για σκηνάκια σε ένα βουνό και το πρωί είχε τόσο ομίχλη που δεν βλέπαμε στο ένα μέτρο!

1

Η ομίχλη συνεχίστηκε κατά τόπους, αλλά μετά τον Μαλλιακό το τοπίο ήταν καθαρότατο. Ο δρόμος ήταν πολύ καλός και  συνειδητοποίησα ότι είχα τουλάχιστον δύο χρόνια να βγω στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας (Θεσσαλονίκης) και δεν είχα απολαύσει τον δρόμο χωρίς τις παρακάμψεις στον Αγ. Κωνσταντίνο και τα Καμένα Βούρλα. Το άσχημο κομμάτι ήταν τα διόδια. Σίγουρα είναι κάτι που επιβαρύνει τους επαγγελματίες που κάνουν καθημερινά τέτοια δρομολόγια, αλλά για να πάω και να έρθω χρειάστηκα συνολικά 18 € και μείον 5,4 € αν βγάλεις τα διόδια της Αττικής.

Σαν οδηγός θεωρώ τον εαυτό μου σχετικά ΑΡΓΟ. Λέω μάλιστα ότι πάω αργά για να φτάσω γρήγορα. Στον πηγαιμό έκανα περίπου δύο ώρες με την άνεση μου. Στο γυρισμό πρέπει να έκλεισα τις 3 ώρες.. Κάποια στιγμή που είχε βαρύνει το πόδι μου είδα πως είχα πιάσει τα 150.. ακόμα και τότε οι 'γρήγοροι' με άφηναν πίσω τους. Λίγο πιο κάτω πέτυχα ένα μπλόκο, όπου στιγμιαία άφησα το γκάζι. Και μόνο που το είχα στο μυαλό μου δεν ξεπέρασα τα 120 χιλιόμετρα στην υπόλοιπη διαδρομή. Οπότε Ναι στα μπλόκα, όχι για να μας γράφουν, αλλά για να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Το τελευταίο καιρό χάνομαι στο forum του αυτοκινήτου που παρήγγειλα. Ένας speedy gonzalez έκανε παράπονα, στο θέμα προβλήματα: "Όταν πηγαίνω με 200 χιλιόμετρα, τρίζουν τα τζάμια".. Ήθελα να ήξερα αν γνώριζε αυτός ο νέος, ότι η αντίδρασή μας μέχρι να πατήσουμε το φρένο είναι γύρω στα 1,6 s. Με 200 Km/h σημαίνει 55,5 μέτρα το δευτερόλεπτο, άρα μία φυσιολογική αντίδραση μας μέχρι να ενεργοποιήσουμε το φρένο, μας έχει μετακινήσει κατά 89 μέτρα. Προσοχή σε όλους. Οι Ελληνικοί δρόμοι δεν είναι για να τρέχουμε, τουλάχιστον όμως ότι φτιάχνεται τηρεί κάποιες ευρωπαϊκές προϋποθέσεις. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


02 Δεκεμβρίου 2009, 10:02
Γκολ από τα αποδυτήρια..


pregnancy

Μην πάει ο νους σας στο ποδόσφαιρο. Αν και είμαι μέλος μίας ομάδας κάτι σαν τον goalβραδυποριακό, εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν θα μιλήσω για τις σπάνιες (κυριολεκτικά όμως), ποδοσφαιρικές ικανότητες, αλλά για έναν χαρακτηρισμό, που δίναμε συνήθως οι φίλοι, σε κάποιον που παντρευόταν πρόωρα λόγω μίας απροσδόκητης εγκυμοσύνης.

Πριν δέκα περίπου χρόνια, όταν γνώρισα τον Π. έκανε σχέδια για να φτιάξει το πατρικό του. Μοναχογιός και μοναχοπαίδι, είχε μόνο την μονακριβή του μάνα. "Δεν είμαι εγώ για οικογένεια" μας είχε πει ένα βράδυ, που ήμασταν για ψαράκι στην Γλυφάδα. "Εγώ είμαι ανεξάρτητος. Θα κάνω οικογένεια, ΑΝ βρω την κατάλληλη, ΑΝ φτιάξω το σπίτι, ΑΝ ηρεμήσω επαγγελματικά, ΑΝ εδραιωθώ οικονομικά, ΑΝ, ΑΝ, ΑΝ...

Δύο μήνες αργότερα τον είχα πετύχει με την Ν. Ερωτεύτηκαν με την μία και έδεσαν σαν μία σταγόνα νερό. Ήταν καλοκαίρι όταν μάθαμε τα νέα. Η Ν. ήταν έγκυος. Πριν μπει ο Σεπτέμβρης και η νέα σχολική χρονιά είχαν παντρευτεί και έφτιαχναν το σπιτικό τους. Τώρα έχουν δύο παιδιά, αλλά όχι την καλύτερη σχέση μεταξύ τους. "Αν δεν είχα τα παιδιά, θα είχα χωρίσει" μου εξομολογήθηκε πριν ένα χρόνο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Άλλη φίλη, αιώνια δύστροπη στις σχέσεις της, γιατί έψαχνε Frog_princeτον πρίγκηπα, γνώρισε κάποιον το 2006, που έμοιαζε πιο πολύ με βάτραχο και πέντε μήνες μετά μας ανακοίνωσε ότι παντρεύτεται:
-Είσαι έγκυος, την ρώτησα και σαν από αντίδραση μου το αρνήθηκε.
Στην αλλαγή του χρόνου, μου το παραδέχτηκε. Ναι, το παιδί ήταν η αιτία που παντρεύτηκαν, αλλά είναι πολύ ευτυχισμένοι. Τρία χρόνια μετά, με δύο παιδιά και πολλές ευθύνες, είναι πολύ αγαπημένοι. Καμία φορά βρίσκεις τον ανθρωπό σου καταλάθος. Η μήπως δεν υπάρχουν συμπτώσεις;

Τριτό γκολ από τα αποδυτήρια, μπήκε πρόσφατα. Μία γνωστή, που ήθελε διακαώς να παντρευτεί, από αυτές τις απελπισμένες που φωνάζουν, εγώ πότε θα γίνω μάνα (μεταξύ αστείου και σοβαρού), έμεινε έγκυος και αν και χάρηκα, φοβάμαι να σκεφτώ κάτι αρνητικό. Είναι τόσο ευτυχισμένη την δεδομένη στιγμή, που δεν την επισκιάζει τίποτα. Νιώθει και είναι ερωτευμένη, αλλά γνωρίζει τον συντροφό της μόλις έναν μήνα. Το παιδί είναι ευλογία και όποιος έχει δυσκολευτεί να αποκτήσει ή προσπαθεί ακόμα το γνωρίζει. Χαίρομαι που δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να το ρίξει, όμως θα προτιμούσα να κάνει 'ελεύθερα' έρωτα, όταν θα ήταν σίγουρη για τον σύντροφό της. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο, που αυτή η επιλογή είναι από κοινού και όχι αναγκαστική.

Επί της ευκαιρίας του θέματος, έκανα μία μικρή αναζήτηση, για γρήγορα γκολ. Για πολύ γρήγορα γκολ!

video 

video 


17 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


27 Φεβρουαρίου 2009, 13:14
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.... (ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.... (ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ)

Σύμφωνα με είδηση από το διεθνές ρεπορτάζ, σε ιδιωτικό σχολείο της
Ουάσινγκτον εμφανίστηκε ένα πρόβλημα, όταν έγινε μόδα να φορούν καθημερινά
κραγιόν οι περισσότερες 12-χρονες μαθήτριες.

Το κραγιόν συνήθως το φρεσκάριζαν στην τουαλέτα, κατά την διάρκεια των
διαλειμμάτων και μετά συνήθιζαν να φιλάνε τον καθρέπτη, αφήνοντας καθημερινά
πολλές εκατοντάδες αποτυπώματα σε όλες τις τουαλέτες.

Κάθε βράδυ ο επιστάτης τα καθάριζε, αλλά την άλλη μέρα πάλι οι καθρέπτες
ήταν γεμάτοι...  Η διευθύντρια του σχολείου αγανακτισμένη, αποφάσισε πως
πρέπει να κάνει κάτι...

Φώναξε λοιπόν όλες τις μαθήτριες στην τουαλέτα και κάλεσε και τον επιστάτη.
Τους εξήγησε ότι όλα αυτά τα αποτυπώματα από τα χείλια τους δημιουργούσαν
ένα σημαντικό πρόβλημα στον επιστάτη, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να
καθαρίζει επιπλέον και τους καθρέπτες κάθε βράδυ, κλπ. κλπ....

Για να τους αποδείξει πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσει κανείς έναν καθρέπτη,
ζήτησε από τον επιστάτη να κάνει μια επίδειξη στις μαθήτριες του πως καθαρίζει τους καθρέπτες.

Ο επιστάτης άρπαξε μια βούρτσα τουαλέτας (πικάλ), την βούτηξε στη λεκάνη και
καθάρισε με αυτή την καθρέπτη...

Είναι περιττό να σημειωθεί πως έκτοτε δεν υπήρξε ποτέ ξανά κανένα αποτύπωμα
σε καθρέπτες αυτού του σχολείου...

ΥΓ. Τελικά μεταξύ των απλών δασκάλων υπάρχουν και χαρισματικοί παιδαγωγοί...


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


25 Φεβρουαρίου 2009, 19:06
how can you mend a broken heart?
Προσωπικά  

Ήρθε έτσι απλά και θέλει να την συγχωρέσω. Λές και όταν χώνεις ένα μαχαίρι στην καρδιά, αρκεί να το βγάλεις. Η πληγή που έχεις αφήσει, δεν επουλώνεται εύκολα. Δεν θέλω την συγγνώμη σου, δεν την έχω ανάγκη. Όταν σε είχα ανάγκη, απλά δεν ήσουν δίπλα μου. Η αληθινή λύπη φέρνει σιγή στην καρδιά. Η χαρά έχει τους φίλους της και η λύπη τη μοναξιά της. 
Νομίζεις ότι μπορείς να σταματήσεις την βροχή από την καρδιά μου.. όχι δεν μπορείς. Ανήκεις στο παρελθόν. Και ότι βρίσκεται εκεί δεν μπορεί να αλλάξει. Αξία έχει μόνο το συναίσθημα που δημιουργείται και βιώνεται στο παρόν.

Σε όλες τις πληγωμένες καρδιές αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι: Al Green "How Can You Mend A Broken"

video 

Lyrics

I can think of younger days when living for my life
Was everything a man could want to do
I could never see tomorrow,
but I was never told about the sorrow

And how can you mend a broken heart?
How can you stop the rain from falling down?
How can you stop the sun from shining?
What makes the world go round?
How can you mend this broken man?
How can a loser ever win?
Please help me mend my broken heart and let me live again

I can still feel the breeze that rustles through the trees
And misty memories of days gone by
We could never see tomorrow,
No one said a word about the sorrow

And how can you mend a broken heart?
How can you stop the rain from falling down?
How can you stop the sun from shining?
What makes the world go round?
How can you mend this broken man?
How can a loser ever win?
Please help me mend my broken heart and let me live again

Όταν γυρίζεις σελίδα κοιτάς μόνο μπροστά..


9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


24 Φεβρουαρίου 2009, 10:07
Η φιλοσοφία του Οζ..
φιλοσοφία  


Ένας άνθρωπος με ένα ρολόι ξέρει τι ώρα είναι..
Ένας άνθρωπος με δύο ρολόγια δεν είναι ποτέ αρκετά βέβαιος. 

Μην ανησυχείτε όπου πέφτετε, αλλά όπου γλιστράτε.

Εξετάστε τη ζωή μέσω του ανεμοφράκτη, όχι πίσω από έναν καθρέφτη.

Οι άνθρωποι μπορούν να αμφιβάλουν για τις απόψεις σας, αλλά θα πιστέψουν τις πράξεις σας.

Να είστε συμπαθητικός με τους ανθρώπους στην άνοδό σας, επειδή θα τους χρειαστείτε στην πτώση σας.

Μην απολογείστε ποτέ. Για τους φίλους σας δεν χρειάζεται, οι εχθροί σας δεν θα σας πιστέψουν. 

Αυτός που επιδιώκει την εκδίκηση σκάβει δύο τάφους

Πρέπει να αναπτυχθείτε μόνοι σας, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλός ήταν ο πατέρας σας.

Δεν είδα ποτέ ένα άγριο πράγμα να λυπάται για αυτό.

Ο καλύτερος τρόπος να προβλεφθεί το μέλλον σας είναι να δημιουργώντας το..

Η νουβέλα του "Υπέροχου μάγου του ΟΖ" δημιουργήθηκε το 1900  από τον Frank Baum και το 1939 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Ήταν ένα musical με φανταστική πλοκή, με πολύ όμορφες συμβουλές για τα παιδιά. Μερικές αναφέρονται παραπάνω..


9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


22 Φεβρουαρίου 2009, 23:31
Δίψα για σένα που με κυνηγάει..
ποίηση  

Ένα από τα πολλά αγαπημένα μου ποιήματα του χιλιανού ποιητή Pablo Neruda. Ανήκει στην συλλογή ο ενθουσιασμένος τοξότης (el hontero entusiasta). 

Δίψα για σένα που με κυνηγάει στις πεινασμένες νύχτες
τρεμάμενο κόκκινο χέρι, που ως τη ζωή σου υψώνεται
μεθυσμένη δίψα, τρελλή δίψα, δίψα του δάσους στην ξηρασία
Δίψα του μετάλλου, δίψα των αχόρταγων ριζών

Προς τα που λοιπόν τραβάς τα βράδια που δεν με πάνε τα μάτια σου
ταξίδι προς τα δικά μου, ενώ σε περιμένω..

Είσαι γεμάτη από όλες τις σκιές που με παραμονεύουν
με ακολουθείς όπως ακολουθούν τα αστέρια την νύχτα

Η μητέρα μου με έδωσε γεμάτο από αιχμηρά ερωτήματα,
εσύ απαντάς σε όλα. Είσαι γεμάτη από φωνές.
Λευκή άγκυρα που πέφτει πάνω στην θάλασσα που διαβαίνουμε
Αυλάκι για τον θολό σπόρο του ονοματός μου
να υπήρχε λέει μία γή που να μην την σκέπαζε το αχνάρι σου
χωρίς τα ταξιδιάρικα μάτια σου μες την νύχτα να προβαίνουν..

Για αυτό είσαι η δίψα μου και ότι πρέπει να χορτάσω
πώς μπορώ να μην σε αγαπάω, αν πρέπει να σε αγαπάω για αυτό
Αν αυτό είναι το παλαμάρι πως μπορώ να το κόψω, πώς;
Πώς αν και ακόμα και τα δικά μου οστά διψάνε για τα δικά σου οστά;
Δίψα για σένα, δίψα από εσένα, γιρλάντα τρομερή και γλυκιά

Δίψα για σένα που τις νύχτες με δαγκώνει σαν σκύλος,
τα μάτια σου διψάνε γιατί είναι τα μάτια σου,
το στόμα σου διψάει γιατί είναι τα φιλιά σου
Η ψυχή είναι αναμμένη από αυτήν την χόβολη που σε αγαπάει
Το σώμα μου, ζωντανή πυρκαγιά που πρέπει να κάψει το σώμα σου

Διψασμένος. Ατέλειωτη δίψα. Δίψα που αναζητάει την δίψα σου
και μόνο σ' αυτήν εκμηδενίζεται σαν το νερό στην φωτιά..

Και κάτι από την δεκαετία του 80, αγαπημένο και για την εποχή του πρωτοποριακό.

video 

 Η μετάφραση είναι της Άννας Βάλβη, εκδόσεις ΤΟΛΙΔΗΣ.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


18 Φεβρουαρίου 2009, 19:01
iDoser - ναρκωτικό μέσω internet !!
Παράξενα  

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο. Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν. κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

video 


Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις». Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο
YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ' όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία 'δόση' ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα 'δόση' του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


18 Φεβρουαρίου 2009, 10:44
Μάνος Χατζιδάκις - Το Νησί
αγάπη  

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους...
 
'Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα
 τα συναισθήματα.
 Εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ζούσαν και η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη......
 Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.
Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την
τελευταία στιγμή.
Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη άρχισε να ζητάει βοήθεια.
Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπερή θαλαμηγό.
Η Αγάπη τον ρωτάει:
-'Πλούτε, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;'
-'Όχι, δεν μπορώ' απάντησε ο Πλούτος. 'Έχω ασήμι και χρυσάφι στο
 σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα'.
 Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος.
-'Σε παρακαλώ, βοήθησέ με' είπε η Αγάπη.
-'Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, Αγάπη.. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου' της απάντησε η Αλαζονεία.
 
 H Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από
 αυτή βοήθεια.
 -'Λύπη, άφησέ με να έρθω μαζί σου'.
 -'Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου' είπε η
 Λύπη.
 Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη, αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια.
 Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή:
 -'Αγάπη, έλα προς τα εδώ! Θα σε πάρω εγώ μαζί μου!'
 Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του.
 Όταν έφτασαν στη στεριά, ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του.
 Η Αγάπη, γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε,
 ρώτησε τη Γνώση:
 -'Γνώση, ποιος με βοήθησε';
 -'Ο Χρόνος' της απάντησε η Γνώση.
 -'Ο Χρόνος;' ρώτησε η Αγάπη. 'Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;'
 Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε:
 'Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η
 Αγάπη'.
 
 Μάνος Χατζιδάκις - 'Το Νησί'


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


16 Φεβρουαρίου 2009, 19:00
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
παιδιά  

Το παρακάτω videaki μου το έστειλαν. Μία διαφήμιση κατά της παιδικής βίας
Τα μηνύματα είναι σαφή. Δεν αφορά μόνο γονείς, αλλά τους πάντες. 

                      Τα χέρια μας πρέπει να φροντίζουν και όχι να τιμωρούν

video 

                  Σηκώστε τα χέρια κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


16 Φεβρουαρίου 2009, 15:09
Συνέντευξη από τον Θεό..
ευτυχία  

Είδα όνειρο ότι πήρα συνέντευξη από το Θεό.
«Θες, λοιπόν, να σου δώσω συνέντευξη;» ρώτησε ο Θεός.
«Αν σας περισσεύει χρόνος», απάντησα.
Ο Θεός χαμογέλασε: «Έχω μια μέρα και μια αιωνιότητα.Τι ερωτήσεις σκέφτεσαι να μου κάνεις;»
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»

ΚΑΙ  Ο ΘΕΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ...
-Ότι με το να αγχώνονται για το μέλλον τους, λησμονούν το παρόν τους,κι έτσι δεν ζουν ούτε στο μέλλον ούτε στον παρόν.
-Ότι ζουν σαν να μην πρόκειται να πεθάνουν ποτέ,
και πεθαίνουν σαν να μην έχουν ζήσει καθόλου...
-Ότι βιάζονται να αποβάλουν την παιδικότητά τους:
Θέλουν να μεγαλώσουν γρήγορα και ύστερα παρακαλούν να ξαναγίνουν παιδιά.
-Ότι χάνουν την υγεία τους προσπαθώντας να βγάλουν λεφτά,  κι ύστερα χάνουν τα λεφτά για να ξαναβρούν την υγειά τους.

Ο Θεός πήρε το χέρι μου στο δικό του,μείναμε για λίγο σιωπηλοί και μετά ρώτησα...

«Σαν γονιός, ποια είναι τα μαθήματα ζωής που θα θέλατε να μάθουν τα παιδιά σας;»
Ο Θεός απάντησε χαμογελώντας:
-Να μάθουν ότι δεν μπορούν να αναγκάσουν τους άλλους να τους αγαπήσουν. Αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να γίνουν άξιοι να αγαπηθούν.
-Να μάθουν ότι δεν μετράνε περισσότερο τα πράγματα που έχουμε στη ζωή μας,αλλά οι άνθρωποι που έχουμε στη ζωή μας.
-Να μάθουν ότι δεν ωφελεί να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους.
-Να μάθουν ότι πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει τα περισσότερα, αλλά αυτός που χρειάζεται τα λιγότερα.
-Να μάθουν ότι μέσα σε ελάχιστες στιγμές μπορείς ν’ ανοίξεις στον άλλο πληγές που μετά παίρνει χρόνια πολλά να τις γιατρέψεις.
-Να μάθουν τη συγχώρεση συγχωρώντας.
-Να μάθουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους αγαπούν πραγματικά, που όμως δεν ξέρουν πώς να δείξουν ή να εκφράσουν τα αισθήματά τους.
-Να μάθουν ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν τα πάντα ...
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!
-Να μάθουν ότι δύο άνθρωποι μπορεί να κοιτούν το ίδιο πράγμα και να βλέπουν δύο διαφορετικά πράγματα.
Και να μάθουν ότι για τα παιδιά μου εγώ θα είμαι πάντα εδώ.
(Εδώ ταιριάζει η φράση που είχα διαβάσει από έναν ρώσο συγγραφέα, που μου διαφεύγει το ονομά του: Ο Θεός έχει παιδιά, αλλά δεν έχει εγγόνια)

Άγνωστου συγγραφέα. Προσαρμογή στα ελληνικά: sofaki@sofoteros.gr


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


14 Φεβρουαρίου 2009, 15:00
Μπούλου Μπούλου
Προσωπικά  

Ο Γιάννης ο Μπούλου Μπούλου

Γεννημένος στην δεκαετία του 50, έζησε έντονα κάθε στιγμή του. Τυχοδιώκτης, ονειροπόλος, αγαπούσε με μανία την μηχανή του και τις γυναίκες.. Μεγάλωσε στην Καλαμαριά, αλλά στα 18 του κλέφτηκε με μία γειτονοπούλα του και ήρθε στην Αθήνα. Άλλες εποχές, δεν υπήρχαν κινητά, δεν υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση, όταν τον έψαξαν ήταν ήδη αργά. Πήγε στον θείο του τα μεσάνυχτα. Έντρομος ο θείος του τον ρώτησε τι κάνει, πως βρίσκεται τόσο μακρυά από το σπίτι του. "Από δώ η γυναίκα μου" του είπε και του γνώρισε ένα κοριτσάκι 16 χρονών. Μετά από μία εβδομάδα παντρεύτηκαν.

Μετακόμισε στο Πικέρμι. Τότε ήταν ένας έρημος τόπος χωρίς πολλά μαγαζιά (μάλλον κανένα) και χωρίς πολύ κόσμο. Έμεινε σε μία παράγκα κυριολεκτικά και ζούσε την ζωή του με την ίδια ανωριμότητα που τον χαρακτήριζε. Απόκτησε μηχανή όταν ο κόσμος όλος γνώριζε τα ποδήλατα και τα μοτοσακό. Έτρεχε και φλέρταρε με τον θάνατο κάθε στιγμή. Οι αστυνομικοί τότε είχαν Harley Davidson. Τον κυνηγούσαν αλλά μάταια, όταν τον πλησίαζαν έμπαινε στα χωράφια. Όσοι τον γνώριζαν σταμάταγαν. Οι πιο θαρραλέοι συνέχιζαν και κόλλαγαν στην μέση του πουθενά βρίζοντάς τον.. Μία φορά στην Ραφήνα τον σταμάτησε το όργανο γιατί οδηγούσε πάνω στο πεζοδρόμιο.
-Δεν επιτρέπεται εδώ πάνω, τον παρατήρησε με έντονο ύφος.
-Από εκεί επιτρέπεται, είπε ο Μπούλου Μπούλου δείχνοντας τις σκάλες. Έγνευσε καταφατικά ο αστυνομικός και αυτός κατέβηκε με την μηχανή όλα τα σκαλιά. Αν αναλογιστούμε την εποχή (1968) που τα έκανε όλα αυτά ήταν και τότε πρωτοπόρος, τρελλός, ονειροπαρμένος.. Το επόμενο τραγούδι του το αφιερώνω, γιατί ο γρήγορος ρυθμός του μου θυμίζει την ζωή του.

video 


Μία άλλη φορά ήταν στην Ραφήνα μαζί με μία παρέα. Μία όμορφη κοπέλα έπινε με τις φίλες της ένα ποτό. Όλοι την κοίταγαν.
-Τι κοιτάτε ρε παιδιά, είπε στους φίλους του. Με ένα νεύμα του έδειξαν την κοπέλα.
Την πλησίασε, κανείς δεν ξέρει τι της είπε, αλλά σε πέντε λεπτά έφυγαν και οι δύο. Γύρισε μετά από δύο ώρες, γελώντας. Γυναίκες πάρα πολλές γνώρισε σε μία εποχή που λέγοταν ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα (αν και πολύ αμφιβάλλω).

Τον γνώρισα μεγάλο πια με μία σύνταξη αναπηρίας. Δεν είχε σωματική βλάβη, αλλά στο μυαλό. Ένα ατύχημα με την μηχανή. Μία στροφή, προσπέραση από τα δεξιά, ένα αυτοκίνητο που δεν τον πρόσεξε του έκλεισε τον δρόμο και έγινε ένα με μία βελανιδιά. Το ψευδωνυμό του δεν ξέρω ποιος του το κόλλησε, εγώ έτσι τον γνώρισα. Είχα πάει στο δωματιό του και με ξεναγούσε. Αυτή είναι η γυναίκα μου, μου είχε πεί. Είχαν χωρίσει από χρόνια. Δεν άντεξε τον δύστροπο και απότομο χαρακτήρα του. Αυτή ήταν η μηχανή μου. Αυτός ήμουν εγώ. Ήταν ένας πολύ όμορφος νέος που δεν φοβόταν τίποτα και όμως μετά από χρόνια, απέδειξε πως το μόνο που πρέπει να φοβάσαι είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Σκάλιζε την κιθάρα του και σιγοτραγουδούσε μπαλάντες. Μου έλεγε για πάρτυ σε παραλίες με φωτιές και κόντρες με την μηχανή. Δάκρυζε που και πού και δεν ήταν λίγες οι φορές που τον πέτυχα στην στάση των λεοφορείων με έναν υπνόσακο και ένα ραδιοφωνάκι στο χέρι. Όταν τον ρώτησα που είχε σκοπό να πάει, μου είχε πεί με μία φυσικότητα στην θάλασσα. Πήγαινε στην παραλία και αφουγκραζόνταν τους ήχους του κύματος και γινόταν ένα με τη νύχτα.

Έχει πεθάνει 15 χρόνια τώρα. Μόνος και έρημος. Ένας άνθρωπος που δεν άντεξε την μοναξιά. Κάθε φορά που ακούω το born to be wild, θυμάμαι την ταινία Easy Rider και μου έρχεται στην θυμησή μου ο Μπούλου Μπούλου. Έτσι θα τον φανταζόμουν αν δεν είχε πάθει το ατύχημα. Δεν ξέρω αν θα ήταν ακόμα με την γυναίκα του, αλλά σίγουρα θα ήταν επάνω στην μηχανή του.

video 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


13 Φεβρουαρίου 2009, 10:46
Αφιέρωσε χρόνο σ΄αυτούς που αγαπάς..
αγάπη  

EL mejor MENSAJE QUE HE LEIDO…
(Πραγματική ιστορία)

Η γυναίκα μου μού πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα.
‘Γνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάς’ μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με.
‘Η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.’
‘Μα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ’ της είπα έντονα.
‘Το ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.’

Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα μου ήθελε να επισκεφθώ, ήταν η μητέρα μου, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά και που.’
Εκείνο το βράδυ της τηλεφώνησα και την προσκάλεσα έξω σε δείπνο και μετά για κινηματογράφο.
‘Τι συμβαίνει; Είσαι καλά;’ με ρώτησε.

Η μητέρα μου είναι από τους ανθρώπους που εκλαμβάνει ένα νυχτερινό ή μια αναπάντεχη πρόσκληση ως αρχή κακών μαντάτων.
‘Νόμιζα πως θα ήταν καλή ιδέα να περνούσαμε λίγο χρόνο μαζί’ της απάντησα. ‘Οι δυο μας μόνοι… Τί λες;’
Σκέφθηκε λιγάκι και απάντησε: ‘Θα το ήθελα πολύ.’

Εκείνη την Παρασκευή, καθώς οδηγούσα μετά το γραφείο για να πάω να την πάρω, αισθανόμουν περίεργα. Ήταν ο εκνευρισμός που προηγείται ενός ραντεβού… Και πώς τα φέρνει η ζωή, όταν έφθασα στο σπίτι της, παρατήρησα πως και η ίδια ήταν φοβερά συγκινημένη!
Με περίμενε στην πόρτα φορώντας το παλιό καλό παλτό της, είχε περιποιηθεί τα μαλλιά της και ήταν ντυμένη με το φόρεμα με το οποίο είχε εορτάσει την τελευταία επέτειο του γάμου της. Το πρόσωπό της χαμογελούσε, ακτινοβολούσε φως, όπως το πρόσωπο ενός αγγέλου.
‘Είπα στις φίλες μου ότι θα βγω με το γιο μου και όλες τους συγκινήθηκαν’ μου είπε καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό μου. ‘Δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο για να μάθουν τα πάντα για τη βραδυνή έξοδό μας.’

Πήγαμε σε ένα εστιατόριο όχι από τα καλά, αλλά με ζεστή ατμόσφαιρα. Η μητέρα μου με έπιασε από το μπράτσο σαν να ήταν. Η Πρώτη Κυρία της χώρας.
Μόλις καθήσαμε, έπρεπε εγώ να της διαβάσω τον κατάλογο με τα φαγητά. Το μόνο που ΄έπιαναν΄ τα μάτια της ήταν κάτι μεγάλες φιγούρες.
Μόλις έφθασα στη μέση του καταλόγου, σήκωσα το πρόσωπό μου. Η μαμά μου καθόταν στην άλλη άκρη του τραπεζιού και με χάζευε. Ένα νοσταλγικό χαμόγελο πέρασε από τα χείλη της.
‘Εγώ ήμουν αυτή που σου διάβαζε τον κατάλογο, όταν ήσουν μικρός, θυμάσαι;’
‘Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να  ξεκουραστείς και να μου επιτρέψεις να σου ανταποδώσω τη χάρη’ απάντησα.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση, τίποτα το εξαιρετικό, απλά το πώς περνάει ο καθένας μας κάθε μέρα.
Μιλούσαμε για ώρες, που τελικά χάσαμε την ταινία στον κινηματογράφο.
‘Θα βγω μαζί σου την επόμενη φορά, αν μου επιτρέψεις να κάνω εγώ την πρόταση’ μου είπε η μητέρα μου καθώς την επέστρεφα στο σπίτι. Την φίλησα, την αγκάλιασα.

‘Πώς πήγε το ραντεβού;’ θέλησε να μάθει η γυναίκα μου μόλις μπήκα στο σπίτι εκείνο το βράδυ.
‘Πολύ όμορφα, σ΄ευχαριστώ. Περισσότερο κι απ΄ό,τι περίμενα.’ της απάντησα.

Μερικές μέρες αργότερα η μητέρα μου ΄έφυγε΄ από ανακοπή της καρδιάς. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα.

Λίγο καιρό μετά, έλαβα έναν φακέλο από το εστιατόριο όπου είχαμε δειπνήσει η μητέρα μου κι εγώ. Μέσα είχε ένα σημείωμα που έγραφε:
‘Το δείπνο είναι προπληρωμένο. Ήμουν σχεδόν βέβαιη πως δεν θα μπορούσα να παρευρεθώ, κι έτσι πλήρωσα για δύο άτομα, για σένα και τη σύζυγό σου. Δεν θα μπορέσεις ποτέ σου να αισθανθείς τί σήμαινε εκείνη η βραδιά για μένα. Σε αγαπώ!’

Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα τη σπουδαιότητα του να είχα πει εγκαίρως
‘ΣΕ ΑΓΑΠΩ’.
Συνειδητοποίησα ακόμη τη σπουδαιότητα του να δίνουμε στους αγαπημένους μας το χρόνο που τους αξίζει. Τίποτα στη ζωή δεν είναι και δεν θα είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια σου. Αφιέρωσε χρόνο σ΄αυτούς που αγαπάς, γιατί αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν.

Εάν ζει η μητέρα σου
………Απόλαυσε τη στιγμή.

Εάν δεν ζει
……………………Να τη θυμάσαι.

Και να θυμάσαι πάντοτε:

                              Ο χρόνος ποτέ δεν συγχωρεί!

                                                                Ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω.


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


11 Φεβρουαρίου 2009, 19:11
Ρομπότ χορεύει ζεϊμπέκικο!!!
Χιούμορ  

Είμαι στην δουλειά ακόμα.. και ναι δεν μπορώ να φύγω (κακώς) μέχρι να τελειώσω. Μέχρι πριν λίγο έτριβα τα μάτια μου, από την κούραση ώσπου έφτασε ένα e-mail σχετικά με ένα robot που χορεύει ζεϊμπέκικο. Περιττό να πώ πως τον θεωρώ, άκρως αντρικό χορό, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, όπου ο Δ. Χαριτόπουλος με έχει καλύψει πλήρως σε ένα παλιό του δημοσίευμα. Μέσα στην κούραση λοιπόν, ανοίγω το videaki, και ξεκαρδίστικα! Τραγικό, άλλα άκρως Ελληνικό...

video 


Ελπίζω να το απολαύσετε και εσείς.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


10 Φεβρουαρίου 2009, 00:52
Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται..
Προσωπικά  

Πρέπει να χτυπήσει το ξυπνητήρι τουλάχιστον 10 φορές για να σηκωθώ. Καθημερινά! Το έχω βάλει ανά πέντε λεπτά με ένα υπέροχο άσμα, που περισσότερο για νανούρισμα μοιάζει παρά για ξύπνημα. ZELJKO JOKSIMOVIC - LANE MOJE

video 


Παραδόξως ξύπνησα μετά το δεύτερο χτύπημα. Σηκώθηκα άνοιξα το παράθυρο και ένα γλυκό αεράκι με καλημέρισε. Μια χαρούλα σκέφτηκα. Έφτιαξα καφέ - δυστυχώς μία συνήθεια που δεν κόβεται έυκολα και άνοιξα την τηλεόραση, να ακούσω λίγο για τον πόνο και την γκρίνια και δύο - τρία ευτράπελα από τον κόσμο. Και τότε ξεκίνησαν όλα...
...Διακοπή ρεύματος...
Δεν πειράζει θα πάω στην δουλειά απλά πιο νωρίς. Είναι μόλις 15 χιλιόμετρα, αλλά είναι και τρία τέταρτα υπό φυσιολογικές συνθήκες. Έλα που έχω το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Υπόγειο με γκαραζόπορτα που δουλεύει με ρεύμα! Εκεί να σε δώ προσπαθώντας να ανοίξω την πόρτα με τον χειροκίνητο μηχανισμό, χωρίς φώτα, με το κινητό ανά χείρας για να βλέπω. Δεν μπορώ να πώ τα κατάφερα, με μεγάλη δυσκολία όμως, αλλά τα κατάφερα. Δεν βαριέσαι είπα και ξεκίνησα. Σαν πας στον πηγαιμό για την δουλειά σου, να εύχεσαι να είναι σύντομος ο δρόμος. Μία θάλασσα από αυτοκίνητα, αλλά με μουσικούλα από το ραδιόφωνο, συνοδοιπόρο. Και εκεί που αρχίζουν οι διαφημίσεις αρχίζει η απόλαυση των δικών μου επιλογών, ανάλογα την διάθεση και της σειράς του CD. Αγαπημένος Mancini, λατρεμένη μελωδία, Α time for us

video 


Δύο τρία μποτιλιαρίσματα στον δρόμο, όλα βαίνουν καλώς. Έκανα ένα τσιγάρο στον δρόμο πιο πολύ για παρέα, παρά γιατί το είχα πραγματικά ανάγκη. Η συνέχεια της 'υπέροχης' ημέρας με περίμενε στην δουλειά.
...Πρόβλημα με πελάτη, ήταν η κουβέντα στο γραφείο. Δεν είχα προλάβει να αφήσω την τσάντα κάτω. Πλακώθηκα με τις βάσεις, με την τύχη μου, δοκίμασα τα πάντα, δεν κατάλαβα πότε μεσημέριασε. Ούτε ένα τσιγάρο δεν είχα κάνει. Ούτε μουσική είχα βάλει, εγώ που ακόμα και όταν διάβαζα το έκανα με ακουστικά (για να μην ενοχλώ τους άλλους). Δεν ξέρω αν έφταιγε ο Rory, αλλά μετά το I fall apart, όλα δια μαγείας άρχισαν να φτιάχνουν.

video 


Μέχρι να φύγω σταμάτησα να γκρινιάζω. Συνέχισα με ελληνική ροκ σκηνή και η μία δουλειά έδινε την θέση της σε άλλη. Έφυγα αργά και όταν γύρισα στο σπίτι ήθελα μόνο να ξεκουραστώ. Έλα όμως που με περίμεναν ένα σωρό δουλειές, που έπρεπε να είχα κάνει το Σ-Κ. Εκεί με περίμενε όμως και η τελευταία έκπληξη της ημέρας:
...Δεν είχα νερό. Η σκέψη μου αρχικά ήταν ότι μου το έκοψαν. Κατέβηκα κάτω στο δρόμο και έψαχνα τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ, πάλι με το κινητό γιατί το φεγγάρι δεν με πολυκοίταγε και ο Δήμος ξέρει μόνο να υπερτιμολογεί τον λογαριασμό της ΔΕΗ.. Κανένα πρόβλημα, αλλά για σήμερα θα πώ το νερό νεράκι.

Ως εδώ όμως η γκρίνια. Και αύριο μέρα είναι. Στο χέρι μας είναι να αφήσουμε μία τσαγκαροδευτέρα να μας πάρει από κάτω. Θα κλείσω με έναν ύμνο του ροκ με ένα διαχρονικότατο συγκρότημα, Scorpions και In Trance.

video 


και θα απολάυσω μουσικούλα (η τηλεόραση δεν με πάει) ανάλογα με την διάθεση μου..


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Φεβρουαρίου 2009, 15:15
Παζάρι βιβλίου..
Βιβλία  

Μαζί με την οικονομική κρίση που προβάλει δειλά δειλά, αρχίζουν να παίρνουν τα πάνω τους οι προσφορές.. Μία καλή ευκαιρία για όσους βρίσκονται στην Αθήνα και αγαπούν τα βιβλία, θεωρώ ότι είναι το "Παζάρι του Βιβλίου" στην πλατεία Κλαυθμώνος.
(Για πληροφορίες http://www.sekb.gr/Default.aspx)

Επισκέφθηκα πρώτη φορά το παζάρι το 2000. Μεγάλη ποικιλία δεν είχε, είχε όμως καλές τιμές. Έκτοτε κάθε χρόνο το επισκέφτομαι. Συνήθως διαλέγω διαφορετικά βιβλία. Έχει πάρα πολλές εκδόσεις και όσο παιρνάνε τα χρόνια θα έλεγα αναβαθμίζεται και η ποιότητα. Αλλάζουν όμως και οι τιμές. Και δυστυχώς με το € δεν πολυκαταλαβαίνουμε την πραγματική προσφορά.

Πήρα συνολικά δέκα βιβλία. Ελπίζω να έχω τον χρόνο και την διάθεση να τα διαβάσω. Σε ένα βιβλίο όμως που ήθελα να διαβάσω ήταν η αυτοβιογραφία του Bob Dylan. Εκδόθηκε το 2004 και εμφανίστηκε στα Ελληνικά βιβλιοπωλεία το 2005. Η αρχική τιμή σε συνοικιακό βιβλιοπωλείο ήταν 15 €. Λοιπόν στο παζάρι το πήρα μόλις 4,5 €! Είναι κρίμα να καθορίζουν την ποιότητα ενός βιβλίου οι πωλήσεις, το αγοραστικό κοινό και το "περιτύλιγμα".

Ένα ακόμη βιβλίο ή καλύτερα τόμος, που θα ήθελα να εστιάσω, ήταν "Το τέλειο βιβλίο της μοτοσικλέτας". Αν και είμαι φίλος περισσότερο του αυτοκινήτου, θα έλεγα ότι το βιβλίο αυτό με σαγήνεψε από την πρώτη φορά που το έπιασα στα χέρια μου. Πολύ καλή φωτογραφία, ιστορική αναδρομή των σπουδαιότερων μηχανών ανάλογα την χώρα, λεπτομέρειες μηχανικές, για γνώστες αλλά και αρχάριους. Η τιμή του μόλις 12 €, ενώ το είχα βρεί τουλάχιστον στην διπλάσια τιμή (30€).


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Φεβρουαρίου 2009, 09:44
Μπλε είναι το χρώμα της δημιουργικότητας, κόκκινο της προσοχής
έρευνα  

Το κόκκινο χρώμα βελτιώνει την προσοχή στη λεπτομέρεια, για παράδειγμα όταν κανείς πρέπει να αποστηθίσει μια λίστα, ενώ το μπλε ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, δείχνει πείραμα Καναδών ψυχολόγων του μάρκετινγκ.

Οι ερευνητές που υπογράφουν τη νέα μελέτη στο έγκριτο αμερικανικό περιοδικό Science εκτιμούν ότι η επίδραση του χρώματος στην εγκεφαλική λειτουργία οφείλεται περισσότερο σε πολιτισμικούς παρά σε έμφυτους παράγοντες:

Το κόκκινο αυξάνει την προσοχή επειδή οι άνθρωποι το συνδέουν με τα σήματα «stop» στο δρόμο, τα ασθενοφόρα, τις επείγουσες καταστάσεις και γενικότερα με τον κίνδυνο. Το χρώμα αυτό φαίνεται ότι ενεργοποιεί έτσι ένα «μηχανισμό αποφυγής» που αυξάνει την επαγρύπνηση, σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ρούι Ζου, επικεφαλής των πειραμάτων στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια στο Βανκούβερ.

Αντίθετα, το μπλε ενισχύει τη δημιουργικότητα επειδή ο κόσμος το συνδέει «με τον ωκεανό, τον ουρανό, την ελευθερία και τη γαλήνη», εξηγεί.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, εκτιμά ο Δρ Ζου, θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή στη διαφήμιση, την προώθηση προϊόντων και τη σήμανση χώρων και συσκευασιών, μεταξύ άλλων. Κόκκινες θα μπορούσαν να είναι οι προειδοποιήσεις στα φυλλάδια των φαρμάκων, μπλε το χρώμα του τοίχου σε μια αίθουσα συνεδριάσεων για δημιουργικούς επαγγελματίες.

Η ομάδα του Δρ Ζου υπέβαλε 600 φοιτητές πανεπιστημίου σε νοητικά τεστ μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή με μπλέ, κόκκινο ή άσπρο φόντο για τις ομάδες ελέγχου.΄

Όταν το φόντο ήταν κόκκινο, οι εθελοντές βελτιώθηκαν στην απομνημόνευση μιας λίστας λέξεων, είχαν όμως φτωχές επιδόσεις όταν ρωτήθηκαν, για παράδειγμα, τι μπορεί να κάνει κανείς με ένα τούβλο. Τις περισσότερες φορές ανέφεραν μόνο πρακτικές εφαρμογές, όπως το «να χτίσεις ένα σπίτι».

Με το μπλε φόντο, αντίθετα, οι απαντήσεις έγιναν πιο δημιουργικές. Το τούβλο του παραδείγματος μπορεί να γίνει «πρες παπιέ» ή «ένα καλό σημείο για να ξύνεται ένα κατοικίδιο».

Οι έρευνες για την επίδραση του χρώματος στις νοητικές λειτουργίες είναι μάλλον περιορισμένες, ωστόσο προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το κόκκινο λειτουργεί ως σήμα εκφοβισμού, για παράδειγμα στις στολές των αθλητών, ενώ παράλληλα είναι σεξουαλικά ελκυστικό για τους άνδρες.

Ο Δρ Ζου τόνισε πάντως ότι τα πειράματά του έλαβαν υπόψη μόνο την απόχρωση, και όχι τη φωτεινότητα ή τον κορεσμό των χρωμάτων.

Διευκρίνισε επίσης ότι το φαινόμενο σχετίζεται πιθανότατα με περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς παράγοντες και επομένως η επίδραση των χρωμάτων θα μπορούσε να είναι διαφορετική σε άλλους λαούς εκτός της Αμερικής: Στην Κίνα, παραδείγματος χάριν, το κόκκινο δεν σηματοδοτεί τόσο τον κίνδυνο, όσο την ευημερία και την καλή τύχη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=983616&lngDtrID=252


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


04 Φεβρουαρίου 2009, 23:20
Νοσταλγίες
νοσταλγία  

Φέρε με πάλι στους παλιούς καιρούς,
καρδιά νοσταλγική,
κι άσε με εκεί μονάχο
σα ναυαγό που πρόφτασε
την ώρα που έλαμψε η αστραπή
κι' αρπάχτηκε στο βράχο.

Δύστυχη ανθρώπινη καρδιά,
ποτέ δε θα ευχαριστηθείς!
Ενώ ευτυχείς περίσσια
στα ολάνθιστά σου τωρινά -
των περασμένων σου ποθείς
τ' άνανθα ξερονήσια

Γιώργος Αθάνας

Ένα αγαπημένο ποίημα από έναν αξιαγάπητο ποιητή..

1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


04 Φεβρουαρίου 2009, 22:47
Κύμα απολύσεων..


Δυστυχώς έχει ξεκινήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα στον εργασιακό χώρο, καθώς έρχεται με απειλητικές διαθέσεις ένα κύμα απολύσεων, σε σημείο που να είσαι χαρούμενος που έχεις δουλειά. Δύο περιπτώσεις έμαθα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
-Μία κοπέλα, με ένα μωράκι ενός έτους, με ένα δάνειο στην πλάτη της και αυτήν την στιγμή μόλις έναν μισθό - ναι από αυτούς των 700 € από τον άντρα της.
-Ένας 52χρονος με χρόνια προϋπηρεσία στον χώρο της πληροφορικής (οπότε υψηλόμισθος) με μηδενική αποζημίωση (ήταν με δελτίο παροχής). Μία δουλειά να ζήσω την οικογενεία μου, μου είπε όταν μιλήσαμε.

Κρίμα και άδικο. Για όλους. Για αυτούς και για άλλους που θα ακολουθήσουν. Και μέσα σε όλους η ανεργία. Με ένα σταθερό 10% (ίσως και περισσότερο), με τις γυναίκες κάτω των 25 πρώτες στην ανεργία στην Ε.Ε. των 27! Χιλιάδες βιογραφικά, χιλιάδες προσόντα. Πεταμένα σε μία στίβα από χαρτιά. Είδα πρόσφατα μία διαφήμιση ενός site. Ελάτε και θα σας βρούμε δουλειά στο δημόσιο. Δεν έκανα τον κόπο να μπώ. Τι να μπώ. Ποιον κοροϊδεύουν! Στην εφημερίδα είδα τον ΑΣΕΠ, 59277 εκπαιδευτικοί για 4721 θέσεις. Ένας στους 13 περίπου. Και το ξέρουν καλά όσοι έχουν δώσει πόσο μικρότερα είναι πραγματικά τα ποσοστά για τα νέα παιδιά. Για παιδιά που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, που διδάσκουν σε φροντιστήρια και με ιδιαίτερα και όμως μπαίνουν στην διαδικασία με εντατικό διάβασμα και ειδικά (παράνομα) φροντιστήρια για μία θέση εργασίας, σίγουρη. Και κάποτε βλέπαμε στον αγαπημένο Ελληνικό κινηματογράφο έναν Χόρν να παραπονιέται λέγοντας "ένας δημόσιος υπάλληλος είμαι". Πώς άλλαξε αυτή η κατάσταση στην γενιά μας?

Υπομονή από όλους. Και να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε. Να μην γκρινιάζουμε για την δουλειά μας, γιατί άλλοι δεν έχουν δουλειά. Να μην γκρινιάζουμε για το φαγητό μας, κάποιοι δεν έχουν να φάνε. Να είμαστε ευγνώμονες με όσα έχουμε και να προσφέρουμε όσα μπορούμε σε όσους τα χρειάζονται. Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


02 Φεβρουαρίου 2009, 22:33
Τυφλή αγάπη..
αγάπη  Διδάγματα  

Κάποτε ήταν μια κοπέλα τυφλή.
Μισούσε τον εαυτό της που ήταν τυφλή.
Μισούσε τον καθένα, εκτός από τον αγαπημένο της.
Αυτός ήταν πάντα εκεί γι‘ αυτήν.
Την αγαπούσε πολύ και ήταν πάντα δίπλα της.
Του είχε πει ότι αν μπορούσε να δει
τον κόσμο, τότε θα τον παντρευόταν!

Μια μέρα κάποιος της δώρισε δύο μάτια
και τότε μπόρεσε να δει τον κόσμο που τόσο πολύ ήθελε.
Είδε και τον αγαπημένο της.
Εκείνος την ρώτησε γεμάτος χαρά «τώρα που μπορείς να δεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς;»
Η κοπέλα όμως έκπληκτη είδε ότι ο αγαπημένος της ήταν κι αυτός τυφλός και σοκαρισμένη από αυτό, αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
Το αγόρι έφυγε δακρυσμένο και με πόνο
αργότερα της έστειλε ένα γράμμα.
''Απλά σε παρακαλώ, να προσέχεις τα μάτια μου..”

6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


02 Φεβρουαρίου 2009, 11:52
Ο παράδεισος
Φιλία  

Ένας άντρας, το άλογο και ο σκύλος του περπατούσαν σε έναν δάσος. Καθώς περνούσαν  κάτω από ένα τεράστιο δέντρο έπεσε ένας κεραυνός και τους έκανε και τους τρεις στάχτη.

Όμως ο άντρας δεν κατάλαβε ότι είχε εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο, και συνέχισε την πορεία του με τα δυο του ζώα (κάποιες φορές περνάει κάποιος χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι νεκροί την καινούρια τους κατάσταση…)

Ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς και ανέβαιναν σε ένα λόφο. Ο ήλιος ήταν πολύ δυνατός κι αυτοί ίδρωναν και διψούσαν. Σε μια στροφή του δρόμου είδαν μία πανέμορφη μαρμάρινη πύλη που οδηγούσε σε μια πλατεία στρωμένη με πλάκες από χρυσάφι.
Ο διαβάτης μας κατευθύνθηκε προς τον άνθρωπο που φύλαγε την είσοδο και είχε μαζί του τον εξής διάλογο:
-Καλημέρα.
-Καλημέρα, απάντησε ο φύλακας
-Πώς λέγεται αυτό το τόσο όμορφο μέρος;
-Αυτός είναι ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.
-Τι καλά που φτάσαμε στον Παράδεισο, γιατί διψάμε!
-Μπορείτε Κύριε να μπείτε και να πιείτε όσο νερό θέλετε, και -ο φύλακας του έδειξε την πηγή.
-Και το άλογο και ο σκύλος μου διψούν επίσης…
-Λυπάμαι πολύ, είπε ο φύλακας, αλλά εδώ απαγορεύεται η είσοδος στα ζώα.

Ο άντρας αρνήθηκε με μεγάλη δυσκολία, μιας και διψούσε πολύ, αλλά δεν ήθελε να πιει μόνο αυτός. Ευχαρίστησε τον φύλακα και συνέχισε την πορεία του.
Αφού περπάτησαν για αρκετή ώρα στην ανηφοριά, εξαντλημένοι πλέον και οι τρεις, έφτασαν σε ένα άλλο μέρος, η είσοδος του οποίου ξεχώριζε από μια παλιά πόρτα που οδηγούσε σε έναν χωματόδρομο περικυκλωμένο από δέντρα...

Στη σκιά ενός δέντρου καθόταν ένας άντρας, και είχε το κεφάλι του σκεπασμένο με ένα καπέλο. Μάλλον κοιμόταν.
-Καλημέρα, είπε ο διαβάτης.
Ο άντρας έγνεψε σε απάντηση με το κεφάλι του.
-Διψάμε πολύ, το άλογό μου, ο σκύλος μου κι εγώ
-Υπάρχει μια πηγή ανάμεσα σε εκείνα τα βράχια, είπε ο άντρας, δείχνοντας το μέρος.Μπορείτε να πιείτε όσο νερό θέλετε.
Ο άνθρωπος, το άλογο και ο σκύλος πήγαν στην πηγή και κατεύνασαν τη δίψα τους.
Ο διαβάτης γύρισε πίσω να ευχαριστήσει τον άντρα.
-Μπορείτε να ξανάρθετε όποτε θέλετε, του απάντησε εκείνος.
-Επί τη ευκαιρία, πώς ονομάζεται αυτό το μέρος; ρώτησε ο άντρας.
-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.
-Ο Παράδεισος; Μα, ο φύλακας της μαρμάρινης εισόδου μου είπε ότι εκείνο ήταν ο Παράδεισος!
-Εκείνο δεν ήταν ο Παράδεισος. Ήταν η Κόλαση, απάντησε ο φύλακας.
Ο διαβάτης έμεινε σαστισμένος.
-Θα έπρεπε να τους απαγορεύσετε να χρησιμοποιούν το όνομά σας!  Αυτή η λάθος πληροφορία μπορεί να προκαλέσει μεγάλο μπέρδεμα, είπε ο διαβάτης.
-Σε καμία περίπτωση! – αντέτεινε ο άντρας.
Στην πραγματικότητα, μας κάνουν μεγάλη χάρη, διότι εκεί παραμένουν όλοι όσοι είναι ικανοί να εγκαταλείψουν τους καλύτερούς τους φίλους…                                                                                                 
                                                                                       Paulo Coelho.


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


02 Φεβρουαρίου 2009, 11:03
ΤΥΠΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Πληροφορική)
Χιούμορ  

Σίγουρα κάποιοι το έχετε ξαναδιαβάσει. Μου αρέσει πολύ γιατί είναι επίκαιρο. Κάποια από αυτά ταιριάζουν και με χαρακτηριστικά αντρών, για να μην παρεξηγηθούμε από τις γυναικείες παρουσίες.

Γυναίκα DIAL-UP: γυναίκα με αργή και δύσκολη πρόσβαση.

Γυναίκα DSL: γυναίκα με γρήγορη πρόσβαση, αρκεί να διαθέτεις τους απαραίτητους πόρους.

Γυναίκα SERVER: γυναίκα πάντα απασχολημένη όταν τη χρειάζεσαι.

Γυναίκα WINDOWS: όλοι παραδέχονται ότι δεν λειτουργεί καλά αλλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτή.

Γυναίκα LINUX: γυναίκα ελευθερων αρχών, που δεν χρειαζεσαι λεφτά για να την αποκτήσεις, αλλά απαιτεί πολύ διάβασμα για να συνεργάζεστε απρόσκοπτα.

Γυναίκα D.O.S.: όλοι την έχουν χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά, αλλά κανείς δεν την θέλει πια.

Γυναίκα BACKUP: είχατε πιστέψει ότι διέθετε όλα όσα σας χρειάζονται, αλλά τη κρισιμότερη στιγμή πάντα κάτι έλειπε.

Γυναίκα SCREENSAVER: αν και δε χρησιμεύει σε τίποτα, είναι διασκεδαστική.

Γυναίκα MULTIMEDIA: τα κάνει όλα να φαίνονται όμορφα.

Γυναίκα RAM: μόλις χωρίσετε, ξεχνάει όλα όσα έχετε κάνει μαζί.

Γυναίκα HARD-DISK: θυμάται τα πάντα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Γυναίκα MOUSE: λειτουργεί μόνο αν τη χτυπάς και την κακομεταχειρίζεσαι.

Γυναίκα PASSWORD: νομίζεις πως είσαι ο μόνος που τη γνωρίζει, παρ'όλο που την γνωρίζει κι ο άλλος μισός πληθυσμός.

Γυναίκα MP3: θέλουν όλοι να την "κατεβάσουν" από άλλους άνδρες

Γυναίκα VIRUS: γνωστή και ως σύζυγος, έρχεται εκεί που δεν την περιμένεις, εγκαθίσταται και καταναλώνει όλα τα αποθέματα. Αν επιχειρήσεις να την απεγκαταστήσεις, αναγκαστικά θα χάσεις κάποια αρχεία, αν δεν προσπαθήσεις θα χάσεις τα πάντα

Γυναίκα E-MAIL: τα 9 στα 10 από αυτά που σου λέει, είναι εντελώς άχρηστα

Γυναίκα Service Pack: Μοιάζει με την πρώην σου αλλά υποτίθεται ότι έχει λιγότερα προβλήματα. Τελικά ανακαλύπτεις ότι έχει διαφορετικά.

Γυναίκα browser: Της εμπιστεύεσαι την πιστωτική σου;;;

Γυναίκα trojan: Μεταμφιέζεται σε μια γλυκιά και καλή κοπέλα για να τη βάλεις σπίτι σου. Μόλις μπει δείχνει τον πραγματικό της εαυτό.

Γυναίκα antivirus: Είναι η γυναίκα που σου έρχεται μετά την γυναίκα virus -ενίοτε και πριν από αυτή.

Γυναίκα firewall: Δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της.

Γυναίκα wikipedia: Ξέρει πολλά κόλπα, αλλά δεν είσαι σίγουρος ποιος της τα έμαθε και αν τα κάνει σωστά.

Γυναίκα netmod: Στη φορτώσανε με προξενιό.

Γυναίκα outlook : Είναι ανοιχτή σε όλα!

Γυναίκα scanner: Στην αρχή την ήθελες πολύ. Τελικά δεν τη χρησιμοποιείς και τόσο συχνά.

Γυναίκα laptop: Σε ακολουθεί όπου πας.

Γυναίκα desktop: Την αφήνεις σπίτι σου να κάνει δουλειές και βγαίνεις με τους κολλητούς σου! Σε περιμένει αναμμένη!


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
oraclas
Τ.Χ.Κ.
DBA
από ΒΥΡΩΝΑΣΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/oraclas

Στίχοι, μουσική, αποφθέγματα και όσα πράγματα αγαπώ και θέλω να μοιράζομαι..


Tags

Neruda Άγγελος αγάπη Διδάγματα Αγάπη Ελπίδα ελπίδα παιδιά Φιλία φτώχεια Αλαζονεία Αλληλεγγύη Αστεία Βιβλία Γνώμες Διακοπές Θυμός Προσωπικά φιλία Εμπειρία Ενδιαφέρον ετυμολογία Ενδιαφέροντα Επικαιρότητα έρευνα Έρευνα Μουσική έρωτας τραγούδι ποίηση ευτυχία ιστορία Ιστορίες_Καθημερινής_Τρέλας νοσταλγία Παιδιά Παράξενα Περίεργα πίστη Ποίηση πόλεμος προσωπικά Στρατός Χιούμορ ρητά στιχάκια Συμβουλές Ταινία ταινίες Τζόγος Τρίτη Ηλικία φιλοσοφία Φόβος χιούμορ Πληροφορική χρήμα Ψυχολογία
Επίσημοι αναγνώστες (18)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links     
     
    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης