αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
21 Νοεμβρίου 2016, 20:55
Και Πάλι προς Σόϊμπλε...


κ. Σόϊμπλε

Αποτέλεσμα εικόνας για Σόϊμλε

Άκουσα και οίδα από την τηλεόραση και διάβασα στό τύπο, τι εμμέσως πλην σαφώς απαντήσατε αδιάντροπα στον απερχόμενο Πρόεδρο των Η.Π.Α με την εξής φράση:   <<...όποιος λέει θα σας απαλλάξουμε από τα χρέη σας, προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα...>>

 Οι δανειστές, και ένας, που τους εκπροσωπεί, εσείς, όπως και πάτρωνες τους , οι στυγνοί τοκογλύφοι, τρέμουν μήπως χάσουν την Ελλάδα, το ώριμο φρούτο, των αποκρατικοποιήσεων  και ιδιωτικοποιήσεων και τα ζεστά τοκοχρεολύσια... παρεμπιπτόντως.

(Στην Ελλάδα ενδημούν περί τις  ογδόντα (80) γερμανικές εταιρείες οι οποίες τα κέρδη τους, από τα βαλάντια των Ελλήνων πολιτών, τα μεταφέρουν στη Γερμανία , αυτό φαίνεται δεν φτάνει...)


Αυτό που είπατε, μου δημιουργεί την εντύπωση, ότι έχετε εμπεδώσει εδώ και έξι (6) χρόνια ότι η Ελλάδα είναι..."τσιφλίκι".. σας, έχετε τεράστιο λάθος, ο Έλληνας δεν υπέκυψε ποτέ σε τσιφλικάδες της  κατηγορίας σου.

Για τον κ.Σόϊμπλε λοιπόν ο λόγος, που εξακολουθεί να δράττεται κάθε ευκαιρίας, για  το πώς θα "λιώσει" οικονομικά την Ελλάδα... τον έχω στολίσει δεόντως. 

Πριν δύο χρόνια δημοσίευσα μέσω του διαδικτύου ανοικτή επιστολή προς την αφεντιά του. Η επιστολή γράφτηκε στα Ελληνικά,  Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και στάλθηκε με Email στα μεγάλα ειδησιογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Στην επιστολή αυτή του τονίζω ιδιαίτερα, τα αισθήματα που τρέφει για τον Ελληνικό λαό. 

Παραθέτω ορισμένες αυτούσιες  παραγράφους , για να τις θυμίσω σε όσους τις έχουν διαβάσει, και σε εκείνους που  θα τις διαβάσουν τώρα.


<<...Λοιπόν σας λέω ότι έχετε μεγάλο λάθος και θα έπρεπε να συμπεριφέρεστε, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό μέλος της Ε.Ε, σε οιονδήποτε άλλο μέλος της. Διαφορετικά πλήττετε  και ντροπιάζεται την δημοκρατία της Ε.Ε, την οποία λέτε ότι πρεσβεύετε...>>


<<...Ουδείς εχέφρων Έλληνας αρνήθηκε ή αρνείται το καθαρό χρέος της πατρίδας μου και το λέω αυτό, τονίζοντας ιδιαίτερα  τις λέξεις...καθαρό χρέος... 

Καθόσον οι αδίστακτοι "δράκουλες" τα παγκόσμια τοκογλυφικά πιράνχας, επέπεσαν για να ποιούν το "αίμα" της  χώρας μου και να προσποριστούν, όσον το δυνατόν περισσότερα και μεγαλύτερα οφέλη...>> 

<<...Εκείνο όμως που είναι άκρως απαράδεκτο, είναι να γίνεται με ανοίκειους εκβιασμούς η  σκύλευση και η τυμβωρυχία. 

Aποζητώντας δηλαδή εκβιαστικά  από την χώρα μου "γην και ύδωρ" όπως έλεγαν οι προγονοί μου...>>

<<...Τα ολέθρια αποτελέσματα αυτού, εκτός από τα επονείδιστα και δυσβάστακτα βάρη, που συσσωρεύτηκαν στις πλάτες του Έλληνα πολίτη, είναι και η  αυτοχειρία χιλιάδων συμπολιτών μου, όπως επίσης και μια μεγάλη μερίδα λαού να επιζητεί το πιάτο φαγητού για να επιζήσει... Όχι δεν πάει άλλο κύριε Σόϊμπλε...>>

Αποτέλεσμα εικόνας για μέτερνιχ

<<...Από το πεπερασμένο διάβα της ζωής μας, μπροστά από την αιωνιότητα, παραμένει για τον κάθε άνθρωπο η υστεροφημία του... και πάλι αναφέρομαι σε προσωπική εκτίμηση, για μένα η υστεροφημία σας και το πιστεύω , ότι θα αναγορευθεί ιστορικά, ως του νέου  Κλέμενς Φον Μέττερνιχ του 21ου αιώνα, που η συμπεριφορά του, τότε, για την ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821...  χαρακτήριστηκε...  ως παροιμιώδης μισέλληνας...>>

   Εγώ δεν θα ζήσω για να την διαβάσω διότι είμαι αρκετά μεγάλος στην ηλικία. 

Τελειώνα δε, την τότε επιστολή μου, με το ονοματεπώνυμο  μου και τοEmail μου.

Αλεξόπουλος Ευάγγελος

Έλλην πολίτης ( Email:   alexopoulos39@gmail.com )


Αυτά τα λίγα για τον κύριο, που ήδη έχει καταστεί , θέλω να πιστεύω,  στη συνείδηση των περισσότερων Ελλήνων, ως ο ποιο μισητός μισέλληνας του 21ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σόϊμλε


14 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


14 Νοεμβρίου 2016, 21:32
Πόσο Δίκαιο είχε...


Η  ιστορία επαναλαμβάνεται...  το βιολί και πάλι τον ίδιο σκοπό.

Αναφέρομαι στις δημοσκοπήσεις και τις παρουσιάσεις των ΜΜΕ κυρίως στα ειδησιογραφικά τους. 

Το ζήσαμε και εμείς στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Βλέπουμε όμως τώρα το "βιολί" να παίζει και στην USA και μάλιστα ακατάπαυστα.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, όπως και τα δελτία των ΜΜΕ έδιναν σαρωτική νίκη και έφερναν αναμφισβήτητο φαβορί την κα Κλίντον. Η διάψευση όμως ήρθε από τον λαό της Αμερικής και ενέσκηψε, ωσάν πραγματικό "τσουνάμι" , για να αποκαταστήσει την αλήθεια και την πραγματικότητα . 

Το πρωί χθες άκουσα στην TV  ένα καλεσμένο να λέει κατηγορηματικά, ότι οι δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ "πατρονάρονται" από το εύκολο χρήμα... Πόσο δίκαιο είχε...


12 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


27 Ιανουαρίου 2016, 22:08
Ε ρε και νάχαμε...


Χρονογραφώντας μεταξύ σοβαρού και αστείου, θα αναφερθώ στο τραγούδι του Φίλιππα Νικολάου, με μια μικρή παράφραση.

                    << ... ε ρε και νάχαμε 

                             το χρήμα λέει νάχαμε 

                             και την τρόϊκα ...........(μιζέρια)

                             να δεις που θα την γράφαμε...>>

Δυστυχώς όμως, την τρόϊκα νυν κουαρτέτο δεν μπορούμε να τους...  γράψουμε... και αυτό είναι ολοφάνερο, εδώ και 7 χρόνια περίπου.

Οι "αγαπητοί και φιλεύσπλαχνοι" δανειστές έχουν δέσει τον γαϊδαρό τους για τα καλά, έχουν στείλει τα πειθήνια όργανά τους  εκπροσώπους τους με σαφείς εντολές, απ' ότι καταφαίνεται, χωρίς έλεος πατήστε τους, φτωχοποιείσατέ τους , εκμηδενίστε τους, εμείς ξέρουμε για τα περαιτέρω. Ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδας θα έρθει στα χέρια μας σαν "ώριμο σύκο" και μάλιστα με ευτελή τιμή...

Α  ρε  Φίλιππα... μακάρι να είχαμε αυτή την δυνατότητα να τους  γράψουμε... που πολύ ωραία έχεις ταιριάξει τον στίχο σου... αλλά με την μιζέρια...

 Ας δούμε όμως τι λέει ένας Γερμανός...

Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου. 


Αποσπάσματα από αναρτηση στο διαδίκτυο, που αναφέρονται στην Ελλάδα.


Η Ελλάδα αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.


Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Από το blog  stoxastis196311 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


13 Ιανουαρίου 2016, 18:54
Απορίας Άξιον...


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ από VOICENEWS (στο διαδίκτυο) Πληροφοριακά ΣτοιχείαΔημοσιεύθηκε : 09 Ιανουάριος 2016 5 χρόνια φυλακή και πρόστιμο αν ταΐζεις μόνο Έλληνες…

"...Περάστηκε στα μουλωχτά μαζί με το σύμφωνο συμβίωσης η εν λόγω τροπολογία που θέλει η προσφορά αγαθών και υπηρεσιών σε Έλληνες να τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε χρόνια και πρόστιμο 1.500 ευρώ λόγω της απόκλισης ατόμων διαφορετικής φυλής , χρώματος καταγωγής ή σεξουαλικού προσανατολισμού.Πιο αναλυτικά πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε εντός τουΣυμφώνου Συμβίωσης και τονίζει επίσης πως αν η προσφορά βοήθειας είναι για παραπάνω από έναν Έλληνες(δηλαδή δεν περιλαμβάνει αλλοδαπούς και ομοφυλόφιλους) η φυλάκιση θα αγγίζει τα 5 χρόνια και το πρόστιμο τα 25.000 ευρώ. 
Τα συμπεράσματα δικά σας…"

Οι ΑΠΟΨΕΙΣ σχολιάζουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα:Δηλαδή εάν (όποιος-κάποιος), που διαθέτει σχετική οικονομική ευρωστία, για αγορά προϊόντων διατροφικής ανάγκης και τα οποία τα καταμερίζει σε πακέτα 30-40-50 κλπ τεμαχίων και τα πηγαίνει σε μία φτωχογειτονιάΕΛΛΗΝΩΝ για να τα μοιράσει... διώκεται ποινικά;;;;  Εάν... λέω εάν,  τούτο αυτό συμβαίνει ο τυφλωμένος παραλογισμός δεν έχει όρια και αυτό με νόμο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους. Εύγε... λοιπόν προς όλους τους ψηφίσαντες !!!!!


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


05 Ιανουαρίου 2016, 16:57
Σκηνικό... Πολιτικής- πολιτικών..."Βαβέλ"


 Κάθε τόσο διαβάζουμε και ακούμε από τα ΜΜΕ τα περί δεξιών, αριστερών, κεντρώων κλπ.... Συγκεκριμένα:

Για την αριστερά, την άκρα αριστερά, τα προοδευτικά, την δεξιά, την άκρα δεξιά, τα κεντρώα, τα κέντρο-δεξιά, τα κέντρο-αριστερά,τα πράσινα και εσχάτως για συνιστώσες και δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε... Βλέπεις η γλώσσα μας έχει απεριόριστες δυνατότητες, στο να γεννάει νέες λέξεις...

Οι δε χαρακτηρισμοί των μεν προς τους δε, αλλά και εντός (του ιδίου χώρου), πολλές φορές εμφανίζονται ανεπίτρεπτοι  στις μεταξύ των αντιπαραθέσεις, ξεφεύγοντας πολλές φορές  από το "κόσμιο" των συζητήσεων.   

  Η κομματική παρουσίαση , θα λέγαμε ότι αγγίζει τα όρια του χαρακτηρισμού... "βαβέλ"... καθόσον "ελαφρά τη καρδία" μετακινούνται από τον ένα χώρο στον άλλο, αλλάζοντας "γλώσσα" και πιστεύω.

   Όλα αυτά τα παραπάνω και οι παραπάνω, όπως και οι νέες πολιτικές, που εκάστοτε μας παρουσιάζουν, έχουν βάλλει το "χεράκι" τους, άλλος πολύ και άλλος λίγο , για να φτάσουμε... εδώ που φτάσαμε.   

  Βρισκόμαστε λοιπόν  στις αρχές του 21ου αιώνα και η Ελλάδα τσαλακωμένη , φτωχοποιημένη οικονομικά και με αμφίβολες προοπτικές, φυτοζωεί και θυμίζει, άλλες παλαιές θλιβερές καταστάσεις... κατοχικές και μεταπολεμικές παρουσίες της. ΕΥΓΕ... στους συντελεστές αυτού του μεγαλειώδους και υπέρλαμπρου κατορθώματος...  

  Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο "κατηγορώ" , απ' όλους μας, για την κοροϊδία αλλά και την εφευρετικότητα προσαρμογής και εναλλαγής των εκάστοτε παρουσιάσεων του πολιτικού γίγνεσθαι, διαχρονικά, από τους... λεβέντες... πολιτικούς μας.


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης