ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
14 Απριλίου 2016, 20:30
"Ατόπημα... ή Ατυχές συμβάν".


Εκ προοιμίου τοποθετούμαι... ότι εάν κάνω λάθος στην ΕΚΤΙΜΗΣΗ μου, σχετικά με τον τίτλο και το όλον γράφημά μου, που ακολουθεί, να ζητήσω δημόσια συγνώμη.

Αφορμή , για την εκτίμησή μου, είναι η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, όπως την διάβασα στην ανάρτηση στο διαδίκτυο, από το (πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων ΔΟΓΜΑ).

Η επίσκεψη,  αρωγής, προς τους πρόσφυγες του Πειραιά, του Αρχιεπισκόπου, ενδεδυμένος ως απλός Παπάς και χωρίς να φέρει τον σταυρόν και εγκόλπιο... <<...επέλεξε να μην φέρει σταυρόν και εγκόλπιο...>>,  ώστε <<... να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των Μουσουλμάνων...>> , αναγράφει το πρακτορείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για σταυρος μαρτυρίουΠροφανώς να μην προκαλέσει, το Μουσουλμανικό "στοιχείο",  το οποίο ως γνωστόν τρέφει αμέτρητο μίσος για τον σταυρόν και μόνον με την θέα του.   Ο σταυρός  είναι το σύμβολο των απανταχού ορθοδόξων Χριστιανών και συμβολίζει το μαρτύριο του Θεόπεμπτου υιού του Θεού, Κυρίου ημών Ιησού Χρηστού,  

Ιδού τώρα έρχεται η ΕΚΤΙΜΗΣΗ μου, που χαρακτηρίζει "Ατόπημα... ή ατυχές συμβάν" το γεγονός...

Αποτέλεσμα εικόνας για εγκόλπιοΊσα ίσα,  που ο σταυρός με την "λάμψη" του, θα έδειχνε περίτρανα την μεγαλοψυχία του Χριστιανισμού, ο οποίος αναγνωρίζει τον άνθρωπο , ως δημιούργημα του πανάγαθου Θεού, ανεξάρτητα του χρώματός του και της θρησκευτικής του καταγωγής...

Τέλος , θα επαναλάβω, ότι,  εάν η εκτίμησή μου είναι λανθασμένη να ζητήσω δημόσια συγνώμη.

17 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Orfeus (15.04.2016)
Μακάρι τα προβλήματά μας, να αφορούσαν στη γκαρνταρόμπα του Ιερώνυμου!
Orfeus (17.04.2016)
Η "Λάμψη" (όχι του Φώσκολου, αλλά του σταυρού σύμφωνα με τον στρατηγό) και η "μεγαλοψυχία του χριστιανισμού".

Οι θρησκευτικοί πόλεμοι ανέκαθεν υπήρξαν το πρόσχημα εγκόσμιων διεκδικήσεων και επιδιώξεων κάθε άλλο παρά πνευματικών. Η κινητήριος δύναμη της θρησκείας κινητοποιούσε τις μάζες οι οποίες αγωνίζονταν για ένα δίκαιο, ιερό σκοπό, για ένα σκοπό που αξίζει να πεθάνεις, να χάσεις την οικογένεια σου, τα υπάρχοντα σου, οτιδήποτε σε συνδέει με αυτόν τον κόσμο, μια θυσία όμως που οπωσδήποτε θα ανταμειφθεί σε ένα άλλον, καλύτερο κόσμο. Το αίσθημα δικαίου που προσδίδει η θρησκευτική πίστη σε όλες τις αιμοβόρες ανθρώπινες διενέξεις, τις κάνει λιγότερο ευτελείς, λιγότερο αποτρόπαιες. Κι αυτό ήταν κάτι που αντιλήφθηκαν οι άνθρωποι από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας.

O Χριστιανισμός που ξεκίνησε σαν θρησκεία φιλειρηνική, άρχισε τον 4ο μ.Χ αιώνα, να παίρνει στρατιωτικό χαρακτήρα. Στα πρώιμα και μεσαιωνικά χρόνια η χριστιανική εκκλησία ανέπτυξε μεθόδους περιορισμού και διάκρισης μεταξύ των ανθρώπων και αργότερα συνέλαβε την ιδέα των Σταυροφοριών που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικές στην εξάπλωση της θρησκείας.

Η πρώτη Σταυροφορία κηρύχθηκε από τον Πάπα Ουρβανό το 1095, και είχε τον ιερό στόχο της απελευθέρωσης της Ιερουσαλήμ. Για πολλούς μελετητές, οι Σταυροφορίες είναι στην ουσία η πρώτη απόπειρα επιβολής της ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Είναι δηλαδή ξεκάθαρα ένα ιμπεριαλιστικό εγχείρημα που έφερε σε άμεση αντιπαράθεση τον Χριστιανισμό με το Ισλάμ.

Οι θρησκευτικές πολεμικές συρράξεις δεν περιορίστηκαν όμως μονάχα εναντίον των εκάστοτε «απίστων» των αλλότριων δογμάτων. Επεκτάθηκαν αρκετές φορές στους πιστούς του ίδιου δόγματος. Το σχίσμα μεταξύ ανατολής και δύσης, στην χριστιανική εκκλησία, βρέθηκε στο κέντρο του θεάτρου των πολεμικών επιχειρήσεων. Οι χριστιανοί σταυροφόροι στο δρόμο για την εκστρατεία τους στη Μέση Ανατολή, πολιόρκησαν την Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και οικονομικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο των ορθοδόξων χριστιανών.

Για την Ευρώπη η οποία εκπροσωπεί το δυτικό πολιτισμό, η θρησκεία υπήρξε πάντα ένα σημαντικό κίνητρο για πόλεμο, αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής και των εθνικών συμφερόντων. Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν και μεταξύ πιστών επακριβώς του ίδιου δόγματος όπως οι πόλεμοι μεταξύ της Αγγλίας και της Γαλλίας το 14ο και 15ο αιώνα μ.Χ.

Όταν ο Λούθηρος θυροκόλλησε στις 31 Οκτωβρίου 1517, στην εξώπορτα του μητροπολιτικού ναού της Βιρτεμβέργης, τις 95 θέσεις του κατά του Πάπα, μια νέα περίοδος βαρβαρότητας ξεκίνησε για τη χριστιανική εκκλησία.

Οι αναθεωρητές Προτεστάντες, συγκρούστηκαν επανειλημμένως με τους Καθολικούς, με αποκορύφωμα την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου όπου σφαγιάστηκαν ανηλεώς όλοι οι προτεστάντες της Γαλλίας.

Η διαμάχη Προτεσταντισμού-Καθολικισμού είναι συνυφασμένη με τη συγκρότηση των εθνών κρατών στη κεντρική Ευρώπη, κατά τον 16ο και 17ο αιώνα.

Ο συνδυασμός θρησκείας και έθνους-κράτους, εκτονώθηκε στον Τριακονταετή πόλεμο, στον οποίο εκφράστηκαν οι θρησκευτικές και εθνικές επιδιώξεις των τότε ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Η ειρήνη της Βεστφαλίας (1648) προσπάθησε να αποτρέψει ανάλογες μελλοντικές θρησκευτικές συρράξεις, υιοθετώντας τον σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις άλλων λαών και παρότι σηματοδότησε το τέλος των εθνικών θρησκευτικών πολέμων στην Ευρώπη, δεν κατάφερε να αποτρέψει τις εμφύλιες συρράξεις. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η Ιρλανδία και το άσβεστο μέχρι και σήμερα μίσος προτεσταντών–καθολικών το οποίο φυσικά υποκρύπτει μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτική διαμάχη.

Η θρησκεία έχει παίξει σημαντικό ρόλο και στην αμερικανική πολεμική ιστορία επίσης. Οι Κονκισταδόροι της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας διέγραψαν ένα διαφορετικό μέλλον για τους λαούς της ηπείρου, όταν στο όνομα του Ιησού κατέσφαξαν τους αυτόχθονες πληθυσμούς των Ινδιάνων.

Αυτά όσον αφορά στη μεγαλοψυχία της Ιουδαϊκής αίρεσης που λέγεται χριστιανισμός.

Και πρέπει τώρα εγώ, να ερμηνεύσω την κίνηση του κ. Λιάπη που επισκέφθηκε τους πρόσφυγες ντυμένος σαν απλός παπάς και δεν φόρεσε -λέει- ούτε τον σταυρό. Ευτυχώς δηλαδή που ο Ιησούς δεν δολοφονήθηκε τον 20ό αιώνα γιατί διαφορετικά, θα έπρεπε ο κ. Λιάπης αντί για σταυρό, να φορέσει ολόκληρη ...ηλεκτρική καρέκλα.

stoxastis-vaggeliscom (17.04.2016)
Με λίγα λόγια... Χριστιανισμός είναι αυτά που αναφέρουν τα Ευαγγέλια.
Κάθε άλλο, που είναι εκτός, των αναφερομένων (στα Ευαγγέλια)και έχει πραγματοποιηθεί από ανθρώπους με διαφορετικά πιστεύω και κίνητρα, είναι εκτός ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Εγώ δηλώνω με ευθύτητα ότι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και απεμπολώ την κάλυψη των λεγομένων "προσωπικών δεδομένων".
Εσύ πες μας σε τι πιστεύεις;;;
Orfeus (17.04.2016)
Με λίγα λόγια...

Οι απανταχού χριστιανοί(σταυροφόροι, Κωνσταντίνοι, Ιουστινιανοί, Θεοδόσιοι, Λούθηροι, Φραγκίσκοι, Βαρθολομαίοι, Λιάπηδες, προτεστάντες, καθολικοί, ορθόδοξοι, χιλιαστές, πεντηκοστιανοί και δεν συμμαζεύεται) τα ίδια ευαγγέλια είχαν και τα ίδια ευαγγέλια εξακολουθούν να έχουν. Όλοι αυτοί χριστιανοί λέγονται.

Αν θέλεις τώρα να διαπιστώσεις σε ποιο θεό πιστεύουν οι παπάδες (άσχετα με το τι φοράει ο καθένας), αφαίρεσέ τους τα προνόμια και θα το διαπιστώσεις εν ριπή οφθαλμού.

Στο κείμενό μου πάντως, δεν έθεσα θέμα πίστης. Εσένα πώς σου ήρθε; Επειδή όμως ρωτάς:

Εγώ αγαπητέ, δεν μπαίνω κάτω από ταμπέλες. Δηλώνω Άθρησκος μεν, Ένθεος δε.
tallos (17.04.2016)
Εγω που είμαι Ειδωλολάτρης που υπάγομαι;
stoxastis-vaggeliscom (17.04.2016)
Σαν άθρησκος, που δηλώνεις, ασφαλέστατα και δεν γνωρίζεις τι αναγράφουν τα Ευαγγέλια, επί των οποίων στηρίζεται η Χριστιανική Θρησκεία.
Όσον αφορά, τα κατά καιρούς ανθρώπινα "ατοπήματα", δεν μπορούν αυτά, να προσδιορίσουν τον Χριστιανισμό, που ενδεχόμενα κάποιοι επικαλέστηκαν για την τέλεση ατοπημάτων. Τα οποία (ατοπήματα) ουδεμία σχέση έχουν,με αυτά, που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός, ως θρησκεία.

Επειδή όμως δηλώνεις "Ένθεος", σε παροτρύνω... διάβασε τα Ευαγγέλια και πες μας που διαφωνείς.
Παρακάμπτοντας... τα Ευαγγέλια, αναφέρεσαι σε πράξεις ανθρώπων, που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν στο μέλλον.
Εν ολίγοις θέλω να σου πω , ότι τα κακώς πραττόμενα από τους ανθρώπους, δεν είναι αποδεκτά από τον Χριστιανισμό, ο οποίος έχει ως απαύγασμα, το "αγαπάτε αλλήλους"
stoxastis-vaggeliscom (17.04.2016)
κ.Tallos. Δεν διακρίνω... εάν χάριν αστεϊσμού ή το πιστεύεις, ότι είσαι ειδωλολάτρης. Σου απαντώ, ότι εκτιμώ, πως δεν ανήκεις πουθενά.
Orfeus (17.04.2016)
Τα έχω "ξεσκονίσει" τα ευαγγέλια στρατηγέ. Αλλά κι εσύ, ΜΗ μένεις ΜΟΝΟ στα ευαγγέλια. Να ένα πολύ καλό βιβλίο να διαβάσεις:

ΚΕΛΣΟΣ: Αληθής Λόγος (Εκδόσεις "Θύραθεν")
stoxastis-vaggeliscom (18.04.2016)
Τα έχεις "ξεσκονίσει", όπως διατείνεσαι, τα Ευαγγέλια, αλλά δεν μας λες όμως, εάν συμφωνείς ή εάν διαφωνείς, που έγκειται η διαφωνία σου.

Όσον αφορά τον ΚΕΛΣΟ "Αληθής Λόγος", απάντησε εύστοχα ο Ωριγένης... στο έργο του "Κατά Κέλσου" (Contra Celsum).

Αυτά όμως δεν έχουν σχέση, με το τι αναγράφεται στα Ευάγγελια και σε τι πρέπει να πιστεύει ο ακραιφνής Χριστιανός...

Orfeus (18.04.2016)
Άρα λοιπόν όλοι αυτοί που σου ανέφερα που σφάζανε τον κόσμο, δεν πίστευαν στο "αγαπάτε αλλήλους" και δεν ήταν δηλαδή "ακραιφνείς" χριστιανοί;

Οι διαφωνίες μου με τα κείμενα των ευαγγελίων είναι πάρα πολλές και βρίσκονται εδώ: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=3416
stoxastis-vaggeliscom (18.04.2016)
Χαίρω ιδιαίτερα, που άφησες τους προσωπικούς, ανίερους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Η συζήτηση (σχολιασμός), άσχετα, με το αν κάποιος διαφωνεί με τα λεγόμενα (γραφόμενα) κάποιου άλλου, πρέπει να διεξάγεται πολιτισμένα και με επιχειρήματα, εφόσον υπάρχει αντίθετη άποψη... Πιστεύω τελικά, ότι συμφωνείς..

Επανερχόμενος στο θέμα μας, που ανέκυψε (Χριστιανισμός), από ότι έχω αντιληφθεί από τα γραφόμενά σου, που δηλώνεις "Ένθεος"αλλά όχι Χριστιανός, θα σου απαντήσω διατυπώνοντας την εκτίμησή μου.

Όλες οι θρησκείες πιστεύουν σε κάποιο Θεό, οι δε δύό μεγάλες (Χριστιανισμός - Ισλαμισμός), η κάθε μια στο θεό της.

"Ένθεος" χωρίς θρησκεία δεν υπάρχει , εκτός εάν έχεις "διακηρύξει" κάποια προσωπική θρησκεία, διαφορετικά πρέπει να δηλώνεις "Άθεος".

Εφόσον δε συμβαίνει το πρώτο, που λες (Ένθεος)και συγχρόνως διαφωνείς με τα αναφερόμενα στα Ευαγγέλια, μου αφήνεις την εντύπωση , ότι είσαι προσκείμενος στον (Ισλαμισμό ή Ιουδαϊσμό)και αυτό είναι απόλυτο δικαίωμά σου και το σέβομαι.

Περίπτωση λοιπόν να συμφωνήσουμε από ότι διαβλέπω δεν υπάρχει, τότε αφήνουμε τον καθένα μας, να πιστεύει εκείνο, που ασπάζεται και αγαπά.
Orfeus (18.04.2016)
Στρατηγέ,

Η ακριβέστερη άποψη για το Θεό και η απόδειξη της ύπαρξής του δεν βρίσκεται αναγκαστικά σε μία από τις υπάρχουσες θρησκείες. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να δηλώσει με συνέπεια Άθρησκος, χωρίς αυτό να σημαίνει Αθεϊσμό.

Άθεος είναι αυτός που ΔΕΝ πιστεύει πως υπάρχει Θεός ή μια ανώτερη δύναμη.
Άθρησκος είναι αυτός που ΔΕΝ πιστεύει σε κάποιο δόγμα.

Ο σκοπός ενός θρησκευτικού συστήματος στρατηγέ, θα έπρεπε να είναι η διδαχή ενός τρόπου με τον οποίο ο καθένας να μπορεί να αντιλαμβάνεται ο ίδιος την αλήθεια, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι, γιατί δεν γίνεται να υπάρχει Πίστη χωρίς Γνώση. Το να πιστεύει ένας άνθρωπος σ’ αυτό που πιστεύει ένας άλλος άνθρωπος και ταυτόχρονα να είναι, και να νιώθει ικανοποιημένος απ’ αυτό, είναι τουλάχιστον μία ανοησία διότι παραμένει στην άγνοια και εμπιστεύεται τους άλλους περισσότερο από τον ίδιο του τον εαυτό. Πίστη χωρίς Γνώση, σημαίνει ανοησία.

Για να πιστέψεις στο Θεό (εάν υπάρχει) δεν είναι απαραίτητο να διαβάσεις τις αρχαίες γραφές. Εγώ όμως αγαπητέ στρατηγέ, έχω διαβάσει και έχω μελετήσει τα χριστιανικά ευαγγέλια, το κοράνι, την παλαιά διαθήκη, τη μπαγκαβάτ γκιτά και τη θεογονία, και επειδή φαίνεται ότι θέλεις κάπου να με κατατάξεις (Γιατί όμως; Εάν εφαρμόζεις το “αγαπάτε αλλήλους” όπως –σύμφωνα με τα ευαγγέλια- είπε ο Ιησούς, (αλλά και οι Ορφικοί πολύ πιο πριν θα συμπληρώσω εγώ) δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει τι είμαι και πού ανήκω εάν ανήκω κάπου. Θα έπρεπε να με αγαπάς …ακραιφνώς! Δεν ξέρω τώρα πώς εσύ με κατέταξες στο Ισλάμ ή στον Ιουδαϊσμό, αλλά σε πληροφορώ ότι δεν ανήκω πουθενά και δεν ακολουθώ κανένα δόγμα.

Γι αυτό λοιπόν συνειδητά δηλώνω Άθρησκος.

Η σχέση μου με το Θεό δεν διαταράσσεται όταν αμφιβάλλω και όταν ερευνώ για την αλήθεια. Μάλλον, αντίθετα αυτή η σχέση γίνεται πιο ευνοϊκή, αφού ένας αληθινός Θεός δεν μπορεί να εναντιώνεται στην αλήθεια και άρα πρέπει να νιώθει ικανοποίηση που εγώ ψάχνω.

Η σχέση μου με το Θεό δεν διαταράσσεται αν τον ονομάζω όπως θέλω εγώ και επίσης δεν διαταράσσεται αν σκέφτομαι αγνά και ειλικρινά χωρίς υπεροψία και δόλο, ότι δεν τον γνωρίζω και ότι δεν τον έχω δει ποτέ μου, γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

Και τέλος αγαπητέ στρατηγέ, η σχέση μου με το Θεό δεν διαταράσσεται επειδή νιώθω να τα έχω καλά και να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου, και επειδή αγαπώ τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και πίστης.

Γι αυτό συνειδητά δηλώνω Ένθεος.
stoxastis-vaggeliscom (18.04.2016)
Οφείλω, να πω και πάλι, ότι χαίρομαι ιδιαίτερα για την πολιτισμένη συζήτηση που κάνουμε, 'όπως επίσης, που ξεκαθάρισες το όλο πιστεύω σου και δεν καλύφτηκες πίσω από τα (προσωπικά δεδομένα).

Η διαπίστωση λοιπόν είναι, όπως λες, "συνειδητά", ότι είσαι (Ένθεος μεν... αλλά άθρησκος), εγώ επίσης δηλώνω (Χριστιανός Ορθόδοξος).

Βρισκόμαστε λοιπόν στον "αντίποδα" των θέσεων και απόψεών μας, που είναι μία ξεκάθαρη θέση και για τους δύο μας.

Εκείνο όμως, που σε τιμά είναι, ότι τελειώνεις το σχόλιό σου, με αυτό που έχει κορωνίδα και πρεσβεύει ο Χριστιανισμός "...και επειδή αγαπώ τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και πίστης"...
adreo (23.04.2016)
"Δηλώνω Άθρησκος μεν, Ένθεος δε", ORFEUS, αυτό το γράφουν αυτοί που φοβούνται την κόλαση.
Λένε δεν θα με βοηθήσει ο ΧΡΙΣΤΟΣ, αλλά δεν θα με αφήσει και ο ΘΕΟΣ.
Γιώργη, η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, η θρησκεία της αγάπης, έχει το τρισυπόστατον της Θεότητητος, δηλαδή Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα.
Αυτά Γιώργη μου να μην τα ξεχωρίζεις, γιατί αυτά μας κράτησαν κι υπάρχομε σαν Έθνος και μας κρατάνε ακόμα. Δες πως υποδέχονται οι Έλληνες τους αλλόθρησκους... ΣΑΝ ΑΔΕΛΦΙΑ φίλε μου.
Αυτό είναι το μεγαλείο της Χριστιανικής Θρησκείας!
Ακόμα και αν υποκρίνονται ίσως κάποιοι, δεν παύει να είναι μεγαλείο.
adreo (23.04.2016)
"Εκ προοιμίου τοποθετούμαι... ότι εάν κάνω λάθος στην ΕΚΤΙΜΗΣΗ μου"

Στρατηγέ με στενοχωρείς πολύ που δείχνεις πως φοβάσαι τι θα πει η γνωστή ομάδα.
Γράψε με παρρησία όπως σου αρμόζει και μην φοβάσαι κανέναν από δαύτους. Δεν είναι και τίποτα σημαντικοί με τις αρλούμπες που γράφουν, γενικώς. Ο Οrfeus πορεί να είναι σοφός άνθρωπος και διαβασμένος, αλλά παραβλέπειτα μεγάλα του Χριστιανισμού και κοιτά τα κακά που έκανναν κάποιοι ανάξιοιτου Χριστιανισμού.
Συγχαρητήρια για την άποψή σου.
Εγώ πάντως αν ήμουνα Δεσπότης,υποθετικά βέβαια, θα πήγαινα όπως θα πήγαινα στο ποίμνιό μου.

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ δεν το έκανε για να μην προκαλέσει το Ισλάμ, αλλά από σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη το έκανε.Σε ταλαίπωρους και βασανισμένους ανθρώπους πήγαινε. Τι να τις έκανε τις μεγαλοπρέπειες;
Το φανατικό Ισλάμ μισεί τους Χριστιανούς.. ΟΙ ΑΛΛΟΙ σέβονται πολύ την θρησκεία μας και τον Χριστό. Γνωρίζω Μουσουλμάνο που κάθε μεγάλη Παρασκευή, πήγαινε στην εκκλησία εδώ, πράγμα που συμβαίνει και στην Παλαιστίνη και αλλού.
Orfeus (23.04.2016)
Γεια σου Γιάννη!
stoxastis-vaggeliscom (23.04.2016)
Φίλε Γιάννη . Στο μικρό γράφημά μου, η κεντρική ιδέα είναι, η αφαίρεση του σταυρού, από την σεμνή κατά τα άλλα αμφίεση του Αρχιεπισκόπου, που ίσως και επιβεβλημένη για την συνάντηση με πρόσφυγες...

Ασφαλέστατα υπάρχουν Μουσουλμάνοι, που σέβονται τον Χριστιανισμό. Άλλωστε θα ήταν άδικο να κατατάξουμε όλους τους Μουσουλμάνους και να τους εξομοιώσουμε με το "νεόδμητο" χαλιφάτο των(ISIS).

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNA


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom



Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links