ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
17 Δεκεμβρίου 2016, 21:31
Τι Ακούσαμε...τι Γράφτηκε... τι Έγινε


Έχουμε ξεφύγει τελείως;;;  ή βρισκόμαστε σε καταφανέστατη κρίση Εθνικής υπόστασης;;;

Το λέω αυτό και παραθέτω τα παρακάτω:

  • Μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσαλονίκη. "Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού"
  • "Συνωστισμό" στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922. "Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα...\" 
  • Απώλεια νησιών Αιγαίου.  «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε.

(Πρέπει να χυθεί ποταμός αίματος για να πάρουμε τα Νησιά πίσω. Εάν πρόκειται γι' αυτό , τότε περήφανα να χύσουμε το αίμα μας, για να μην μας τα πάρουν κ. Υπουργέ.)

  • Φωτισμός του Δημαρχείου της Αθήνας. "...τονίζεται πως το κτίριο βάφτηκε στα χρώματα της τουρκικής σημαίας προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη επίθεση".

 Το θλιβερό είναι, ότι αυτά και όχι μόνον, πρεσβεύονται και διατυπώνονται από δημόσια άτομα, που εκπροσωπούν την Εξουσία. (Υπουργοί- Βουλευτές-Δήμαρχοι).

Εάν υπερβάλλω, ενδεχομένως για κάποιους, ζητώ συγνώμη. Αυτή όμως είναι η τοποθέτησή μου, την οποία απόλυτα και εσώψυχα  πιστεύω και εμμένω σε αυτή, ότι το όλο θέμα είναι <<...θλιβερό...>> και σε <<...καταφανέστατη κρίση Εθνικής Υπόστασης...>>

20 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

tallos (20.12.2016)
Δεν φταιει η ευρωπαικη ενωση που ο ελληνας Τουρκοφερνει.Αμανεδες και τσιφτετέλια και ραχατι.
stoxastis-vaggeliscom (20.12.2016)
Κ.zachartha, Χαίρω ιδιαίτερα για το σχόλιό σας και το επικροτώ αναφανδόν.

Θα αναφερθώ όμως στο... "ξεβολευτούμε",
που αναφέρετε στο σχόλιο σας. Σαφέστατα έχει αμεσότατη αλήθεια, αλλά για ποιους;;; Θα έλεγα και το πιστεύω, ότι αυτό αφορά τους ημέτερους, παρατρεχάμενους και τα "καρντάσια", των εκάστοτε κυβερνήσεων, που εδώ και πολλές 10ετίες, όπως και μέχρι σήμερα, μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν.

Διατηρώ την εντύπωση, ότι δεν αναφέρεσθε στον απλό Έλληνα πολίτη, που δεινοπαθεί σήμερα και μάλιστα ένα μεγάλο τμήμα αυτού, σχετικά, από τον όλο πληθυσμό,να αγωνίζεται για το πως θα εξασφαλίσει τον "επιούσιον άρτον".

Όσον αφορά το σχόλιο του κ.tallos, ας ψάξει λίγο βαθύτερα, για να δει, το αν φταίει η Ε.Ε.ή όχι. Εκτός εάν συμφωνεί με τον μέχρι σήμερα χειρισμό του δημόσιου χρέους της χώρας μας, εκ μέρους της, αυτό είναι βέβαια απόλυτο δικαίωμά σας. Είναι τελείως άδικο να αναφερόμαστε ότι όλοι οι Έλληνες τουρκοφέρνουμε και είμαστε "ραχαλτίδες".

Μου θυμίζει τον πρωθυπουργό μας, που για να βάλει τη χώρα στο "μαύρο καζάνι" της επονείδιστου σύμβασης, της οποίας σύμβασης είναι, τα απότοκα μνημόνια... είπε..Το έγραψε η (Liberation), όταν αναφέρθηκε...(G20 Κάννες), "Ξεφτιλίσαμε τους απατεώνες, τεμπέληδες Έλληνες"

tallos (21.12.2016)
Κυριε Βαγγελη ο Νεοέλληνας είναι περισσοτερο Ανατολιτης παρα Ευρωπαίος πολύ πριν τα Μνημονια.
tallos (21.12.2016)
Και δεν υπαρχει πολιτικο συστημα που μπορει να αλλαξει αυτην τη νοοτροπια.Καφενες,Νταηλικη και η δε Γυνη να φοβείται τον αντρα.
stoxastis-vaggeliscom (22.12.2016)
κ.zachartha.
Το σχόλιό σας μεστό,αναλυτικό, κατανοητό, θα πω και αντικειμενικό... με ερωτηματικές... λύσεις, που σπανίζουν σε σχόλια.
Τα αναφερόμενα στο γράφημά σας, λένε πολλές αλήθειες με τις οποίες συμφωνώ.

Στο blog μου ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, παρεμφερώς αναφέρομαι,από το 2010 σε αυτά τα φλέγοντα θέματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Είναι όμως (κ.tallos) άδικο,να δίνουμε συλλήβδην αυτούς του χαρακτηρισμούς τουλάχιστον, για την νέα γενιά. Θα πρέπει, πιστεύω, αντί των χαρακτηρισμών αυτών, να της δώσουμε την ανάλογη καθοδήγηση, για να αποφύγει τις σκοτεινές διαδρομές και τα "ταμπού" του παρελθόντος.
Αντιλαμβάνομαι, ίσως να κάνω και λάθος,ότι η υπερβολή, είναι "εργαλείο", για τον όποιον κάνει χρήση γραφίδος σχολιασμού.

Να πάμε τώρα λίγο στο φαιδρό. Κυρία Fishbone. Eυτυχώς, που υπάρχει η "χαλάουα"... αλλά τότε ίσως πείτε, δεν ομιλούμε για "γιαλαντζί" ανδρες...
STEFANOS604 (22.12.2016)
Στο σχόλιο σου της 21-12-16 λέω : ''Μήπως αυτός δεν είναι ο zachartha??'' Μήπως είναι ο ''άλλος'' zachartha ?? Μακάρι να συνεχίσεις έτσι νηφάλια (δεν προκαλείς , δεν δημιουργείς εντυπώσεις θα έλεγα το κείμενο ρέει αντικειμενικά). Να σου δώσω εδώ ένα ειλικρινές εύσημο . Μακάρι να δημιουργήσεις συναισθηματικούς δεσμούς με τα μέλη του ΜΗ που σίγουρα δεν έχουν κάτι προμελετημένο μαζί σου ....είθε....
stoxastis-vaggeliscom (22.12.2016)
Κύριε STEFANOS 604.
Χαίρω ιδιαίτερα, που ήρθατε ως σχολιαστής στο post μου, αλλά θα ήθελα να σχολιάσετε εμένα και τα γραφόμενα στο μικρό post μου, φυσικά αυτό είναι απόλυτο δικαίωμά σας και δεν θα σας υποδείξω εγώ πότε και που να σχολιάζετε… απλώς το αναφέρω, ως ένα απλό γεγονός.

Θα ήθελα όμως φίλτατε κ. STEFANOS μία διευκρίνιση, εφόσον…το θελήσετε, ποία είναι (…με τα μέλη του ΜΗ ). καθόσον απευθύνεστε στον κ. zachartha και του λέτε (…να δημιουργήσεις συναισθηματικούς δεσμούς…).

Όσον αφορά τους σχολιασμούς του κ. zachartha στο μικρό post μου, όπως επίσης και τους δικούς μου, έχω να παρατηρήσω με απόλυτο ειλικρίνεια και ταυτόχρονη ικανοποίηση, ότι ένας νέος άνθρωπος , σε ηλικία , έχει καθαρές, ορθές και σταθερές σκέψεις και θέσεις, για τα τεκταινόμενα στην σημερινή πραγματικότητα.
Τώρα αν συμφωνεί αμοιβαία με ένα απόμαχο, ο οποίος αγγίζει τα 80 χρόνια, στην πεπερασμένη ύπαρξή μας , ΕΚΤΙΜΏ, ότι είναι παρήγορο και (ευχής έργον), για το μέλλον της χώρας μας, η οποία, δεν παύω να το επαναλαμβάνω, βρίσκεται σε μέγιστη δυσχερή κατάσταση.

Η πατρίδα μας, έχει να αντιμετωπίσει άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τρία τεράστια, αλληλένδετα μεταξύ τους, προβλήματα. Mεμονωμένα και όλα μαζί, απειλούν την ακεραιότητα της χώρας μας και αυτά είναι:
Tο επονείδιστο εξωτερικό χρέος,
Tο προσφυγικό και
Tο εδαφικό, από τις διαφαινόμενες καθαρά πλέον βλέψεις και διεκδικήσεις των όμορων (φίλων) μας.

Εύχομαι να μην πέσουμε στα βράχια, όπως τονίζει και ο κ. zachartha.
STEFANOS604 (23.12.2016)
Ο λόγος που σχολίασα στο post σου , απλά ήταν το ύφος του zachartha (και όχι οι απόψεις σου/του που μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς) σε σχέση με άλλα Posts στο Forum.

Όσον αφορά τώρα για το ποια είναι τα μέλη του ΜΗ απαντώ ως εξής:

Όσο πιο ενεργή είναι η συμμετοχή κάποιου στην ιστοσελίδα ΜΗ, τόσο εντονότερα και τα διάφορα συναισθήματα ή οι δεσμοί που δημιουργούνται.
Αν λοιπόν είναι συνειδητοί οι λόγοι για τους οποίους συμμετέχουμε, τότε σπάνια θα απογοητευόμαστε, θα ισοπεδώνουμε τους άλλους και κυρίως θα αναγόμαστε σε πρόβλημα του ΜΗ, και φυσικά ισχύει και το αντίστροφο.
Τότε θα δεθεί συναισθηματικά διαδικτυακώς…αυτό το απλό εννοώ...

Όσον αφορά αυτό το δικό σας post για τις ενότητες των πολιτικών που παραθέσατε διατυπώθηκαν κατά καιρούς διαφορετικές γνώμες που μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς μαζί τους ανάλογα στον πολιτικό χώρο που ανήκει.

Πχ η ενότητα: Απώλεια νησιών Αιγαίου. ‘’Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε’’.

Πιστεύω αν το πάρουμε ξεκομμένα και de facto και δεν ξέραμε το Ζουράρι, είναι λάθος τρομερό.
Αλλά και σαν υπουργός που το εκστόμισε είναι πάλι λάθος.
Όμως κάποιος σαν το Ζουράρι που ξέρει όλα τα αρχαία κείμενα απ’ έξω και που τον έχω παρακολουθήσει σε πολλές συζητήσεις , δεν είναι τόσο βλάκας να εκστομίσει κάτι που θα δημιουργούσε τέτοια σύγχυση. Εξ’ άλλου αν κάτι πιστεύει κάποιος το υποστηρίζει όχι μόνο σε μια απομονωμένη φράση.Ομοίως θα τον είχε αποπέμψει με τις κλωτσιές ο Καμμένος.

Εγώ, αν και ουδεμία σχέση έχω με τους ΣυριζοΑνελ, είχα τότε ψάξει και βρήκα γιατί το είπε. Συγκεκριμένα:

Παραδέχθηκε ότι το είπε και επιπλέον υποστήριξε ότι η δήλωση του «στον Αριστοτέλη λέγεται σχήμα καθ’ υπερβολή». «Είμαι λόγιος και όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Ζουράρις δεν μπορούσε να τα πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά που εννόησε ο δημοσιογράφος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί έκανε αυτή τη δήλωση ισχυρίστηκε ότι «το σχήμα καθ' υπερβολή του Αριστοτέλη το έκανα για να δείξω τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και «τη μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή. Υπάρχει εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και παρατεταμένη κρίση. Φοβούνται στην Τουρκία να απογειώσουν αεροσκάφος γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσει».

Εμένα τουλάχιστον με καλύπτει πλήρως…Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα....
Καλές Γιορτές
tallos (23.12.2016)
είναι διανοουμενος και πηγαινει στη βουλη με φανελα του παοκ;
STEFANOS604 (23.12.2016)
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Δείτε εδώ…
http://www.iefimerida.gr/news/160414/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3

STEFANOS604 (23.12.2016)
Αγαπητέ δεν είχα ούτε έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου ούτε με τις απόψεις σου αλλά με το ύφος έκφρασης τους , όπως κάνεις και τώρα (…ψυχική αστάθεια….. με χιούμορ στην υστερία και τον αυταρχισμό…).

Εύχομαι να μη είναι ‘’Zachartha’’ & ‘’Fishbone’’ το ίδιο πρόσωπο – όπως δείχνουν ότι είναι τα ποσταρίσματα σου και ότι είναι σύμπτωση.
Αν όμως είναι, η συμβουλή μου σαν 68χρονος, είναι:
''Να το παραδεχθείς και θα νοιώσεις ήρεμος και θα φτιάξουν πολλά στις σχέσεις με τα άλλα μέλη.
Δική σου είναι η επιλογή .

Η /ο κάθε moderator δεν κάνει τίποτε άλλο απ’ αυτό που λέει ο κανονισμός του site.
Καλές Γιορτές
STEFANOS604 (23.12.2016)
Ασχολήθηκα γιατί νομίζω ότι ''είδα'' έναν ''άλλον zachartha''.
Συγνώμη δεν θα ξαναασχοληθώ.
stoxastis-vaggeliscom (23.12.2016)
Φίλτατε κ. STEFANOS.
Εν πρώτοις αντεύχομαι ολόψυχα για το "Καλές Γιορτές", που μου απευθύνεται.

Εκτιμώ και με μεγάλη ευχέρεια αποδέχομαι το σχόλιό σας,Όσον αφορά τα λεχθέντα, προ και μετά, από τον κ. Υπουργό και διατυπώνω τα ακόλουθα:
Η Ελληνική γλώσσα, ως ζώσα, παρέχει την δυνατότητα, σε όποιον μπορεί να την χειριστεί κατάλληλα, δηλαδή, όπως... "κατά το δοκούν" ή να αντιπαρατεθεί συνομιλώντας.

Προκειμένου όμως, για την αναφερομένη περίπτωση, η "γκάφα" του Υπουργού (προσωπική θέση) είναι δεδομένη.
Ένας λόγιος , όπως ο αναφερόμενος, έχει την δυνατότητα να "μπαλώσει τα αμπάλωτα" όπως προαναφέρθηκε κατά το δοκούν. Την δυνατότητα αυτή, του την αναγνωρίζω στο έπακρον, δεν παύει όμως να πιστεύω, ότι ήταν μεγάλο λάθος ή ότι ειπώθηκε εκ παραδρομής, αρχικά η φράση αυτή. Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω της θέσεως του στην εξουσία της χώρας και η οποία δεν δύναται να χαρακτηριστεί "υπερβολή"... κατά τον Αριστοτέλη...

Ορθότατα... και συνηγορώ απόλυτα σε αυτό, ότι οι απόψεις, οι οποίες καταχωρούνται, ως κείμενα ή σχόλια στα post, ότι δεν αποτελούν θέσφατο. Κάθε άτομο έχει το απόλυτο δικαίωμα και την δυνατότητα, να συμφωνεί ή να διαφωνεί και να προβάλλει τα δικά του επιχειρήματα. Άλλωστε αυτό είναι και το κύριο βασικό γνώρισμα του γραπτού και προφορικού λόγου , φτάνει όμως η διαφωνία να μην "χρησιμοποιεί" φράσεις προσβλητικές και υβριστικές , για τον γράφοντα ή ομιλούντα. Διατηρώ την εντύπωση ότι συμφωνείτε...

Αναφερθήκατε στη "ιστοσελίδα ΜΗ", την οποία δεν γνωρίζω, αν και συχνά διατρέχω το διαδίκτυο. Στο ερώτημά μου, του προηγουμένου σχολίου σας, η φράση σας "...μετά μέλη του ΜΗ" απαντήσατε, "Όσο ποιο ενεργή είναι η συμμετοχή κάποιου στη ιστοσελίδα ΜΗ..." Θα ήθελα να ξέρω, η ιστοσελίδα αυτή είναι υπαρκτή;;; ή διάνθιση κατά τον χειρισμό του σχολίου σας.

Όσον αφορά τα σχόλια του κ.zachartha, σχετικά με το ανακύψαν θέμα, από της δηλώσεις του κ. Υπουργού (όπως αναφέρθηκα και εγώ στο προηγούμενο σχόλιό μου) , επίσης και στην θέση του, για την επιθετικότητα των Τούρκων συμφωνώ, αν και το όλο θέμα χρήζει ιδιαίτερης περαιτέρω ανάλυσης, καθόσον απαρτίζεται από πάμπολλες πτυχές και πολλά ερωτήματα.


STEFANOS604 (23.12.2016)
ΜΗ = MusicHeaven .
Χρησιμοποιείται συχνά η συντόμευση ΜΗ από τα μέλη του.

Υπάρχουν τόσα κανάλια και ιστοσελίδες ειδήσεων όλων των αποχρώσεων.
Ο τηλεθεατής/ επισκέπτης πρέπει να βλέπει όχι μόνο ένα και να βγάζει τα συμπεράσματα του.
Το δικό μου συμπέρασμα για την εν λόγω φράση την είπα στο προηγούμενο ποστ.
stoxastis-vaggeliscom (24.12.2016)
Η ενημέρωση "ΜΗ" επαρκέστατη...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNA


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscomΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links