ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
14 Ιουνίου 2019, 19:30
Εγκλωβισμένοι σε Ένα Αέναο …κύκλο .


Στο άρθρο αυτό  δεν θα ήθελα να αναφερθώ , ενόψει εκλογών, σε κόμματα και πολιτικούς, καίτοι υπάρχει αρκετός χώρος γραφής, αλλά θα αναφερθώ γενικά στη σημερινή επικρατούσα κατάσταση, χωρίς να παρεκκλίνω του αυτοχαρακτηρισμού μου και θεωρηθώ, ότι πρόσκειμαι ή συνδράμω κάποιο κόμμα  και πολιτικούς. Υπενθυμίζω για μία άλλη φορά τον αυτοχαρακτηρισμό του blog μου.

<<ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ>>.....στις  ΑΠΟΨΕΙΣ      

  Εκ προοιμίου δηλώνεται ότι οι ΑΠΟΨΕΙΣ ουδεμία σχέση έχουν και εξάρτηση από  κόμματα και γενικότερα από πολιτικές παρατάξεις και πολιτικούς ...

Θα αναφέρονται , καταγράφονται και θα καταχωρούνται ΑΠΟΨΕΙΣ  εκτιμήσεις και συμπεράσματα για διάφορα θέματα της καθημερινότητας που λαμβάνουν χώρα  εντός της Ελλάδος και ενίοτε εκτός αυτής. Αυτά θα είναι, κυρίως κοινωνικοπολιτικά, όπως επίσης θα αναφέρονται, στο εξωτερικό χρέος της χώρας και τον περαιτέρω χειρισμό αυτού από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.     

Η αντικειμενικότητα θα είναι το κύριο και βασικό γνώρισμα   των αναφερομένων στις  ΑΠΟΨΕΙΣ  και σε περίπτωση λανθασμένης εκτίμησης ή τοποθέτησης κάποιου θέματος , με ευθύτητα και ειλικρίνεια θα αποκαθίσταται το ορθόν , σε αμέσως επόμενη δημοσίευση >>.

Υπάρχει ένα κλίμα υψηλής έντασης αλληλοκατηγοριών μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν ξεφύγει τελείως από την θέση, που έπρεπε, δηλαδή του «ευ αγωνίζεσθαι» .

Για τα εκάστοτε τεκταινόμενα από το 2011 μέχρι σήμερα (2019), Έγραψα αρκετές φορές και στηλίτευσα συμπεριφορές  κομμάτων, πολιτικής και πολιτικών, τόσο των προηγουμένων όσο και των νυν.

Θλίβομαι  όταν βλέπω στην TV τους πολιτικούς και όχι μόνον, να αναφέρονται οι μεν στους δε και τανάπαλιν, με εκφράσεις ανοίκειες και πολλές φορές καθαρώς υβριστικές, αντί του ευγενούς διαλόγου, που έπρεπε να πρυτανεύει.

Ομιλούν αδιάκοπα στη βουλή και κατακρίνουν ο ένα τον άλλον για τις κομπίνες τους, τις μίζες και τις καταχρήσεις του δημόσιου χρήματος. Επικρατεί ένας μαραθώνιος, εδώ και 4 χρόνια για το ποιος θα προσάψει στον άλλον, τις περισσότερες συκοφαντίες, ρεμούλες και λαμογιές, αλλά για το χρέος τσιμουδιά , και μουγκαμάρα , όπως λέει η λαϊκή μούσα.

Ας έρθουμε όμως τώρα, στα όσα συμβαίνουν σήμερα και όσα θα ακολουθήσουν, δηλαδή τα δεινά και οικονομικά βάρη, που γονατίζουν την μεγαλύτερη μερίδα του Ελληνικού λαού δηλαδή τον απλό πολίτη και κυρίως την μεσαία, μικρομεσαία τάξη και τους φτωχούς ‘Όλα  αυτά έχουν ως αφετηρία, το δυσβάστακτο και δυσανάλογο για τα οικονομικά της  χώρας εξωτερικό χρέος.

Για το χρέος αυτό αναφέρθηκα αρκετές φορές στο παρελθόν, ότι κατά κύριο λόγο ευθύνονται, εδώ και πολλά χρόνια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις.  Αυτό ισχύει όμως και για τους νυν, που ακολουθούν τους προηγούμενους. Γίνομαι ποιο σαφής, οι νυν παρέλαβαν το χρέος 325,3 δις  το 2015 και με το τέλος του 2018 αυτό ανήλθε στα 358,948 δις ( ΟΔΔΗΧ ), δηλαδή ότι έκαναν, ήταν να αποπλανήσουν τον Ελληνικό λαό με πολιτικά τερτίπια και όχι να τον ενημερώσουν ως όφειλαν. 

Τα αποτελέσματα του φουσκώματος του χρέους, δηλώνεται έμμεσα αλλά και γλαφυρά, με τα όσα ανάφεραν πρόσφατα ο ΟΟΣΑ και τον ΓΓ του ESM.

<<10-4-2019

Τη σύνθλιψη της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα αποτυπώνει χθεσινή έκθεση του ΟΟΣΑ, καθώς 9 στα 10 νοικοκυριά που ανήκουν σε αυτή την εισοδηματική κατηγορία δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες τους. Το πρόβλημα της μεσαίας τάξης είναι γενικευμένο διεθνώς, αλλά στην Ελλάδα παρουσιάζεται οξύτερο, καθώς η χώρα βρίσκεται στην 9η χειρότερη θέση μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ από πλευράς ύψους εισοδήματος.

ΟΟΣΑ: Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα χάνει 6% του εισοδήματός της ανά έτος

Γενικός Γραματέας (ΓΓ) του ESM

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αν η Ελλάδα υλοποιεί όλες τις προϋποθέσεις στο μέλλον. Τα δάνεια μας "τρέχουν" μέχρι το 2060. Οπότε τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες θα διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις>>.

Μας μιλάνε πομποδώς και βερμπαλιστικά για την τρόϊκα , ότι πλέον δεν υπάρχει. Η τρόϊκα  απλώς έπαιρνε και εφάρμοζε τις εντολές από τους εντολοδόχους δανειστές.

Τώρα οι εντολές έρχονται απ’ ευθείας από τους δανειστές χωρίς την διαμεσολάβηση της τρόϊκας, καθόσον εφαρμόζουν την επιτήρηση, η οποία καλά κρατεί και για κάθε ενέργειά μας  σχετικά με τα οικονομικά μας,  αυτή ελέγχεται και πρέπει να εγκριθεί από αυτούς. Σκοπός τους φυσικά είναι να εισπράξουν στο ακέραιον τα τοκοχρεολύσιά τους, τα οποία χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνουν, εφόσον το χρέος και αυτό μεγαλώνει.

Είμαστε εγκλωβισμένοι σε έναν αέναο κύκλο δανεισμού και αποπληρωμής τοκοχρεολυσίων, που τελειωμό δεν έχει.  Αυτόν τον κύκλο θέλουν να διαιωνίσουν  οι δανειστές,  γι’αυτό ύπουλα και στοχευμένα έχουν βάλει άγριο χέρι στο δημόσιο πλούτο της χώρας μας, ώστε να μην υπάρξουν επαρκεί έσοδα, με τα οποία να υποτάξουμε το εξωτερικό χρέος.

Εκείνο που μας απομένει, εάν και αυτός δεν έχει αλωθεί, είναι ο υπόγειος και κυρίως ο υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας μας , που απαρέγκλιτα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού.  Με σωστή διαχείριση και χωρίς εσκεμμένες ταλαντεύσεις, να μας δοθεί η ευκαιρία να ξεφύγουμε από τον θανάσιμο εναγκαλισμό μέχρι πνιγμού των δανειστών.

Το  ερώτημα  όμως,  που  γεννάται   αβίαστα   και  πλανάται  είναι,   εάν υπάρχουν ή θα υπάρξουν οι πολιτικοί εκείνοι, οι οποίοι θα ενστερνιστούν το βάθος αυτού του θέματος… ή… θα πολιτικολογούν ελαφρά τη καρδία , όπως μέχρι τώρα.

Τέλος τα φλέγοντα θέματα, που εκκρεμούν και άπτονται άμεσα της εθνική υπόστασης της χώρας , είναι αυτά που επιβάλετε να αντιμετωπιστούν, με εθνική ομοψυχία όλων γενικώς των κομμάτων και όχι μόνον, είναι:

 Tο δημόσιο εξωτερικό χρέος,  από το οποίο προέρχονται, ως επακόλουθα, όλα τα δεινά των Ελλήνων πολιτών. Βέβαια κάποιους δεν τους αγγίζει το οικονομικό χάος της μεγάλης μερίδας του λαού,  όπως των πολιτικών των ημετέρων και των παρατρεχάμενων αυτών,  καθόσον την «μπάζα» τους την είχαν διαφυλάξει, προτού επέλθει το οικονομικό χάος και συνεχίζουν να  την συντηρούν την «μπάζα» τους και μέχρι σήμερα.

 Το προσφυγικό είναι ένα άκρως σοβαρό θέμα, που θα μεγεθύνεται με την πάροδο του χρόνου. ΝΑΙ πρέπει να συνδράμουμε, εντός όμως των δυνατοτήτων μας,  τους συνανθρώπους αυτούς, οι οποίοι ξεκληρίστηκαν κυριολεκτικά από τους εμφύλιους σπαραγμούς και τους βομβαρδισμούς. 

Κοντά σε αυτούς ,  βρήκαν την ευκαιρία όλα τα κακοποιά στοιχεία να εισρεύσουν στην χώρα , που το μέλημά τους είναι να ληστεύουν,  κακοποιούν και να φονεύουν αθώους πολίτες. Με του πολύ, θα δώσουν, εάν δεν την έχουν δώσει, την παρουσία τους και οι παγκόσμιοι τρομοκράτες. Αυτά βέβαια γιατί παρουσιάζουμε την εικόνα…<<ξέφραγο αμπέλι>>…Το οξύμωρο όμως και τραγελαφικό του θέματος είναι, ότι οι «δημοκράτες» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ευρωπαίοι «φίλοι» μας,  κλείνουν στεγανά τα  εξωτερικά σύνορά τους, για να μην μπουν οι μετανάστες, ενώ εμείς κλείνουμε εσωτερικά τα σύνορά μας για να μην φύγουν και κινηθούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 Το θέμα της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.  Μας τριγυρίζουν από βορρά οι άσπονδοι «φίλοι» μας, όλοι τους εποφθαλμιούν εδαφικές διεκδικήσεις. Επί πλέον οι εξ ανατολών «φίλοι» μας, τους οποίους σιγοντάρουμε να εισέλθουν στην ΕΕ, διεκδικούν ασύστολα, εκβιαστικά και φανερά, νησιά μας τον εναέριο  και τον θαλάσσιο χώρο μας στο Αιγαίο, αμφισβητούν την ΑΟΖ και ορέγονται τον υποθαλάσσιο πλούτο των υδρογονανθράκων, που διαπιστωμένα υπάρχει.

Αυτά όπως  και προηγουμένως τόνισα ιδιαίτερα, αποτελούν τα «αγκάθια» της χώρας μας και πρέπει αναντήρητα να αποτελέσουν την κορωνίδα των λύσεων ,οι οποίες λύσεις πρέπει ιεραρχηθούν και να δοθούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μελλοντικά.

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNA


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscomΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links