ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
10 Μαΐου 2018, 17:20
καυτά και Δισεπίλυτα......


Από του έτους 2010 μέχρι και σήμερα στο blog ΑΠΟΨΕΙΣ έχουν δημοσιευθεί, όπως και αντίστοιχα, σε (facebook - Twitter - Google+1), περί τις 250 αναρτήσεις, εκ των οποίων το90% αναφέρονται στο δημόσιο δανεισμό και στην εν γένει οικονομική κατάσταση της χώρας. Στηλιτεύοντας αυτούς, που εδώ και 10ετίες και μέχρι σήμερα, μας οδήγησαν και μας οδηγούν, σε αυτόν τον υπέρογκο και αλόγιστο δανεισμό , ώστε να παρουσιάζεται σήμερα η χώρα εγκλωβισμένη στους "αδηφάγους" δανειστές και σε ένα "αέναο" χρέος. 


Ας δούμε πως διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος από το 2010 μέχρι το 2016, τα χρόνια των μνημονίων.
Αποτέλεσμα εικόνας για ελστατΣύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο το χρέος το 2010 ήταν329,5 δις ευρώ και 148,3% του ΑΕΠ.  Έκτοτε, αφού μεσολάβησε το PSI (2011-2012) και μειώθηκε κατά106 δις ευρώ, με τη γνωστή αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων, των μικροομολογιούχων και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλματωδώς έφτασε το Β' τρίμηνο του 2016, στα τριακόσια δέκα πέντε δις (315.000.000.000) ευρώ και 179,2% τουΑΕΠ.

Οι δανειστές λοιπόν θέλουν, απ' ότι καταφαίνεται, να φτωχοποιήσουν την χώρα σε τέτοιο βαθμό, που τα ημερομίσθια να φτάσουν στο κατώτατο δυνατόν επίπεδο, για να στείλουν τους... επενδυτές τους... Το πρώτο μέλημά τους ήταν, να μεταφέρουν το εξωτερικό χρέοςαπό διαπραγματεύσιμο σε ΜΗ διαπραγματεύσιμο και να υπογράψουν, οι τότε "τρεμάμενοι" κυβερνώντες, την ιταμή, δουλοπρεπή και τοκογλυφική σύμβαση, η οποία έδεσε χειροπόδαρα την χώρα, με έμμεσο και άμεσο απότοκο... τα  ειδεχθή μνημόνια και την διαιώνιση του χρέους.Αυτοί λοιπόν θα καρπώνονται, από το βαλάντιο του Έλληνα πολίτη, όσον το δυνατόν, μεγαλύτερα κέρδη από τις επενδύσεις τους και τα οποία ασφαλώς θα τα στέλνουν εκτός Ελλάδας... στις μητρικές..., όπως επίσης και από τα επώδυνα   εκάστοτε τοκοχρεολύσια.

Αποτέλεσμα εικόνας για οργανωμένες παραλίες στην Ελλαδα                Αποτέλεσμα εικόνας για οργανωμένες παραλίες στην Ελλαδα
Πέραν των προαναφερομένων, γίνεται σαφές, ότι επιδιώκουν να έρχονται για διακοπές το καλοκαίρι και όχι μόνον, στο υπέροχο κλίμα της χώρας μας, με τα δυνατόν ολιγότερα έξοδα και να τους εξυπηρετούν  τα "γκαρσόνια" οι Έλληνες.

 Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες ελλαδα           Αποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες στην ελλάδα
Η άλλη πλευρά του "λόφου", είναι στη  γενική του μορφή, το προσφυγικό, το οποίο ζούμε σήμερα και με μεγάλη, (κατά την εκτίμηση των ΑΠΟΨΕΩΝ), δυσμενή προοπτική για το άμεσο και απώτερο μέλλον. Το ζωτικό αυτό θέμα, τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο και εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Το μέγεθος του διαταράσσει πληθυσμιακά την σχέση, Ελλήνων πολιτών ως προς τον αριθμών των προσφύγων, δηλαδή μία αναλογία, μη επιτρεπτή για την διατήρηση της ομοιογένειας της χώρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για χάρτης με εδαφικές  αλβανίαςΠέραν των παραπάνω έχουμε και τους "καλούς" γείτονές μας, οι οποίοι "ούτε πολύ ούτε λίγο", καιροφυλακτούν να διεκδικήσουν ,Ήπειρο - Μακεδονία - Θράκη - Ανατολική Θράκη και νησιά μας στο Αιγαίο.
Εκτιμώντας αυτά τα τρία παμμέγιστα θέματα (εξωτερικό χρέος - προσφυγικό - εδαφικό), που προσδιορίζονται στο παρόν γράφημα, θα πρέπει να αποτελούν, τώρα και μελλοντικά, την"κορωνίδα" από όλα τα  άλλα θέματα για την αντιμετώπισή τους, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν  οι κίνδυνοι, οι οποίοι  αγγίζουν σοβαρά την ακεραιότητα της χώρας.
Η επίλυση άμεσα , μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα των θεμάτων αυτών, εκτιμάται, ότι θα οδηγήσει τη χώρα στην έναρξη νέας προόδου, οικονομικής,  κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και θα διασφαλίσει συγχρόνως την ακεραιότητα της χώρας μας, από τις βλέψεις των εδαφικών διεκδικήσεων των..."φίλων".... μας.  Θα μας βγάλει  νικητές των αναφερομένων τριών προβλημάτων, που παρουσιάζονται σήμερα δισεπίλυτα.

Πριν να είναι, πολύ αργά, κύριοι πολιτικοί της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, καθίστε όλοι "σε ένα τραπέζι" και να πάρετε από κοινού τις ενδεδειγμένες αποφάσεις για την επίλυση αυτών των δισεπίλυτων προβλημάτων, με ανάλογες προτάσεις και να τηρήσετε,  όλες τις αποφάσεις σας να είναι, εκτός των κομματικών σας αντιπαραθέσεων.

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

adreo (11.05.2018)
Και τι κάνουμε Βαγγέλη που δεν έχουμε ούτε ένα φίλο; Γιατί τέτοιο μίσος από τους γειτόνους μας; Την Ευρώπη, την Αμερική; Μήπως να ζητήσουμε βοήθεια από την Κίνα; Τι άλλο να πω;
stoxastis-vaggeliscom (11.05.2018)
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

Είχε απόλυτο δίκαιο ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σαρζετάκης όταν αναφέρθηκε..."Έθνος ανάδελφον".., που έσπευσαν κάποιοι τότε... να το σχολιάσουν ειρωνικά.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNA


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscomΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links