αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
27 Ιανουαρίου 2017, 19:28
Η Εκπομπή... "Τηλεπερσόνας".


Παρακολούθησα την εκπομπή γνωστής "τηλεπερσόνας", που αναφέρθηκε στους στρατιώτες, οι οποίοι σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αετό της Αλβανικής σημαίας....

Ούτε λίγο ούτε πολύ...η εκπομπή προσπάθησε να μας παρουσιάσει και να μας πείσει , ότι τα "παιδιά" αυτά, το έκαναν για πλάκα... Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι, για ποιον;;; έκαναν την πλάκα. Αυτό δεν μας το απάντησε η κυρία, η οποία κατά τα άλλα παρουσιάζεται και ταυτίζεται με γνώσεις δικαστού, αστυνομικού, ψυχιάτρου, ιατροδικαστή κ.λ.π.....στις εκπομπές της.


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


21 Ιανουαρίου 2017, 20:09
Για τις επισκέψεις στα post μου.


Το MusicHeaven καταγράφει αριθμητικά κατά μήνα τις επισκέψεις.

Κάνοντας άθροισμα των μηνών του 2016 , οι επισκέψεις στις αναρτήσεις μου, ανήλθαν στις (11.424). Αυτό μου δίνει το έναυσμα να συνεχίσω να αναρτώ στα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ" απόψεις , εκτιμήσεις της εσωτερικής επικαιρότητας και όχι μόνον.


- Στείλε Σχόλιο


21 Ιανουαρίου 2017, 19:01
Μία άλλη.. Εκτίμηση.


Οι "λεονταρισμοί" του Ερντογάν στο θέμα Αιγαίου-Νησιά αυτό δηλαδή, που έχει θέσει η Τουρκία εδώ και δεκαετίες, υπό μορφή διεκδικήσεων. 

(Παραθέτω τα υπάρχοντα βάσει συνθηκών σύνορα και αυτά που διεκδικεί η Τουρκία)

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσια συνορα ελλαδας    Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσια συνορα που διεκδικεί η τουρκια

Προφανώς λαμβάνοντας υπ' όψη, την ενδεχόμενη απομόνωσή της από τον εξ' ανατολών Μουσουλμανικό χώρο και την ήδη προχωρούσα πραγμάτωση υπάρξεως κράτους του Κουρδιστάν, αυτά, ενδυναμώνουν το φόβο μήπως χαθούν τα "αυγά και καλάθια" (όπως λέει η λαϊκή παροιμία). 

Σε αυτά πρέπει να προστεθεί το σοβαρότατο εσωτερικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει μετά από το αποτυχών πραξικόπημα.

Όλα τα παραπάνω την έχουν φέρει σε μία δυσχερέστατη θέση ψάχνοντας δια διεξόδους. Ήδη με την "ουρά κάτω από τα σκέλια" (λόγω των γνωστών προστριβών μετά την κατάρριψη του πολεμικού Ρωσικού αεροσκάφους), προσέγγισε την Ρωσία προσπαθώντας να επηρεάσει Δυτικούς και ΝΑΤΟ, ώστε να συνηγορήσουν ή να επιτύχει την απάθεια τους στις πολλές διεκδικήσεις, που έχει παρουσιάσει τόσο ανατολικά της  (μουσουλμανικό χώρο),  όσο και στα δυτικά της...Αιγαίο-Νησιά.

Φυσικά η Ρωσία άρπαξε την ευκαιρία, που της δόθηκε, για να δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως, στον πολεμικό της αντίπαλο το ΝΑΤΟ.

Με βάσει τα προαναφερόμενα , η ΕΚΤΊΜΗΣΗ έρχεται αβίαστα, ότι Τουρκία δεν μπορεί να φανταστεί την Ελλάδα να βρει την ευκαιρία και να "αναμοχλεύσει" το κατοχυρωμένο θέμα από το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης και αέρος, δηλαδή την επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων και του Εθνικού εναέριου χώρου των 10 ν.μ. Ο φόβος αυτός,   της προξενεί σύγχυση και πανικό   

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσια συνορα ελλάδας τουρκιας

Προκειμένου δε να μετριάσει τον φόβο αυτόν, δυναμώνει τις παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, επικαλούμενη πάντοτε και το γνωστό "casus belli(αιτία πολέμου).

Οι απειλές, παραβάσεις και παραβιάσεις θα ενταθούν έτι περισσότερον, όσο θα υπάρχουν τα εσωτερικά προβλήματα και συνεχιστεί η άμεση εμπλοκή της στον ανατολικό μουσουλμανικό χώρο, ο οποίος σήμερα φλέγεται... και οι εξελίξεις είναι τελείως άγνωστες...

Με αυτές τις φοβέρες προσπαθεί, να καλύψει και αποτρέψει την χώρας μας, από την υλοποίηση των δίκαιων και κατοχυρωμένων θέσεών μας, αναφορικά γενικώς για το Αιγαίο.


- Στείλε Σχόλιο


02 Ιανουαρίου 2017, 17:31
Δανειστές..... και Ελληνικό Χρέος


Αποτέλεσμα εικόνας για Ε.Ε-ΔΝΤ          Αποτέλεσμα εικόνας για Σόϊμπλε-Τομσεν          

Το έγραψα αρκετές φορές, κατά το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν. Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δεν πρόκειται να διαφωνήσουν ουσιαστικά, όσον αφορά το Ελληνικό ζήτημα του εξωτερικού χρέους.

Το έργο το έχουν μάθει καλά οι δανειστές, από τις τόσες φορές, που το έχουν παίξει και το παρουσιάζουν εκάστοτε, για δήθεν διαφωνία.  Είναι θεατρινισμοί και φτηνά καραγκιοζιλίκια , για να ρίχνουν "στάχτη στα μάτια", κυρίως σε ότι αφορά την χώρα μας, αλλά και τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, μας ζητάνε εκβιαστικά και επίμονα , με την ίδια επωδό , να πουλήσουμε - αποκρατικοποιήσουμε τον δημόσιο πλούτο της χώρας ,(θέμα που έχει ήδη υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό) και αναμένουν, ότι έχει απομείνει, να πάρει τον δρόμο της ΜΗ επιστροφής...

Από το Ελληνικό χρέος, με τα υπάρχοντα και τρέχοντα τοκοχρεολύσια, εισπράττουν και γεύονται το ζεστό χρήμα, του οποίου την "γλύκα" δεν θα την αφήσουν να χαθεί...

Το χρήμα όμως αυτό , που βγαίνει από την ιταμή αρχική σύμβαση, με τις εκάστοτε δόσεις, φορτώνεται τελικά στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, με τα εκβιαστικά, αποτρόπαια, απάνθρωπα και επονείδιστα μνημόνια (1ο - 2ο - 3ο). Ήδη από ότι καταφαίνεται ετοιμάζεται μουλωχτά και το 4ο. 

Θα το πω και πάλι , οι ιθύνοντες, οι δικοί μας τι κάνουν , απλώς ισχιοκάμπτουν και πάνε να τα περάσουν, με τα δήθεν ισοδύναμα μέτρα, λες και αυτά, δεν αποτελούν επισφράγιση της υλοποίησης των μνημονίων.

Όπως παρουσιάζεται και καταγράφεται στον τύπο και στο διαδίκτυο σε ημέτερα και ξένα ΜΜΕ, το Ελληνικό θέμα το έχει αναλάβει η Γερμανία στο όνομα της Ε.Ε, με την απόλυτο εναπόθεση χειρισμού και υλοποίησης  στον "μισέλληνα" Σόϊμπλε. Αυτός με την σειρά του στο ΔΝΤ και στον επίσης μισέλληνα Τόμσεν. Έτσι λοιπόν κλείνει ο επαίσχυντος κύκλος της ντροπής, πατώντας στο "λαιμό" την Ελλάδα, για να την αποτελειώσουν. Μάλιστα αλλάζουν την τρόϊκα σε θεσμούς και κατ' άλλους κουαρτέτο, ονομασίες,  λεκτικές και μόνον, για να θολώσουν τα...  νερά.

Για να μην φαίνεται , η καταφανέστατη πλέον "καραμπινάτη" κοροϊδία, παρουσιάζουν, ως άριστοι θεατρίνοι, ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφωνίες μεταξύ Ε.Ε και ΔΝΤ , για να επιτύχουν τελικά την συγκατάβαση μεταξύ τους,... για το καλό της χώρας μας... τι ειρωνεία...

Αποτέλεσμα εικόνας για αέναος κύκλος 

Μέχρι σήμερα διαπιστώνεται, ότι το εξωτερικό χρέος αντί να μειώνεται, μετά από τις πρωτόγνωρες θυσίες του Ελληνικού λαού, αυτό διογκούται και κινείται σε έναν "αέναο κύκλο", χωρίς αρχή και τέλος. Αυτό μπορεί ανεπιφύλακτα πλέον,  να χαρακτηριστεί και ως ένας νέος "γόρδιος δεσμός", ο οποίος,  προσπαθώντας να τον λύσουμε, αυτός γίνεται όλο και ποιο ισχυρός, αφού προστίθενται και νέοι κόμποι στους αρχικούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για γορδιος δεσμος


Η επίλυσή αυτού, του καθοριστικού προβλήματος, που έχει άμεση σχέση,  με την αυτόνομη ύπαρξη της χώρας, ΙΣΩΣ να απαιτεί την ιστορική λύση αυτή του "γόρδιου δεσμού". 

την περίπτωση όμως αυτή, απαρέγκλιτα, πρέπει να προηγηθεί η ξεκάθαρη, αντικειμενική και απόλυτα κατανοητή ενημέρωση του Ελληνικού λαού, από όλους γενικώς (κυβέρνηση και αντιπολίτευση).

Η διαδικασία ενημέρωσης, όπως και η γνώμη του Ελληνικού λαού, θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός των Συνταγματικών επιταγών της χώρας.


Οι ΑΠΟΨΕΙΣ, εύχονται να μη φτάσει η χώρα στη λύση του "γόρδιου δεσμού" δια της σπάθης, αλλά να εξευρεθούν άλλοι τρόποι επίλυσης... Φυσικά, για αυτό,  τον κύριο λόγο τον έχουν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υλοποίηση των βασικών αρχών συγκροτήσεως της... ισότητας...αλληλεγγύης (αρωγής)που μέχρι τώρα, καταπατούνται κατάφωρα, για πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη.... Τρόποι για την λύση υπάρχουν.... Μετά από 7 χρόνια καταπίεσης, εκφοβισμού και ανέχειας,  που βρέθηκε και βρίσκεται σήμερα η χώρα... είναι πολλά...


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης