αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
19 Ιανουαρίου 2018, 15:25
Μία άλλη.. Εκτίμηση.


Οι "λεονταρισμοί" του Ερντογάν στο θέμα Αιγαίου-Νησιά αυτό δηλαδή, που έχει θέσει η Τουρκία εδώ και δεκαετίες, υπό μορφή διεκδικήσεων. 

(Παραθέτω τα υπάρχοντα βάσει συνθηκών σύνορα και αυτά που διεκδικεί η Τουρκία)

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσια συνορα ελλαδας    Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσια συνορα που διεκδικεί η τουρκια

Προφανώς λαμβάνοντας υπ' όψη, την ενδεχόμενη απομόνωσή της από τον εξ' ανατολών Μουσουλμανικό χώρο και την ήδη προχωρούσα πραγμάτωση υπάρξεως κράτους του Κουρδιστάν, αυτά, ενδυναμώνουν το φόβο μήπως χαθούν τα "αυγά και καλάθια" (όπως λέει η λαϊκή παροιμία). 

Σε αυτά πρέπει να προστεθεί το σοβαρότατο εσωτερικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει μετά από το αποτυχών πραξικόπημα.

Όλα τα παραπάνω την έχουν φέρει σε μία δυσχερέστατη θέση ψάχνοντας δια διεξόδους. Ήδη με την "ουρά κάτω από τα σκέλια" (λόγω των γνωστών προστριβών μετά την κατάρριψη του πολεμικού Ρωσικού αεροσκάφους), προσέγγισε την Ρωσία προσπαθώντας να επηρεάσει Δυτικούς και ΝΑΤΟ, ώστε να συνηγορήσουν ή να επιτύχει την απάθεια τους στις πολλές διεκδικήσεις, που έχει παρουσιάσει τόσο ανατολικά της  (μουσουλμανικό χώρο),  όσο και στα δυτικά της...Αιγαίο-Νησιά.

Φυσικά η Ρωσία άρπαξε την ευκαιρία, που της δόθηκε, για να δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως, στον πολεμικό της αντίπαλο το ΝΑΤΟ.

Με βάσει τα προαναφερόμενα , η ΕΚΤΊΜΗΣΗ έρχεται αβίαστα, ότι Τουρκία δεν μπορεί να φανταστεί την Ελλάδα να βρει την ευκαιρία και να "αναμοχλεύσει" το κατοχυρωμένο θέμα από το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης και αέρος, δηλαδή την επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων και του Εθνικού εναέριου χώρου των 10 ν.μ. Ο φόβος αυτός,   της προξενεί σύγχυση και πανικό   

Αποτέλεσμα εικόνας για θαλασσια συνορα ελλάδας τουρκιας

Προκειμένου δε να μετριάσει τον φόβο αυτόν, δυναμώνει τις παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, επικαλούμενη πάντοτε και το γνωστό "casus belli(αιτία πολέμου).

Οι απειλές, παραβάσεις και παραβιάσεις θα ενταθούν έτι περισσότερον, όσο θα υπάρχουν τα εσωτερικά προβλήματα και συνεχιστεί η άμεση εμπλοκή της στον ανατολικό μουσουλμανικό χώρο, ο οποίος σήμερα φλέγεται... και οι εξελίξεις είναι τελείως άγνωστες...

Με αυτές τις φοβέρες προσπαθεί, να καλύψει και αποτρέψει την χώρας μας, από την υλοποίηση των δίκαιων και κατοχυρωμένων θέσεών μας, αναφορικά γενικώς για το Αιγαίο.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


12 Ιανουαρίου 2018, 22:16
Η Γερμανική....... Αλληλεγγύη .


Απ΄ ότι διαφαίνεται Μέρκελ - Σουλτς συμπράττουν .

Σιγά και δεν θα τα βρίσκανε, η εξουσία είναι γλυκιά σαν "πετιμέζι" .

Οι θεατρινισμοί ήταν  για τα "μάτια", τόσο των  Γερμανών, όσο και ευρύτερα για τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Το να το παίζεις στα  "όπα-όπα" όλη την Ευρώπη , είναι μεγάλη υπόθεση....

Αποτέλεσμα εικόνας για τοκογλυφία

Από τους τόκους στο διάστημα της κρίσεως.... διάβασα ότι: <<...από υπολογισμούς της  Bundesbank , από το 2008 και εντεύθεν, το Γερμανικό δημόσιο εξοικονόμησε  290 δισ (290.000.000.00) από τόκους...>> Αφού δανειζότανε με 1,7% και δάνειζε αντίστοιχα με 4,3%. Κατά τα άλλα ήθελε να παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της αλληλεγγύης. 

Εκτιμώ.... ότι ο χαρακτηρισμός για την περίπτωση αυτή, είναι επαίσχυντος τοκογλυφία....


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης