αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
29 Απριλίου 2015, 18:50
Εκτίμηση... για την Φτωχοποίηση...


       Η περαιτέρω φτωχοποίηση της χώρας, κυρίως,  σε μισθούς και συντάξεις και όχι μόνον, την επιδιώκουν μετά μανίας και πιεστικά οι “αδίστακτοι” δανειστές. Αυτό  ανοίγει διάπλατα την πόρτα … για την δέσμευση και έμμεση “δήμευση”  του δημόσιου πλούτου και της εκποίησης του, έναντι ευτελούς τιμήματος. Γνωρίζουν πολύ καλά τον υπάρχοντα δημόσιο πλούτο της Ελλάδας, ο οποίος όπως αξιόπιστα διατυπώνεται και καταγράφεται από διαπρεπείς Έλληνες και ξένους επιστήμονες είναι τεράστιας αξίας. Σε αυτόν λοιπόν επιδιώκουν να βάλλουν “χέρι”… γι’ αυτό σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό της χώρας κατά το δοκούν, αναφερόμενοι πάντοτε στις δεσμεύσεις, που απορρέουν από την επονείδιστη αρχική δανειακή σύμβαση. 

    

     Στην προσπάθειά τους αυτή, συνεπικουρούνται από τους αδιαφανείς υπόγειους δεσμούς, που έχουν με τους οίκους αξιολόγησης,  τις λεγόμενες αγορές , τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές, όπως επίσης και από τον προσκείμενο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (εσωτερικού και εξωτερικού)

       Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι αυτός, που έχει περιέλθει σε φτωχοποίηση και επιζητεί με κάθε τρόπο την ύπαρξη του, προκειμένου να απαλλαγεί, έστω και πρόσκαιρα, από την κατάσταση αυτή, θα δόση σε  εξευτελιστική τιμή ότι πολύτιμο κατέχει. Αυτό το δηλώνουν απερίφραστα τα εκατοντάδες ενεχυροδανειστήρια που ξεφύτρωσαν μέσα στην τελευταία 5ετία. 

Εκεί λοιπόν πατάνε και ποντάρουν οι δανειστές για να προσπορίσουν οφέλη και κέρδη πολλαπλάσια της πραγματικής αξίας του δημόσιου πλούτου της χώρας, αδιαφορώντας για την ανεπανόρθωτη καταστροφή που θα επιφέρουν .

Άλλωστε αυτό καταφαίνεται πεντακάθαρα,  ότι επιδιώχθηκε στην υπογραφή της αρχικής δανειακής σύμβασης, όπως επίσης και στην διαχρονική εκβιαστική  εμμονή των δανειστών, για την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων - ιδιωτικοποιήσεων.

    Το επίκαιρο… Την ανοίκειο συμπεριφορά , που  υπέστη, ο υπουργός οικονομικών της χώρας, στην πρόσφατη συνάντηση των δέκα οκτώ , δηλώνει τον φόβο και την ταραχή τους , μήπως η εν γένει παρουσία του χαλάσει την “σούπα”…. όπως λέει η λαϊκή θυμοσοφία…

Από τo blog ΑΠΟΨΕΙΣ

stoxastis-vaggeliscon.blogspot.com


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης