αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
26 Ιουνίου 2017, 20:34
Εμάς Απειλούσαν με (GREXIT).... Άλλοι Έφυγαν Οικειοθελώς (BREXIT).


Αποτέλεσμα εικόνας για grexitΑποτέλεσμα εικόνας για br;exit

Οι ΑΠΟΨΕΙΣ κατά καιρούς , εδώ και χρόνια ανέβαζαν στο ιστολόγιο τους, θέματα σχετικά με την κρατούσα κατάσταση στην Ε.Ε και σε σχέση με τον χειρισμό του Ελληνικού εξωτερικού χρέους. Η εκτίμηση, που παρουσίαζαν εκάστοτε ήταν, ότι η Ε.Ε προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, που είχε ανακύψει,  τηρούσε και τηρεί μια στάση, εκτός των ιδρυτικών αξιών,  που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες, για μία μεγάλη Ευρώπη βασισμένη κυρίως στην ισότητα και την άδολη αλληλεγγύη. 

Όσον αφορά την χώρα μας κοίταξαν πρωτίστως να επωφεληθούν πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη,  αφού προηγουμένως προσεταιρίστηκαν και με το ΔΝΤ, έναν οργανισμό τοκογλυφικού χαρακτήρα δανεισμού κρατών,  που προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τοκοχρεολύσια του δανεισμού , βυθίζουν τους πολίτες στην φτώχεια και την ένδεια, με τα μέτρα που επιβάλουν πάντοτε, πριν την εκταμίευση των δόσεων του δανείου. Αυτό το  επικρότησε και εφάρμοσε για την χώρα μας η Ε.Ε... Η όλη στάση της στο Ελληνικό οικονομικό πρόβλημα του χρέους, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταπεινωτική, τιμωρητική, εξουθενωτική και ακόμη εχθρική.

Εδώ όμως θα πρέπει να πούμε, για μία άλλη φορά, την αποκλειστική ευθύνη για το χρέος της χώρας, έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα αυτοί, που χειρίστηκαν τα οικονομικά της χώρας και τους "αλόγιστους" δανεισμούς, επί σειράν ετών. 

Το προκύψαν σοβαρό θέμα (BREXIT) για την E.E και το οποίο, πού θα σταματήσει και ποίες οι μελλοντικές εξελίξεις του, είναι προφανέστατα άγνωστο... Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις όμως  για την χώρα μας θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής.

  • Ελάφρυνση... των ήδη μεγάλων πιέσεων και εκβιασμών, που δεχόμαστε εδώ και μία εξαετία.
  • Παραμονή στις ίδιες θέσεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί και δρομολογηθεί.
  • Σκλήρυνση... έτι περισσότερον των δεσμεύσεων , πιέσεων και εκβιασμών, τα οποία θα αποτελέσουν παραδειγματισμό για τις άλλες χώρες.

Ίδωμεν.....


- Στείλε Σχόλιο


11 Ιουνίου 2017, 21:45
Ελληνικό Χρέος-Δημόσιος Πλούτος και Ε.Ε (Γερμανία ) - ΔΝΤ


Ξεκινήσαμε..... και υπογράψαμε την αναγκαστική, αποικιοκρατική και επονείδιστο σύμβαση το 2010. Τα πάντα του δημόσιου πλούτου της χώρας υπό δέσμευση, όπως επίσης και τη φρικαλεότητα , της δυνατότητας των δανειστών,  να εκχωρούν δικαιώματα δεσμεύσεως  σε τρίτους . Επήλθε λοιπόν έμμεσα αλλά σαφώς η υποδούλωση της χώρας , όχι δια των όπλων, αλλά καταφανέστατα η χειρότερη κεκαλυμμένη   οικονομική υποδούλωση. 

Αυτά αποτελούν την "καρδιά" του δανεισμού,  τα οποία υπέγραψαν (ελαφρά τη καρδία) οι πολιτικοί μας, χωρίς προηγουμένως την ενημέρωση των πολιτών, προσέτρεξαν ασμένως και παρακαλετά, προκειμένου να μην χάσουν την καρέκλα τους από στην εξουσία. 

Έκτοτε αρχίζουν oι (Ευρωατλάντες) σταδιακά και προγραμματισμένα να μας υποβάλουν στυγνά και ανελέητα τα επώδυνα μνημόνια 1ο , 2ο  πρόσφατα δε το 3ο και να θέτουν επίσης τις προϋποθέσεις για το 4ο, σταλαπατώντας κατάφωρα την αλληλεγγύη και την ισότητα , για την οποία κόπτεται... ανερυθρίαστα η Γερμανία.....

  Όλα αυτά όμως ξεσπούν στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών με άμεσο αποτέλεσμα , η μεσαία τάξη να φτωχοποιηθεί και οι φτωχοί να καταστούν πένητες  για το πιάτο φαγητού, στις Εκκλησίες και στα προγράμματα των Δήμων . Πολλοί δε από τους συμπολίτες μας να φτάνουν στη αυτοχειρία.....

 Ακολούθως όλες οι κυβερνήσεις οσφυοκάμπτουν στους δανειστές και μας ομιλούν για ισοδύναμα, λες και αυτά δεν υλοποιούν   τα μνημόνια..... πρόσφατα δε,  μας λένε για αντίμετρα. Βλέπεις οι πολιτικοί μας είναι "μανούλες", για να μπαλώνουν τα αμπάλωτα με λεκτικά λογοπαίγνια.


 Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού , Γερμανία (Σοϊμπλε) και ΔΝΤ (Τόμσεν), το έχω γράψει παλαιότερα και πρόσφατα. Μας παίζουν τον "παπά" εδώ και πολλά χρόνια και παρουσιάζονται εκάστοτε, ότι τάχα έχουν αντιδιαμετρικές θέσεις, για το θέμα του Ελληνικού χρέους, αλλά στο τέλος τα βρίσκουν, γιατί τους ενώνει το τοκογλυφικό πρόσκαιρο κέρδος....


Πρόσφατα είχα γράψει ...


<<Τα ειδησιογραφικά πρακτορεία μας λένε: 


22. Ιαν.2017

<<..Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ για την Ελλάδα - Διευθύντρια ΔΝΤ: "Δεν χρειάζεται κούρεμα του ελληνικού χρέους"..>>

Στα μουλωχτά δηλαδή... όλα "μέλι γάλα" Ε.Ε και ΔΝΤ.

Το είχα γράψει πολλές φορές στα 7 χρόνια που πέρασαν (2010-2017), ότι Ε.Ε και ΔΝΤ "καραγκιοπαίζουν" , ως θεατρίνοι της κακιάς ώρας, παρουσιάζοντάς μας, ότι έχουν αγεφύρωτες αντιθέσεις για το Ελληνικό χρέος... όπως πρόσφατα.

Μετά από τα βαρύγδουπα και έωλα λόγια τους και πάλι "αγκαλίτσα".  Βλέπεις το άρμεγμα της Ελλάδας, σε τοκογλυφίες, όπως επίσης και του δημόσιου πλούτου , είναι γλύκισμα ΑΑΑ ποιότητας και όσο υπάρχει το γάλα, αυτοί θα παίζουν το παιχνίδι τους συντονισμένα (στο άρμεγμα), ότι τάχα προσπαθούν... για το καλλίτερο....

Εφτά χρόνια τώρα έχουν στύψει κυριολεκτικά τον Ελληνικό λαό. Τα αμέτρητα δισεκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών από τα μνημόνια και την εξουθενωτική λιτότητα των 7 χρόνων , μας διατυμπάνιζαν και μας διατυμπανίζουν , ότι πηγαίνουν στο χρέος, αλλά αντί να μειώνεται, αυτό θεριεύει . Το ερώτημα, που γεννάται, ως πότε.... και πόσο θα κρατήσει, αυτή η οικονομική αιμορραγία της χώρας.

Πρόσφατα αναφερόμενος για το θέμα αυτό, είχα γράψει , ότι καλοπροαίρετα φίλοι, μου έλεγαν, ότι αυτή τη φορά θα διαψευστώ , καθόσον οι διαφορές τους είναι φανερά μεγάλες... για να απαντήσω στους φίλους... ένας ακόμη θεατρινισμός....Παρόλα αυτά εύχομαι.... να διαψευστώ....>>

  Τα φιλαράκια λοιπόν, οι (Ευρωατλάντες)  Ε.Ε (Γερμανία - Σόϊμπλε) και ΔΝΤ (Τόμσεν) συμφωνούν  παντού και πάντοτε...

   Η Γερμανία άδραξε από τα τοκογλυφικά επιτόκια περί τα 60 δις, όπως ανέφεραν τα δικά της ΜΜΕ, καθόσον δανειζόταν με μηδενικά σχεδόν επιτόκια και μας δάνειζε με 3-4%. Αυτό το ονόμαζαν αλληλεγγύη, προς ένα ισότιμο μέλος της Ένωσης. Εάν αυτό συμβαίνει, η  λέξη τότε "τοκογλυφία", πρέπει να διαγραφεί από όλα τα λεξικά....

  Ο απαιτητικός εξαναγκασμός, για την σταδιακή εκποίηση του δημόσιου πλούτου, δεν έπαψε να επαναλαμβάνεται αδιάκοπα και συνεχώς. Μάλιστα ήθελε να μεταφερθεί το ΤΑΙΠΕΔ στις Βρυξέλλες, προφανώς για να χειρίζεται το τίμημα της εκποίησης κατά το δοκούν.

  Εμμέσως πλην σαφώς, καλούσε τους Έλληνες καταθέτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις Ελληνικές τράπεζες και να τις μεταφέρουν στις Γερμανικές. 

   Είχε "υπόγειο" συμμετοχή για την εφαρμογή του pay control το οποίο κάνει, έτι περισσότερον, δύσκολη την οικονομική ζωή των πολιτών.

   Στο όλο το δολόπλοκο παιχνίδι τους, θέλησαν προσφάτως να αναμειχθούν στην Ελληνική πλοιοκτησία, προκειμένου να μεταγραφούν  σε Γερμανικά νηολόγια τα εμπορικα πλοία τως χώρας.  Την δέουσα απάντηση όμως την έλαβε, από τον Πρόεδρο  της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών .

  Όλα τα προαναφερόμενα και άλλα πολλά, που δεν αναφέρθηκαν, έχουν εκπόρευση από την λεγόμενη ηγέτιδα (Γερμανία) της Ε.Ε και Ευρωζώνης, η οποία καταφανώς προσβλέπει στο πρόσκαιρο κέρδος, επωφελούμενη, την παραπαίουσα Ελληνική οικονομία και αδιαφορεί για την ενότητα της Ε.Ε.

  Τελειώνοντας θα αναφερθώ στους πολιτικούς μας και στα κόμματα, να ομονοήσουν, για τον  περαιτέρω χειρισμό, του τόσο σοβαρού προβλήματος , που αντιμετωπίζει η χώρα και που άπτεται έμμεσα της Εθνίκης Κυριαρχίας της.

Την πολυτέλεια  να διαφωνούν,  ας την παρουσιάζουν, για όλα τα άλλα θέματα.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης