αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
06 Ιουλίου 2017, 22:23
Τοκογλυφία..... και τα Παρακλάδια Αυτής...


Τελείωσε πρόσφατα και αυτό το Eurogroup, περιμένατε τίποτε διαφορετικό στην ουσία;;;...  Εδώ και 7 χρόνια μας εμπαίζουν κατάφωρα, δηλαδή πάντοτε  "μια από τα ίδια"

Χαμός και κοσμογονία γίνεται πάντα πριν την εκταμίευση της δόσης,  με  πρώτο μέλημά τους, που ήταν και είναι, νέα μέτρα ασύστολης τρομοκρατίας, στο βάθος δε...  η απειλή του GREXIT να επικρέμαται ως "Δαμόκλειος Σπάθη".

Άοκνοι πρωτεργάτες  αυτών είναι (Μέρκελ-Σόϊμπλε και ΔΝΤ)  κυρίως  όμως, η Γερμανία, που θέλει να λέγεται... και παριστάνει  την μεγάλη  ηγέτιδα της Ε.Ε και Ευρωζώνης.


Οι φιλεύσπλαχνοι.... λοιπόν Γερμανοί, απέδειξαν έμπρακτα την μεγαλοσύνη τους για την παραπαίουσα Ελληνική οικονομία.

Αποτέλεσμα εικόνας για τοκογλυφιαΑπό την έναρξη της οικονομικής κρίσης και στους χρόνους αυτής, από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού και τον εν συνεχεία δανεισμό σε άλλους, η Γερμανία κέρδισε 240 δις, εκ των οποίων τα 60 δις από την Ελλάδα. 

Αυτή η τοκογλυφία,  ειπώθηκε από τα Γερμανικά ΜΜΕ.

Την καταφανή  αυτή εκμετάλλευση, των ισότιμων εταίρων της, θέλει να μας την παρουσιάσει ... ως αλληλεγγύη .


Τα χρόνια που διαρρεύσαν , στα οποία οι Έλληνες πολίτες ζουν τον εφιάλτη της οικονομικής κατακρήμνισης,  οι Γερμανία μετά μανίας και περισσής πίεσης ζήτησε και συνεχίζει να ζητά, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας μας, σε τιμές , που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν με ευκολία ως.... ευτελείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΌΙΜΠΛΕΖήτησε κεκαλυμμένα και με (υπόγειο τρόπο), δια του Υπουργού οικονομίας (Σόϊμπλε), που επανέλαβε και πρόσφατα, την νηολόγηση, των με Ελληνική σημαία εμπορικών  πλοίων, να φέρουν την Γερμανική σημαία, προφασιζόμενος την μικρότερη φορολογία.

Αποτέλεσμα εικόνας για σομπρερο καπελοΤώρα θέλει να βάλει "χέρι" (δήθεν Ευρωπαϊκό), λέγοντας, ότι με την Κίνα πρέπει να συνομιλεί και συνάπτει συμφωνίες η Ε.Ε, δηλαδή με λίγα λόγια καπέλο και μάλιστα Μεξικάνικο (σομπρέρο), στη συνεργασία Ελλάδας- Κίνας.


Όλα αυτά και όχι μόνον, ξεκινούν από την λεγόμενη ηγέτιδα της Ε.Ε Γερμανία, η οποία άνοιξε διάπλατα τον επαίσχυντο δρόμο της τοκογλυφίας και τα παρακλάδια αυτής. 

Επιμένει στην παράταση της ρύθμισης του Ελληνικού εξωτερικού χρέους, για να εφευρίσκει τεχνασμάτα οικειοποίησης, της ήδη παραπαίουσας , όπως προαναφέρθηκε, οικονομίας μας.

Θα ήταν μεγάλη  παράλειψη , να μην τονιστεί ιδιαίτερα, ότι για το Ελληνικό χρέος και τον εφιάλτη, που ζει σήμερα η χώρα και δεν ξέρουμε το που θα καταλήξει, φταίνε χωρίς καμία αμφισβήτηση, οι κυβερνώντες την χώρα εδώ και πολλές 10ετίες και συνεχίζουν οι σημερινοί κυβερνώντες

Το οξύμωρο είναι ότι όλοι αποποιούνται τις ευθύνες τους και τις επιρρίπτουν, οι μεν στους δε και τανάπαλιν. 

Το τραγελαφικό όμως το ακούσαμε, από τα έδρανα της βουλής από  τον ασκών και το επάγγελμα Υπουργού και διατελέσαντος αντιπροέδρου κυβερνήσεως, ότι <<...πετρέλαια δεν υπάρχουν...>>, και το κατάπτυστο ότι... <<...μαζί τα φάγαμε...>>. Αν είναι δυνατόν να συγκαταλέγουν τον απλό πολίτη με τους εαυτούς τους,  τους ημέτερους και παρατρεχάμενους τους, δηλαδή με όλους αυτούς, που έκτιζαν τις βιλάρες τους παράνομα σε εξοχικούς χώρους και στα νησιά , με τις φιλιππινέζες τους, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα κότερα. Το δε περίσσευμα έφευγε στις τράπεζες του εξωτερικού, στις offsore εταιρείες και σε νησιώτικους παραδείσους.


Είναι θέματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.....


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης