ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
22 Νοεμβρίου 2014, 20:55
Διαπραγμάτευση με Τρόϊκα και Εξωτερικό Χρέος


Είναι να πικρογελάς όταν ακούμε κάθε τόσο από τα ΜΜΕ και επίσημα χείλη , ότι θα διαπραγματευθούμε με την Τρόϊκα . Επίσης όταν λέμε έξοδο από το μνημόνιο-α πρέπει να κυριολεκτούμε και όχι να καλύπτουμε άλλες "ατραπούς" για την εφαρμογή τους. Με τα λόγια στον αέρα δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα, απλώς προπαγανδίζουμε φτηνά . Εκείνο που πιστοποιεί το λεκτικό μέρος είναι το αποτέλεσμα των λόγων και η αντανάκλαση στους πολίτες, αυτό όμως δεν το βλέπουμε ή είναι χαμένο και ξεθωριασμένο. 


     Κύριοι της κυβερνητικής εξουσίας γνωρίζεται πολύ καλά ότι η τρόϊκα έχει "πάτρωνες"και εκτελεί πιστά και απαρέγκλιτα τις εντολές , τόσο των σκληροπυρηνικών της Ευρωζώνης ,  που αποβλέπουν σε πρόσκαιρα οφέλη (κυρίως της Γερμανίας) , όσο  των τοκογλύφων δανειστών και του ΔΝΤ 

Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com


  Το ΔΝΤ και οι τοκογλύφοι δανειστές, ως πεινασμένοι γύπες, έχουν επιπέσει στη χώρα με φαινομενικά αδιαφανή σχέση αλλά στην πραγματικότητα πολύ στενή  μέχρις ταυτισμού , με όσους διαβλέπουν και αποβλέπουν στην όσο το δυνατόν υποβάθμιση της αξίας του δημόσιου πλούτου της χώρας, προκειμένου να ισοσκελίσουν το υπάρχον εξωτερικό χρέος της με την επιλεκτική απόκτηση εκμετάλλευσης ή και της κυριότητας του δημόσιου πλούτου Σε αυτό συμβάλλει πρωτίστως η υπογραφή της αναγκαστικά επιβληθείσας και αποδεκτής υποτακτικά δανειακής σύμβασης , που δένει "χειροπόδαρα" την χώρα και  τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της για  να ακολουθήσει αμέσως μετά ο δανεισμός...

Αρχίζει λοιπόν ένας κύκλος, θα μπορούσαμε να τον πούμε "αέναο" δηλαδή ένα διογκούμενο χρέος από την μια μεριά και η δέσμευση του δημόσιου πλούτου  από την άλλη , σε τέτοιο βαθμό ,  ώστε να υπερτερεί πάντοτε το χρέος . Η εκτίμηση είναι ότι θα σταματήσει ο κύκλος όταν στερέψουν...οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας , αλλά τότε θα είναι πολύ αργά , διότι θα έχει συντελεστεί η καταστροφή...

      Μετά την άκρως συνοπτική αναφορά στο ΔΝΤ και τους δανειστές ερχόμαστε και πάλι στα δικά μας , όπου υπάρχει αρκετός δημόσιος πλούτος σε πολλούς τομείς και ιδίως υποθαλάσσια . Αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα οι έντονες και μεγάλου ενδιαφέροντος προσφορές των παγκόσμιων μεγιστάνων εκμετάλλευσης των πρώτων υλών , φυσικού αερίου και πετρελαίου , για την εξόρυξη στο Ιόνιο .

Εάν μιλήσουμε όμως και για το Βόρειο Αιγαίο και  Νότια-ανατολικά της Κρήτης , τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά , όσον αφορά τα υπάρχοντα κοιτάσματα , τα οποία όπως αναφέρουν διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες της ημεδαπής και αλλοδαπής , είναι μεγίστης αξίας. Η αξία αυτή μεγιστοποιείται έτι περισσότερον , εν όψει της αυξανόμενης μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων . Εδώ πρέπει ακόμη να σημειωθεί και με ιδιαίτερη έμφαση , ότι η Ε.Ε και κυρίως η Γερμανία διψούν για την παραγόμενη ενέργεια από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Το θέμα αυτό μας προσδίδει διαπραγματευτική υπεροχή και πρέπει να την αξιοποιήσουμε ανάλογα. Αυτό όμως δεν διαφαίνεται.... 


   Η διαπραγμάτευση λοιπόν με την τρόϊκα είναι "χίμαιρα" , καθόσον  η τρόϊκα δεν διαθέτει ούτε της έχει παραχωρηθεί η πρωτοβουλία να διαχειριστεί και να συμφωνήσει για μείζονα σοβαρά ζητήματα  που αφορούν την δανειακή σύμβαση , την οποία ατυχώς έχουμε υπογράψει ως χώρα και έχουν ψηφίσει οι "λεβέντες" πολιτικοί μας και μάλιστα , όπως ομολογήθηκε , χωρίς  να προλάβουν να την διαβάσουν... Επομένως το θέμα πρέπει να τεθεί στους "μέντορες" της τρόϊκας και όχι να μιλάμε , ότι θα κάνουμε διαπραγμάτευση με τα "τσιράκια"  της .      

  Βερμπαλιστικά και μαξιμαλιστικά ανακοινώθηκε και υλοποιήθηκε ότι τώρα η διαπραγμάτευση θα πραγματοποιείται στη Γαλλία , προς τι το όφελος.... δηλαδή διαπραγματευτές και τα φερέφωνα τους θα έχουν και  ταξιδάκια  αναψυχής ... που θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες.     

      Αυτό που διαφαίνεται από όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα και εύχονται οι ΑΠΟΨΕΙΣ να κάνουν λάθος , είναι ένα άτακτο "προγκρόμ" αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων και επονείδιστων μέτρων. Οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις αναφέρονται σε  <<ισοδύναμα>> και για να το πούμε τελείως απλοϊκά , η τρόϊκα επιβάλει οριζοντίως και χωρίς κανένα δισταγμό και διάκριση, μειώσεις παντοιοτρόπως των κρατικών και μη δαπανών και την επιβολή άμεσων και έμμεσων φόρων.  Θέλει σταδιακά και με κάθε τρόπο , να ευτελίσει την αγορά  εργασίας και να  μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις.  Αποτέλεσμα αυτών είναι τον πρώτο και κύριο λόγο να έχει η ένδεια και η απόγνωση , που κάνουν το έργο των αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων και γενικά την άνευ ουδεμιάς αντίστασης υποτέλεια ποιο προσιτή για τα συμφέροντα των μεγάλων τρασττα οποία  πρόθυμα  θα έρθουν να επενδύσουν...   

Εμείς  μέχρι σήμερα τι κάνουμε;;; εκτός από να τους αντιπροτείνουμε <<ισοδύναμης>> χρηματικής αξίας κάτι άλλο ,  δηλαδή κάνουμε αυτό που λέει σοφά ο απλός πολίτης ...<<μία τρύπα στο νερό>> , εφόσον αυτά αποφέρουν έμμεσα και τελικά,  την  μείωση των εισοδημάτων των πολιτών.


          Η οικονομία μας κατατρέχεται από το υπέρογκο δημόσιο χρέος, έτσι  όπως την κατάντησαν  οι εκάστοτε κυβερνώντες με τους ημέτερους και τους παρατρεχάμενους.  Για να μπορεί λοιπόν να τιθασευτεί το χρέος , θα πρέπει κατά πρώτον και κύριο λόγο να αποβληθεί η θέση , ότι το χρέος αυτό είναι βιώσιμο και να παρουσιαστούν στην πράξη , υλοποιούμενες , οι αξίες της αλληλεγγύης - ισότητας από μέρους της Ε.Ε , η οποία ασμένως κοίταξε να εξασφαλίσει τις αγορές με το να εξοφληθούν. Έτσι λοιπόν από διαπραγματεύσιμο που ήταν , το κατέστησε σε μη διαπραγματεύσιμο  και το μετέφερε  στις πλάτες των μελών, ώστε να εξασφαλιστεί η ακέραια αποπληρωμή του. Όπως επίσης ταυτόχρονα και απαρέγκλιτα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής . Αντί αυτού όμως παρατηρούμε , ότι η τρόϊκα εδώ και 4 χρόνια με τα μέτρα που πέρασε και που επίμονα θέλει να περάσει  κεκαλυμμένα και για το 2015, οπισθοδρομεί την ανάπτυξη, ενώ συγχρόνως το εξωτερικό χρέος παραμένει αλώβητο και μάλιστα μεγαλώνει.

   Εφόσον λοιπόν συνεχιστεί η τρελή και στημένη πορεία των παράλογων μέτρων , θα οδηγηθούμε τελικά σε σύγκρουση με έξαλλη ταχύτητα στον "επιθανάτιο τοίχο" , που ήδη έχουμε προσεγγίσει άκρως επικίνδυνα. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι κυβερνώντες και να φρενάρουν το όχημα Ελλάδα πριν την πρόσκρουση και την καταστροφή . 

            Πρέπει να ενστερνιστούμε όσον το δυνατόν γρηγορότερα, το πως θα ξεφύγουμε από την περίσφιγξη του βόα , που λέγεται τροϊκα και να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την σωστή ανάπτυξη.  Προηγουμένως όμως πρέπει να διαγραφεί μεγάλο μέρος  από το χρέος  εκ μέρους της Ε.Ε , όπως αυτό έγινε σε προηγούμενες εποχές σε αυτούς που σήμερα το παίζουν ηγεμόνες της , ώστε να καταστεί βιώσιμο  και να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου. Μόνον κατά αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της ανάκαμψης της οικονομίας και της ανάπτυξης. Διαφορετικά εκτιμάται , ότι η ένδεια και η εξαθλίωση , θα καταστούν μόνιμα φαινόμενα στις πλάτες των πολιτών για πάρα πολλά χρόνια.


       Όταν αυτά αρχίσουν να υλοποιούνται και η χώρα θα βρίσκει την ηρεμία της , η δικαιοσύνη θα πρέπει να ψάξει σε βάθος τον αλόγιστο δανεισμό των προηγούμενων δεκαετιών και την διαχείριση των δανεικών..... 

Εφόσον δε διαπιστωθούν καταχρήσεις δημοσίου χρήματος , η "ρομφαία" θα πρέπει να επιπέσει αμείλικτα στους όποιους δράστες , αλλά και να υπάρξει ταυτόχρονος δήμευση των περιουσιών, ανάλογα με το ύψος των καταχρήσεων. Αυτό είναι το ύψιστο χρέος προς τους πολίτες της χώρας , οι οποίοι  ζουν σήμερα τον "γολγοθά" της ανέχειας και της  διαρκούς αγωνίας για το αύριο αυτών και των παιδιών τους.


    Οι ΑΠΟΨΕΙΣ τελικά τοποθετούνται ότι η διαπραγμάτευση  με τους ιθύνοντες θα πρέπει να είναι αταλάντευτη , ξεκάθαρη και ανυποχώρητη , αλλά και με βάσει των αρχών που διέπουν την ίδρυση της  Ε.Ε δηλαδή της ισότητας και της αλληλεγγύης , όπως προαναφέρθηκε. Σύμμαχο θα έχει και το ευνοϊκό κλίμα που πάει να διαμορφωθεί ευρύτερα και ξεκινά από τον Νότο της Ευρωζώνης λαμβάνοντες όμως πάντοτε σοβαρά υπόψη , το διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Από το blog ΑΠΟΨΕΙΣ

stoxastis-vaggeliscom.blogspot.com- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNA


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscomΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links