ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
22 Οκτωβρίου 2016, 12:20
Προέχει η Σωτηρία της Χώρας


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΣΡΑπό το πρωί  μέχρι το βράδυ, καθημερινά, τα κανάλια εδώ και μήνες, ασχολούνται με τον διαγωνισμό της εκπομπής πανελλαδικής  εμβέλειας και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο  (ΕΣΡ) "ε σου ρου" οπώς λόγω συντομίας το ονομάζετε και που το κατρακυλήσατε και καταντήσατε σε "γιου σου ρουμ" (δανειζόμενος την λαϊκή αυτή φράση).

Βλέπεις τα ιδιοτελή εκατέρωθεν συμφέροντα, είναι πάρα πολύ μεγάλα, τόσο από οικονομικής , όσο και από πολιτικής πλευράς.

Όλοι...  συμπολίτευση, αντιπολίτευση και ολιγάρχες, αγωνίζονται με καταφανή αγωνία, μη τυχόν χάσουν τα προνόμια ή αποκτήσουν αυτά, που τους παρέχει αφειδώς η TV.

Θέλουν κάποιοι... να παρουσιάζουν κατά το δοκούν τα γεγονότα να προπαγανδίζουν, και γενικά να μεγαλώνουν το "πουγκί" τους. Από την άλλη, τα πολιτικά οφέλη είναι η κατάκτηση της εξουσίας και της όποιας καρέκλας στη Βουλή.

Το όλο σκηνικό προκαλεί μέχρι και απέχθεια , στον απλό Έλληνα πολίτη, ο οποίος εναγωνίως κοιτάζει πως να τα καταφέρει για τον "επιούσιον  άρτον". Ενώ συμβαίνουν αυτά οι πολιτικοί μας τον "χαβά" τους, μην τυχόν και χάσουν την εξουσία , που τους παρέχει την επαρκή ευμάρεια, σε σχέσει με τον ΄Ελληνα πολίτη , ο οποίος αγωνίζεται νυχθημερόν,  όπως προαναφέρθηκε, για τα προς το "ζην".

Κύριοι πολιτικοί... προέχει η σωτηρία της χώρας, σύσσωμοι λοιπόν  συμπολίτευση και αντιπολίτευση ενωθείτε ως μια "γροθιά", για να αντιμετωπίσετε την παρούσα φλέγουσα συγκυρία των μεγάλων θεμάτων, που έχουν αμεσότατη σχέση, με την ύπαρξη της χώρας όπως:

  • Οι Τούρκοι χωρίς ενδοιασμούς πλέον ομιλούν για Θράκη και μισό Αιγαίο.
  • Οι Σκοπιανοί για μια μεγάλη Μακεδονία.
  • Οι Αλβανοί για Ήπειρο.
  • Εκτός από αυτά η χώρα μας, όπως την κατάντησαν τις τελευταίες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, οι πολιτικοί μας, παρουσιάζεται με το υπέρογκο εξωτερικό χρέος, για το οποίο δεν φαίνεται , τουλάχιστον μέχρι σήμερα, η τιθάσευση του, αλλά αντίθετα συνεχώς διογκούται.

Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τους "σκυλοκαυγάδες" στην Βουλή και στα ΜΜΕ και ασχοληθείτε έμπρακτα, με το πώς θα λυθούν αυτά τα υπαρκτά προβλήματα, τα οποία απειλούν άμεσα την ομοιογένεια, οικονομική υπόσταση  και ακεραιότητα της χώρας.

Όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα, έχετε την πολυτέλεια και τον χρόνο να παραθέσετε τις αντιθέσεις σας τόσο στη Βουλή, όσο  και στα ΜΜΕ, προσφέροντας και υποστηρίζοντας ο καθένας τις απόψεις του.

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

adreo (22.10.2016)
Αγαπητέ Βαγγέλη,
συμφωνώ ως προς τα περισσότερα που αναφέρεσαι.
Διαφωνώ όμως ως προς το δέσιμο των καναλιών με τα μεγάλα θέματα, που τα διατηρούν ανοιχτά οι κάκιστοι γείτονές μας, για τα οποία δεν φταίνε. Απενατίας μαθαίνουμε, όσο άθλια και αν είναι, αυτά που κρύβει η κρατική τηλεόραση, τσανάκι πάντα κάθε κυβερνώντος.
Επίσης διαφωνώ γιατί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, καταστρατηγείται η πολυφωνία, η ελευθερία του λόγου και.... έπονται διάφορα άλλα.
Ότι τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν όπως όλες οι επιχειρήσεις φόρους, εισφορές ασφάλειας και λοιπά, δεν συζητείται.
Αν έβγαζαν ένα νόμο που να τους μαντρώνει οικονομικά δεν θα έλεγα τίποτα.
Όμως αυτοί υποτίθεται ότι ήταν αντίθετοι με την χούντα, και τώρα παίρνουν μέτρα χουντικά.
Μου μυρίζουν ολοκληρωτικές καταστάσεις. Σε ένα ευνομούμενο κράτος ο καθένας μπορεί να ανοίξει δουλειά αρκεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Έχουμε ανάγκη από Έλληνες που να εργάζονται, όχι από ανέργους και φαίνεται πως η κυβέρνηση θέλει να έχει ανέργους.
Όταν ο λαός είναι πεινασμένος , δεν μπορεί να προβάλλει αντίσταση και φαίνεται αυτό βολεύει την κυβέρνηση που ολισθαίνει σε ακραίες καταστάσεις.
Με μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει ομοψυχία; Το καλύτερο , και επειδή μας πηγε σε πολύ χειρότερες καταστάσεις από την προηγούμενη, να κάνει πάλι εκλογές, γιατί άλλα είχε υποσχεθεί και πηρε την αρχή και άλλα έχει κάνει. Αν τις κερδίσει και αυτές θα πει πως ο Έλληνας την θέλει... και θα κάνει ότι γουστάρει.
Είμαι της γνώμης πως πρέπει να σταθούμε απέναντί της, γιατί δεν πάει άλλο. Και ένα όπλο έχουμε εμείς. Το γράψιμό μας. Σήμερα άκουσα και είδα και καρτέλες , ότι υπάρχουν Έλληνες με απολαβές μικτές 100 ευρώ.
Δεν το πιστεύω, αλλά πρέπει να βγουν οι κυβερνώντες να το αρνηθούν ή να το επιβεβαιώσουν, και να οδηγήσουν στην φυλακή όσους το λένε και μάλιστα επίσημα.. όπως επίσης και το πως δικαιολογείται αυτοί να παίρνουν 7.000 και βάλε τον μήνα και να υπάρχουν Έλληνες με 100 ευρώ τον μήνα .
Αυτά ηθελα να πω Βαγγέλη.
Έχουμε μπλέξει άσχημα Βαγγέλη.
stoxastis-vaggeliscom (27.10.2016)
Φίλε Γιάννη. Άμεση συσχέτιση δεν κάνω, δηλαδή τα κανάλια με τα μεγάλα υπαρκτά θέματα, που ταλανίζουν και συνάμα υπονομεύουν την ακεραιότητα της χώρας.
Απλώς στηλιτεύω την επικαιρότητα, σε ότι αφορά τον "βομβαρδισμό", που δέχεται ο Έλληνας πολίτης νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εδώ και μήνες. Είναι πλέον προφανές για το ποιος θα πατρονάρει αυτά. Το όλο θέμα έχει πολύ "ψωμί" όπως λέει και η λαϊκή θυμοσοφία.

Η αντίθεση, που διαφαίνεται, ότι αναφέρομαι σε κάποιο συσχετισμό, έρχεται από μονή της, καθόσον τα μεγάλα θέματα, που αναφέρω στο γράφημά μου... παρακάμπτονται...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNA


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscomΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links