αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

03 Νοεμβρίου 2009, 03:07
Ένα γράμμα που δεν θα στείλω ποτέ
αγάπη  ελπίδα  

Δεν θα το γράψω ποτέ αυτό το γράμμα... Κι αν το γράψω, δεν θα στο δώσω να το διαβάσεις... Κι αν το διαβάσεις, δεν ξέρω τι θα πεις... Αν σου λένε κάτι όσα νιώθω.

Νιώθω τόσα πολλά... Πλημμυρίζομαι από σιωπές γιατί οι λέξεις μου δεν μπορούν να δουν το φως του ήλιου. Δεν μπορούν να σε πλησιάσουν με θάρρος.

Δεν θέλω να χαθείς από τη ζωή μου. Δεν θα το διακινδύνευα. Αν είναι να σε χάσω... Προτιμώ να μην ξέρεις.Προτιμώ να μην μάθεις.Είναι καλύτερα.Δεν θέλω να χαθείς.Ποτέ.

Θα στέκομαι δίπλα σου. Διακριτικά. Από απόσταση. Αλλά θα 'μαι δίπλα σου. Δεν θα αλλάξει αυτό. Θα είμαι εκεί. Έστω κι αν δεν το βλέπεις.Θα ενδιαφέρομαι για ό,τι σε αφορά.

Μπορεί κάποτε να το δεις.Να έχουμε την ευκαιρία να είμαστε ευτυχισμένοι.Όπως εγώ είδα πόσο ξεχωριστός είσαι,να δεις κι εσύ αυτό σε μένα,ότι μπορώ να σου χαρίσω ευτυχία,όσο μπορώ.

Πόσο αλλιώτικος είσαι από όσους κυκλοφορούν... Από όλους αυτούς που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους.Εσύ μοιάζεις να μεταπήδησες από άλλη εποχή. Μια φυσική ευγένεια. Καλοί τρόποι.Φροντίδα για όλα.Τακτοποιημένη ζωή, αλλά όχι με την έννοια της καλοσιδερωμένης άλλων.Νοικοκυρεμένη ζωή.Οι δικές σου συνταγές ζωής πετυχημένες.Έτσι νομίζω.Μόνο αυτό το σύννεφο στη ματιά δεν μπορώ να ερμηνεύσω...

Αν ήμουνα δίπλα σου, όπως το θέλω, θα την είχα διαλύσει τη συννεφιά. Αλλά και πάλι...Έστω κι έτσι θα το προσπαθώ.

Ακόμα κι αν φαινομενικά φύγω, δεν θα φύγω ποτέ στην πραγματικότητα. Κι αν δώσω το σώμα μου, κι αν δώσω το χρόνο μου, θα είναι μόνο αυτά που θα έχω δώσει. Θα έχω δοθεί μόνο σωματικά.Ακόμα κι αν ξαπλώσω κάπου αλλού,σε άλλα σεντόνια, αφού πάντα μαζί σου θα ξυπνάω... Ψυχικά δεν δίνομαι.Μπορεί να μην είμαι δική σου αλλά είμαι δεμένη. Ψυχικά.

Όλοι μου λένε πόσο λάθος κάνω,πόσο θα πληγωθώ.Το ξέρω.Φυσικά και το ξέρω.Η λογική κάνει λάθη.Όταν τη συμβουλεύεσαι.Η καρδιά όμως δεν κάνει.Από αυτή την άποψη δεν κάνω λάθος.Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που αξίζει αυτός είσαι εσύ.Δεν κάνω λάθος να περιμένω κάτι που αξίζει,όταν έχω γνωρίσει μόνο καταστάσεις που πληγώνουν και ανθρώπους ανάξιους να χαρίσω αγάπη.

Εδώ θα είμαι.Κοντά.

Όταν διαλυθεί το σύννεφό σου,θα περιμένω...

Γιατί αξίζει χίλιες φορές.Όταν έχεις γνωρίσει την κόλαση, μπορείς να ξεχωρίσεις τον παράδεισο ή έστω την μη-κόλαση.

Κλείστηκα σε λάθος αγκαλιές...

Η μόνη σωστή θα είναι η δική σου.Όταν μου την χαρίσεις.

Έχω πίστη ότι θα έρθει η μέρα που θα μου την χαρίσεις απλόχερα. Την αγκαλιά σου.Την σκέψη σου.Την καρδιά σου.

Θα είναι η μέρα που θα καταλάβεις πόσο πολύ μοιάζουμε.Οι αντιδράσεις οι δικές σου, όπως τις είδα, μοιάζουν τόσο με τις δικές μου...Τα ίδια ακριβως πράγματα θα έκανα, τα ίδια ακριβώς πράγματα θα σκεφτόμουν...Ξέρεις πόσο σπάνιο είναι αυτό;Να κοιτάς μια εικόνα και να βλέπεις ακριβώς την ίδια εικόνα με τον άλλο.Γιατί συνήθως σε μια εικόνα,δέκα άνθρωποι να την κοιτούν,δέκα διαφορετικές ματιές,δέκα διαφορετικές οπτικές γωνίες,θα έχεις στο τέλος.Εσύ κι εγώ κοιτάμε και βλέπουμε το ίδιο πράγμα...

Πανσέληνος απόψε κι εγώ τόσο φορτισμένη...Τα δάχτυλα μου σαν να πηγαίνουν μόνα τους στα πλήκτρα.

Είσαι τόσο καιρό στη σκέψη μου.Από τη μέρα που σε γνώρισα, όσο κι αν προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου πως δεν ενδιαφέρομαι για σένα.Έτσι έλεγα.Γιατί έτσι ήθελα να είναι.Δεν σε ήξερα καθόλου και ταυτόχρονα ένιωθα ότι σε ήξερα. Η χημεία που λένε όλοι,υπήρχε.Ιδέα μου ήταν;Δεν πιστεύω.Δυο άγνωστοι άνθρωποι δεν μπορεί να μιλάνε τόσες ώρες για τα πάντα,ύπο περίεργες συνθήκες γνωριμίας...

Και φοβήθηκα τόσο μην χαθείς...Μήπως δεν σε ξαναδώ.Μήπως δεν με συμπάθησες.Αλλά αποδείχτηκαν όλα αυτά παράλογοι φόβοι.Σε ξαναείδα και φυσικά με συμπάθησες.Το κατάλαβα,αφού το έδειξες.

Περιμένω...

Ελπίζω...

Είμαι εδώ...

Από απόσταση.Αλλά φυσικά ισχύει ''αν δεν υπάρχει απόσταση πως να σε πλησιασω...''


23 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από DemetresOpc (03.11.2009)
Χαίρομαι για σένα..πολύ όμορφο συναίσθημα!!
Μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι να αναγνωρίσει τι θυσαυρό μπορούν να κρατήσουν τα χέρια του..


Σχόλιο από movflower (03.11.2009)
Αχ αυτή η καρδιά τί μας κάνει!
Μακάρι Κιθαρίτσα μας, να αξίζει. Την αγάπη σου, τον χρόνο σου, την μοναξιά σου. Με βάζουν σε σκέψεις αυτοί οι "Όλοι" που σου λένε να προσέχεις. Μήπως έχουν δίκαιο; Να σε προσέχεις, έχουμε όλοι την τάση να ωραιοποιούμε το πρόσωπο του έρωτα μας.
Είναι υπέροχο ν΄αγαπάς, αξιοθαύμαστο να περιμένεις.Αυτοθυσία γνωρίζουν μόνο οι ευγενικές ψυχές, κοριτσάκι μου, σαν την δική σου.

Ξέρει όσα νιώθεις;
Μήπως να του έστελλες το γράμμα;
-ιδιοσυγκρασίας απόφαση είναι αυτή-

Φιλάκια σου πολλά!!

Σχόλιο από hithtoly (03.11.2009)
Μήπως είναι καλύτερα να το ξέρει για να μπορέσει να σου δείξει και αυτός τι νιώθει μπας και προχώρήσεις και εσυ? Σε νιώθω γιατί πέρασα και εγώ μια τέτοια φάση και το άτομο αυτό έχει μείνει στη καρδιά μου χαραγμένο. καλησπέρα


Σχόλιο από kithara-woman (03.11.2009)
DemetresOpc ευχαριστώ πολύ! :-)


Μωβ λουλουδάκι μου,αξίζει,το ξέρω.
Λογικό ειναι οι δικοί μας άνθρωποι να ανησυχούν,όταν βλέπουν μπερδεμένες καταστάσεις.
Δεν εξιδανικεύω.Ευτυχώς βλέπω καθαρά.
Δεν ξέρει τίποτα.Εκτός αν έχει καταλάβει,δεν παίρνω κι όρκο...Μεγάλο παιδί είναι.χεχε!Έξυπνος και μορφωμένος.Μπορεί να έχει καταλαβει.Αν και είμαι διακριτική,επειδή είμαστε όλοι μια παρέα,για να μην καταλάβουν οι άλλοι...
Προς το παρόν,θα περιμένω.
Φιλάκια!! :-))


Το ξέρω Χρήστο.Για αυτό και με καταλαβαίνεις.
Όπως και να εξελιχτεί πάντως,δεν σου μένει μια πληρότητα;Ακόμα κι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα;Επειδή ένιωσες;Έτσι πιστεύω.
Προς το παρόν καλύτερα να με ξέρει σαν φίλη μόνο.Θα δείξει στην πορεία.
:-))


Σχόλιο από sitzoune81 (03.11.2009)
off the record and by the way, αν μου 'στελνε καμιά γκόμενα τέτοιο γράμμα θα ξενέρωνα τη ζωή μου στο δευτερόλεπτο...
κράτα το γερά κρυμμένο...


Σχόλιο από hithtoly (03.11.2009)
Μα Αυγή και βέβαια επειδή εσύ αγάπησες. Είναι κάτι δικό σου πολύ πολύτιμο. Μη το χαραμίσεις...


Σχόλιο από kithara-woman (03.11.2009)
Sitzoune81,γιατί προφανώς εσύ ψάχνεις ένα δίμετρο μοντέλο μόνο για τον προφανές λόγο.Μην τον πω,καταλαβαίνεις.Έτσι είναι Χρήστο...
"Είν'πανάκριβο στο λέω να αγαπάς",τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια.
Και χαίρομαι που υπάρχουν έστω και λίγοι άντρες με αισθήματα,σαν εκείνον και σαν εσένα...Γιατί υπάρχει και η αντίθετη όψη,αν με πιάνεις ;-)


Σχόλιο από Latte (03.11.2009)
Ερωτευμενάκι μου εσύ!

Αν πιθανόν να ενδιαφερόταν και ξενέρωνε λόγω του γράμματος, δε θα αξιζε τον ερωτά σου (λέω, χωρίς να τον ξέρω τον άνθρωπο).

Είτε το στείλεις είτε όχι, το να γεμίζει την καρδιά μας ο έρωτας είναι ήδη ... μισή ευτυχία! :)


Σχόλιο από kithara-woman (03.11.2009)
Έτσι είναι κοριτσάκι μου!Και μόνο που νιώθεις κάτι κερδισμένος είσαι τελικά.

Αξίζει αυτός ο άνθρωπος.Γιαυτό και δεν θέλω να ρισκάρω.Όχι ακόμα.Θα δείξει η πορεία.Εκεί είμαι,διακριτικά από απόσταση.

Φιλάκια πολλά!I wait. ;-)


Σχόλιο από sitzoune81 (03.11.2009)
Χωρίς να αναφερθώ στην προσωπικότητά σου, όντας μη γνώστης αυτής (και κατ' επέκταση της εξωτερικής εμφάνισης και του χαρακτήρα σου), σχολίασα το συγκεκριμένο κείμενο από το συγκεκριμένο post. Ουδεμία νύξη έγινε για θέματα πέραν του συγκεκριμένου "γράμματος" και της απόρροιας αυτού.
Τώρα, το πως "ανακάλυψες" (με τα ίδια δεδομένα, ότι έχεις άγνοια του χαρακτήρα μου δλδ) ότι ίσως ψάχνω "δίμετρο μοντέλο μόνο για τον προφανές λόγο.Μην τον πω,καταλαβαίνεις." είναι κάτι το οποίο θεωρείται τέχνη και μόνο τα μέντιουμ κατέχουν! Αν είσαι μέντιουμ, ψάξτο καλύτερα γιατί μπορεί να κάνεις και λάθος.
Ευχαριστώ και συγνώμη.


Σχόλιο από kithara-woman (03.11.2009)
Απλά από τον τρόπο που έγραψες.Δεν μου άρεσε.Κι εβγαλα αυθαίρετο συμπέρασμα.Λάθος.
Λογικό είναι να είμαστε ολοι διαφορετικοί άνθρωποι.Δεν ειναι κακό αυτο.
Ουτε με ξέρεις ούτε σε ξέρω,πολλές φορές μπορεί και να προκύψουν παρεξηγήσεις στον γραπτό λόγο από μια λάθος έκφραση.Συμβαινει συχνά.
Το ξεχνάμε.Οκ;Δεν τρέχει τίποτα.
Συγνώμη κι από μένα. :-)


Σχόλιο από chocolat (03.11.2009)
Θα ήθελα να μπορούσα να πω, πως δεν σε καταλαβαίνω, και πως αυτά που γράφεις δεν τα αναγνωρίζω. Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει...

Με συγκίνησες Αυγή μου, γράφεις όλα όσα εγώ δεν μπορώ (και δεν τολμώ) να γράψω.

Όσο για το Sitzoune, απλά αστειευότανε, για να ελαφρύνει λίγο την ατμόσφαιρα, δεν εννοούσε τίποτα συγκεκριμένο. Ράιτ;


Σχόλιο από kithara-woman (03.11.2009)
Ναι,βρε...Απλά εγω είμαι κάπως και δεν καταλαβαίνω...Δεν υπάρχει πρόβλημα καλέ!!

Έχω το ακαταλόγιστο!χαχαχα!Λόγω βαριάς κεραμίδας που έχω φάει από το καλοκαίρι.Χαχα!Καρούμπαλο λέμεεεε!!Λακουβίτσα έχει κάνει το κεφάλι μου!

Ο Θεός να βάλει το χέρι του σοκολατίτσα μου...Γιατί ξέρεις τι γίνεται πάντα...Ψάχνουμε κάτι που το έχουμε δίπλα μας και δεν το βλέπουμε...Δεν του δίνουμε σημασία μέχρι να καταλάβουμε.Αυτη την ώρα περιμένω.Επειδή αξίζει περιμένω.Αλλιως θα είχα ήδη παραδόσει τα όπλα.Δεν αξίζει να περιμένεις,πολυ ψέμα μας έχει περικυκλώσει,και συνήθως κρυμμένο που μοιάζει σαν αλήθεια...


Σχόλιο από chocolat (03.11.2009)
Κάποτε, το να περιμένεις δεν είναι επιλογή. Είναι επειδή δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Κι αυτό είναι ίσως το χειρότερο!


Σχόλιο από kithara-woman (03.11.2009)
Σωστή...Δυστυχώς...
Κοίταξε,εφοσον είμαι μόνη αυτη τη στιγμή,το να περιμένω επιλογή είναι.Αν πάψω να είμαι μόνη,ίσως πάψω να περιμένω.

Αλλά το θέμα είναι ότι όταν βλέπεις πως κάποιος αξίζει,πως να είσαι με κάποιον που θα έχει σίγουρα τα μισά από όσα ψάχνεις;

Είμαι πολυ εύκολος άνθρωπος,δεν ζητάω πολλά στη ζωή μου,πολυ προσαρμοστική,αλλά από όσα ζητάω δεν βρίσκω ούτε το ελάχιστο...Και οσα ζητάω είναι όλα πνευματικού και συναισθηματικού επιπέδου.Αν κάποιος με ελκύει,δεν κοιτάζω τίποτα άλλο.

Δυστυχώς ως τωρα έδινα σε ανθρώπους που δεν αξίζαν να δώσω τίποτα...Μέχρι πρόσφατα,μπορώ να πω.
"Ταίζα λυκους και μου τρωγανε τα χέρια,κι ετσι παιδευτηκα να μάθω να χαιδεύω" που λέει και το τραγουδι.

Θελω άλλο ένα post για να αναλύσω όλα αυτά,αλλά επειδή πάω μπροστά και όχι πίσω,δεν θα το κάνω.

:-)


Σχόλιο από ZARATHUSTRA (04.11.2009)
Μια φραση μου ερχεται στα χειλη
και στην ευχομαι ολοψυχα: " Θα παω κι ας μου βγει και σε κακο ..."
Εκπληκτικη εικονα , φανταστικο κειμενο .
Εσυ μονο ξερεις .


Σχόλιο από kithara-woman (04.11.2009)
Σε ευχαριστώ πολύ!! :-)

Συμφωνώ.Έτσι λειτουργώ πάντα και δεν έχω βγει ζημιωμένη,όσες φορές πήγα κάπου.Δεν μου βγηκε σε κακό!

Γενικά η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς.Αισιόδοξη είμαι.Αν κάτι ειναι να συμβεί πάντως θα συμβεί. ;-)


Σχόλιο από Hastaroth (04.11.2009)
Αυγή,εγώ θά σέ συμβούλευα νά τού στείλης το γράμμα,νά τού πής αυτά που νιώθεις.Αφού έχεις ισχυρές ενδείξεις οτι σέ συμπαθεί (όπερ εστί αρχή βαθυτέρων συναισθημάτων-νά που μού βγήκε καί το αρχαϊκό ύφος χεχε),θά καταλάβη.Ισως κι'αυτός διστάζει να κάνη τό βήμα-σάν αυτή τη σκηνή που βλέπουμε συχνά σέ κωμικές ταινίες όπου ο ένας λέει στόν άλλο "μετά από σάς,παρακαλώ" και στο τέλος δέν προχωράει κανένας απ'τούς δύο....

Ενας φίλος μου την πάτησε έτσι,από την πολλή και διακριτική αναμονή.Ηταν πράγματι καταπληκτική κοπέλα-την είχα γνωρίσει κι'εγώ μιά φορά γιατί ήταν στην ίδια παρέα-καί είχα υποψιαστεί οτι κι'εκείνη ενδιαφερόταν πολύ γι'αυτόν.Ακόμα και άλλοι από την παρέα τό είχαν αντιληφθεί καί τού έλεγαν νά κάνη την επόμενη κίνηση.Εκείνος όμως ντρεπόταν,δίσταζε,φοβόταν καί δέν έκανε τίποτε,παρ'όλο που ένιωθε γι'αυτήν όπως νιώθεις εσύ γι'αυτόν που αναφέρεις.Δέν έκανε τίποτε,κάποια στιγμή η παρέα μας αυτή διαλύθηκε,έχασαν την επαφή και αυτός -τόν συνάντησα πρόσφατα- ακόμα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο,25 χρόνια μετά κι'αναρωτιέται "άν τής είχα μιλήσει...".Καί τώρα πιά,"ούπω καιρός",κατά πώς έλεγε καί ο Θαλής ο Μιλήσιος.....


Σχόλιο από kithara-woman (04.11.2009)
Έχεις δίκιο Αλβέρτο...Η μισή ντροπή δική μου κι η υπόλοιπη πάλι δική μου!χαχα!Πλάκα κάνω φυσικά.

Αν περιμένω 25 χρόνια κάηκα!Θα είναι συνταξιούχος μέχρι τότε,είναι και μεγαλύτερος μου κάποια χρόνια...Χαχα!

Το θέμα είναι ότι γνωριζόμαστε λίγο καιρό,από το καλοκαίρι,είμαστε στην ίδια παρέα,συναντιόμαστε όλοι μαζί και περνάμε πολύ ωραία.Έχουμε πάρα πολλά κοινά και ταιριάζουν οι απόψεις μας σε ένα σωρό θέματα.Πολυ σοβαρός άνθρωπος,ευγενικός,μορφωμένος.Άσχετο κάνετε και την ίδια δουλειά περίπου!!Δεν νομίζω να γνωρίζεστε...(??)

Θα περιμένω για λίγο,να βολιδοσκοπήσω την κατάσταση...Ότι με συμπαθεί είναι σίγουρο,αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετό.Δεν θέλω να χαλάσει η σχέση που ήδη υπάρχει,η φιλική έστω,αν δεν ενδιαφέρεται,μπορεί να νιώσει αμηχανία...


Σχόλιο από Magsmile (05.11.2009)
Εγώ σου είπα έναν σωστό άνθρωπο δεν τον χάνεις αν του πεις τα αισθήματα σου.
Ότι και να γίνει σαν φίλο δεν θα τον χάσεις. Οπότε ……. Καλή τύχη ………. : - ))


Σχόλιο από kithara-woman (05.11.2009)
Ελπίζω...
Για την ώρα κάνω υπομονή.Μέχρι εκεί που μπορώ.Θα δείξει...
Ευχαριστώ!! :-))


Σχόλιο από Hastaroth (08.11.2009)
Εγώ ώς μεγαλύτερος (χεχεχ) την έδωσα την συμβουλή μου.Από εκεί και πέρα,εσύ ξέρεις καλύτερα :)

Τό οτι κάνει την ίδια δουλειά (έστω και στό περίπου) δέν σημαίνει αναγκαστικά οτι τόν γνωρίζω,διότι υπάρχουν αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στόν χώρο τής υγείας.Αν όμως είναι έτσι,θά είναι όντως σύμπτωση :)

Πάντως κατανοώ την επιφυλακτικότητά σου να μήν "εκβιάσης" μιά κατάσταση που δέν ξέρεις άν τελικά θά σού βγή σέ καλό.Αρκεί βέβαια να βρής τό σωστό timing (που συμβουλεύουν και οι πολιτικοί,οι οποίοι όμως σπάνια τό βρίσκουν)

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.


Σχόλιο από kithara-woman (08.11.2009)
Θα ήταν μεγάλη συμπτωση!Χαχαχα!Την εταιρία ίσως την ξέρεις.

Θα δείξει...Δεν έχω ιδέα...Αυτό το σωστό timing γυρεύω κι εγω...Δεν έχω αμφιβολία για τον άνθρωπο αυτό,ότι αξίζει,έχω για χίλια άλλα όμως,για τις καταστάσεις γύρω μας...Είναι λίγο περίπλοκο...Έχω απορίες.

Καλό βράδυ!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης