αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

17 Νοεμβρίου 2011, 17:54
Παραλογιστάν (συνέχεια)


 

Μια μέρα σαν τις άλλες στο Παραλογιστάν. Κουρδισμένη όπως πάντα, τις ίδιες κινήσεις κάνει… Τις ίδιες σκέψεις στο μυαλό, την ίδια απόγνωση στο βλέμμα..

Πάει καιρός που ζει εδώ. Σε μια μικρή πόλη στο Παραλογιστάν. Νόμιζε ότι θα βρει την ανάσα που έχασε. Ότι θα βρει φίλους. Ότι θα βρει μια απασχόληση να την κρατά σε εγρήγορση. Κι όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν πέτυχε.

Νιώθει όμως τυχερή. Έχει αυτό που λείπει από άλλους. Έναν άνθρωπο που την αγαπά με πάθος. Κι εκείνη τον αγαπά. Του το δείχνει με κάθε τρόπο.

Μόνο ο ένας τον άλλο έχουν.. Το καράβι βουλιάζει…

Εκείνος γύρισε συντετριμμένος.. Αναρωτιέται.. ‘’ποιόν έβλαψα’’…

‘’τους χαλάς την πιάτσα, η τιμιότητα σου κάνει να κραυγάζει περισσότερο η δική τους ανεντιμότητα. Τους κάνεις να μοιάζουν ανεπαρκείς και το ξέρουν. Να είσαι έτοιμος. Θα σε πολεμήσουν. Αλλά εσύ ψηλά το κεφάλι. Δεν θα σε λυγίσουν’’…

Θέλει πολύ να το πιστέψει. Εκείνη πιο πολύ που το λέει. Εκείνος πάει να λυγίσει. Τον κρατάει. Ανέκαθεν ήταν δυνατή, να σηκώνει και τους άλλους. Σήκωσε τα βάρη του κόσμου από μικρή, δεν την τρομάζει τίποτα. Όσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα, τόσο θέλει να τρίβει στη μούρη όσων την πολεμούν, τη δική της επιτυχία.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει…

Πέρασαν τόσα χρόνια. Ο κόσμος μόνο φαινομενικά έκανε βήματα προς τα μπρος. Στην πραγματικότητα τα ίδια και τα ίδια συνθήματα θα είναι επίκαιρα και σήμερα και μετά από χρόνια. Σήμερα οι εχθροί ντύνονται φίλοι, για να σε ξεγελάσουν. Όλα καμουφλαρισμένα. Ο λύκος φοράει τη στολή του προβάτου. Μπαίνει στη ζωή σου, κάθεται δίπλα σου.. Κάνεις παρέα ένα αθώο προβατάκι και ξαφνικά, στην επόμενη στροφή, βγάζει τη μάσκα και βλέπεις τα δόντια του, έτοιμα να τα χώσει στη σάρκα σου.

Δεν τα δέχεται αυτά που λένε. Για εκείνον. Γιατί δεν τον αφήνουν ήσυχο; Δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι. Το ξέρει καλά. Κι αυτοί το ξέρουν. Είπαμε, τους χαλάει την πιάτσα. Στο Παραλογιστάν επιπλέουν οι φελλοί. Ξέρει καλά, και τον εαυτό της και τον άνθρωπο που αγαπά. Ξέρει καλά. Όταν έχεις ουσία και περιεχόμενο, στο Παραλογιστάν, ενοχλείς. ‘’Θέλουν να σε κάνουν σαν κι αυτούς, μην πέσεις στην παγίδα’’, λέει στο σύντροφό της.

‘’Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές.. Εδώ το τώρα ζητιανεύει λίγη πίκρα απ' το χτες’’…

‘’Δεν θα γίνω ΠΟΤΕ σαν κι αυτούς, ακόμα κι αν δεν δω Θεού πρόσωπο, ποτέ μου. Κάλλιο το ‘χω να πεθάνω’’, σκέφτεται…

Όταν κοιτάζεται στον καθρέπτη, χαμογελά στο είδωλο της. Αν γίνει σαν κι αυτούς, το είδωλο της, μέσα από την καθρέπτη, θα  την φτύνει. Χωρίς να έχει φτύσει αυτή, θα φτύνει η μορφή της. Γιατί θα έχει πουλήσει τις ιδέες της. Δεν θα γίνει. Είναι το μόνο ΄΄ΠΟΤΕ’’ που λέει και το λέει με κεφαλαία γράμματα. ΠΟΤΕ. Θα μείνω όπως είμαι. Δεν θα τους κάνω τη χάρη.

‘’Μείνει όπως είσαι, μην αλλάξεις τίποτα. Εγώ σ’αγάπησα όπως είσαι, έτσι αγνός, αθώος, τίμιος, ήσυχος’’, του λέει.

Τι θα φέρει το αύριο; Ποιος το ξέρει; Ούτε τα μέντιουμ δεν το ξέρουν πλέον. Κάθε μέρα και πιο γκρίζα. Σκουραίνει ο τόνος. Κάθε μέρα τείνει στο μαύρο.

‘’Με την πρώτη ευκαιρία θα έφευγα από το Παραλογιστάν, για όπου με βγάλει, για μια χώρα ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ. Εδώ ανθρωποφάγοι κατάντησαν όλοι. Ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. Καμία ανθρωπιά…’’, του λέει και εκείνος συμφωνεί.

Το ψάχνουν. Τι μας κρατά εδώ; Τίποτα.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη, κραυγάζει… Αυτό θέλουν… Να σας διώξουν.. Κι εσάς και όλους τους νέους…Έχουν τρόπους, έχουν τα όπλα (ανεργία, ναρκωτικά, αλκοόλ, βία-χουλιγκανισμός,  κλπ).

‘’Θα τους κάνουμε τη χάρη; Θα λυγίσουμε; Αυτό θέλουν, για να έρθουν από πάνω και να πανηγυρίσουν την ήττα μας’’.

Κάπου εκεί το μυαλό τους παίρνει ανάποδες στροφές.

Κοιτάζονται. Μιλάνε τα μάτια μόνο. Δεν χρειάζεται να μιλήσουν. Τα είχαν πει όλα τα βλέμματα τους.

Πάνω στο μέτωπο αναβόσβηναν 5 λέξεις.

‘’ΜΕΝΩ ΕΔΩ. ΠΑΛΕΥΩ. ΚΕΡΔΙΖΩ. ΖΩ’’ .

 

 

 


9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Hastaroth (17.11.2011)
Καλώς την Αυγούλα!Καιρό είχαμε να σε δούμε.Οντως,τα πράγματα είναι δύσκολα.Και πολλοί,όσοι έχουν την δυνατότητα,φεύγουν έξω.Κυρίως νέοι και κυρίως μορφωμένοι νέοι.Δέν ξέρω άν αυτό θέλουν πράγματι αυτοί που αποφασίζουν-να γίνη δηλαδή η Ελλάδα μιά χώρα γερόντων και αμόρφωτων ανθρώπων.Δέν πιστεύω ότι συμφέρει κανέναν κάτι τέτοιο.

Είμαι σίγουρος πάντως ότι εσείς οι δύο θα τα καταφέρετε.....

Καλό βράδυ :)

ΥΓ.Αν και τα πράγματα είναι δύσκολα και γιά μένα,ελπίζω τα Χριστούγεννα να καταφέρω να κάνω καμμιά βολτίτσα από τα μέρη σας να σάς δώ και να τα πούμε λιγάκι.


Σχόλιο από kithara-woman (17.11.2011)
Καλώς σας ξανα-βρήκα!!

Όντως έχω καιρό να γράψω.Όταν είσαι στο σπίτι,άνεργη,και δεν αλλάζει κάτι,τι να γράψεις;Εκτός αν συμβαίνουν-παρασκηνιακά-πράγματα,που δυστυχώς συμβαίνουν...

Πράγματι,αυτό θέλουν,να βγάλουν απ'τη μέση,το τμήμα του πληθυσμού που έχει την ικανότητα να αντιστέκεται και οφείλει να αντιστέκεται..Οι νέοι είναι επικίνδυνοι για τις καρέκλες τους,δεν είναι τα γεροντάκια που με δυσκολία στέκονται στα πόδια τους,τα έχουν του χεριού τους,και τους δίνουν μια να πάνε παράκατω με τις συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις και με τα χαράτσια.

Μακάρι να είχα άκρες κάπου,εξωτερικό,την άλλη μέρα είχα φύγει.Σε μια χώρα που θα σέβεται τους πολίτες της και θα τους αντιμετωπίζει ως ίσο προς ίσο,χωρίς διακρίσεις,και με ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Εδω(όπου εδώ:Κατερίνη, αλλά και γενικά όλη η Ελλάδα) επικρατούν οι κλίκες και το μέσο.ΜΟΝΟ έτσι βρίσκεις δουλειά πλέον.Καμία αξία δεν αναγνωρίζεται.Λυπάμαι που το λέω.

Όπως καταλαβαίνεις τα έχω πάρει ανάποδα.Κάτι έγινε σήμερα,που σε κάνει να θες να τα σπάσεις..Τες πα,θα τα πούμε κατ'ιδίαν,όταν καταφέρουμε...

Κι εγώ πιστεύω θα τα καταφέρουμε,γιατί όσες τρικλοποδιές κι αν μας βάζουν(που κάθε μέρα κάνουμε άλματα να ξεφύγουμε,χωρίς πλάκα...)θα έρθει η ώρα που θα γελάσουμε τελευταίοι...Ελπίζω φίλε μου...Βαρεθήκαμε να τρώμε μαχαίρια στην πλάτη.Τραγική κατάσταση.

Θα χαρώ πολύ να τα πούμε,γιατί όχι κι από κοντά!!

Καλό βράδυ!! :-))


Σχόλιο από StavmanR (18.11.2011)
Καλημέρα Αυγή.

Η αξιοκρατία είναι κάτι που κερδίζεται σε μία κοινωνία. Είναι μύθος η άποψη πως έξω υπάρχει αξιοκρατία.
"Καίγομαι ολόκληρος εδώ και ξανασβήνω εδώ" τραγουδούσε ο Αγγελάκας, με τις Οπές.

Εδώ λοιπόν, μαζί.

Υ.Γ. στείλτε μήνυμα όταν είναι να βρεθείτε με τον Αλβέρτο. Έμαθα ότι έχει καλό γούστο στο τζατζίκι.


Σχόλιο από Kristalo (18.11.2011)
Αχ βρε Αυγή μου! Δυστυχώς η καθε μερα που περνα είναι όλο και πιο δυσκολα. Οχι μόνο για σενα αλλα για όλους. Βεβαιως !! Καμια αξιοκρατια αλλα όχι τωρα μονο που όποιος μπορει παταει τον άλλο επειδη περρισεψε η φτιωχια. Πάντα έτσι ήταν απλα όλοι κοιτουσαμε την βόλεψη μας. Εδω πρεπει να μεινουμε καλή μου. Οχι απλά γιατι έξω τα πραγματα ειναι και εκει σχεδόν τα ίδια αλλα γιατι πρεπει να παλέψουμε. Ισως Αυγή θα πρεπει να σκεφτουμε όσο πιο πονηρα και επιχειρηματικα γίνεται πια σ΄αυτον τον τόπο..Σκέψου λοιπόν τι θα μπορεσε να γίνει και γω σου εγγυώμαι πως αν βρεις τον τροπο ο τολμών που έχει την συνεση και το κουραγιο ΝΙΚΑ!

Να στε αγαπημενοι και ενωμένοι μονο με το ταιρι σου, έτσι όπως σας`γνωρισα και πολυ σας χάρηκα!


Σχόλιο από kithara-woman (18.11.2011)
Καλημέρα Σταύρο!

Συμφωνώ.Όλα κερδίζονται.Και η αξιοκρατία και ο σεβασμός και η καλύτερη ζωή,κατ'επέκταση.Θέλει προσωπικό αγώνα,να μην επαναπαυόμαστε.Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν τη λογική ''πέσε πίτα να σε φάω'' δηλαδή περιμένουν να τους χτυπήσουν όλα την πόρτα,χωρίς να κοπιάσουν..Αυτή η λογική μας έφερε ως εδώ..Όλοι κοιτούσαν το βόλεμα τους,αλλά κι αυτό πλέον τρίζει..Ποιός έχει σιγουριά τώρα;Κανείς..

Όντως ο Αλβέρτος είναι ειδικός τζατζικολόγος!χαχα!Καλημέρα γλυκειά Αναστασία!

Είναι δύσκολα γιατί εμείς τα αφήσαμε να γίνουν..Η ζωή θα μπορούσε να είναι απίστευτα απλή αν ο ένας δεν κοίταζε να ρίξει τον άλλο για να ανέβει,να βάλει τρικλοποδιά και να σκάψει το λάκκο του άλλου.Ανέκαθεν ο ''εμφύλιος'' είναι κάτι που οι Έλληνες το έχουμε στο αίμα μας.Κακώς.Εγώ το λέω,ο Έλληνας είναι ρατσιστής απέναντι στον Έλληνα. Στο ίδιο του το αίμα.

Πόσο πιο απλά θα ήταν να είμαστε όλοι αγαπημένοι..Βρίσκουν και τα κάνουν οι Ευρωπαίοι όλα αυτά..Μας κοροιδεύουν γιατί ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι στον άλλο..Αυτό με πληγώνει,πολύ περισσότερο από όλα.Να μην βλάπτεις κανένα και να κοιτάνε όλοι να σε βλάψουν.Ακριβώς επειδή δεν έχεις βλάψει κανέναν,επειδή κοιτάς τη δουλειά σου,τους χαλάς την ''πιάτσα'',φαίνεται γιγαντωμένη η ανασφάλεια τους.

Ενώ αν ήμασταν αγαπημένοι..Η ιστορία έχει δείξει τι μπορούμε να πετύχουμε.Η ζωή θα ήταν Παράδεισος.Ζούμε σε μια καταπληκτική χώρα,πανέμορφη,και την αμαυρώνουμε με τη συμπεριφορά μας.Κάνουμε να μοιάζει το απλό ακατόρθωτο..Σου κόβουν τα φτερά πριν προλάβεις να τα ανοίξεις..Χίλιες ιδέες έχω πχ για δουλειά,και ξέρω ότι το τέρας της γραφειοκρατίας θα με συντρίψει πριν τις υλοποιήσω,με τη βοήθεια εφορίας,και λοιπών παρατρεχάμενων.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Καλημέρα παιδιά!! :-))


Σχόλιο από Hastaroth (18.11.2011)
Και όμως,έξω (και δέν εννοώ την Ζιμπάμπουε,προφανώς) ΥΠΑΡΧΕΙ αξιοκρατία.Ίσως όχι όση νομίζουμε,αλλά σίγουρα περισσότερη απ'όση έχουμε εδώ.

Δείτε,γιά παράδειγμα,πόσοι Ελληνες επιστήμονες-που εδώ τούς βάζει το κράτος τρικλοποδιές-πάνε έξω και μεγαλουργούν.Είχα στο πανεπιστήμιο καθηγητή βιολογίας,υποψήφιο γιά Νόμπελ.Εδώ τού έκαναν τη ζωή δύσκολη,τα βρόντηξε λοιπόν και πήγε στην Ελβετία και είναι διευθυντής στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοχημείας....

Δείτε πόσοι νέοι με καινοτόμες ιδέες υποστηρίχτηκαν από τα κράτη τους και έφτιαξαν επιτυχημένες επιχειρήσεις.Εδώ ακόμα θα περίμεναν την 1500ή υπογραφή τού 100ού διευθυντή δημόσιας υπηρεσίας γιά να πάρουν άδεια ν'ανοίξουν ένα μαγαζάκι...

Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα θα φτιάξουν κάποια στιγμή και πως θα μπορέσουμε να δούμε και εμείς καλύτερες μέρες..

ΥΓ 1.Μιά χρονιά είχα πάει διακοπές στην Σκόπελο,σ'έναν φίλο μου.Πηγαίναμε λοιπόν συνήθως γιά φαγητό σε μιά ταβέρνα τής οποίας ο ιδιοκτήτης είχε ειδικό μηχάνημα γιά να παρασκευάζη τζατζίκι και εξ αυτού είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη στους τουρίστες,οι οποίοι θεωρούσαν το τζατζίκι του εξαίσιο.Πλήν όμως όταν το δοκίμασα,το βρήκα πολύ κατώτερο τών προσδοκιών μου επειδή το μηχάνημα έτριβε το σκόρδο και το αγγούρι σε ψιλή σκόνη πρίν τα αναμίξη με το γιαούρτι.Ετσι βέβαια το τζατζίκι έχανε την χαρακτηριστική υφή του-αλλά πού να το καταλάβουν αυτό οι ξένοι....

ΥΓ 2.Ασφαλώς και θα ενημερώσω άπαντες σε περίπτωση που καταφέρω ν'ανέβω στην Κατερίνη,οπότε και ο Σταύρος θα μπορέση να έρθη αφού πλέον με τον Βόρειο προαστιακό η μετάβαση είναι ταχεία και άνετη.


Σχόλιο από kithara-woman (18.11.2011)
Αλβέρτο,ξέρω κι εγώ παράδειγμα,ο γιός μιας γυναίκας,γνωστής της μάνας,(τον ξέρω από όταν ήμουνα μικρή, αυτός τώρα είναι γύρω στα 45)έφυγε για σπουδές,σχετικά μεγάλος,όχι 18-19 σίγουρα,πήγε στην Αγγλία,του βρήκαν να δουλέψει,από το πανεπιστήμιο,πάνω στο αντικείμενο του,τον διαλέξαν όμως αναμεσα σε Άγγλους,και τον πήραν αν και ήταν Έλληνας,γιατί απέδειξε ότι αξίζει,ήταν καλός στο αντικείμενο.Παίρνει χρήματα που εδώ δεν τα παίρνει ούτε διευθυντής,έκανε οικογένεια,ζει σε ένα όμορφο σπίτι.Τώρα δουλεύει στο Στρασβουργο,και τον διαλέξαν ανάμεσα σε Γάλλους,αν και δεν ήξερε Γαλλικά,του βάλανε καθηγητή να μάθει!!Και όλα αυτά,γιατί;Γιατί απέδειξε ότι δεν είναι τεμπέλης,έχει όρεξη για δουλειά,δεν φέρνει αντίρρηση να δουλέψει 1-2 ώρες παραπάνω(με πληρωμή φυσικά,όχι όπως εδώ),αν χρειαστεί και έχει πάνω από όλα ικανότητες!!

Κάποια στιγμή αναγνωρίζεται η αξία σου στο εξωτερικό.Στην Ελλάδα το μόνο που αναγνωρίζεται αν ο ένας έχει μέσο έναν βουλευτή ή έναν απλό διευθυντή,άρα θα πάρουμε τον πρώτο που έχει πιο ισχυρό μέσο.

Είμαι φύση αισιόδοξη,αλλιώς δεν την έβγαζα καθαρή..Πιστεύω ότι η παρούσα κατάσταση θα μας κάνει να ψάξουμε βαθιά μέσα μας για το τι φταίει.Όσοι έχουν την θέληση να σταματήσουν να ρίχνουν το φταίξιμο μόνο στους άλλους.Γιατί για κάποιες καταστάσεις φταίμε όλοι...

ΥΓ1:Σίγουρα ότι γίνεται με μηχάνημα είναι κατώτερης ποιότητας.Ακόμα και οι καφέδες..

ΥΓ2:Άντε κανονίστε μια συνάντηση εκτός Αθηνων!!Ξεσήκωσε και τους υπόλοιπους.Γιατί όχι στη Θεσσαλονίκη,αν όχι στην Κατερίνη.Καιρού επιτρέποντος βέβαια.Ακόμα άρρωστη είμαι,με αντιβιώσεις και κολλύρια,πέρασα γερό κρύωμα και επιπεφικύτιδα.Όλος ο μήνας..Ξέρεις,τα μαραθώνια κρυωματα μου...


Σχόλιο από Kristalo (18.11.2011)
Αλβερτο τωρα με προκαλεσες! Στην συναντηση λοιπόν θα έρθω και εγω με ένα ταπερ τζατζίκι απο τα χεράκια μου και θα υποβληθω στην αυστηρή κριτική σου!!!!! Μα να μην το ξερω ότι εισαι ειδικός τζατζικολόγος! :)))


Σχόλιο από kithara-woman (18.11.2011)
Χαχαχα!!Εχουμε και γευσιγνώστη στη μουσική κοινότητα,Αναστασία!!
Εγώ πάντως και το τζατζίκι έχουμε χρόνια διάσταση,αυτό είναι στο τραπέζι στην Κατερίνη κι εγώ κάθομαι στη Λάρισα!!χαχα!!Τόσο κοντινή απόσταση έχουμε.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης