Ο πόλεμος των ...Astron
Κάμε να σ' ανταμώσω φάσμα χαμένο του πόθου μου...
10 Ιουλίου 2008, 02:30
Καλοκαιρινό
Προσωπικές Σκέψεις  

Μαγική εποχή το καλοκαίρι. Από όταν ήμουν μικρό παιδί αυτή η εποχή με σαγήνευε. Και ακόμα και σήμερα όταν προσπαθώ να θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια, οι πρώτες ευχάριστες αναμνήσεις που 'ρχονται στο νου μου είναι πάντα καλοκαιρινές. Είχα και έχω μια μοναδική σύνδεση με αυτήν την εποχή. Όταν καλοκαιριάζει νιώθω ότι είμαι πιο πολύ ο εαυτός μου, ο πραγματικός μου εαυτός. Όλα ταιριάζουν καλύτερα γύρω μου. Και μερικές φορές μου φαίνεται σαν όλες οι άλλες εποχές να είναι απλά μία προετοιμασία για την μέγιστη αυτή γιορτή!

Διαβάζω εδώ σε αυτό το blog το περσινό ποστ "καλοκαίρι γαλαζοκόκκινο" που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η θλίψη μου για το περσινό καλοκαίρι και τις διακοπές που τελείωναν. Να 'μαστε όμως πάλι εδώ. Ξαναφτάσαμε στην μαγική εποχή. Ποιος να το φανταζόταν ότι θα 'ρχοταν τόσο γρήγορα... Δε ξέρω γιατί, αλλά όσο μεγαλώνω οι μέρες μοιάζουν να περνούν ολοένα και πιο γοργά. Έτσι και το καλοκαίρι, μοιάζει να ξεγλιστράει γρήγορα μέρα με τη μέρα. Μα ενώ μοιάζει πάντα μικρό όταν το ζεις, φαντάζει ατέλειωτο και ονειρεμένο όταν το θυμάσαι. Είναι άλλωστε τόσες πολλές και σημαντικές οι εμπειρίες που έζησα τα καλοκαίρια... Το πρώτο γρατζούνισμα κιθάρας, το πρώτο φιλί, οι πρώτοι έρωτες, οι πρώτες φιλοσοφικές συζητήσεις, το πρώτο σινεμά, οι πρώτοι ...Κατσιμιχαίοι (Ρίτα-Ριτάκι 1986-1987), η πρώτη πτήση στο Internet, τα πρώτα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα και το δέος απέναντι στον έναστρο ουρανό...

Ο έρωτάς μου για το καλοκαίρι είχε αποτυπωθεί παλιότερα εδώ στη στήλη μου στο MusicHeaven. Νομίζω, αν είστε κι εσείς λάτρεις του καλοκαιριού, είναι ο καλύτερος τρόπος να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι με ένα κείμενο ..."Καλοκαιρινό"!

Υ.Γ.Αναχωρώ απ' την Αθήνα στις 19 Ιουλίου και με ενδιάμεσα πήγαινε-έλα θα επιστρέψω οριστικά πια κάπου στις 15 Αυγούστου. Ανυπομονώ για το beach party του MusicHeaven στις 12 Ιουλίου κι ελπίζω να δω αρκετούς από εσάς εκεί:)
Τέλος, τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί εδώ στο MusicHeaven το νέο κείμενο των Σκέψεων, με τίτλο "Το μυστήριο των μουσών", που ασχολείται με τη ...μουσική!  

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
astron
Φυσικός, Αστροφυσικός
από ΧΟΛΑΡΓΟΣ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/astron

Ο προσωπικός μου χώρος όπου ο πόλεμος των ιδεών συναντά τις δημόσιες εξομολογήσεις...

Tags

Επιστήμη Μουσική Προσωπικές Σκέψεις Φιλοσοφία Τηλεόραση και ΣινεμάΕπίσημοι αναγνώστες (8)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links