Ο πόλεμος των ...Astron
Κάμε να σ' ανταμώσω φάσμα χαμένο του πόθου μου...
15 Ιουλίου 2008, 15:43
Σκέψεις καλοκαιρινές...
Προσωπικές Σκέψεις  

Τελευταίο ποστ για αυτή τη σεζόν. Φεύγω σε λίγες μέρες απ' την Αθήνα και θα επιστρέψω πια μόνιμα κάπου στα μέσα του Αυγούστου. Πολλά συνέβησαν φέτος και χρειάζεται να ωριμάσουν μέσα στο νου μου. Όπως κάθε καλοκαίρι παίρνω μαζί αρκετά βιβλία για διάβασμα. Θέλω να διαβάσω 2-3 βιβλία μεταξύ των οποίων, το Infidel της Ayaan Hirsi Ali, μιας ηρωικής γυναίκας που κατάφερε να δραπευτεύσει σωματικά και νοητικά απ' τον σημερινό μεσαίωνα του Ισλάμ και να καταγράψει όσα πέρασε μεγαλώνοντας σε ένα ισλαμικό κράτος. Θέλω επίσης να διαβάσω το Ζορμπά του Καζαντζάκη. Πάει καιρός που διάβασα Καζαντζάκη και νιώθω την ψυχή μου φτωχότερη. Το έχω πια μεγάλη ανάγκη.

Έγινε το beach party, ξανασυναντηθήκαμε, κι όλα ήταν όμορφα κι απλά, έτσι όπως πρέπει να είναι σε μια μουσική κοινότητα. Σκέφτομαι πολλές φορές πόσο διαφορετικός είναι ο γραπτός λόγος σε σχέση με την ζωντανή επικοινωνία, και νομίζω ότι πολλές φορές πέφτουμε έυκολα στην παγίδα της ψυχρότητας του γραπτού λόγου. Γι' αυτό κρατώ τα άφθονα χαμόγελα, τα τραγούδια, την επικοινωνία, την συντροφιά. Έχουμε άπειρα πράγματα να μας ενώσουν, ας μείνουμε σε αυτά.

Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες το νέο κείμενο των Σκέψεων, όπου εξερευνώ το μαγευτικό Μυστήριο των μουσών! Είναι ένα κείμενο που απευθύνεται στους λάτρεις της μουσικής, στους ανθρώπους εκείνους που η μουσική είναι ο κύριος τρόπος έκφρασής τους και δε μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους δίχως αυτήν.
Η στήλη μου, οι Σκέψεις, έγιναν ...20 δημοσιεύσεων! Είκοσι κείμενα που εκφράζουν την ψυχή μου τόσο πολύ που νομίζω ότι αν τα διαβάσει κανείς, μπορεί να με γνωρίσει σε απίστευτο βάθος. Γι' αυτό κάθε φορά που στέλνω ένα κείμενο νιώθω ...γυμνός. Δεν είναι εύκολο να εκφράσεις αυτά που χεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου σε ένα άγνωστο κοινό. Όσοι γράφουν ποιήματα και λογοτεχνήματα και τα δημοσιεύουν το ξέρουν καλά. Και νομίζω ότι αυτό είναι απ' τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε καταφέρει εδώ. Άνθρωποι ευαίσθητοι εκφράζονται καθημερινά, εκφράζουν γυμνή την ψυχή τους, κόντρα σε μία κοινωνία που μας θέλει σκληρούς, ανέκφραστους και πεζούς.

Με αυτές τις σκέψεις σας αφήνω, και σας εύχομαι να έχετε ένα πανέμορφο καλοκαίρι, να ξεχαστείτε λιγάκι, να ξεκουραστείτε, να διασκεδάσετε και να 'ρθείτε σε επαφή με τον εαυτό σας όσο μπορείτε.

Φίλοι μου...
Καλό Καλοκαίρι!!!

6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Steppenwolf (15.07.2008)
Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση Παύλε!! Άντε κι όταν με το καλό επιστρέψεις, να βρεθούμε κι από κοντά!!!
pastella (15.07.2008)
Καλο καλοκαίρι και καλά να περάσεις Παύλο!
PashalinaMakia (15.07.2008)
Καλό καλοκαίρι Παύλοοοοοοοοο
Shakti_ (15.07.2008)
Καλές διακοπούλες, καλή ξεκούραση!!!
MISangie (16.07.2008)
Να έχεις ένα πολύ-πολύ όμορφο και χαμογελαστό καλοκαίρι! :)
Astron (18.07.2008)
Σας ευχαριστώ πολύ, καλά να περάσετε!

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
astron
Φυσικός, Αστροφυσικός
από ΧΟΛΑΡΓΟΣ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/astron

Ο προσωπικός μου χώρος όπου ο πόλεμος των ιδεών συναντά τις δημόσιες εξομολογήσεις...

Tags

Επιστήμη Μουσική Προσωπικές Σκέψεις Φιλοσοφία Τηλεόραση και ΣινεμάΕπίσημοι αναγνώστες (8)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links