αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Ζω σημαίνει επικοινωνώ!
05 Φεβρουαρίου 2022, 17:11
Όταν ο Χάρος έχει πρόσωπο αγγελικό...


Χιλιάδες νέες, όμορφες και ελκυστικές γυναίκες, που εξωτερικά έμοιαζαν απόλυτα φυσιολογικές, ζήτησαν οικειοθελώς δουλειά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Ναζιστική Γερμανία. Εκεί, άρχισαν να συμπεριφέρονται ως πραγματικά τέρατα.

Κάποιοι, σίγουρα, θα αναρωτηθούν: «Μα πως είναι δυνατόν, τη μια στιγμή, να ντύνονται υπέροχα και να έχουν μοντέρνα καταπληκτικά χτενίσματα, και την άλλη στιγμή να βασανίζουν, να εξευτελίζουν και να θανατώνουν τους κρατούμενους με τους πιο βίαιους και απάνθρωπους τρόπους;».

Το πιο παράξενο είναι πως οι γυναίκες αυτές ήταν ευτυχισμένες. Τα καλύτερά τους χρόνια ήταν αυτά στη διάρκεια των οποίων διετέλεσαν δεσμοφύλακες στρατοπέδων συγκέντρωσης. Εκεί είχαν μια απόλυτη και καθολική εξουσία επάνω στους κρατούμενους και τη δυνατότητα να κάνουν πράξη την οποιαδήποτε φρικαλεότητα επιθυμούσε ο αρρωστημένος εγκέφαλός τους και, μάλιστα, δίχως καμία συνέπεια.

Εκ των υστέρων, δεν μετάνιωσαν για τίποτα. Σχεδόν λυπόντουσαν που το «πάρτι» τελείωσε. Μετά τον πόλεμο, ελάχιστες από τις γυναίκες αυτές καταδικάστηκαν. Προσποιήθηκαν τα θύματα, είπαν ψέματα και επέρριπταν τις όποιες ευθύνες σε άλλους. Ακριβώς το ίδιο φαινόμενο ζήσαμε και με τους δεκάδες βασανιστές της Χούντας των συνταγματαρχών στην πατρίδα μας…

Η απάντηση για όλα αυτά είναι «απλή». Έχουμε να κάνουμε με ψυχοπαθητικές προσωπικότητες και άτομα  που εντάσσονται στην κακοήθη ναρκισσιστική προσωπικότητα. Τα άτομα αυτά λάμπουν εξωτερικά, γοητεύουν και διαθέτουν μια μοναδική ικανότητα να παραπλανούν, να αποπλανούν, να χειρίζονται τους άλλους κατά το δοκούν και να τους προκαλούν σύγχυση και αμφιβολίες, όσον αφορά στην κρίση και στην αντίληψή τους. Οι κακοήθεις ναρκισσιστές, όπως  και οι ψυχοπαθητικές προσωπικότητες, άντρες ή γυναίκες, το φύλο δεν έχει σημασία, μπορούν να δηλητηριάσουν τους πάντες και τα πάντα, ιδιαίτερα όταν το περιβάλλον τούς  ευνοεί.

Τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εξεταζόμενα μέσα από μία ψυχολογική οπτική, θα μπορούσαμε να πούμε πως αντικατοπτρίζουν πολύ ξεκάθαρα τις καταστροφικές συνέπειες του τρόπου που μπορεί να ασκήσουν εξουσία άτομα με αυτού του είδους τις προσωπικότητες. Αυτό δεν αφορά μόνο στους ανθρωποφύλακες των στρατοπέδων συγκέντρωσης ή στο Ναζισμό γενικώς, αλλά σε όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από freddieKrueger (07.02.2022)
Κάθε ένας άνθρωπος κρύβει έναν άγγελο κι ένα δαίμονα.
Τα "δωμάτια" που κατοικούν στην "πολυκατοικία" της ψυχής είναι απομακρυσμένα και ο "σόφρων" άνθρωπος φροντίζει ποτέ να μη συναντηθούν.
Το δαίμονα που μάλιστα τον έχει κλειδαμπαρωμένο και δε τολμά ούτε να διαννοηθεί να τον κοιτάξει,πόσο μάλλον να τον απελευθερώσει.
Αντίθετα στον άγγελο έχει δώσει βήμα κι εξουσία διαχειριστή στην πολυκατοικία.
Επίσης να φροντίζει την τήρηση του περιορισμού του δαίμονα στο χώρο του.

Σε μερικούς ανθρώπους ο "άγγελος" είναι λίγο πιο ελαστικός,λίγο πιο τεμπέλης λίγο πιο επηρρεπής
Κάτι νύχτες βαρετές,ανούσιες και τραυματικές επιλέγει να ανοίξει για λίγο μόνο το διαμέρισμα του δαίμονα,για να παίξουν λίγο χαρτιά,να πιούν μαζί,να κάνουν παρείτσα...
Κι έπειτα επιλέγει να τον ξανακλειδώσει στο "κελί" του
Αυτή είναι η αρχή ενός φαύλου κύκλου που μπορεί να μετατρέψει και τον πιο αγαθό αμνό σε λυσσασμένο αιμοδιψή λύκο που γουστάρει να βασανίζει,να τυρρανά και να σκοτώνει με φρικτούς τρόπους...
Η ψυχή του ανθρώπου είναι μια τρομακτική άβυσσος...
Κι εμείς αυτό που βλέπουμε στους άλλους ή ακόμη και στον ίδιο μας τον εαυτό είναι απλά η επιφάνεια της θαλάσσης...


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (08.02.2022)
Καλημέρα, sven- Σάββα. Χαίρομαι. που μετά από τόσο καιρό οι υποχρεώσεις σου, σου επέτρεψαν να γράψεις ένα post στο blog σου. Αν και αναφέρεσαι στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλές είναι οι φρικτές ιστορίες γραμμένες σε χιλιάδες σελίδες, βιβλία και ντοκουμέντα. Δεν έχω γνώσεις ψυχολογίας ή ψυχιατρικής για να κρίνω τις προσωπικότητες των βασανιστών-τεράτων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, γεγονός είναι ότι η εξουσία διαφθείρει ακόμη και τις πιο "σοβαρές" υπάρξεις . Όταν ο χάρος έχει πρόσωπο αγγελικό, τότε κάτι δεν πάει καλά στη κοινωνία. Είναι λύτρωση για τα θύματα του και απειλή για τους υπόλοιπος.


Σχόλιο από sven (09.02.2022)
Ευαγγελία, ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!


Η εξουσία όντως μπορεί να διαφθείρει, ακόμα και ένα, αρχικά, καλοπροαίρετο άτομο. Υπάρχουν, όμως, και προσωπικότητες (ναρκισσιστικές και ψυχοπαθητικές) που αναζητούν με κάθε τρόπο θέσεις εξουσίας ώστε να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στους άλλους, καταφέρνοντας καλύτερα από τον καθένα να πετύχουν αυτόν το στόχο τους. Οι σημαντικότεροι λόγοι που καταφέρνουν κάτι τέτοιο είναι η απίστευτη ικανότητά τους να πείθουν, να σαγηνεύουν, να αποπλανούν και, μη έχοντας ίχνος ενσυναίσθησης ή ενοχής, μπορούν με απίστευτη ευκολία να εξαπατούν, να διαβάλουν και να κάνουν το οτιδήποτε εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.


Αυτοί είναι, πολύ περιληπτικά οι σημαντικότεροι λόγοι που αυτού του είδους τις προσωπικότητες τις βρίσκουμε στο χώρο της πολιτικής, σε υψηλόβαθμες θέσεις μεγάλων επιχειρήσεων (που με άνεση βάζουν την υπογραφή τους για να απολυθούν 2 000 εργαζόμενοι και μετά πηγαίνουν να πιούν το ουισκάκι τους), σε κορυφαίους χειρουργούς (που έχουν τον απόλυτο έλεγχο της ζωής και του θανάτου των άλλων και, ταυτόχρονα, να μπορούν να κάνουν πολύ δύσκολες επεμβάσεις με απόλυτη ψυχραιμία, από τη στιγμή που δεν νιώθουν απολύτως κανένα συναίσθημα για τους άλλους) κ.ά.


Ο ισραηλινός που συνελήφθη πρόσφατα στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλου, έχοντας εξαπατήσει/αποπλανήσει δεκάδες γυναίκες και αποσπώντας τους περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας χλιδάτη ζωή και υποσχόμενος γάμους και παιδιά είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχοπαθητικής προσωπικότητας...

Η προσφιλής τους στρατηγική είναι: γοητεύω, αποπλανώ, εξαπατώ, εκμεταλλεύομαι και εγκαταλείπω δίχως ίχνος ενοχής, όταν δεν έχω τίποτα άλλο να αποκομίσω...


Παρομοιάζονται με τις αράχνες που αιχμαλωτίζουν στον ιστό τους τα ανυποψίαστα θύματά τους και τα απομυζούν σιγά-σιγά, μέχρι να τα στραγγίσουν...Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
sven
από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/sven


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (39)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης