ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
04 Απριλίου 2016, 23:38
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ.


φίλες, φίλοι,

καμιά φορά και τώρα πιο συχνά με αυτά που μας βρήκανε, αναπολώ την Ελλάδα που πέρασε, την Ελλάδα της νιότης μου και με πιάνει μια νοσταλγία. Καταστάσεις που μόνο με το μυαλό μπορώ να ξαναζήσω.

Ήταν φτωχή η Ελλάδα τότε, αλλά οι Έλληνες διψούσαν για την πρόοδο, την κουλτούρα, την γνώση, τις σπουδές, την με κάθε θεμιτό μέσο αλλάγή της ζωής τους. Το να αποκτήσουν ένα σπίτι, ήταν μια από τις προτεραιότητές τους. Και σε λίγα χρόνια το είχαν.

Κλείνω τα μάτια και προσπαθώ να τα βάλω όλα με την σειρά.

Θυμάμαι που η Ελλάδα ολόκληρη, ήταν ένα απέραντο εκκολαπτήριο της Μουσικής. Όλος ο κόσμος μάθαινε μουσική. Μικροί, μεγάλοι θέλανε να μάθουν ένα μουσικό όργανο, θέλανε να κάνουν ένα μουσικό συγκρότημα, εκατοντάδες ήταν από αυτά και μερικά αξιόλογα, χιλιάδες νέοι και όχι μόνο, θέλανε να γίνουν τραγουδιστές, να γυρίσουν ένα μικρό δισκάκι με τραγούδια και οι φωνογραφικές εταιρείες, έσκαγαν η μια κοντά στην άλλη.

Και εγώ τότε , φιλόδοξος νέος μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, σκάρωσα την δική μου Εταιρεία Δίσκων, την DREAM, που από αυτή κυκλοφόρησαν τα πρώτα μου τραγούδια.

Το "Έχω μιαν αγάπη" μάλιστα έμελλε να ακούγεται για πολλά χρόνια από τους τότε κρατικούς σταθμούς. Ήμουν ο γνωστός άγνωστος, που με την πιο οργανωμένη εταιρεία Δίσκων που έκανα αργότερα την OREALPHONE, έγινα κάπως πιο γνωστός.

Τόσο γνωστός που πολλοί άρχισαν να με φοβούνται. Γνωστοί και άγνωστοι ξεπέζευαν κάθε μέρα στην κλινική του χρηματοδότη της Εταιρείας και έσπερναν ζιζάνια, από ζήλια, γιατί η "OREALPHONE" που σκάρωσα τότε, είχε αρχίσει να γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των μεγαλύτερων εταιρειών.

Και τότε συνέβη το απίστευτο ίσως από μερικούς γεγονός.

Μεγάλος ιδιοκτήτης Φωνογραφικής εταιρείας, ήρθε στο γραφείο μου, στην οδό Πειραιώς , δυο βήματα από την Ομόνοια και μου πρότεινε να μου δώσει το τεράστιο ποσό των 2 εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων δραχμών (το 1971) για να φύγω από την Εταιρεία μου που κατά 50% ήταν δική μου και να πάω στην δική του, με την υπόσχεση πως θα με έκανε μεγάλο όνομα.

Μα εγώ σημαδεμένος με τις αρχές που μου έδωσαν οι γονείς μου, σχεδόν τον έδιωξα βίαια και δεν δέχτηκα να κάνω τέτοια ατιμία.  

Σε 2-3 μήνες ο χρηματοδότης, εγκατέλειψε την εταιρεία παρότι πουλούσε εκατοντάδες δισκάκια βινυλίου.

Οι διάφοροι παλιάνθρωποι κατάφεραν να πείσουν την συνεταίρο μου (την σύζυγο του χρηματοδότη) να φύγει από την Εταιρεία, πάνω που το όνειρο άρχισε να πραγματώνεται. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες από εδώ, όμως κάπως έτσι έχασα το τραίνο που πέρασε από εμπρός μου, το πρόλαβα , αλλά  ύστερα από δυο τρεις στάσεις κάποιοι με κατέβασαν. Το θέμα όμως δεν είναι αν έχασα εγώ, πιστεύω πως και η Ελληνική μουσική έχασε, και από εμένα , αλλά και από ένα σωρό ελπιδοφόρους καλλιτέχνες που έναν , έναν και με σοβαρά κριτήρια είχα μαζέψει σε αυτή την εταιρεία.  

Ίσως κάποιος πει , βρε adreo τι κάθεσαι και τα γράφεις αυτά.

Απαντώ: Είναι μια πτυχή, μια ιστορία που παρά την πίκρα που μου έδωσε, με κάνει περήφανο, γιατί δεν με δελέασαν τα χρήματα που μου έδινε ο παντοδύναμος ιδιοκτήτης της αντίπαλης μεγάλης Εταιρείας.

Βέβαια γι' αυτή την έντιμη πράξη "τιμωρήθηκα" με την διακοπή της ελπιδοφόρας πορείας μου στην μουσική. Όμως δεν πήγα χαμένος, έκανα Ωδεία,  το Εθνικό Ωδείο Αιγάλεω, και Ν. Ηρακλείου ( με την σύζυγο αυτό), Σχολές μουσικής, το Πρότυπο Αθηναϊκό μουσικό Εκπαιδευτήριο , στο Αιγάλεω, στην Κυψέλη και στο Μαρούσι, επιχείρηση Μουσικών οργάνων, κυρίως πιάνων, την "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ" και πολλά άλλα.

Βέβαια αυτά δεν τα γράφω με εγωιστική διάθεση, απλά αναπολώ την άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της νιότης μου, τότε που όλοι σχεδόν οι Έλληνες ήταν νοικοκυραίοι, που είχαν κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο, με το τίποτα , με την δύναμη της ψυχής, την εργατικότητα, την τίμια συμπεριφορά.  

Θα υπάρξει κάποιος που θα με πει εγωιστή;

Την αλήθεια περιγράφω και θλίβομαι που σήμερα οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν μια δουλειά για να ζήσουν, να κάνουν οικογένειες, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ε, κύριοι κυβερνήτες με ακούτε; Με το τίποτα τότε όλοι μας κάτι κάναμε. Μερικοί μάλιστα μεγαλούργησαν. Ήταν μια άλλη Ελλάδα που ο Λαός της έκανε χιλιάδες θαύματα.

Δεν ξέρω τώρα γιατί δεν γίνονται  θαύματα.

Μήπως πέσαμε σε χειμερία νάρκη;

Ας ξυπνήσουμε και αυτοί που μας κυβερνούν ας καταλάβουν, πως πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει  με εξωφρενικές φορολογίες, με το διώξιμο των νέων στο εξωτερικό, και χίλια δυο αντεπιχειρησιακά αλλά αντεργατικά μέτρα.

adreo

34 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Orfeus (05.04.2016)
Ιδού λοιπόν "Η συνεχής ανάγκη επιβεβαίωσης και θαυμασμού από τους άλλους..." φόρα παρτίδα!
Hastaroth (05.04.2016)
Η "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ" πάντως ήταν γνωστό μαγαζί εμπορίας πιάνων στην Σόλωνος,χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια.

Το ωδείο σας στην Κυψέλη ποιό ήταν;Ρωτάω επειδή μένω στην περιοχή και ίσως να το έχω δεί.

Πάντως δέν νομίζω ότι αυτή η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί "συνεχή ανάγκη επιβεβαίωσης και θαυμασμού από τους άλλους".Μιά απλή αυτοβιογραφική ανάρτηση είναι,στο προσωπικό blog ενός μέλους τού MH.Αν και-γιά να λέμε και τού στραβού το δίκιο-εκφράσεις όπως "Το θέμα όμως δεν είναι αν έχασα εγώ, πιστεύω πως και η Ελληνική μουσική έχασε, και από εμένα..." θα έπρεπε ν'αποφεύγωνται-μού θυμίζουν τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα που,την στιγμή τού θανάτου του,αναφώνησε "τί μεγάλο καλλιτέχνη χάνει ο κόσμος!"

Είναι αλήθεια επίσης ότι εκείνη την εποχή (δεκαετίες '60 και '70 κυρίως,άντε και '80) υπήρχε στην Ελλάδα αυτό το "εκκολαπτήριο τής μουσικής"-με κάπως στρεβλή λειτουργία όμως,αφού ευνοήθηκαν ωρισμένα μουσικά ρεύματα ενώ αγνοήθηκαν άλλα.

adreo (05.04.2016)
Τελέσιλα - enallaktikidrasi.com
enallaktikidrasi.com/.../telesila-i-thryliki-stratios-tou-ar...
Translate this page
Η Τελέσιλλα(εδώ δυο) γεννήθηκε στο Άργος το 520-515 π.Χ. και καταγόταν από επιφανή οικογένεια, αλλά ήταν λεπτοκαμωμένη και φιλάσθενη. Με την ποίηση ασχολήθηκε ...
Τελέσιλα: η θρυλική στρατηγός του Άργους που ... - Mani Voice
manivoice.gr/.../τελέσιλα-η-θρυλική-στρατηγός-του-άρ...
Translate this page
Τελέσιλα: η θρυλική στρατηγός του Άργους που κατατρόπωσε τους Σπαρτιάτες. 2015-04-22 16:25. Ιστορία. Τελέσιλα: η θρυλική στρατηγός του Άργους που ...

hastaroth, εμείς την ΤΕΛΕΣΙΛΑ την γράφαμε με ένα λάμδα. Όπως και χιλιάδες στο ιντερνέτ. Μικρή λεπτομέρεια, που εσύ την εκμεταλλεύεσαι, όπως και την ειρωνεία σου πως ήταν στη Σόλωνος. Δυστυχώς για σένα ήταν στην Λεωφόρο Κιφισιάς , όπως είναι το σωστό, στους Αμπελοκήπους.Από το 1979 μέχρι 31 Μαρτίου 1984 ανήκε στην Ηρώ και τον Πάνο Τριανταφυλλίδη και από 1-4-1984 σε μένα και τον Αδελφό μου.
Αν δεν είσαι νεογέννητος, δηλαδή καμιά δεκαριά χρονών, να σου θυμίσω πως ήταν το επταόροφο κτήριο στον αριθμό 62. Αυτά χωρίς να έχω διάθεση να απολογηθώ σε σένα τον μειωμένης αντίληψης άνθρωπο, με τα φοβερά προβλήματα συμπεριφοράς.
Σου το έχω πει, μην ενοχλείς τον adreo με ανούσια πράγματα. Έχεις κάτι να πεις; έχεις κάτι να παρουσιάσεις; κάνε το, αλλιώς να σιωπάς.

ΤΕΛΕΣΙΛΑ Μουσική Εταιρία - CDs and Vinyl at Discogs


www.discogs.com/.../678359-ΤΕΛΕΣΙΛΑ-Μουσική-Ε... - Translate this page
Complete your ΤΕΛΕΣΙΛΑ Μουσική Εταιρία collection. Discover what's missing in your ΤΕΛΕΣΙΛΑ Μουσική Εταιρία discography. Shop ΤΕΛΕΣΙΛΑ Μουσική
adreo (05.04.2016)
orfeus,
βρε Γιωργάκη που ήμασταν και γείτονες, γιατί καρφώνεσαι έτσι και παρουσιάζεσαι, ας πούμε ζηλιάρης. Αν μιλήσω για την ζωή μου Γιωργάκη θα πάθεις. Τέλος πάντων. νοστάλγησε την Ελλάδα της νιότης μας, κάπου κοντά είμαστε ηλικιακά Γιώργη, και άσε αυτά που γράφεις, που τα θεωρώ πειράγματα.
Σε άλλα με υγεία.
Orfeus (05.04.2016)
Το παραδέχομαι ότι είμαι ζηλιάρης Ανδρεόπουλε. Ειδικά με το τραγούδι σου "Έχω μιαν Αγάπη", με έκανες να χάσω τον ύπνο μου. Δεν μπορώ να ησυχάσω δηλαδή. Τώρα που γράφω το ακούω. Και ο στίχος πρωτοποριακός, και η μελωδία είναι ευρηματική, τι να πω... Μας έχεις εξεπλάγην... Για την ηλικία όμως δεν έχεις δίκιο. Εσύ μπροστά μου είσαι τζόβενο!
adreo (05.04.2016)
Γιώργη, στο εύκολο το καλό. Αυτό το τραγουδάκι ακούστηκε πολύ και επειδή είσαι μικρούλης, ρώτα κάποιον μεγάλο και θα σου πει. Φαρμάκι σκέτο είσαι βρε Γιώργη. Αν δεν πεις τον κακό σου λόγο θα σκάσεις.
Αναλογίζομαι αν σε αντέχει το περιβάλλον σου φίλε μου. Προσπάθησε να αλλάξεις έστω και στα "μεγάλα" σου χρόνια. Να ησυχάσεις φίλε μου.
Αυτά τα ολίγα
Hastaroth (06.04.2016)
Κύριε Ανδρεόπουλε,εγώ έγραψα απλώς μιά πληροφορία γιά το συγκεκριμένο μαγαζί,που νόμιζα ότι ήταν το δικό σας.Δέν πιστεύω ότι αυτό δικαιολογεί τον οχετό ύβρεων και προσβολών ("μειωμένης αντίληψης άνθρωπο, με τα φοβερά προβλήματα συμπεριφοράς") που εξαπολύσατε εναντίον μου.Μάλλον εσείς έχετε "φοβερά προβλήματα συμπεριφοράς",αφού "αρπάζεστε" ακόμη και από μιά ασήμαντη λεπτομέρεια γιά να βρίσετε κάποιον άλλο.

Επίσης μάλλον έχετε και μειωμένη αντίληψη,αφού θεωρείτε πως το να αναφέρη κάποιος γιά ένα μαγαζί ότι βρίσκεται "κοντά στα Εξάρχεια" συνιστά ειρωνεία....

Δέν πειράζει όμως.Σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία-ακόμη και διαδικτυακή-υπάρχει πάντοτε ο "τρελλός τού χωριού".

ΥΓ.Τους χαιρετισμούς μου στον μεγάλο στρατηλάτη και φίλο σας,τον κύρ-Βαγγέλη....
adreo (06.04.2016)
hastaroth, εγώ σε "στόλισα" κατάλληλα , γιατί περνάς τον εαυτό σου για ξύπνιο.
Άσε τον καθένα να γράφει αυτά που πιστεύει, που έχει ζήσει, που έχει καταφέρει, ειδικά ερχόμενος με 150 δραχμές σε αυτή την πόλη και κατάφερε να απογειωθεί, ΝΑΙ κύριε κάποια στιγμή ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑ, σε όλους τους τομείς, μουσική και εμπόριο και και και....άλλα.
Η ΤΕΛΕΣΙΛΑ κατείχε στο ΠΙΑΝΟ ρεκόρ πωλήσεων, ο Ανδρεόπουλος ήταν παράγοντας στη Μουσική, ξεκίνησε από το ΑΙΓΑΛΕΩ και κατάφερε να έχει μαθητές από όλο το Λεκανοπέδιο.
Ότι κατάφερα κύριε εγώ που μπορώ να ταξιδεύω με τον νου μου στο παρελθόν, ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΘΛΟ.
Τολμάς να πουλάς μαγκιές σε μένα;
Το δε πόσο αυθάδης είσαι φαίνεται που δεν μπορείς, θα σκάσεις αν δεν αναφερθείς και στον στρατηγό.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ να την τιμάς και να την υπολογίζεις.
Γίνεσαι ο ρεζίλης των blogs, γι' αυτό σταμάτα να εκτίθεσαι.
Αλήθεια από δουλίτσα τι γίνεται; Έχεις;
Εγώ θέλω να έχεις, αλλά άλλοι παράγοντες δεν θέλουν να έχεις. Κυβερνήτες, μνημόνια,Μέρκελ, Λαγκάρντ, Ευρώπη και λοιποί.
ΓΙ' αυτό καλύτερα το μυαλό σου, τις γνώσεις σου, αν έχεις, κοίτα να τις χρησιμοποιείς για κάτι καλύτερο, όχι για σαχλαμάρες, υποτιμηκές καταστάσεις και λοιπά. Συνεννοηθήκαμε;
Orfeus (06.04.2016)
Και όλα αυτά επειδή ο αυθάδης Hastaroth τόλμησε να γράψει ότι η ΤΕΛΕΣΙΛΑ ήταν στην ,,,Σόλωνος; Πω, πω, πω...
Hastaroth (07.04.2016)
Ωστε ήρθατε στην Αθήνα μόνο με κάτι λιγώτερο από μισό ευρώ,κύριε Ανδρεόπουλε;Και καταφέρατε όλα αυτά που εξιστορείτε εδώ;Μπράβο σας τότε.

Ομως αυτό δέν σάς δίνει το δικαίωμα να βρίζετε,να προσβάλλετε και να ειρωνεύεστε άλλους ανθρώπους.

Λοιπόν,να το ξαναπάμε από την αρχή;

Γράφω:
"Η "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ" πάντως ήταν γνωστό μαγαζί εμπορίας πιάνων στην Σόλωνος,χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια."

Απαντάτε:
"hastaroth, εμείς την ΤΕΛΕΣΙΛΑ την γράφαμε με ένα λάμδα. Όπως και χιλιάδες στο ιντερνέτ. Μικρή λεπτομέρεια, που εσύ την εκμεταλλεύεσαι, όπως και την ειρωνεία σου πως ήταν στη Σόλωνος. "

Δηλαδή,άλλα αντ'άλλων

Και συνεχίζετε:
"Αν δεν είσαι νεογέννητος, δηλαδή καμιά δεκαριά χρονών, να σου θυμίσω πως ήταν το επταόροφο κτήριο στον αριθμό 62. Αυτά χωρίς να έχω διάθεση να απολογηθώ σε σένα τον μειωμένης αντίληψης άνθρωπο, με τα φοβερά προβλήματα συμπεριφοράς.
Σου το έχω πει, μην ενοχλείς τον adreo με ανούσια πράγματα. Έχεις κάτι να πεις; έχεις κάτι να παρουσιάσεις; κάνε το, αλλιώς να σιωπάς".

Τί σχέση έχει αυτό όλο το παραλήρημά σας μ'αυτό που έγραψα εγώ;

Και πότε σάς πούλησα εγώ μαγκιές;

Μαζέψτε την γλώσσα σας λοιπόν γιατί άν δέν το έχετε καταλάβει,εσείς γίνατε ο ρεζίλης τών blogs κι'εσείς εκτίθεστε.Με τίς δικές σας βλακείες γελάει ο κόσμος,που αρπάζεστε από μιά λέξη κι'αρχίζετε ν'αραδιάζετε ασυναρτησίες χωρίς να σάς έχη πεί κανείς τίποτε.

ΥΓ."Δουλίτσα" έχω,μήν ανησυχήτε.Αλλωστε,σε λίγους μήνες θα συνταξιοδοτηθώ.Ενημερώστε και την Μέρκελ επ'αυτού,την Λαγκάρντ θα την ενημερώσω εγώ,που ξέρω και Γαλλικά.Και την Βελκουλέσκου επίσης (αυτή είναι και όμορφη,είναι άραγε παντρεμένη ή να "τής τα ρίξω";)

Γελάσαμε πάλι σήμερα....
Orfeus (07.04.2016)
Εγώ πάντως κύριε πρόεδρε, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Hastaroth μου είπε στο τηλέφωνο, ότι "η Τελέσιλα ήταν στην οδό Σόλωνος χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια".
adreo (07.04.2016)
Orfeus,(πρώτος γιατί είσαι αρχηγός των 2-3 χα,χα, χα, χα)Hastaroth,όσοι, όσες μας διαβάζουν, βλέπουν ποιος είναι αυτός που ενοχλεί με όσα γράφει και παραποιεί την αλήθεια. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ που μένετε δυο-τρεις άντε τέσσερις που δημιουργείτε τα προβλήματα;
Μόνο ένα ερώτημα και κλείνω. Γιατί τόση κακία; Απαντήστε όπως θέλετε. Εγώ έχω την δική μου απάντηση.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά εναντίον σας, αλλά δεν θα το κάνω. Έτσι και αλλιώς δεν τελειώνω εδώ μαζί σας. Όσο εγω θα γράφω, πάντα θα έχω την αρνητική υποδοχή από μέρους σας.
Orfeus (07.04.2016)
Η Τελέσιλα ήταν στην οδό Σόλωνος χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια. Τελεία και παύλα!
adreo (07.04.2016)
Γιωργάκη κόψε την πλάκα, θα σου στείλω φωτογραφία. Σου προτείνω να βγεις στο θέατρο . Θα χαλάσεις κόσμο, αλλά με τέτοια κρίση φοβάμαι πως θα παίζεις μπροστα σε άδεια καθίσματα. Όμως καλά θα είναι , αρκεί να παίξεις.Να βγάλεις το απωθημένο σου.
Για εξέτασέ το το θέμα., χα,χα,χα,χα!χα!!
Orfeus (07.04.2016)
Έλα Γιάννη σοβαρέψου και μη λέμε τα ίδια και τα ίδια όλη την ώρα. Είπαμε η Τελέσιλα ήταν στη Σόλωνος πάει και τελείωσε. Είχα μάλιστα αγοράσει και ένα πιάνο από εκεί.
Hastaroth (08.04.2016)
Επιβεβαιώνω κι'εγώ ότι το κατάστημα εμπορίας μουσικών οργάνων
Hastaroth (08.04.2016)
Επιβεβαιώνω κι'εγώ ότι το κατάστημα εμπορίας μουσικών οργάνων ΤΕΛΕΣΙΛΑ ήταν στην οδό Σόλωνος,χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια.Λίγο πιό κάτω από εκεί που βρίσκεται η μπουάτ ΒΑΤΡΑΧΟΙ (το αναφέρω αυτό γιά να σπάση λίγο η μονοτονία).Το παρόν είναι αληθές και δέν συνιστά παραποίηση τής αληθείας.
Orfeus (08.04.2016)
Εγώ μάλιστα (προκειμένου να σπάσω ξανά τη μονοτονία) θα το πω διαφορετικά: Η μπουάτ ΒΑΤΡΑΧΟΙ, είναι λίγο πιο πάνω από εκεί που ήταν το κατάστημα εμπορίας μουσικών οργάνων ΤΕΛΕΣΙΛΑ στην οδό Σόλωνος χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια.
Hastaroth (08.04.2016)
Συμφωνούμε λοιπόν αμφότεροι ότι το κατάστημα εμπορίας μουσικών οργάνων ΤΕΛΕΣΙΛΑ ήταν στην οδό Σόλωνος,χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια,λίγο πιό κάτω από εκεί που βρίσκεται η μπουάτ ΒΑΤΡΑΧΟΙ,η οποία βρίσκεται λίγο πιο πάνω από εκεί που ήταν το κατάστημα εμπορίας μουσικών οργάνων ΤΕΛΕΣΙΛΑ στην οδό Σόλωνος χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια.
tallos (08.04.2016)
Που σημαινει ότι συχναζετε και οι δυο στα εξαρχεια και κανετε παρεα με κομουνιστες
stoxastis-vaggeliscom (09.04.2016)
Φίλε adreo. Οφείλω να σου πω , ότι είσαι αξιέπαινος, για την διαδρομή σου στο δύσκολο "μονοπάτι" της ζωής.

Όσον αφορά την Ελλάδα που πέρασε, ήταν πράγματι έτσι, όπως ρεαλιστικά και ορθά αναφέρθηκες.

Το μέλλον όμως της σημερινής Ελλάδας φαντάζει πολύ δυσοίωνο, (το απεύχομαι από βάθους καρδιάς), για τους βασικούς τομείς ύπαρξής της, οικονομικό, εδαφικό, Ελληνοχριστιανικό και Εθνικής ομοιογένειας. Ας όψονται αυτοί, που μας οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη κατρακύλα.
tallos (09.04.2016)
Αυτή η κατρακυλα κυριε Βαγγελη ηταν επιλογή της πλειοψηφιας του ελληνικου πλυθησμου.Ολοι θελανε να γινουν Ευρωπαίοι η αμερικανακια.οι ταινειες,τα σηριαλ,τα περιοδικα και οι κωλοφυλαδες πουλούσανε τρελλα,αυτο αποδυκνειει ότι ο ελληνας δεν ηθελε να ειναι ελληνας πλεον.τι να κανουμε,η πλειοψηφια αποφασιζει.
Orfeus (09.04.2016)
Όλοι φταίμε για την κατρακύλα. Εμείς ψηφίζαμε και ψηφίζουμε αυτούς που μας κυβερνούσανε και μας κυβερνάνε.

Αυτό όμως το “Ελληνοχριστιανικό“ δεν το κατάλαβα ποτέ βρε Έλληνά μου. Τι σημαίνει αυτή η ανοησία; Σημαίνει κάτι; Λες και ο κάθε λαός έχει το δικό του χριστιανικοτέτοιο και ο Γάλλος έχει το Γαλλοχριστιανικό, ο Άγγλος το Αγγλοχριστιανικό, ο Γερμανός το Γερμανοχριστιανικό, ο Ρώσος το Ρωσοχριστιανικό και πάει λέγοντας.

(Για να μην αναφερθώ και στην άλλη ανοησία, αυτήν της “ορθοδοξίας“ που σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες που είμαστε δηλαδή ορθόδοξοι, ακολουθάμε την “ορθή δόξα“, ενώ οι άλλοι χριστιανοί που δεν είναι ορθόδοξοι, ακολουθάνε τη “λανθασμένη δόξα“).

Πάρε τον τράγο και το ελάφι και φτιάξε “Τραγέλαφο“, πάρε τα @@ του Ερμή και τα βυζιά της Αφροδίτης και φτιάξε “Ερμαφρόδιτο“, ε και στο φινάλε, αφού μας έμαθαν τα κόλπα οι αρχαίοι, δεν παίρνουμε κι εμείς έναν Έλληνα και έναν χριστιανό (λες και ο χριστιανισμός είναι εθνότητα) να φτιάξουμε έναν “Ελληνοχριστιανό“;

Είμαστε ο μοναδικός λαός παγκοσμίως που έχει μπλέξει την εθνότητα με το θρήσκευμα, και γελάνε οι Ευρωπαίοι μαζί μας. Γελάνε γιατί άντε τώρα να του εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό το “Ελληνοχριστιανικό“. Μπορείς Έλληνά μου; Τι θα του πεις;

Ότι εμείς εδώ ξέραμε πως η Ήρα μύρισε τον κρίνο και χωρίς τη συμμετοχή του Δία συνέλαβε την Αθηνά, αλλά ήρθαν κάποιοι και μας επέβαλαν να αλλάξουμε σώνει και καλά τα ονόματα;

Ότι εμείς εδώ ανασταίναμε στις τρεις μέρες τον Άδωνι, αλλά ήρθαν κάποιοι και μας επέβαλαν να αλλάξουμε πάλι το όνομα και από δω και πέρα να τον λέμε Ιησού;

«Θα γίνεις μανάρι μου χριστιανός ή θα σφάξω και σένα και τα παιδιά σου και τη γυναίκα σου, αφού πρώτα τη βιάσω;» (πιστή εφαρμογή του “Αγαπάτε αλλήλους“ δηλαδή)

Αυτή ήταν η ερώτηση των μισθοφόρων στρατιωτών του Ισπανού Βυζαντινού αυτοκράτορα Θεοδόσιου (που τον είπανε και μέγα) προς τους Έλληνες.

Μετά τη ρωμαϊκή θεομηνία που σάρωσε τους ελληνικούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς ήρθε ο χριστιανικός τυφώνας, η νέα συμφορά για τα ανεπανάληπτα δημιουργήματα του κλασσικού πολιτισμού.

Οι τρομακτικότεροι βανδαλισμοί κατά των αρχαίων ελληνικών μνημείων και έργων τέχνης διαπράχτηκαν μετά την επικράτηση του χριστιανισμού σε Ανατολή και Δύση. Φωτιά και τσεκούρι για τους αρχαίους ναούς και τα αγάλματα, για τα κλασσικά κείμενα και τις βιβλιοθήκες. Ήταν οι χειρότεροι βανδαλισμοί της ιστορίας. Η εξουσία δεν στάθηκε ικανή να διαχωρίσει τη θρησκευτική πίστη από την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία.

«Άστη βρε ηλίθιε αυτοκράτορα τη βιβλιοθήκη να υπάρχει. Τι σε πειράζει βρε ηλίθιο άτομο; Κάφρε!»

Η επικράτηση του χριστιανισμού δεν έγινε παντού με ελεύθερο και ειρηνικό τρόπο, αλλά και με βίαιη παρέμβαση της εξουσίας, με τρομοκρατία και με ωμότητες.

Την πολιτιστική γενοκτονία που επέβαλαν με τη φωτιά και το σπαθί, τη βαφτίσανε “Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό“, και εμείς καμαρώνουμε και το κουνάμε σαν σημαία σε παρέλαση.

Έχεις λοιπόν εξήγηση γι αυτό το περίφημο “Ελληνοχριστιανικό ιδεώδες“ Έλληνά μου;

Hastaroth (09.04.2016)
Αυτό το "Ελληνοχριστιανικό" ήταν έμπνευσις τού μεγίστου ορθοπεδικού ιατρού και συνταγματάρχου Γεωργίου Παπαδοπούλου,που έβαλε την Ελλάδα "στον γύψο" (εξ ού και το "ορθοπεδικός ιατρός" που αναφέρω-άν και στο εξωτερικό ο γύψος έχει καταργηθεί και πλέον χρησιμοποιούνται άλλα υλικά).Δέν ενθυμείστε τίς γιγαντιαίες επιγραφές "ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ" που είχε βάλει να ζωγραφίσουν τότε σε διάφορα σημεία τής χώρας;
Θυμάμαι μάλιστα ότι ο πατέρας μου εκνευριζόταν όταν το έβλεπε διότι και αυτός Ελληνας ήταν-είχε πολεμήσει μάλιστα στον πόλεμο τού '40 ώς ανθυπολοχαγός στο Μηχανικό-αλλά δέν ήταν Χριστιανός.Κι'αναρωτιόταν ο άμοιρος.....

Πουθενά αλλού δέν υπάρχει αντίστοιχη έννοια.Εχετε ακούσει ποτέ να μιλάνε γιά "Francochretien" (δηλαδή Γαλλοχριστιανός") ή "Anglochristian";Εγώ όχι...

Η δέ "Ορθοδοξία",δηλαδή το "ορθώς δοκείν",που σημαίνει "αυτό που δείχνει να είναι το σωστό" είναι όντως μιά ανοησία.Δηλαδή οι άλλοι που δέν ακολουθούν αυτό που σ'εμάς φαίνεται σωστό,αλλά ακολουθούν αυτό που σ'ΑΥΤΟΥΣ φαίνεται σωστό (και σ'εμάς λάθος) τί είναι,μπαμπουίνοι;

Hastaroth (09.04.2016)
Καί κάτι άλλο:
Οι Ελληνες δέν θέλανε να γίνουν Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί.Γιατί στην Ευρώπη και στην Αμερική (γιά την ακρίβεια,στίς ΗΠΑ και στον Καναδά,διότι Αμερική είναι και το Μεξικό,ο Παναμάς,η Βενεζουέλα κλπ) υπάρχουν νόμοι τους οποίους σέβονται ΟΛΟΙ-από απλούς πολίτες μέχρι πρωθυπουργοί και βασιλιάδες.Και αλλίμονο σ'όποιον τους παραβή.Τον τρώγει η μαρμάγκα.

Αυτό που θέλανε οι Ελληνες ήταν να έχουν τα δικαιώματα τών Ευρωπαίων και τών Αμερικανών,χωρίς όμως τίς υποχρεώσεις τους.Και επ'αυτού,ένα προσωπικό μου βίωμα:
Ο πατέρας μου είχε βρεθεί στην περίφημη Mayo Clinic γιά να επιλύση κάποιο πρόβλημα υγείας που είχε.Εκείνη την εποχή γινόντουσαν εθνικές εκλογές στις ΗΠΑ και ο άνθρωπος-ένας Ελληνοαμερικανός ιερέας-που εκτελούσε χρέη διερμηνέως γιά τον πατέρα μου,εξηγούσε την εκλογική διαδικασία,ότι δηλαδή πηγαίνεις με την ταυτότητά σου στο εκλογικό τμήμα,σε καταγράφουν ότι ψήφισες (δέν υπάρχουν εκλογικοί κατάλογοι) και αποχωρείς."Μα καλά",ρώτησε ο πατέρας μου,"τότε μπορεί όποιος θέλει να πάη σε καμμιά δεκαριά εκλογικά τμήματα και να ψηφίση".Και έλαβε την απάντηση τού ιερέως "α,δέν γίνεται αυτό,το απαγορεύει ο νόμος"....
adreo (09.04.2016)
Εγώ, παιδιά απλά θα σας διαβάζω. Τι άλλο να σας πω.

Στον στρατηγό πάντα θα δίνω συγχαρητήρια, γιατί πάνω απ' όλα έχει, σοφία, σεμνότητα, και μπορεί να μιλά για ότι κατέχει με σιγουριά.
adreo (09.04.2016)
Εγώ, παιδιά απλά θα σας διαβάζω. Τι άλλο να σας πω.

Στον στρατηγό πάντα θα δίνω συγχαρητήρια, γιατί πάνω απ' όλα έχει, σοφία, σεμνότητα, και μπορεί να μιλά για ότι κατέχει με σιγουριά.
Orfeus (09.04.2016)
Και για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Πάντα έτσι κάνεις Ανδρεόπουλε όταν στριμώχνεσαι. Σε βαρέθηκα.
Orfeus (10.04.2016)
Αλλά δεν γράφεις και τίποτα μεστό βρε παιδί μου.

Γράφεις είμαι ο τάδε, έκανα αυτό, έκανα εκείνο, έκανα το άλλο, αλλά μόλις σου πούνε κάτι, περνάς αμέσως στην επίθεση, βρίζεις και μετά παραιτείσαι σε στυλ "εγώ παιδιά θα σας διαβάζω".

Μα τι είναι αυτά τα πράγματα; Προωθείς ή δεν προωθείς τον διάλογο; Έχεις μάθει να ακούς τον άλλο ή το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μιλάς; Είσαι δηλαδή απ' αυτούς που ψοφάνε για ακροατήριο;

Έχω μάθει να είμαι καλός ακροατής και όντως είμαι. Όμως ο καλός ακροατής θέτει και τις ερωτήσεις του, τις οποίες εσύ αγνοείς στο γνωστό σου στυλ "εγώ παιδιά θα σας διαβάζω".

Σε ρώτησα για το τραγούδι σου το "Έχω μιαν αγάπη". Το θεωρείς τραγούδι καλό; Ώριμο; Περνάει μηνύματα; Έχει καλό στίχο ή είναι του νηπιαγωγείου;

Λες ακούστηκε πολύ. Πότε ακούστηκε; Πού; Από ποιους;

Ο στίχος σου λέει σε διάφορα σημεία:
(1) "Έχω μιαν αγάπη που όλο μου γελάει"

(2) "Όλο με ρωτάει αν την αγαπώ"

(3) "Έτσι είν' η ζωή μας μεσημέρι βράδυ"

(1) Είναι δηλαδή χαζοχαρούμενη η κοπέλα;

(2) Το να σε ρωτάει όλη την ώρα αν την αγαπάς, δεν είναι καλό σημάδι. Βγάζει ένα εγωιστικό προφίλ. Νοιάζεται δηλαδή να καλύψει τις δικές της ανάγκες και για σένα δεν της καίγεται καρφί.

(3) Δηλαδή σοβαρά, έτσι είναι η ζωή σας; Δηλαδή χαζογελάει από το πρωί μέχρι το βράδυ και σε ρωτάει όλη την ώρα αν την αγαπάς;Τι συμβαίνει Γιάννη; Μήπως έχει προβλήματα η κοπέλα; Θέλεις να μεσολαβήσω να τη στείλουμε στον φίλο μου τον Sven που είναι ψυχολόγος και μάλιστα καλός και θα σου την προσέξει; Θέλεις να του πω κάτι; Ααα... είδες... το είχα ξεχάσει... είπα Sven και το θυμήθηκα. Πάω να διαβάσω ένα κείμενο που ανέβασε για έναν φίλο του μουσικοσυνθέτη μεγάλο και τρανό.

stoxastis-vaggeliscom (10.04.2016)
Αγαπητέ κ. tallos.
Έχεις απόλυτο δίκαιο στα γραφόμενά σου ότι "η πλειοψηφία αποφασίζει", σχετικά με την επιλογή, από τους Έλληνες πολίτες, των εκάστοτε κυβερνώντων.

Αυτό όμως είναι η μία πλευρά του "λόφου", καθόσον υπάρχει και η αθέατη πλευρά την οποία βλέπουμε, όταν διαβούμε την κορυφή.
Η αθέατη λοιπόν πλευρά είναι, οι εκάστοτε πολιτικάντηδες, που μαζί με τα "κομματόσκυλα" και τους παρατρεχάμενους, υπόσχονται προεκλογικά , στον απλό Έλληνα πολίτη, ότι δύναται να φανταστεί νοητικά ο άνθρωπος,για το καλύτερο αύριο του και για το "μάνα" εξ ουρανού...

Μετεκλογικά όμως, τα πράγματα αλλάζουν άρδην και αποδεικνύεται, τώρα έμπρακτα, ότι όλες οι υποσχέσεις ήταν "έωλα αυγά" και διαπιστώνεται, θα μπορούσα να πω, ότι ήταν εγκληματικά ψεύτες όλοι τους.

Η διαπίστωση όμως έρχεται μετά τις εκλογές, όταν πλέον το σφάλμα των πολιτών έχει παρωχημένη υπόσταση...

Κατά τον ίδιο τρόπο, κορόιδευαν οι εκάστοτε πολιτικάντηδες, και εναλλάσσοντας την διακυβέρνηση της χώρας, κατάφερναν να πείθουν προεκλογικά τον απλό Έλληνα πολίτη.

Το παράδειγμα είναι, "απόλυτα νωπό", οι νυν κυβερνώντες, υποσχέθηκαν προεκλογικά
"χρυσό" σε όλους τους τομείς της χώρας, αλλά μέχρι τώρα τουλάχιστον, ο "χρυσός", που ευαγγελίστηκαν το διαφορετικό... αποδείχτηκε σκέτος "αλπακάς"...

Έτσι λοιπόν η κοροϊδία, διαπιστώνεται και πάλι περίτρανα, μετά την τέλεση της, οπότε πράγματι, είναι πολύ αργά για την Έλληνα πολίτη ψηφοφόρο.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ και στο τελικό αποτέλεσμα. Για τον απλό πολίτη, ο οποίος γεύτηκε κυριολεκτικά την κατάφωρη και αποτρόπαια κοροϊδία, την πλήρωσε επώδυνα. Αυτός όμως, που τον κορόιδεψε "γελά κάτω από τα μουστάκια του", καθόσον εκ των προτέρων γνωρίζει,ότι δεν υπάρχει τιμωρία γι'αυτόν ,για την πράγματι εγκληματική ψευτιά του.
Hastaroth (10.04.2016)
Ναί μέν αλλά..

Ο πολίτης είναι άραγε κάποιο άβουλο όν,που δέν ξέρει ή δέν μπορεί να κρίνη άν αυτό που τού υπόσχεται ο πολιτικός (ή πολιτικάντης) είναι εφικτό ή όχι;.

Δηλαδή άν εμένα μού υποσχεθή κάποιος ότι μπορεί να μού χτίση ένα σπίτι από χρυσάφι,οφείλω να το δεχτώ χωρίς να τον ρωτήσω "και πού θα το βρής ρέ φίλε τόσο χρυσάφι;Εχεις υπ'όψιν σου κανένα χρυσαφόδεντρο;".

Οι νύν κυβερνώντες υποσχέθηκαν προεκλογικώς "χρυσό" σε όλους τους τομείς τής χώρας,πολύ σωστά.Τους ρώτησε όμως κανείς ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ θα υλοποιήσουν αυτήν την υπόσχεσή τους;Απ'τήν απάντησή τους θα καταλαβαίναμε άν είχαν υπ'όψιν τους κάποιες ρεαλιστικές προτάσεις ή άν αυτά που υπόσχονταν ήταν μπούρδες ξεγάνωτες.....
adreo (11.04.2016)
Γιώργη καλημέρα,
πρώτα αυτή, και μετά ... ΜΗΝ ΤΡΩΓΕΣΑΙ με τα ρούχα σου. Γιατί ασχολείσαι τόσο φιλοσοφικά! με το τραγούδι που χωρίς εγώ να ανήκω σε μια μεγάλη φωνογραφική Εταιρεία για πολλά χρόνια, χάϊδευε τα αυτιά των ερωτευμένων και όχι μόνο ανθρώπων, στην πρώτη του έκδοση με κιθάρα μόνο και την φωνή μου ηχογραφημένη από τον Γιάννη Σμυρναίο, σε μια πολύ επιτυχή απόδοση.
Και δεν φταίω εγώ αγαπητέ μου αν αυτό το τραγούδι αγαπήθηκε πολύ. Έχω γράψει πως ένας καλλιτέχνης, ένας λογογράφος, ένας πετυχημένος άνθρωπος σε οποιονδήποτε τομέα, δεν περιμένει καμιά επιβράβευση, έναν καλό λόγο από κάποιον που τον ξέρει από κοντά, ή και από τους ομολόγους του, που δεν τον ξέρουν.
Τα καλά λόγια μπορούν να τα πουν, αγνοί, απλοί, έξω από συμφέροντα, ζηλοφθονίες και λοιπά άνθρωποι.
Αυτοί είναι το βαρόμετρο.
Εσύ τι να πεις; βράζεις από φθόνο που σε κάνει πολύ δυστυχή και στα μάτια των αναγνωστών πέφτεις πολύ χαμηλά. Ανάνηψε Γιώργη, άσε την καλή σου πλευρά να φανεί, άσε την σοφία σου να επιπλεύσει πάνω από μικρότητες. Άσε τις εις βάθος εξετάσεις των τραγουδιών μου. ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ, ευτυχώς που υπάρχει το ιντερνέτ, τα τραγούδια μου θα ταξιδεύουν όσο είναι δυνατόν σε όλο τον κόσμο.
Το έχω βρει σε πολλά sites, ακόμα και στο Αζερμπαϊτζάν. Δυστυχώς για σένα μόνος, υπάρχω, φαντάσου να ήμουν από νεότητός μου στα κυκλώματα, ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ.
Κυρ Γιώργη, δεν είμαι τυχαίος, ένας άνθρωπος που έχει γράψει χιλιάδες μουσικά κομμάτια, ακόμα και κλασικά έργα, στίχους, ποίηση, Διηγήματα, μυθιστορήματα, άρθρα και έχει μάθει μουσική στην διαδρομή της ζωής του χιλιάδες Έλληνες, ακόμα δε και την δεκαετία του 70, διά αλληλογραφίας, ΚΙΘΑΡΑ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ, και λοιπά, το τονίζω δεν είναι τυχαίος. Εκείνη την εποχή λάβαινα 200-250 γράμματα τον μήνα Γιώργη. Βέβαια εσύ θα πεις τα δικά σου. Εγώ απλά σε πληροφορώ, μήπως καταλάβεις και το "Βουλώσεις" το στόμα σου , όπως λέει ο Λαός.
ΜΠΟΡΕΙΣ Εσύ και πολλοί άλλοι να σκαρώσεις τραγούδι, μουσική, στίχο και λοιπά σε δυο λεπτά; Αν μπορείς θα είσαι ένας από τους ολίγους.Δεν φταίω και γι' αυτό εγώ. Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ καθένα μας δίνει κάτι.
Δεν είχα σκοπό να γράψω έτσι. ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΣ Γιώργη.
Και ένα τελευταίο.
Εγώ δεν γράφω εδώ για να κάνω τον μάγκα. Γράφω γιατί μου αρέσει και γεμίζω και κάπως έτσι την ζωή μου.
ΜΕ αγάπη, απέραντη εκτίμηση για την σοφία σου και θλίψη για τα ολισθήματα στις μικρότητες, κάποιες φορές.
Αυτά Γιώργη ή άλλως Orfeus.
Υ.Γ. Το τραγουδάκι να το στείλεις στην Μελίνα και τον Αχιλλέα που παίζουν στη σειρά "Μπρούσκο" που είναι τρελά ερωτευμένοι και το δείχνουν πολλές φορές την ημέρα. Τους πάει κουτί.. Μπορεί και να το τραγουδάνε συνέχεια. Κάπως έτσι ενεργούν οι απλοί άνθρωποι. Μην εκπλήσεσσαι λοιπόν για την πορεία αυτού του τραγουδιού μου.
Orfeus (11.04.2016)
[...]"φαντάσου να ήμουν από νεότητός μου στα κυκλώματα, ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ" [...]

Ε τι θα είχες κάνει;
Το πολύ-πολύ από τη "Σόλωνος χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια" να είχες μεταφέρει την ΤΕΛΕΣΙΛΑ εντός της πλατείας Εξαρχείων.
Hastaroth (11.04.2016)
Εγώ πάντως χτές το πρωί είδα στην έκθεση βινυλίων στο κτίριο τού Athens Motor Museum ένα LP (ναί,LP) με τον τίτλο "Θαρσείν χρεί" (που όλοι γνωρίζουμε εδώ ότι έτσι λεγόταν το συγκρότημα τού Orfeus).

Είδα επίσης και άλλο ένα LP με τίτλο "Συνταγή Αντί-θανάτου" που ήταν μιά συλλογή από τραγούδια διαφόρων συγκροτημάτων,μεταξύ τών οποίων ήταν και οι SCORIA,τών οποίων υπήρξα μέλος.Μάλιστα στο εξώφυλλο τού LP έγραφε καί το όνομά μου.

Δυστυχώς,LP-ή έστω και single-τού κ.Ανδρεόπουλου δέν είδα,παρ'όλο που γύρισα όλην την έκθεση τρείς φορές ψάχνοντας....

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΕπίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links