ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
20 Αυγούστου 2023, 15:25
Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΜΙΑΣ ΦΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΣΕ!


Φίλες, φίλοι το κείμενο πο ακολουθεί το έγραψα προχθές στο facebook. Ήρθε ξαφνικά, σαν  νοσταλγική σκηνή. Μέσα σε λίγες λέξεις η δύναμη του νου, έδωσε το νόημα της πραγματικής φιλίας, πηγαίνοντάς με στην δεκατία του 70. Διαβάστε το μικρό μου κείμενο. Ίσως δείτε και τον εαυτό σας.

Αγαπημένοι μου Ρούλα, Γιάννη,

βλέποντας την φωτογραφία σας που κοσμεί την σελίδα σας,οι αναμνήσεις κατακλύζουν το μυαλό, με την φιλία που μας έδενε να κυριαρχεί στο ντουλάπι των αναμνήσεων. Και αυτή η πολύ δυνατή φιλία μας, ξέφτισε. Αναλογίζομαι πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα της ζωής, Αλλάξαμε γειτονιές, τα χρόνια σιγά- σιγά μας φόρτωσαν υποχρεώσεις και προβλήματα, οι αποστάσεις έγιναν αναστολές και έτσι πια χαθήκαμε. Υπάρχει όμως κάτι το παρήγορο, η δύναμη που έχει ο άνθρωπος να ταξιδεύει στο παρελθόν με τον νου, και έτσι να κρατά ζωντανή την φιλία. Πόσες εκατοντάδες φορές αλήθεια συναντηθήκαμε νοερά; Έχουμε βέβαια και το facebook, που με τον τρόπο του συντηρεί την φιλία μας. Ωραία χρόνια Γιάννη και Ρούλα ζήσαμε.

4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Orfeus (20.08.2023)
Είναι αλήθεια ότι συμβαίνει αυτό με τις σχέσεις των ανθρώπων. Όμως, καμιά απόσταση, κανένα πρόβλημα, τίποτα δεν είναι ικανό να κάνει μια αληθινή φιλία να ξεφτίσει. Θα διαφωνήσουν μαζί μου κάποιοι και δεν έχει σημασία αν είναι λίγοι ή πολλοί. Σημασία έχει πως η ουσία είναι αυτή και θα το επαναλάβω: Καμιά απόσταση, κανένα πρόβλημα, τίποτα δεν είναι ικανό να κάνει μια αληθινή φιλία να ξεφτίσει.
adreo (20.08.2023)
Γιώργο καλησπέρα.. Η φιλία φθείρεται, τελειώνει, ξεφτίζει, από διάφορους παράγοντες και παρά την θέλησή μας. Κυρίως η απόσταση, τα διάφορα ατομικά, οικογενειακά προβλήματα, υγείας παράδειγμα, οδηγούν στην απομάκρυνση των φίλων. Μπορεί να επικοινωνούν τηλεφωνικά, με το ιντερνέτ, αλλά η ζώσα φιλία δεν υπάρχει, Άλλο συναντιόμαστε συχνά και τα λέμε και άλλο που και που , τηλεφωνικά. Αυτά εγώ νομίζω συμβαίνουν.
freddieKrueger (21.08.2023)
Μια φιλία δοκιμάζεται είναι η αλήθεια
Το αν ήταν αληθινή κρίνεται στην πορεία
Παρ όλα αυτά οι μνήμες και τι μοιραστηκες τι πέρασες με κάποιους ανθρώπους παραμένουν αναλλοίωτος θησαυρός στο χάρτη των αναμνήσεων.
Το ιδανικό στη ζωή σπανίζει
Εκτός από αληθινή φιλία υπάρχει αληθινή συγχώρεση λαθών και αληθινή επιθυμία επανασύνδεσης...
Η ζωή τα έχει όλα και σε κάθε σελίδα της αν το μελάνι που γράφει είχε γεύση θα ταν γλυκόπικρη...
adreo (21.08.2023)
freddieKrueger, δεν συνέβη κάτι μεταξύ μας και χωρίσαμε, απλά οι συνθήκες άλλαξαν. Δεν είμαστε κοντά, εδώ και πολλά χρόνια, μεγαλώσαμε πολύ, προβλήματα διάφορα μας έκαναν να μην συναντιόμαστε. Επικοινωνούμε κάποιες φορές τηλεφωνικά και αναπολούμε τις καλές μέρες της φιλίας μας. Συζητάμε τα περασμένα, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι Σίγουρα ο χρόνος δεν γυρνά πίσω. Ευτυχώς που ο άνθρωπος μπορεί να θυμάται, και οι δυο φίλοι θυμούνται καλύτερα. Αλλά το τότε δεν γυρνάει πίσω. Να λέμε να είμαστε καλά. Αυτά.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΕπίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links