Το Πνευμα και το ...Οινοπνευμα!
Πριν τη φώτιση, κόψε ξύλα και κουβάλησε νερό. Μετά τη φώτιση, κόψε ξύλα και κουβάλησε νερό!
18 Νοεμβρίου 2016, 11:43
Η Πόρνη!
Ευτυχισμένος  Πόρνη  Τυχερός  Χαρούμενος  Ωριμότητα  

Η Πόρνη

Δεν δαμάζεται η άτιμη αλλά ούτε και κατακτιέται εύκολα. Και εκεί που λες ότι ξέρεις, σου ρίχνει ένα χαστούκι και σε φτύνει κι από πάνω.
         
          «Άντε ρε χάσου από τα μάτια μου που έχεις το θράσος να μου πεις ότι ξέρεις».

Σε κοιτάζει, γελάει, και μόλις πας να την αγγίξεις σου ξεφεύγει. Θέλει πολύ κόπο για να την κατακτήσεις. Θέλει πολλές ώρες να μιλήσεις με τον εαυτό σου, να κοιταχτείς στον καθρέφτη, να δεις το βλέμμα σου, να νιώσεις τα θέλω σου, να αποδεχτείς τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις έτσι όπως είναι, και να ξυπνήσεις τις πιο βαθιές σου σκέψεις που παίζουν μαζί σου κρυφτό.

Δεν θέλει πολλά γιατί τα θέλει όλα. Θέλει να γεμίσεις δίνοντας. Θέλει να χαρίζεις τον εαυτό σου χωρίς φόβο. Θέλει να νιώσεις την απογοήτευση να σε καίει ως τα κατάβαθα της ψυχής σου. Θέλει να ανοίξεις το στόμα σου και να πεις τις αλήθειες σου, ακόμα και στον ίδιο σου τον εαυτό. Θέλει να αποκτήσεις δύναμη αποδεχόμενος τις αδυναμίες σου και θέλει όταν πληγωθείς και γίνεις κουρέλι, να βρεις το κουράγιο να ράψεις τα κομμάτια.

Αλλά και πάλι… μόλις σηκωθείς και νομίσεις πως έμαθες και  πως έφτασες κοντά της, πάλι θα σου αντισταθεί. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα μαζί της.

Κι αν καταφέρεις να χαϊδέψεις τις άκρες των μαλλιών της, να είσαι χαρούμενος.

Κι αν τα νύχια της που καρφώνονται στην πλάτη σου δεν σε ματώνουν πια, να είσαι ευτυχισμένος.

Κι αν την ώρα που σε γδύνει, την ώρα που σου πετάει τα ρούχα ένα-ένα στο πάτωμα για να σε ρίξει στο κρεβάτι… ναι εαυτέ μου… αν εκείνη την ώρα αισθανθείς πληρότητα μέσα στη μοναξιά σου, να νιώσεις τυχερός εαυτέ μου…

Ο λόγος για την ωριμότητα. Τόσο πόρνη είναι.

59 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

sven (18.11.2016)

Πως μπορεί ένας ολόκληρος παράδεισος να χωρά ανάμεσα σε δύο σκέλια;

Πως μπορεί ένα δίχτυ, που το βλέπεις μπροστά σου, να σε αποπλανεί, αιχμαλωτίζοντάς σε τόσο εύκολα;

Πως μπορεί να παραβλέπει κάποιος πως μια γόβα στιλέτο εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε δολοφονικό στιλέτο ψυχής και σώματος;

Πως μπορεί να αγνοεί κάποιος πως το τρυφερό βελούδο ενός λάγνου κορμιού εύκολα και απροειδοποίητα μπορεί να μετατραπεί σε ιπτάμενο χαλί με άπειρα καρφιά, με το χάος να χάσκει τρομακτικό από κάτω του;

Πως μπορεί η ύπαρξη ενός tattoo να μη σε προϊδεάζει πως βρίσκεσαι μπροστά σε ένα θηλυκό που του αρέσουν τα παράσημα μετά από ολοκληρωτικούς θριάμβους;

Πως μπορεί να μην αντιλαμβάνεται κάποιος, παρά μόνον όταν του το επισημάνει πολύ όμορφα και αλληγορικά ο Ορφέας, πως αυτή είναι η γ@@@@@@η η ωριμότητα; Πάντα θελκτική αλλά, συνάμα, και απρόσιτη, γι΄αυτό και με γοητεία ακαταμάχητη;

Καλή συνέχεια, με ή χωρίς...ωριμότητα...
Orfeus (18.11.2016)
Και πώς μπορεί κάποιος να παρερμηνεύει το κείμενό μου και να σχολιάζει άλλα αντί άλλων;

Σ' ευχαριστώ Σάββα... :)
Hastaroth (18.11.2016)
Δέν ξέρω άν κατάλαβα το Ορφικόν κείμενον,ξέρω όμως πως ακόμη κι'άν νομίζουμε πως έχουμε ωριμάσει,παραμένουμε άγουροι.

Και το συνειδητοποιούμε όταν πλέον δέν έχουμε περιθώριο να ωριμάσουμε,γιατί απέχουμε μόλις δυό δευτερόλεπτα απ'τον θάνατο.....

(ή,εν πάσει περιπτώσει,απ'το τέλος τής επίγειας ζωής μας...)

Orfeus (18.11.2016)
"Είναι γάτα, είναι γάτα
ο Hastaroth χωρίς γραβάτα"
adreo (20.11.2016)
Γιώργη και λοιποί,
ο κόσμος καίγεται και τοοο......ξυρίζεται. Μεγάλη ηηη δύναμή του, αλλά, άλλα είναι τα τεράστια προβλήματα του Λαού μας αυτή την περίοδο.
Ανεργία , το παραφράζω εγώ, μήτηρ πάσης... κακίας, αγαπητέ μου Γιώργη που ξέρεις πόσο σε συμπαθώ, παρά τις αψιμαχίες μας.
Αφού μπορείς, γράφε για την κομπανία του Τσίπρα που μας οδήγησε πιο κοντά στην καταστροφή από τους προηγούμενους, βάρα τους τους Τσιπραίους για να ξέρουν ότι ούτε οι δικοί τους επικροτούν την πολιτική τους..
Αυτά τα ολίγα Γιώργη.
Υ.Γ. Το κείμενό σου βέβαια όπως πάντα πολύ καλό. Θα σου έβαζα "χεράκι", όπως πάντα σχεδόν, αλλά το θέμα δεν μου δίνει αυτή την επιλογή.
Για την ψευτοκουλτουριάρικη παρέμβαση του βασικού σου φίλου sven, τι να σχολιάσω;
Αυτός σχολιάζει τα πάντα με τον δικό του τρόπο.
adreo (20.11.2016)
Γιώργη και λοιποί,
ο κόσμος καίγεται και τοοο......ξυρίζεται. Μεγάλη ηηη δύναμή του, αλλά, άλλα είναι τα τεράστια προβλήματα του Λαού μας αυτή την περίοδο.
Ανεργία , το παραφράζω εγώ, μήτηρ πάσης... κακίας, αγαπητέ μου Γιώργη που ξέρεις πόσο σε συμπαθώ, παρά τις αψιμαχίες μας.
Αφού μπορείς, γράφε για την κομπανία του Τσίπρα που μας οδήγησε πιο κοντά στην καταστροφή από τους προηγούμενους, βάρα τους τους Τσιπραίους για να ξέρουν ότι ούτε οι δικοί τους επικροτούν την πολιτική τους..
Αυτά τα ολίγα Γιώργη.
Υ.Γ. Το κείμενό σου βέβαια όπως πάντα πολύ καλό. Θα σου έβαζα "χεράκι", όπως πάντα σχεδόν, αλλά το θέμα δεν μου δίνει αυτή την επιλογή.
Για την ψευτοκουλτουριάρικη παρέμβαση του βασικού σου φίλου sven, τι να σχολιάσω;
Αυτός σχολιάζει τα πάντα με τον δικό του τρόπο.
Orfeus (20.11.2016)
Με εντυπωσιάζει η αφέλειά σου Ανδρεόπουλε.

Όπως σχολιάζεις εσύ με τον δικό σου τρόπο, έτσι και ο Sven σχολιάζει με τον δικό του. Με ποιον τρόπο ήθελες δηλαδή να σχολιάζει; Με τον δικό ΣΟΥ;

Ένα άλλο πράγμα που παρατηρώ, είναι ότι όπως ο Ζαχαρίας δεν κατάλαβε τίποτα από το κείμενό μου, έτσι και εσύ. Δεν κατάλαβες απολύτως τίποτα. Είσαι βαθιά νυχτωμένος.
adreo (21.11.2016)
Κατάλαβα απόλυτα το κείμενό σου αγαπητέ μου orfeus (από ότι βλέπεις δεν σε υποτιμώ επί του παρόντος εγώ, σε αντίθεση με σένα), απλά δεν θεωρώ αυτά που τόσο γλαφυρά περιγράφεις ότι χρειάζεται να αποτελούν θέμα δημοσίευσης, άσχετα αν περιγράφεις κάποια πραγματικότητα εν πολλοίς.

Όσο για τον φίλο σου που τόσο πολύ προστατεύεις, να μου επιτρέψεις να τον θεωρώ το λιγότερο επιπόλαιο, γιατί με ότι καταπιάνεται, αν δεν είναι και ο τρόπος του αυτός, εμπεριέχουν μέσα σε μεγάλο βαθμό, στοιχεία ανευθυνότητας. Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω. Αναγνωρίζω και γι' αυτόν ότι έχει τάλαντο γραφής, αλλά τίποτα δεν προσφέρει με την μονότονη επιλογή των θεμάτων του. Αυτά γιατί με προκάλεσες.
Όσον αφορά εσένα που αντιδράς θυμωμένα, σε ξέρω πολύ καλά, (από εδώ μέσα δηλαδή)ο εγωισμός σου δεν σε αφήνει να δεχθείς παρατηρήσεις ή και λάθη. Και επειδή γράφεις δημόσια να μου επιτρέψεις να θεωρώ λανθασμένες κάποιες επιλογές σου. Και δεν σε κρίνω με αφέλεια, αλλά στην ουσία των όσων εκθέτεις.
Orfeus (21.11.2016)
Κέρδισες Ανδρεόπουλε.
Από την επόμενη φορά θα στέλνω πρώτα σε σένα το υπό δημοσίευση κείμενο και θα το δημοσιεύω μόνο εάν το εγκρίνεις εσύ!
sven (21.11.2016)

Γιώργο,

χαίρομαι τόσο που κι εσύ σκέφτηκες αυτό που κι εγώ ένιωσα ως άλλος "ηττημένος"...

Ας γίνουμε σκαπανείς αυτού του νέου ήθους, που επικαλείται ο πάντα καλοπροαίρετος και σοφά σκεπτόμενος φίλος μας, και μιας όχι απλά αναγεννημένης, αλλά νέας μορφής Δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης, μακριά από αυτά που -όπως λέει και ο σοφός θεωρητικός αυτού του νέου μοντέλου- μας έχουν φέρει οι πρώην και οι νυν...

Εμπρός, λοιπόν, για μια Ελλάδα νέα!!! Αν δεν τα καταφέρουμε, υπόσχομαι πως θα αποσυρθώ για πάντα στο κτήμα μου, παρατηρώντας και μελετώντας τα...πουλάκια που θα ερωτεύονται, χωρίς αιδώ, ενώπιόν μου...

Καλή βδομάδα να 'χουμε!!!

ΥΓ. Μην ξεχάσεις να μου στείλεις τη διεύθυνση της νέας Γραμματείας Λογοκρισίας και Νέου Ήθους...
tallos (21.11.2016)
καταλαβα για ποια πορνη μιλας.για τη μπαλα.μονο ο μαραντονα την καταφερε.
Kristalo (21.11.2016)
Γεια σου Γιωργο! Οταν άρχισα να διαβάζω , λεω τι λεει; Μάλλον καψουρευτηκε μια πόρνη που του κάνει την δυσκολη :))). Αλλά όταν έφτασα στο τέλος και διάβασα για την ωριμότητα, ξαναγύρισα στην αρχη και το ξαναδιάβασα άλλες 3 φορές. ΤΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!!!! Ξέρεις κάτι; Μου αρέσει που η ωριμότητα είναι τόσο πόρνη. Για αυτό ειναι τόσο καλή δασκάλα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το πόσο είμαστε και εμείς καλοί μαθητές.
Orfeus (21.11.2016)
Υπέροχο το σχόλιό σου Αναστασία. Είναι και ράπισμα σε κάποιους ανόητους εδώ...
Σε ευχαριστώ πολύ.
Orfeus (22.11.2016)
Η διαφορά της ευφυΐας από την ανοησία είναι ότι η ευφυΐα έχει όρια.
Kristalo (22.11.2016)
Αυτό που φτιάξατε δυο φατρίες και ξεκατινιάζεστε συνέχεια που το βάζετε; Ασχετο το σχόλιο με το θέμα μα δεν μπορω να μπαίνω να σχολιάζω ανάμεσα σε μπουρδολογίες και καρφώματα. Θέλω πολύ να σας παρακολουθήσω μα τα σχόλια σας βγαινουν πάντα εκτός, λόγου της διαμάχης σας. Υπέροχα ποστ μα φοβάσαι πως θα σχολιάσεις,υπάρχει περίπτωση να βρεθείς υπόλογη σε κάτι που πιστεύεις και θέλεις ελευθερα να εκφρασεις την γνωμη σου!
Hastaroth (23.11.2016)
Εγώ όμως κατάλαβα,zachartha:ο adreo ξεκατινιάζει τον sven και τον Orfeus επειδή δέν τον άφησαν να πάρη το Νόμπελ...
Orfeus (23.11.2016)
Αλμπέρτο είσαι γάτος!
Hastaroth (23.11.2016)
Μά ακριβώς γι'αυτό έχω σκύλο :)
BandofBounty (24.11.2016)
Τελικά μέσα από όλη αυτή τη συζήτηση, για ένα πράγμα νιώθω βέβαιος.
Υπάρχουν κάποιοι που κυνηγούν να ρίξουν στο κρεβάτι τους τη συγκεκριμένη πόρνη (έστω και αν γνωρίζουν ότι το ταξίδι τους είναι μάταιο), και κάποιοι άλλοι, που επειδή δεν αντέχουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης με την επερχόμενη χυλόπιτα...προτιμούν να κόψουν τα "απαυτά" τους.

Είπα να μη μιλήσω, αλλά διάολε...δεν άντεξα!
Orfeus (24.11.2016)
@BandofBounty: Welcome Back George! :)
sven (24.11.2016)

Ορφέα,

πόσο δίκιο είχες κάποτε όταν με συμβούλεψες να μην κάνω ποτέ like ή dislike αναδρομικά και ανάλογα με τα σχόλια που γίνονται, για να μη φανώ "λίγος" και κομπλεξικός.....
Orfeus (24.11.2016)
Σάββα έχεις εκπληκτική μνήμη. Εγώ το είχα ξεχάσει αυτό. :)
Kristalo (24.11.2016)
Σοβαρα τώρα, τι ακριβώς κύριε zachartha δεν έχετε καταλάβει από αυτά που γράφω; Για τις φατρίες κοινως ομάδες που η μία ξεκατινιάζει την άλλη; προφανως θα ειναι από τον λίγο καιρό που είστε εδω μέλος. Εγώ μάλλον θα πρέπει να είμαι εγω αυτή που δεν καταλαβαίνει τα εκτός θέματος σχόλια σας και δεν απεθύνομαι μόνο σε εσάς.Υπέροχα κείμενα που μετά συνοδεύονται από ακατάστατα εκτός θέματος σχόλια και όταν καθεσαι να διαβάσεις λες άστο καλυτερα, εδώ μπηκα για να ξεσκοτίσω το μυαλό μου και οχι να σκοτιστώ περισσότερο.Επίσης μου κάνει εντύπωση πως σχολιάζοντας στο μπλογκ του Ορφέα εσείς θιχτήκατε. Μήπως οποιος έχει την μύγα μυγιάζεται; Είστε τόσο λίγο καιρό εδώ μέσα, για να μας γνώρίσετε θα πρέπει να είστε λιγότερο καυστικος και επικριτικός. Γιατί τοση εμπάθεια;
Σάββα την προηγούμενη φορά που έσβησες όλα τα σχόλια από το ποστ σου σου έβγαλα το καπέλο. Μα τω Θεό δεν άξιζε όλη αυτή η μπουρδολογία (επεξήγηση δεν υπάρχει, οποιος κατάλαβε κατάλαβε). Ρίχνετε το επίπεδο του ΜΗ καραδοκώντας να ανεβάσει κάποιος ένα ποστ για να σχολιάσετε ότι πιο αρνητικό έχει ο καθένας σας είτε ειναι αληθες είτε όχι. Και κυριε zachartha, εχω και εγω ένα μπλογκ αλλα δεν θα ήθελα να γραψω και να μπείτε να μου σούρετε ότι σας έρθει έτσι απλά για να με σχολιάσετε. Σας απάντησα και στο τελευταιο σκέλος της ερώτηση σας νομίζω. Και τώρα....πετροβολίστε με. Ημαρτον Κύριε!!
adreo (25.11.2016)
κυρία Κρυστάλλω,
από όσα γράφεις κρατώ μόνο ένα. Τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει κάτι λίγοι εδώ μέσα, που καιροφυλακτούν για να σχολιάσουν ,πάντα, οι τρεις και ο κούκος είναι δηλαδή,τα δικά μου κείμενα και κάποιων άλλων που δεν ανήκουμε σε αυτές. Τους διακρίνει η θρασύτητα, η βωμολοχία στα κείμενά τους, η μικρότητα. Παρότι όπως έχω ξαναγράψει έχουν ικανότητα στο να γράφουν καλά. Εγώ πάντως γράφω επειδή μου αρέσει να λέω τις γνώμες μου και να προβάλλω κάποιες εκτιμήσεις μου,κάποια φιλολογικά δημιουργήματά μου, κάποια τραγουδάκια μου και φυσικά δεν ενοχλώ κανέναν.
Όλοι έχουμε ανάγκή από έναν καλό λόγο, ένα εύγε αν κάποιος θέλει να το δώσει.
Αντί αυτών εφαρμόζουν συνεχές και ανελέητο Μπούλινκ. Και το άσχημο είναι που δεν σε ξέρουν καν. Αν στην ζωή σου ήσουν κάποιος που πρόσφερε πολλα, και μιλώ για μένα, ως δάσκαλος μουσικής, ως επιχειρηματίας, ως συνθέτης, ως λογογράφος και πολλά άλλα. Είναι τραγικό να μην σε ξέρουν και να γράφουν σαν να σε ξέρουν. Αλλά τι να κάνουμε; Στο ιντερνέτ βάλεσαι από οποιονδήποτε. Μπορεί ο καθένας να κρύβεται
Οι τρεις και ο κούκος, δηλαδή ο orfeus, ο sven και ένας συνήθως που λειτουργεί ως μπλαντερ (συνήθως διαφορετικό άτομο) περιμένουν να δημοσιεύσω κάτι για να βαρέσουν.
Βέβαια εγώ τους περιποιούμαι δεόντως και λουφάζουν μέχρι να ξαναχτυπήσουν.
Νομίζω ότι είναι προβληματκοί άνθρωποι.
Μένω σε αυτά τα ολίγα επί του παρόντος. Δεν βγαίνει και τίποτα καλό αν τους απαντώ.
Μάλλον τους δίνω την ευκαρία να εκτονώνονται.
ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ κύριοι, θρησκείες, φυλές χρώματα και λοιπά. Για μένα όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Οι χαρακτήρες αλλάζουν.
Άλλοι είναι καλοίκαι άλλοι κάκιστοι. Δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους, δεν βλέπουν την δυστυχία των Ελλήνων. Φαίνεται πως βολεύονται ακόμα, αλλά να μην είναι σίγουροι πως θα βολεύονται για πολύ.
Αυτά μόνο.
sven (26.11.2016)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kristalo (26.11.2016)
!!!!!!!!!!!!!!!!! Βαρκαδες σουρουπα, υπηρετες να κρατουν φαναρια και κουπια....σε ποια ταινια το ειδα το σκηνικο; Μα τω Θεο νομιζω οτι μας εμπαιζεις..διοτι σε θεωρω σοβαρο ανθρωπο αλλιως πως να χαρακτηρισω το παραληρημα σου; Πρεπει να σου πω πως ο Σβεν δεν πιανει μια μπροστα σου στην ψυχαναλυση! Ειμαι οντως φιδι φαρμακερο που καιροφυλακτει να δαγκωσει και να τελειωσει τα θυματα του. :)))))))))
Kristalo (26.11.2016)
!!!!!!!!!!!!!!!!! Βαρκαδες σουρουπα, υπηρετες να κρατουν φαναρια και κουπια....σε ποια ταινια το ειδα το σκηνικο; Μα τω Θεο νομιζω οτι μας εμπαιζεις..διοτι σε θεωρω σοβαρο ανθρωπο αλλιως πως να χαρακτηρισω το παραληρημα σου; Πρεπει να σου πω πως ο Σβεν δεν πιανει μια μπροστα σου στην ψυχαναλυση! Ειμαι οντως φιδι φαρμακερο που καιροφυλακτει να δαγκωσει και να τελειωσει τα θυματα του. :)))))))))
Kristalo (26.11.2016)
Σε λαθος παγκο καθισατε τοτε κυριε Zachartha . Να πατε στους εξυπνους σαν εσας να συνομιλησετε γιατι εδω εχουμε μειωμενη αντιληπτικη ικανοτητα, ασε που ειμαι και σε εμμηνοπαυση και κινδυνευετε απο την υστερια μου. Και ευτυχως που δεν καταλαβαινω τιποτα γιατι ανηκω στο μεγαλυτερο συνολο του κοσμου που τυχαινει να σας διαβαζει. Αυτα ειχα να σας πω και δεν θα ξαναπαντησω σε σχολιο σας διοτι πραγματικα σας θεωρω αναδρο για να με ειρωνευεστε και να με βριζετε μεσα απο μια ιντερνιτικη σελιδα . Και να φανταστει κανεις που εσεις τελικα πολλα καταλαβαινετε τα σχολια μου μετα το αρχικο σχολιο δεν αφορουσαν εσας, αλλα εσεις θιχτηκατε, γιατι αραγε; Κριμα..και σας ειχα για ενταξει ανθρωπο.
Hastaroth (26.11.2016)
Λοιπόν,μετά τον κύρ-Βαγγέλη τον αρχιστράτηγο,μετά τον μπαρμπα-Ανδρεόπουλο τον κηπουρό,φοβάμαι πως αποκτήσαμε και τρίτο αποκτήσαμε και τρίτο "νούμερο" εδώ μέσα.Ονόματα δέν λέμε,φαντάζομαι πως όλοι καταλάβατε ποιόν εννοώ.

Δέν γράφω άλλα,διότι πρέπει να πάω να φάω τώρα.Και όχι,το αγαπημένο μου φαγητό ΔΕΝ είναι οι μπάμιες.

Ούτε διαθέτω τόσην ισχύν ώστε να επηρεάσω κοτζάμ Σουηδική Ακαδημία γιά να δώση βραβεία Νόμπελ εκεί που θέλω εγώ...

Καλό σας απόγευμα.

sven (26.11.2016)

Υπάρχουν σχόλια που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους είναι σαν εκείνα τα σήματα οδικής κυκλοφορίας που σε προειδοποιούν για επικείμενους κινδύνους, δίνοντάς σου, ταυτόχρονα, την αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά με τον συγγραφέα τους. Αν θέλουμε, όμως, να τα δούμε από μία διαφορετική οπτική, δηλαδή με τη στοιχειώδη εκείνη κατανόηση που οφείλουμε να δείχνουμε προς ένα άτομο που φαίνεται να έχει σοβαρότατα προβλήματα και να ζορίζεται απίστευτα, ιδιαίτερα χωρίς καν να το υποψιάζεται, τότε μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως τα σχόλια αυτά κραυγάζουν «Σας παρακαλώ, προσέχετε γιατί όπου κι αν μ΄αγγίξετε πονάω πολύ».

Οι τρόποι που οι άνθρωποι διαχειρίζονται τα προβλήματα, τις ανεπάρκειες και τις ανασφάλειές τους ποικίλουν, καθορίζοντας ταυτόχρονα και τη στάση των άλλων απέναντί τους. Έτσι κάποιοι κινητοποιούν την κατανόηση, τη συμπάθεια, την ανοχή, τη συμπόνια ή τη διάθεσή μας να τους στηρίξουμε, ενώ κάποιοι άλλοι, οι πλέον ευάλωτοι και σοβαρά πάσχοντες, εκφράζουν τις τεράστιες ανεπάρκειές τους με επιθετικότητα, οργή και διάθεση να θέλουν να ισοπεδώσουν ή να αφανίσουν το κάθε τι ή τον καθένα που με τον οποιονδήποτε τρόπο τους υπενθυμίζει την ανεπάρκειά τους είτε επειδή διαθέτει κάποιο χάρισμα ή ιδιότητα που κι ο ίδιος πολύ θα ΄θελε να διαθέτει, αλλά που δεν διαθέτει, είτε επειδή τους έχει ασκήσει μια συνήθη κριτική είτε επειδή, με κάποιον τρόπο, θεωρούν πως αποκάλυψε τη μηδαμινότητά τους είτε επειδή οι ίδιοι εφηύραν κάποιου είδους απειλή...

Ας πάρουμε, ως παράδειγμα, την αντίδραση του Ζάχου απέναντι στην Αναστασία (Kristalo). Πριν μόλις λίγες εβδομάδες, έπλεκε το εγκώμιό και εκθείαζε την ομορφιά της, επισημάνοντάς τα και σε μένα, μη ξέροντας προφανώς, ως νεοσσός στο ΜΗ, πως την Αναστασία τη γνωρίζω εδώ και χρόνια μέσα από το χώρο αυτό. Μόλις τόλμησε η Αναστασία να του ασκήσει μια αυτονόητη και συνήθη κριτική για το είδος και το ύφος των σχολίων του, βλέπετε τη μεγαλειώδη, ισοπεδωτική, ειρωνική, απαξιωτική και γλοιώδη αντίδραση του απέναντί της. Την παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και ως «τον ύπουλο, βδελυρό και φαρμακερό όφη…που καραδοκεί για να μπήξει τα κοφτερά του δόντια στην αθώα σάρκα του θύματός του…» και άλλα πολλά…

Πέραν των παρανοϊκών προβολών που και ΠΑΛΙ κάνει, κατά την προσφιλή του τακτική όταν απειλείται, δεν καταλαβαίνει το πόσο πολύ αποκαλύπτει από μόνος του τα τεράστια κενά του ως άτομο και τους απύθμενους φόβους που τον διακατέχουν. Στην περίπτωση αυτή, αποκαλύπτει με κραυγαλέο τρόπο τα τεράστια προβλήματα, τα απωθημένα, το φόβο και το μίσος που έχει και τρέφει προς τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή των φράσεων που επιλέγει για να περιγράψει την «αχάριστη και επικίνδυνη» Kristalo που ΔΕΝ εκτίμησε, ΔΕΝ δελεάστηκε και ΔΕΝ ανταποκρίθηκε με κάποιον τρόπο στα καλά του λόγια για το άτομό της. Εις το πυρ το εξώτερο, λοιπόν, η Kristalo, είναι σαν ΟΛΕΣ τις ΑΛΛΕΣ, όφης φαρμακερός με θανατηφόρο δηλητήριο. Θέλεις τα ψυχικά κενά, θέλεις οι τραυματικές εμπειρίες, θέλεις η κακούργα φύση που δεν τον προίκισε με τα απαραίτητα χαρίσματα, θέλεις ΟΛΑ αυτά μαζί; Η εξήγηση κάπου μέσα σ΄αυτά βρίσκεται…

Δεν αντιλαμβάνεται, όμως, ο Ζάχος -κάνοντας για μία ακόμη προβολή δικών του ψυχικών αποβλήτων- πως δηλητήριο μόνον ο ίδιος εκτοξεύει προς πάσα κατεύθυνση μέσα από το νοσηρό σκαρίφημά του. Όσοι πρόλαβαν και τα διάβασαν -γιατί έσβησα όλα τα σχόλια σε ένα προηγούμενο ποστ που είχα αναρτήσει- ίσως θυμούνται τι είχα γράψει για τον τρόπο που λειτουργεί ο Ζάχος, με αφορμή ανάλογα σχόλιά του, και πόσο, δυστυχώς, επαληθεύονται για μία ακόμη φορά…

ΥΓ. Αναστασία, μήπως, τελικά, σε δελέασε με τα τόσο κολακευτικά του λόγια για σένα ως γυναίκα, πριν από λίγες ημέρες, γι΄αυτό και νόμιζες πως πρόκειται για ...σοβαρό άτομο;;; :-)))
Orfeus (26.11.2016)
Σάββα,
+1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111

Υ.Γ. (Προς όλους):
Επειδή ίσως θα έχετε αναρωτηθεί, διευκρινίζω ότι η μη διαγραφή των σχολίων του Ζάχου, είναι επιλογή μου. Τα αφήνω για να εκτίθεται διαρκώς.
adreo (26.11.2016)
Τι να πω εγώ παιδάκια;
Να βρίσω αξία θα σου δώσω, είμαι άλλος άνθρωπος hastaroth, Οι μικροί άνθρωποι, αυτοί που στερούνται σεβασμού προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ανώτερους σε κάθε επίπεδο συνανθρώπους τους χρησιμοποιώντας εκφράσεις σαν: " Λοιπόν,μετά τον κύρ-Βαγγέλη τον αρχιστράτηγο, μετά τον μπαρμπα-Ανδρεόπουλο τον κηπουρό, φοβάμαι πως αποκτήσαμε και τρίτο αποκτήσαμε και τρίτο νούμερο εδώ μέσα".Ακριβώς όπως το έγραψες ξεμωραμένε hastaroth.
Καλά είσαι τόσο δειλός, τόσο χαμερπής, τόσο άνανδρος ηλίθιο ανθρωπάκι ώστε να προσπαθείς να αναρριχηθείς στα όντα και να μπεις στους ανθρώπους, υποτιμώντας ανθρώπους που έδωσαν πολλά για την πατρίδα ; και αυτό αφορά τον κ. Βαγγέλη που έχει μια ιστορία που εσύ πρέπει να την ζηλεύεις. Όσο για μένα τι να σου πω ηλίθιο ανθρωπάκι; Τι σχέση έχω εγώ με την κηπουρική; Να σου δώσω αξία; Δεν θα σου κάνω την χάρη.
Πάρε την καραμέλα σου για σήμερα και σε περιμένω για δεύτερο ημίχρονο. ΑΝΑΝΔΡΕ υποκριτή.
Κρίμα είσαι όνειδος και για την φυλή σου και για τους Εβραίους.
Ιστορικά δεν τους ξέρω έτσι τους Εβραίους. Τους ξέρω σαν ένα Λαό με αρετές. Τα αρνητικά είναι άλλα και δεν θα τα πω σήμερα.
Και είναι ντροπή ένα «παραμύθι» του orfeus να σε φθάνει σε αυτή την αναξιοπρεπή θέση. Αρκεί να ρίξεις το δηλητήριο.
Στην υπόλοιπη συζήτηση και τις αψιμαχίες σας, δεν μπαίνω. Δεν υπάρχει λόγος.
freddieKrueger (27.11.2016)
Με πόρνη θα μπορούσε να παρομοιαστεί οτιδήποτε θεωρητικά προσεγγίσιμο,αλλά επί της ουσίας άπιαστο.
Οτιδήποτε θα μπορύσε να προσφέρει ευφορία η απλή προσέγγισή του.
Για μένα η ωριμότητα ειναι μια χοντρη πόρνη σε ένα ετοιμόρροπο οίκο ανοχής...
Την είδα και την προσπέρασα...
Δε με σαγήνευσε.
Αντίθετα η πόρνη της ευτυχίας φαντάζει πολύ εκλυστική...
Καλη σας ημερα
Orfeus (27.11.2016)
Χρήστο,

συνάντησες την ...ωριμότητα; Μπράβο ρε μεγάλε. Εγώ μια ζωή παιδεύομαι γμτ...
freddieKrueger (28.11.2016)
Παιδευεσαι γιατι την αναζητας διακαως Ορφεα μου...οτι συνηθως κυνηγαμε μας δυσκολευει...;-)
Hastaroth (28.11.2016)
1.@Orfeus:Ο Χρήστος λέει ότι όχι μόνο η ωριμότητα είναι μιά χοντρή πόρνη,αλλά ότι ευρίσκεται σε έναν ετοιμόρροπο οίκο ανοχής.Εχει σημασία αυτό,διότι άν ευρίσκετο σε κάποιο νεόκτιστο πορνείο πολυτελείας,δέν θα ήταν χοντρή,αλλά ωραιότατη-αλλά τότε δέν θα ήταν ωριμότητα....

Πάντως,η άποψή μου είναι ότι όταν πεθαίνουμε,δέν χάνονται τα πάντα,Η "λογική" λέει ότι δέν είναι λογικό όλη αυτή η συσσώρευση εμπειριών,πληροφοριών και γνώσεων που αποκτάμε καθ'όλον τον βίον μας να χάνεται εις το μηδέν.Κάπου αλλού μεταφέρεται-ίσως σε κάποιο άλλο σύμπαν στο οποίο συνεχίζει να υπάρχη και να συσσωρεύη νέες εμπειρίες και να ωριμάζη περισσότερο,υπό κάποια άλλη μορφή-αλλά με την ίδια αυτοσυνειδησία που είχε εί τής γής.Μ'άλλα λόγια,συνεχίζουμε να υπάρχουμε σε κάποιο άλλο σύμπαν,όπου ναί μέν παίρνουμε άλλη "φυσική" μορφή,αλλά εξακολουθούμε να είμαστε "εμείς"

2.Το τελευταίο σχόλιο τού μπάρμπα-Adreo,απευθυνόμενο πρός εμένα,αποτελεί απόδειξη των όσων πολύ σωστά και διδακτικά έγραψε προηγουμένως ο Sven γιά τα άτομα που έχουν ψυχολογικά προβλήματα και ζορίζονται απίστευτα.

Προσέξτε με πόσο μίσος αντιδρά και απευθύνεται σε κάποιον που δέν γνωρίζει εκ τού σύνεγγυς παρά μόνο μέσα από τα σχόλιά του στο MH.

Προσέξτε με πόσο μίσος ρίχνει το δηλητήριό του,την ίδια στιγμή που κατηγορεί εμένα ότι το κάνω.Τυπική αντίδραση συμπλεγματικού ανθρώπου (τα λέω καλά ιατρέ μου;)

ΥΓ.Εψαξα σε όλο το διαδίκτυο,καμμιά αναφορά δέν βρήκα με το όνομα "Ευάγγελος Αλεξόπουλος,στρατηγός εν αποστρατεία".Αν ο συγκεκριμένος είχε "μιά ιστορία",δέν θα υπήρχε κάποια καταγραφή;Οχι από τον ίδιο,βεβαίως,αλλά από άλλους-συναδέλφους,ανωτέρους,υφισταμένους,επίσημα αρχεία,κάτι τέλος πάντων που θα πιστοποιούσε την μέγιστη προσφορά του στην Ελλάδα.
adreo (28.11.2016)
hastaroth,
παραμένεις χαμερπής και ταυτόχρονα ανόητος.
Όπως εγώ δεν σε γνωρίζω, το ίδιο και εσύ δεν με γνωρίζεις, όμως εσύ κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία (hastaroth) ενώ εγώ έχω ονοματεπώνυμο και με ένα κλικ έχεις κάποιες πληροφορίες, ενώ εσύ παραμένεις άνανδρα , άφαντος. Όποιος κρύβεται άνανδρος είναι., αλλά και ύπουλος.
Περιμένεις να σε αφήσω άνευ απαντήσεως και να μη σε "στολίσω κατάλληλα";
Του χεριού μου είσαι και αν δεν σταματήσεις, εγώ θα σε βαράω.
Εγώ δεν χαρίζομαι σε ανθρώπους που μισούν τους συμπατριώτες τους, Έλληνας δεν είσαι; επειδή δεν είναι Εβραίοι στο θρήσκευμα. Εκεί αποδίδω το μίσος σου, φανατικέ, ανόητε hastaroth.
Κανείς εδώ μέσα δεν πρόκειται να σου πει πως πράττεις σωστά με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις όποιον δεν είναι του χεριού σου.
Δεν σε πείραξα εγώ σε τίποτα. Την κριτική μου κάνω.. Εσύ σε κάθε περίπτωση που δημοσιεύω κάτι δημιουργείς θέμα.
Για τον στρατηγό είσαι ανάξιος να τον λοιδορείς. Έχει αγώνες και περγαμηνές και δεν γνωρίζω περισσότερα. Θα του πω να αυτοπροβληθεί.

Ευθύνη όμως έχει και ο orfeus, που επιτρέπει δυο άτομα να κάνουν άνω -κάτω τα σπουδαία, ΧΑ, χα , χα! δημοσιεύματά του.
Αλλά τι λέω εγώ;
Ο διάβολος κάθεται "στον θρόνο του"
και επιχαίρει για το ότι καταφέρνει να βάζει σε πόλεμο τους αναγνώστες που κριτικάρουν αρνητικά τις μπούρδες που γράφει.
Η ΣΙΩΠΗ σου είναι ένοχη. Σε λυπάμαι και εσένα orfeus.
Ε Γιώργη; είδες τι ωραία και σένα "σε στολίζω", αλλά είσαι πονηρός και δεν απαντάς αφήνεις τα πρωτοπαλίκαρα σου να βγάζουν το φίδι από την τρύπα. Αυτά τα δυο ανόητα ανθρωπάκια.
Τον διαβολογιατρό, που μπορεί να είναι καλός γιατρός, δεν έχω καμιά γνώση και τον κρίνω μόνο από τα γραφόμενά του εδώ, αλλά φαίνεται ότι του έλειψαν κάποια πράγματα, και το δείχνει μέσα από τα γραφόμενά του, του λέω
πως δεν πρέπει ως άνθρωπος που είναι στην υπηρεσία των συνανθρώπων του, να παρεκτρέπεται.
Και οι τοίχοι έχουν μάτια και αυτιά sven. Και επαγγελματικά δεν σε ωφελούν οι μπούρδες που γράφεις , ούτε οι διαμάχες που δημιουργείς εδώ και με τον τρόπο που τις επιτελείς, σε τιμούν. Επομένως κόφτες....
Αυτά επί του παρόντος, εγώ δεν πρόκειται να κάνω πίσω και αν συνεχίσετε θα έχετε τις απαντήσεις που σας ταιριάζουν. Ο Νίκος Δαλέζιος , σπουδαίος λαϊκός συνθέτης, στην Εταιρεία Orealphone που είχα έγραψε ένα πολύ πετυχημένο τραγούδι που έλεγε «ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ και ΓΙΑΤΡΟΥΣ».
Τώρα γιατί το έγραψα αυτό; Απλά μου ήρθε στο μυαλό και αναλογίστηκα , πόσο σοφός ήταν ο συνθέτης-στιχουργός τότε.
Μήπως Τρόϊκα πρέπει να αρχίσετε να το σιγοτραγουδάτε;
Νομίζω υπάρχει στο ιντερνέτ, αλλά μπορεί και να σας το δώσω εγώ.
Orfeus (28.11.2016)
Ανδρεόπουλε,

Ο Κολοκοτρώνης είχε συμβουλέψει τον Άη-Γιώργη τον Καραΐσκάκη να μην εμπλέκεται σε καυγάδες και σε αψιμαχίες για να μη φάει το κεφάλι του αλλά εκείνος δεν τον άκουσε.

Εγώ όμως ακολουθώ πιστά τη συμβουλή του. "Ως διάβολος κάθομαι στον θρόνο μου και επιχαίρω για το ότι καταφέρνω να βάζω σε πόλεμο τους αναγνώστες που κριτικάρουν αρνητικά τις μπούρδες που γράφω. Η ΣΙΩΠΗ μου είναι ένοχη. Με λυπάμαι και εμένα".

Για τον Hastaroth δεν ξέρω τι να σου πω. Πας και μπερδεύεσαι με τις καταγωγές και τις εθνότητες τη στιγμή που η θρησκεία που και εσύ ο ίδιος ασπάζεσαι είναι Εβραϊκή. Δεν ξέρω τι να σου πω... Εύχομαι να σε φωτίσει ο δοξασμένος, ο πάνσοφος και ο μεγαλοδύναμος Κρίσνα και να δεις επιτέλους το Φως της Αλήθειας.

Όμως για τον Sven, που τον χαρακτηρίζεις "διαβολογιατρό" θα σε μαλώσω. Διότι ευθύς αμέσως αυτοακυρώνεσαι γράφοντας "μπορεί να είναι καλός γιατρός, δεν έχω καμιά γνώση". Σε παρακαλώ πολύ να προσέχεις τους χαρακτηρισμούς σου διότι δεν αρμόζουν στην καλλιτεχνική σου υπόσταση και στο ήθος σου. Τί διάολο επιχειρηματίας ήσουν όταν εκφράζεσαι τοιουτοτρόπως; Ίσως να εξακολουθεί να σε επηρεάζει αυτή η βδελυρή γειτονιά στην οποία διατηρούσες το μαγαζί με τα πιάνα. Ξέρεις... εννοώ την οδό Σόλωνος (χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια).
Hastaroth (28.11.2016)
1.
"παραμένεις χαμερπής και ταυτόχρονα ανόητος.
Όποιος κρύβεται άνανδρος είναι., αλλά και ύπουλος.
φανατικέ, ανόητε hastaroth.
ξεμωραμένε hastaroth.
Καλά είσαι τόσο δειλός, τόσο χαμερπής, τόσο άνανδρος ηλίθιο ανθρωπάκι
ηλίθιο ανθρωπάκι
ΑΝΑΝΔΡΕ υποκριτή.
Κρίμα είσαι όνειδος και για την φυλή σου και για τους Εβραίους."

Ολα αυτά τα "κοσμητικά" επίθετα σε δυό μόλις σχόλια,γιά έναν άνθρωπο που ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ

Γιά έναν άνθρωπο που ουδέποτε σε έχει βρίσει ή προσβάλει-ενώ εσύ το έχεις κάνει επανειλημμένως.

Λοιπόν μπάρμπα-Adreo,θα ήθελες,την επόμενη φορά που θα με βρίσης,να ζητήσω απ'τον διαχειριστή τού site τα στοιχεία σου γιά να σού υποβάλω μήνυση επί "λόγω εξυβρίσει";

2.@zacatrha:
Από πού κι'ως πού με χαρακτηρίζεις "λαγό";Επέλεξα να συνεχίσουμε μιά συζήτηση μέσω ΠΜ και όχι στο forum,γιά να μήν "ξεστρατίση" η κουβέντα και "κλειδωθή" η δημόσια συζήτηση.Αν αυτό εσύ το θεωρής δειλία,εγώ το θεωρώ σεβασμό πρός τα άλλα μέλη που συμμετείχαν στην συζήτηση.

Επίσης:οι Εβραίοι είναι φυλετική ομάδα,αλλά όχι πολίτες συγκεκριμένου κράτους.Εβραίοι υπάρχουν και στην Γαλλία,στην Αγγλία,στον Καναδά κλπ.Οσο γιά το πού ζώ,αυτό αποτελεί δική μου επιλογή και δέν θα μού το ορίσης εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος.

Μήν μού απαντήση κανείς απ'τους δυό σας (adreo & zacartha) στο σχόλιο αυτό,γιατί αρκετή σημασία έδωσα σε δυό άτομα που-συμφώνως πρός την γνώμη τού sven που είναι ειδικός-έχουν ψυχολογικά προβλήματα.

adreo (28.11.2016)
hastaroth,
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.... Και τι θα πεις στο δικαστήριο αθώα περιστερά; με έβρισε ο adreo; Και ο δικαστής θα σου απαντήσει... Για να διαβάσουμε το άρθρο του όφι, έλα βρε zachartha τώρα..
και τι είπατε... Καλά του έχεις σύρει του ανθρώπου μύρια και ζητάς και τα Ρέστα;. Πάρε έναχρόνο φυλάκιση. Πάντως εγώ θα παρακαλέσω να σε πάνε σε καμιά φυλακή εκεί πάνω , να είσαι κοντά.
Λοιπόν όποτε απόφασίσεις να κάνεις δικαστικό αγώνα να μου το πεις να σου στείλω τα στοιχεία μου και να σου βάλω και δικηγόρο. Εμείς οι Χριστιανοί εί..μστε ελεήμονες.Το έχασες το μυαλό σου hastaroth..
Σου είπα βούλωσέ το.. Είμαι καλό παιδί, αλλά άμα με προσβάλεις, τι θέλεις να σε συγχαρώ;
Το τραγουδάκι του Δαλέζιου το βρήκες; Θα σου χρειαστούν οι στίχοι για το δικαστήριο.
Μήπως βρε hastaroth, ως Έλληνας Εβραίος έχεις πρόβλημα με τους Ορθόδοξους Χριστανούς Έλληνες. Σε παρακαλώ λοιπόν σταμάτα να με ενοχλείς και μάλιστα και για μια διένεξη που ξεκίνησε σε ξένο "Αχυρώνα" , γιατί όπου νάναι ο orfeus θα θυμώσει και θα μας διώξει από εδδώ.
Άντε γεια, θα σε δω στο Δικαστήριο... άμα το αποφασίσεις λέω εγώ. Πάντως πριν ξεκινίσεις τον αγών δες καλά τι έχεις γράψει και σε όλα τα άλλα που είναι στο αρχείο μου. Μη βρεθείς και μπερδεμένος γέρος άνθρωπος. Κάπου διάβασα 60 χρόνια.. γράφεις και 20 που ήσουν, δηλαδή 80 χρονών είσαι βρε θηρίο και εξακολουθείς να παλαίυεις με τον νότιο Έλληνα; Μπα σε καλό σου. Μαθουσάλας είσαι; Πτου σου, πτου σου μη σε ματιάσω.

Για τον κ. Γιώργο , τι να πω; Ειλικρινα είναι ταλαντούχος, πραγματικός έξω από εδώ. Φιλοσσοφημένος άνθρωπος,με χιούμορ, που τον Βοηθάει ο Κρίσνα.
Ειλικρινά Γιώργο ότα είδα κάπου μια φωτογραφία σου είπα: Αυτός έχει σχέση με τις ανατολικές θρησκείες και ένα περίεργο πράγμα δεν έπεσα έξω. Παρόλα αυτά εγώ εύχομαι καλή εβδομάδα και στους δυο σας, με λιγότερους φακίρηδες, που φοβάμαι θα μας αφήσουν στον άσσο.
adreo (28.11.2016)
zachartha, ευτυχώς που τους τα λες και εσύ. Αυτοί πάνε να υποδουλώσουν το site, αλλά όπως βλέπεις δεν ιδρώνει το αυτί τους.
Σε ευχαριστώ που μου είπες για το τίτλο του sven, γιατί ο αρχηγός γιατρό τον λέει συνέχεια. Και νόμιζα και εγώ πως έχω να κάνω με επιστήμονα που φροντίζει για τις ζωές των συνανθρώπων του. Μοιράζουν τίτλους. Μην δεις τον orfeus ατομικό επιστήμονα ή τον hastaroth αστροφυσικό.
Λέω να σταματήσω γιατί δεν μου αρέσει όταν κάνω σχόλιο να φιγουράρει η λέξη πόρνη και να συμμετέχω σε αυτό.
Έπρεπε ο ιδιοκτήτης να απαγορεύει τέτοιους τίτλους. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Σε ευχαριστώ για την συμπαρασταση. Ήταν μια εποχή που είχα να κάνω με 10 που δεν με άφηναν να αναπνεύσω. Εξαφανίστηκαν όλοι. Καλή εβδομάδα.
tallos (30.11.2016)
Εγω δεν πιστευω ότι ολοι οι Εβραιοι είναι ιδια ρατσα.Καποιοι Βασιλιαδες στον μεσαιωνα ασπαστηκαν τον Ιουδαισμο,γιαυτους και τους Υπηκόους τους,για πολιτικους λογους.Αμα γινοταν ισλαμιστες θα ειχαν εχθρα με το Βυζαντιο,και αμα γινοταν Χριστιανοι θα ειχαν πρόβλημα με τους αραβες και τους Οθωμανούς.Εγιναν λοιπον Ιουδαίοι και είναι οι προγονοι των Εβραιων της Ανατολικης Ευρώπης.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
orfeus
Γιώργος Μπιλικάς
Storyteller...
από Valley Below


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/orfeus

Tags

13 24 30 Βιβλίο Γράμματα Γυναίκες Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκη Μπάντες Περίπτερο Around Bands Rock Stand Women 2020 Δώρα Ευχές Καλή Καλύτερη Χρονιά Χρόνος Ώρα Live Rockwood Stage Άντα Βρεττού Γία Γιώργος Δημοσιογράφος Ελληνιάδης Ηθοποιός Μπιλικάς Ντέπυ Παραγωγός Παρουσίαση Σακαρέλλου Στέλιος Χριστίδου 24symbols Adventures Al-Andalus Alypa Amazon Apple Blue Books D2D Demand Digital Draft Ebooks Eyed Heaven K Kobo No.9 Poems Print Prophets Rakuten Sad Scribd Songs Tolino Vivlio 24γράμματα Αγκαζέ Αθήνα Αίθουσα Δεκαετία Δήμος Εκδόσεις Κεραμεικός Μετρό Νέοι Παρασκευή Σαββατοκύριακο Τεχνόπολη Φούρνοι Market Vinyl Αλεξίου Διπλό Κοκαβέσης Heaven Adventures Άννα Αγγελική Αθηνά Αλεξάνδρα Αντώνης Βάσω Βίκυ Γιάννα Δημήτρης Ειρήνη Ελένη Ερίκα Ζωή Ηρώ Θωμάς Θανάσης Κώστας Λίντα Μυρτώ Μίμης Μαρία Νίκος Νεφέλη Ορφέας Πάνος Ρένα Ρούλα Σπύρος Σοφία Τάσος Τζούλια Χρήστος K. No. 9 Album Audio Background Behind Cleo Eric Even Folk Format Ghosts Gothic Green Indie Jeff Joe Kelly Label Lake Laura Leader Lichter Love Might Monkey More Neo-Psych Northern Pajamas Pop Phantom Psych-Pop Records Ross Seattle Strung Sun Sunlight Weigh Weller Angle Beneath Christina Coffee Cohen Dancing Endless Flamenco Hoyos Missingness Nepal Only Passion Peninsula Portugal River Saudade Spain Stars Suzanne Tomorrows Waltz World You Younger Aretha Aretha Franklin Flash Franklin Goldberg Jack Jumping Jumping Jack Flash Keith Keith Richards Richards Whoopi Whoopi Goldberg Γιώργος Μπιλικάς Εγκυκλοπαίδεια Bat City Facebook Intro Mail Outro Päivi Tonya Γκάζι Διαδίκτυο Θέμα Θέρμανση Καφές Κινητό Μαγείρεμα Μαιτρ Μαργαρίτα Μιχαήλ Μπάνιο Μπουλγκάκοφ Όρυζα Πετρογκάζ Πλυντήριο Ρωσίδα Σταθερό Τηλεόραση Τηλέφωνο Φιάλες Φινλανδέζα Φως Φωτισμός Ψυγείο Bill Wyman Brian Jones Charlie Parker Charlie Watts Chico Hamilton Closed Elvin Jones Jelly Roll Morton Luftwaffe Mick Jagger Pattie Hansen Rolling Stones Shirley Shepherd Thelonious Monk Bob Dylan Leonard Έζρα Πάουντ Τ. Σ. Έλιοτ Αρθούρος Ρεμπώ Κάρολος Μπωντλαίρ Ουίλιαμ Μπλέικ Νόμπελ Φαινόμενο Έβερεστ Γιώργος Μπαμπασάκης Μεταίχμιο Brand Candles Down Key Lay Maxazine Melanie New Nickel Queen Rain Safka Song UNICEF Woodstock Christmas Merry Christmas Keb Mo Cibelle Grass Μπαστούνι Ντάμα Cigarettes After Sex Sweet Greg Lake ELP Emerson Lake and Palmer Keith Emerson Carl Palmer Robert Fripp King Crimson From the Beginning Hurt John John Hurt Sir Jesus Christ Lust Glory Holly Grail George Harrison Handmade Films Monty Python Life Brian Gleese Terry Jones Gilliam Graham Chapman Moon Michael Palin Peter Sellers Spike Milligan Idle Always Look Bright Koop Island Blues Thousand Kisses Deep Rolling Stones We We Love You Pink Floyd AndVilyly Βελόνα Βινύλιο Βράδια Δίσκος Κόστος Μακαρίτης Παππούς Περιεχόμενο Σκράτς Σπίτι Στάχτες Τραγούδια Φωνή Loners Εκδοτικός Οίκος Μοναχικοί Τόμος Rockin Wishes Merry '60s '70s Χρόνια Πολλά Xαμηλοβλεπούσα Μουσική Eρμηνεία Βασίλης Σαλταγιάννης Στίχοι Αντονία Τσολάκη Κόντρα μπάσο Μαρία Παντελάκη Κρουστά Μπουζούκι Κιθάρες Πιάνο Ηχοληψία Κώστας Παρίσσης Studio Praxis Μίξη Παραγωγή Καθρέφτης Άβελ Άμλετ Αρσέν Λουπέν Αφροδίτη Δίας Ερμής Ζορρό Κάϊν Κουασιμόδος Κρόνος Οφηλία Παγόβουνο Παραφίνη Πλούτων Ποσειδώνας Πουαρώ Σέρλοκ Χολμς Σκορπιός Σταχτοπούτα Σωματοφύλακες Ταυρομάχος Τιτανικός Τροβαδούρος Χιονάτη Blue Note Disk Jokey Uma Thurman Άγγελος Άμμος Ασημένια Βασιλιάδες Δικηγόροι Ερημίτες Εσώρουχα Ήχος Καράβια Καταδικασμένοι Κυνηγόσκυλα Λιμάνια Μαντόνα Μικρό Νύχτα Παράδεισος Πεζοδρόμιο Ποιητές Προστάτης Πυξίδα Σεβάχ Σημαδεμένα Στρουθοκάμηλος Υπόγειο Φακός Φάροι Ψιλικατζίδικο Bar Άγγλος Αεροπλάνο Αίγυπτος Αλεξάνδρεια Αλέξανδρος Αλλάχ Αμερικάνος Ανδρούτσος Αχέρων Γάλλος Έλληνας Θάνατος Ιταλός Ίωνας Καραϊσκάκης Καρμούζ Νεκρομαντείο Νεκρόπολη Σαχίμπ Τάβλι Χασάν Άγνωστος Αδύναμος Αισθητική Άνθρωπος Αξίες Αξιοπρέπεια Απάντηση Γενναιότητα Διακριτικότητα Δρόμος Δύσκολος Δώρα Μαργέλη Ελευθερία Επιμονή Ερώτηση Ευθύνη Θηρίο Μεγαλοψυχία Μοναξιά Παιδεία Πτυχία Σύστημα Σωτηρία Ταπεινότητα Άη-Γιώργης Δράκος LSD Άλλωστε Γιορτές Δημήτρης Σπυρίδωνος Θερμές Οδυσσέας Όμορφες Φαίδων Αλκίνοος Χριστίνα Σαββανή Αλύπα Δεύτερη Διηγήματα Έκδοση Εξαντλημένο Κ Λυπημένα Μάτια Μυθιστόρημα Ποιήματα Προφήτες Πρώτη ΣΔ Συλλογή Lulu Note Other Press Stories Στέλλα Πετρίδου Συνέντευξη Τέχνες Arts Arts On Line Άνεμος Βουρκωμένα Βράχια Βροχή Γλέζος Γυρισμός Δάκρυ Δέντρα Δύναμη Ευκολάκι Καημός Κεραυνός Κινδύνης Λαβωμένα Ξένα Πίκρες Πουλόπουλος Σταθμός Σύννεφο Τραίνα Χαρδαλιάς Χέρια Χωρισμός Ωκεανός Άπαντα Ανδρομέδα Λολίτα Τσέπη Στίγμα Υπόμνηση Συλλέκτης Simultane Ποιητικές Συλλογές Μπαλάντα Σκωπτικό New York USA 2023 Άρης Βασίλης Γερμανός Γκαϊφύλλιας Δημητριάδη Διονύσης Ζιώγαλας Ιατρόπουλος Ισιδώρα Κατερίνα Κωχ Λεττονός Μαρίζα Μαρίνα Μάτσας Μοναχικότητα Ντάλας Ξενουδάκη Σαββόπουλος Τασούλης Τσιλογιάννης Ψαριανός Άστρο Γήινη Εγώ Επάνω Εσύ Μαγεμένη Μάγισσα Ματιά Φωτιά Αβρότητα Αγαπημένη Ασύγκριτη Ένδοση Ερωτικό Λευκό Ντελικάτη Όμορφη Πλάνο Τρυφερότητα Φεγγάρι Χάρη Χλωμό Αγ. Δημήτριος Αθανίτης Ακρίβου Ασυνείδητο Γεγονός Καζανάς Κάλτσου Κατάδυση Κινηματογράφος Κιορτσή Λαβύρινθος Μαγουλάς Πρεμιέρα Ρέτζιος Σαρημανώλης Στρογγυλό Ταινία Φεστιβάλ Φώτου FM100 Filming Greece Αγάπη Αδελφή Ακατάλληλη Διαδρομές Ε Ζάνη Κ. Νεφέλη Πόπη Ζάνη Πρόλογος Πόπη Στιγμή Συμπαντικές Συμπαντικές Διαδρομές Υπερβατική Ψυχή Support Ανάγκη Αποδοχή Ασφάλεια Βασίλισσα Βουτιά Δεσμός Δεσμά Δύσκολη Εμπιστοσύνη Ζητιάνος Μοίρασμα Οδοντόβουρτσα Ομορφιά Παράδοση Περίπτωση Πραγματικότητα Σιγουριά Συμφωνία Συναλλαγή Σχέση Απομεινάρια Ηλιοσκόταδο Καρυάτιδα Λόφος Μορφή Ντουλάπι Σκοτάδι Σκοτεινιά Σύμπαντα Βόλτες Γέλιο Επιθυμία Έρωτας Ξενύχτια Όνειρα Πάθος Παιχνίδια Πόθος Ποίημα Σημαντικά Στιγμές Συναισθήματα Ταξίδι Τραγούδι Φίλος Άδης Αδράνεια Αδρανής Απώλεια Αρχίας Άτομο Αύριο Αχελώος Εκείνη Εραστής Ευρυδίκη Ισπανία Κατάρτι Κατασκευή Κόσμος Μαλλιά Μοναχικός Πανδαμάτωρ Υπομονή Ύπουλος Φιλόλογος Χταπόδι Αγώνες Βεντάλια Γενικό Διαγωνισμός Επιτροπή Ερμηνεία Εφιάλτης Ιστιοφόρο Κέρκυρα Κριτική Μουσικοσυνθέτης Νυχτοφύλακας Όνειρο Παρατηρητής Παρελθόν Πρόσταγμα Σαμοΐλης Σανίδα Τρόποι Φαντασία Χίλιοι Air Condition Αιώνιο Αλήθεια Απλά Άφθαρτο Ερωτήματα Καθημερινότητα Μέρα Μόνος Ολοκλήρωση Πικρή Ποιητής Πορτραίτο Πρόσωπο Στόμα Ταπεινά Ύπαρξη Φτεροκόπημα Ψεύτης Ακουαρέλλες Αποθήκες Αρθρογράφος Αρκούδες Αφιερώσεις Γιόγκα Γκαρσονιέρα Διπλώματα Καπέλα Κρασί Λίμνες Μαθήματα Μαθητές Μέλι Μουσικός Οδήγηση Παρουσία Ποτάμια Ταινίες Υπερβόρεια Φεγγαρόφωτο Offline Online Skype Αγία Δημήτρης Αθανίτης Διάβολος Εκδήλωση Κώστας Καζανάς Καμία Κινηματογραφική Λένα Κιτσοπούλου Λέσχη Συμπάθεια Devil No Sympathy Αγροτικόν Βίντεο Βράδυ Δίσκοι Μπάντα Οδύσσεια Οκτώβριος Ουρανός Πανδημία Παπάζογλου Παραλλαγή Πηνελόπη Σειρήνα Σεπτέμβριος Συζήτηση Στούντιο Στρόγγυλοι Χθες Χιουμοριστική Blog MusicHeaven Αγωνία Θρίλερ Ιουλία Λυμπεροπούλου Λογοτεχνία Μεταφυσική Μυστήριο Νο 9 Περιπέτεια Αδάμ Αίμα Ανθρωπότητα Αυτοκίνητο Βαμπίρ Γνώση Γρανίτα Δημοφιλής Δολοφονία Εικασία Εξοπλισμένο Επιστήμονας Ερειπωμένο Εύα Ζόμπι Ζωντανοί Οπαδός Πατσάς Συγγραφέας Συσκευή Ταυτότητα Τράπεζα Χυμός Tesla Αεράκι Βραδάκι Ερημιά Καρδιά Κορμάκι Λυχναράκι Μπαλκονάκι Παραθύρι Παράθυρο Τζαμάκι Τραγουδάκι Φεγγαράκι Χαμηλοβλεπούσα Χατίρι Χείλη Χτύπος Αεροδρόμιο Γιόκο Γκολντ Δοξιάδη Ελληνικό Κρουαζιέρα Λένον Λονδίνο Μάρδας Μαστοράκης Μπητλς Νησιά Όνο Πασίφικ Πειραιάς Beatles Gold Lennon Ono Pacific Yoko Κιτσοπούλου Κοτανίδης Καλό Cross Orfeus Sunny Sunny Cross Αφηγητής Ελληνική Μοντάζ Ντοκιμαντέρ Οδηγός Πρόσωπα Σινεμά Σκηνοθεσία Συναντήσεις Στοές Φωτογραφία Χαλκίδα DNA Βαρσοβία Δανέζα Δανία Θεοδωράκης Κοπεγχάγη Ξαρχάκος Σουηδικό Χατζιδάκις Angie Darling Helsingborg Helsingør Kronborg Αϊνστάιν Βαστίλη Βιετνάμ Γαλλία Δαρβίνος Διαμάντια Ηλίθιος Ηλιθιότητα Ινδιάνοι Ιράκ Κάστερ Κόρινθος Λιβύη Λουδοβίκος Ναπολέων Ντοστογιέφσκι Παντοτινός Ρωσία Σιου Σεγιέν Συρία Τσιπόλλα Chiquentcento Απόλλων Γήπεδο Εισιτήριο Ένεκεν Θέατρο Ιούλιος Λαιμός Λυκαβηττός Ριζούπολη Συναυλία Ταμείο Τιμή Φωνές Anderson Birthday Happy Ian Jethro Scotland Tull Γιοκαρίνης Εκδόσεις Άλλωστε Ιησούς Ιθάκη Καλυψώ Κατερίνα Σιδέρη Κίρκη Κύκλωπας Όμηρος Παναγία Πολύφημος Σκύλλα Συμβίωση Σύμφωνο Τηλέμαχος Χάρυβδη Χριστός Instagram Mall Newsfilter Αθηναίων Πολιτεία Ανατολή Βοηθοί Δύση Ηθοποιοί Ήλιος Θεός Θησείο Κύρα Όψεις Πυγολαμπίδα Σελήνη Σκαθάρι Σοφία Παναηλίδου Σοφοί Συμβούλιο Φανταστικό Απομόνωση Βόρεια Γκέτεμποργκ Θάλασσα Κύματα Νησί Προβολές Σινεφίλ Φάρος Boutique Cinema Curators Distancing Focus Göteborg Holmberg Internet Isolated Jonas Noster Pater Project Social Sold-Out Zoom Αίθουσες Ανθολογία Ιππότης Καταθλιπτικός Κόντρα Μυαλό Μύθος Copyright Ακτή Βέλος Νόημα Παφλασμός Ποίηση Τοξότης Giralda Ακτίνες Άνθρωποι Άξονες Αστραπή Αύρες Γαλαξίας Γαλοπούλα Γεράκι Γύρη Ζέστη Κίσσα Κοράλλια Κρύο Ορίζοντας Όστρακα Πελαργός Πέτρα Σίσσυφος Σύμπαν Υγρασία Φτερά Milky Way Αλέξανδρος Καρακαντάς Γλέζου Καραμουσαλής Κρασούδης Μαστοράκη Μπενέτου Παπαθανασίου Πατσιφάς Πετρίδης Ρούσσος Ρωμανός Σαλιάρης Σουγιούλ Σπανουδάκης Στασινόπουλος Τρούσας Aphrodite’s Child Axis Charms Forminx Igloo Juniors Αλίμονο Άνθρακες Άνους Αντίδραση Αντίθετη Άποψη Αυτός Εκείνος Επιλογές Θησαυρός Κατανόηση Κυριολεξία Ορθότητα Ποιότητα Ποσότητα Προσβλητικό Ρέστα Ρήγας Σήμερα Συμπεριφορά Συνομιλητής Υπεύθυνος Φράση Φταίω Αλκαίος Άλκης Αντίο Θάνος Κακόηθες Μελάνωμα Μικρούτσικος Αλκίνοος Επίμετρο Θοδωρής Παπαδόπουλος Gordon Sumner Sting Αστείο Ενετοκρατία Κούντερα Μάνη Νύφι Πειρατές Tρικυμία Gena Rowlands John Cassavetes Paul Mazursky Raúl Juliá Susan Sarandon Tempest Vittorio Gassma Ταίναρο Ιερό Πύλη Βαθύ Κοκκινόγεια Σπηλιά Καταιγίδα Τρικυμία Vittorio Gassman Βασίλης Γκλεζάκος Λουκιανός Καρακαντάς Τζονιχάκης Ανάσταση Αλυσοδεμένος Αμίλητος Άνανδρος Ανήσυχος Ανόητος Απαρνημένος Απόβλητος Άτυχος Επαναστάτης Ζωγράφος Θύμα Θύτης Καταδικασμένος Κουτσομπόλης Κουφός Λάμψεις Μουγκός Παράνομος Πολεμιστής Πόρνη Πρόσφυγας Στρατιώτης Τυφλός Αμβρόσιος Άνθιμος Άρθρο Ασήμαντα Βατικανό Δημόσιο Δυνατός Εκκλησία Επικρατούσα Επίσημη Ευρώ Θεοφάνης Θρησκεία Ιερώνυμος Ιταλία Μεσαίωνας Παπάδες Παπάς Ποσά Προνόμιο Σεβασμός Συγγνώμη Σύνταγμα Ανεπάρκεια Ανοχή Γραμματέας Διαφορετικότητα Εγωκεντρισμός Ευθιξία Ιατρείο Κάμψεις Κατωτερότητα Κομπλεξικός Μητσοτάκης Μισογύνης Ορισμός Πληρότητα Πρόβλημα Ραντεβού Σύλλογος Ψυχολόγος Ανάλογη Ανταμοιβή Αρνάκια Αρπακτικά Βοσκός Δάσος Έξοδα Κόλαση Λιοντάρι Λύκοι Μαντρί Πειθήνια Πεποιθήσεις Τίγρης Υπάκουα Υπηρέτες Υποτακτικά Depredadores Αναμέτρηση Ανώδυνο Αυλαία Διαβολή Εγωισμός Επιθετικότητα Ζήλεια Κακοήθης Μάσκα Μέθοδος Προσωπείο Σκοπιμότητα Συκοφαντία Συμφέρον Υποκριτής Φθόνος Χειραγώγηση Ανασφάλεια Αρνητικό Δότης Δραστήριος Δυσοίωνο Ελπίδα Ενεργός Θετικό Κεφάλι Κοιλιά Κρίση Μέλλον Οικονομικά Παραλήπτης Παρόν Προβλήματα Φροντίδα Ανθοπωλείο Άντρας Αρειανός Διάλειμμα Ευνουχισμός Ιδρώτας Καρέκλα Κιθάρα Κοπή Κόρνα Λογαριασμός Παλαιά Πάλκο Πόρτα Ποτήρι Ταμπούρλο Τριαντάφυλλο Αντίθετο Αρλεκίνοι Δουλειά Θύελλες Κάβος Καιρός Μάνα Παλιάτσοι Πατέρας Πλόες Πόδια Πόλεμος Ποτάμι Ποταμόπλοια Πτήσεις Ρούχα Στολίδια Ψώνια Βερολίνο Εικόνες Εμφάνιση Επέτειος Μοναδικό Ξεχωριστή Οθόνη Προβολή Άση Δημητρουλοπούλου Eva Stylander Στάθης Πλώτας Παναγιώτης Θανασούλης Παναγιώτης Θεοφανόπουλος. Απιστία Κόλυβα Απόλαυση Γλωσσικό Διπλός Ελάττωμα Έξω Επιτυχία Ευχή Καινοτομία Κακός Καλός Κατευόδιο Κάτω Κούρεμα Κρασιά Κρυστάλλης Λάθος Λεξιλόγιο Λευτεριά Μέσα Νεολογισμός Νοηματικό Πάνω Παπαδιαμάντης Πλεονασμός Προκοπή Πρόοδος Πρόσημο Σιδεροκέφαλος Αποχρώσεις Μαύρο Bilikas Short Απόψε Κανείς Ξεκλείδωτο Πορτάκι Αρχάγγελος Καλλιμάρμαρο Μίκης Συγκίνηση Ασπρόμαυρη Βιογραφία Βλέμμα Βραχάκι Γελωτοποιός Γοργόνα Θλιμμένο Κάμερα Μικρή Μπαλκόνι Ναυαγός Ποδήλατο Χιλιόμετρα Havfrue Lille Αυλή Δίπατη Κουρελής Λήθη Μαλαματάς Μέθυσμένος Μνήμη Μονοκατοικία Μπουκάλι Ομπρέλα Σάββας Σιλουέτα Σπιτάκι Τουαλέτα Φίλη Fool Hill Sven Βασιλική Βασιλική Μπούζα Θεματοφύλακες Μπούζα Βόλος Κανάρια Κυριακή Λάρισα Όψεις του Φανταστικού Πολυχώρος Σάββατο Φουντούλης Ωδείο Καλαμάτα Bodega Γιώργο Εσένα Ζήσω Μπορώ Χωρίς. Γιώργος Βασιλείου Μάχη Σκληρή Cafe Γιάννης Αλεξίου Θέκλα Τσελεπή Στέλιος Ελληνιάδης Σίμος Κοκαβέσης Μουσική Γενιά Ζίμπρα Νίκος Παπάζογλου Πάτρα Πρωταπριλιάτικο Ψέμα Ghetto Noir Γκλίτσα Βιογραφικό Δηλητηρίαση Είδος Καθαρό Κάπα Λίρες Μάντρα Μισθός Περίφραξη Πρόβατα Σκωτία Τοίχος Τσοπάνης Φράχτης Φύκια Lighthouse North Orkney Ronaldsay Δεληβοριάς Σιδηρόπουλος Τριανταφυλλίδης John Lennon Bob Dylan Δρογώσης Καζούλλης Scorpions Caravel Marianne Faithful Walkabouts Robert Plant Ian Anderson Κόκκινος Βόγλης Βαλτινός Jethro Tull Στέλλα Κάλτσου Γιάννης Φώτου Σταμάτης Μαγουλάς Τούλα Ακρίβου Μιχάλης Σαρημανώλης London Greek Film Festival Odysseus Cosmocinema Awards Ένωση Ευαγγέλιο Ιερουσαλήμ Μόσχα Πιλάτος Πόντιος Σατανάς Σοβιετική Σταύρωση Φύση Azazello Behemoth Bulgakov Faithfull Faust Hella Jagger Koroviev Margarita Marianne Master Mikhail Mick Professor Woland Επιστροφή Κωνσταντοπούλου Πλεύση Κηλαηδόνης Λουκιανός Κηλαηδόνης Δύστυχες Πουτάνες Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες Χολέρα Δαιμόνια Χρονικό Προαναγγελθέντος Κοιμισμένα Κορίτσια Γιασουνάρι Καουαμπάτα Απίστευτη Θλιβερή Ιστορία Αθώα Ερέντιρα Άσπλαχνη Γιαγιά Πεδίον Άρεως 24 γράμματα Ελευθερίου Μάνος Μάνος Ελευθερίου Νέο Ψυχικό Νέο Ψυχικό Πεντάγωνο Τρέξιμο Περπάτημα Πατρικό Γείτονες Μετακόμιση Περισσός Ελίκη Κόκκινο Κρεμασμένος Λουκάνικο Λουτρό Μένανδρος Μένιος Μπύρα Νέα Νικόλ Ντους Ομελέτα Ορέστης Πανόραμα Παπαδάτος Παραμονή Πρωτοχρονιά Σαμπάνια Σαντορίνη Σμύρνη Σχοινί Χάρος Χατζηθωμάς Mojave 3 Εννέα Κολοκοτρώνη Νο. 9 Στυλάντερ Ευτυχισμένος Τυχερός Χαρούμενος Ωριμότητα Λιμάνι Πλοίο Ηλίας Λογοθέτης Ήρωας Τραίνο Τρένο Τρένα Θοδωρής Θοδωρής Παυλάκος Παυλάκος Strega Υπόλοιπα Βιβλία Εδώ Νο 9 2017 Year Καρό Belongs Daddy Get Heart Marilyn Monroe Want What Καταστροφή Κούφια Λιάνα Μπαλκόνια Πολυκατοικία Αγιος Ελευθέριος Jameson Ουΐσκι Μαίρη Σπαθί Ana Ana Moura Case Do Fadista Fado Fados Joni Joni Mitchell Mitchell Moura Sou Μασάζ Αεροπειρατεία Καφεδάκι Αεροσυνοδός Τενοντίτιδα Μασέρ Νεπάλ Καλάσνικοφ Σουτιέν Φούστα Κουκουλοφόρος Φερμουάρ Εντριβή Κύκλοι Ζύμωμα Χτυπήματα Άγγιγμα Έγκαυμα Ευφορία Πτήση Επιβίβαση Απογείωση Σπυρόπουλος Σπυριδούλα Μπάμπης Φλου Αναβλητικότητα User Manual Πιθανότητα Ενδιαφέρουσα Πόλη Πηγάδια Στόμιο Εξωτερικό Επικοινωνία Μόδα Εσωτερικό Επιφάνεια Αντικείμενα Κοσμήματα Νομίσματα Τέχνη Πίνακες Ζωγραφική Γλυπτά Μανιφέστα Επιστημονικά Περιοδικά Χωρητικότητα Jorge Bucai Πρόσκληση Αθηναίων Πολιτεία Οικογένεια Άνεση Ειδήμων Φάρμακα Αντίληψη Κτίρια Προδιαγραφή Υπάρχοντα Αξία Γείτονας Διάστημα Πλανήτης Προκατάληψη Εισόδημα Ηθική Κέρδη Τρόφιμα Διατροφή Τέσσερα Αντέχεις Βυθίζομαι Μαζί Αλλεργικοί Πατρίδα Blame Irish Φιλοσοφία Νίκος Ζωιόπουλος Νίκος Χατζόπουλος Δράμα Βραβείο Φρικιό Λαμόγιο Υπάλληλος 1993 Σενάριο Τάκης Βενετσανάκος Σκηνικά ΚοστούμιαΕπίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Linkstemplate design: Jorge