MusicHeaven blog Blogs
Bloq
.

30 2006, 00:10
.......
 

……. Αφο σμερα πρασα τις ηχες ρες μου μαζ της, σας καληνυχτζω γλυκ με να τραγοδι ονειρικ, γραμμνο απ τον Πρη Περυσινκη και τον Βαγγλη Βελνια.

Στου ονερου την αυλ.

κλεισε τα βλφαρα της

Μνη για να κοιμηθε

Στα γλυκ τα νειρα της να κυλσει καταρρχτης

Το κορμ για να πλυθε

 

 Θα χει τα μαλλι μπλεγμνα

Σαν ξυπνσει το πρω

Και θα λει στον καθνα

τι ξχασε την χτνα

Στου ονερου την αυλ. 

 

κλεισε τα βλφαρα της

Μνη για να κοιμηθε.

Για να δει πως ο Ευφρτης

Θα σκεπσει τα μαλλι της

Και μαζ του θα χαθε.Και μαζ του θα χαθε……….. 

 

Θα χει τα μαλλι μπλεγμνα

Σαν ξυπνσει το πρω

Και θα λει στον καθνα

τι ξχασε την χτνα

Στου ονερου την αυλ.

Φιλι!!!!!!!!

 

 


-


29 2006, 23:29
;


Μου λεπει ο ρωτας.  Πολ. Πρα πολ.

Δεν ξρω, θλω να εμαι ερωτευμνη και μως δεν το βινω εδ και κποια χρνια. Κρμα, εναι τσο μορφα να τραγουδς να γελς και να κλαις ταυτχρονα και να μην ξρεις γιατ… μλλον να ξρεις κι εσ και λες οι γρις που χαμογελνε με τα νζια των ματιν και το κοκκνισμα των μγουλν σου….

 Να αγορζεις δωρκια που μπορε και να μην του αρσουν, να γρφεις στιχκια που δεν θα του τα διαβσεις ποτ, αν δεν κλεσει το χρι σου στο δικ του. Να σε γεμσει χδια και αγκαλις αλλ χι λγια κοφια. χι γργορα «σ αγαπ». να μπουκτο κρνα μωβ  αλλ ποτ τριαντφυλλα κκκινα. χουν γνει τσο εμπορεσιμα εδη αγπης τα τελευταα, που εναι παρλληλα με  την πορνεα και το γργορο σεξ. Κι εγ θλω λλα……

Αλλ δεν μπορ και να βισω καμι κατσταση. Αν δεν γνει μσα μου σεισμς, πως μπορ να χσω τον ρυθμ;   

 Πλησιζουν οι γιορτς και δεν με λυπε που θα τις περσω μνη. Για την ακρβεια χαρομαι. Το θελα πολ. Να βλω μουσικ και να χορψω τσαλα και να μην με νοιζει για καννα. Να πιω να ποτρι κρασ και να απολασω το ρωμα του χωρς να σχολιζει κποιος τι το βαλα σε ποτρι χαμηλ και πλινο.

Διβασα και τα κεμενα του φλου μου του Γιργου και γελ με τον ρεαλισμ του. Δεν απχει πολ η γενι μας απ αυτ που γρφει. Μα εναι δυνατν μως να μετρμε την αγπη με ιπποδναμη και πετρλαιο; Θα βλουμε τιμ αν κιλ στο πσο δνουμε απ την καρδι μας; Ε χι!!!! 

Βζω να ακοσω Μελνα Καν, το «Φιλ Αμθυστο»….. 

«να φιλ που γετηκα
στου σκοταδιο τη φρα
μπορε να το ονειρετηκα
μπορε και να το πρα

Για μρες το 'χα πνω μου
στα χελη τυλιγμνο
της μθης ταν πρσφορο
και βσανο κρυμμνο

Της ζλης τα φτην φιλι
στην κρη θα τ' αφσω
κι να φιλ αμθυστο
θα 'ρθω να σου ζητσω»………. 

Φτνει να συναντηθομε κποτε με αυτν που μου το δωσε…. Στο νειρο μλλον, διτι εκτς ονερου θα το θυμμουνα……… χι;


6 -


29 2006, 00:55
.... .
 

Απψε θα πω καληνχτα με να τραγοδι της Χρις Αλεξου, σε στχους Μνου Ελευθερου και μουσικ Χρσου Νικολπουλου.

 Γιατ εσαι νθρωπος απλς

Γιατ δεν εσαι ψετικος και εσαι αληθινς

γι' αυτ σε αγαπω.

Γιατ εσαι νθρωπος απλς

δπλα σου περπατω.

Γιατ δεν εσαι νειρο γιατ δεν εσαι ποταμς

γι' αυτ σε αγαπω.

Γιατ εσαι νθρωπος απλς

 δπλα σου περπατω.

Γιατ δεν εσαι θλασσα, δεν εσαι ουρανς

γι' αυτ σε αγαπω.

Γιατ εσαι νθρωπος απλς

δπλα σου περπατω


3 -


28 2006, 21:50
, .


Παλι με ευχαριστοσε να διαβζω ειδσεις. Τρα απλ με πνγουν και τα να και τα παλι της κθε βδομδας.  

Σμερα επα να διαβσω τις …. Παρξενες ειδσεις. Κονια που σε κοναγε που θελες να γελσεις κιλας.  Ναι, θελα να γελσω, διτι η πενταπλ δολοφονα στην Ελλδα, η αθωση ενς βιαστ παιδιο στην Λευκωσα και οι Ελλαδτες αστυνομικο που μιμθηκαν τους συναδλφους του στην Κπρο με λυπον αφνταστα.  

Τα παρξενα λοιπν πντα δνουν μια ντα γλιου. Προφυλακτικ με μουσικ (σαν τις μουσικς κρτες, θυμστε; ) και η φκια ζωγρφος στην Να Υρκη, η αγορ ενς ακριβο αυτοκιντου στην ebay απ να τρχρονο αγορκι και ο σκλος σρφερ που κλεψε τις εντυπσεις σε να διαγωνισμ με διασκδασαν αρκετ.

Φυσικ υπρχε και η υπθεση ενς ντρα που αρνεται πλον να δδει διατροφ στην πρην γυνακα του, διτι η τελευταα, εναι πια ντρας. Τον αδικε κανες; Και νας λλος που για να μην κλαπε το αυτοκνητο του, τοποθετοσε να φδι κθε νχτα στο εσωτερικ του! Αυτς μλιστα, δεν χει ανγκη οτε καν την αστυνμευση. Ωραος!

Οι καλτεροι μως, που πραγματικ με κρδισαν με την εφευρετικτητα τους εναι κποιοι Ρσοι λαθρμποροι βτκας. Αντ να μενουν κολλημνοι στο παραδοσιακ καριοχτπι περνντας παρνομα αλκολ στα σνορα με τη Λετονα, προτμησαν να σκψουν στο δαφος 2 χλμ στο βθος και 2 χλμ μκος αγωγος που να μεταφρουν την βτκα στη γειτονικ τους χρα!!! Πως τους ανακλυψαν;  Με την κνηση αναδσωσης που ξεκνησε στην περιοχ….   

Μετ μως υπρχε το παραθυρκι με την πεντχρονη που κλεψε να παιχνδι απ κατστημα χρησιμοποιντας πλο παρακαλ!!!! νας διευθυντς τρπεζας που κλεψε την δια του την τρπεζα. Αστρι αυτς το τελευταος. Μλλον ο εγκφαλος του πειρχτηκε κατ τη παραμον του στον αραβικ Κλπο ως πεζονατης. να μην ξεχνμε και τον Σρβο που μετ απ συμβουλ του γιατρο, συνουσιστηκε με να σκαντζχοιρο και κατληξε στο νοσοκομεο! Μα εναι τρελλο αυτο οι γιατρο, θα λεγε ο Οβελξ!

 Δεν με πιστεετε;Μπορετε αν πσα στιγμ να επισκεφτετε τη σχετικ σελδα: http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=65957 

 

Φιλι!!!!!!


1 -


27 2006, 23:52

 

και καλνυχτα με να τραγοδι αγαπημνο....

Βιαστικ πουλ του Ντου       

Η μρα τρμει στη γη που μνω
Χλια σννεφα κλανε
Δεν εσαι εδ

Τον δειο κσμο
Κοιτζω ξω
σο πσω κι αν τρξω
Δε θα σε βρω

Κποτε σουν πληγωμνη
Βιαστικ πουλ του Ντου
Δε μποροσες να πετξεις
Δε μποροσες να ξεχσεις

Σ` να δειο σπτι
Σαν παραμθι
χτισες στην καρδι μου
Ζεστ φωλι
Μα τρα ξρω τα παραμθια
Τα νικει η συνθεια, η λησμονι

Κποτε σουν πληγωμνη
Βιαστικ πουλ του Ντου
Δε μποροσες να πετξεις
Δε μποροσες να ξεχσεις

Η μρα τρμει στη γη που μνω
λα μοιζουν να λνε
Δεν εσαι εδ

Καπνς και σκνη
Δεν ανασανω
να το τλος γραμμνο πια τι ζητ

Κποτε σουν πληγωμμη
Βιαστικ πουλι του ντου
Δεν μποροσες να πετξεις
Δεν μποροσες να ξεχσεις!


2 -


27 2006, 21:48
.......


Πολλ ησυχα τις τελευταες μρες. Βινω παντο μια αδρνεια, μια στασιμτητα. Φταει μπως ο καιρς; Δεν ξρω. Εμνα μου ρεσε πντα ο χειμνας.  ρχονται και τα Χριστογεννα.

Η πλη στολστηκε εδ και δο βδομδες, με το που κουδονισε η πρτη πιθαντητα χιονιο.Κορδλες κθε χρματος και δντρα, τυλιγμνα κοφια δρα, ψετικοι τρανδοι. Πραγματικς εικονικς παρδεισος για τα παιδι κθε ηλικας. Που και που συναντς και κποιον η Βασλη.  

Εγκαινιστηκε και το χριστουγεννιτικο πανηγρι. Τα ξλινα σπιτκια χουνε για τον κθε επισκπτη ,τι ποθε. Παιχνδια, στολδια, εδη προκας, ροχα και υποδματα, δερμτινα εδη και φυσικ φαγητ κθε κουζνας και γλυκ. Περπατ στο κντρο και μυρζω καραμλα, σοκολτα, κρπες και την τσκνα απ τα λουκνικα και τα μπιφτκια. Αλλζω κτριο και αναγκαστικ περν μσα απ το πανηγρι. Πειν λη την ρα. Δεν εναι πενα φυσικ, αλλ λαιμαργα που οξνεται χρη στις γαργαλιστικς μυρωδις.

Τρχω τελικ αντ να περπατ για να αποφγω τους πειρασμος.  Αλλ η μυρωδι του καραμελωμνου μλου εναι παντο. Ευτυχς δηλαδ. Για να μην ξεχνμε τι πλησιζουν οι γιορτς…..  Φιλι!!!!


2 -


25 2006, 21:1725 Νοεμβρου.

  Αλθεια, το ξρατε; Σμερα εναι η Διεθνς Μρα  κατ της βας-κακοποησης εις βρος των γυναικν, η οποα κακ τα ψμματα, λαμβνει χρα κθε λεπτ, κθε μρα, παντο στον πλαντη μας. Σμφωνα με τις ανατριχιαστικς στατιστικς στη σελδα της Διεθνος Αμνηστας, κατ τη διρκεια της ζως της, μια στις τρεις γυνακες θα πσει θμα ξυλοδαρμο βιασμο.   

 Και γιατ στις 25 του Νομβρη και χι κποια λλη μρα;   

Η Μρα επιλχτηκε το 1981 στην μνμη των τριν αδελφν Mirabal που δολοφονθηκαν απ τον δικττορα της Δομηνικανικς Δημοκρατας Rafael Trujillo.

.Οι αδερφς Mirabal, μεγαλωμνες στην αντερη τξη της χρας, δρυσαν μια αντιστασιακ ομδα κατ του Trujillo, η οποα γινε γνωστ ως Η Κνηση της 14ης Ιουνου. Ανμεσα στα μλη της Κνησης, ταν γνωστς ως οι Πεταλοδες. Οι τρεις βασανστηκανκαι φυλακστηκαν αρκετς φορς. Αλλ γεννημνες αληθινς ηρωδες δεν σταμτησαν τη δρση τους κατ της Δικτατορας.

Στις 25 Νοεμβρου 1960,στην τελευταα επσκεψη τους στις φυλακς, που συναντσανε τους συζγους τους, «αποφασστηκε»απ την κυβρνηση η δολοφονα τους. Τις συραν στο παιθρο, που τις βασνισαν και εν τλει τις στραγγλισαν.Η γρια δολοφονα τους γινε αφορμ να ξεσπσουν παντο στη χρα αντιστασιακς εστες  και ξι μνες αργτερα να δολοφονηθε ο Δικττορας.Η Patria Mercedes Mirabal, η Minerva Argentina Mirabal  και η Antonia María Teresa Mirabal γιναν εθνικς ηρωδες στη χρα τους αλλ και παγκσμια σμβολα της γυναικεας απελευθρωσης. Στη μνμη τους λοιπν η Διεθνς Μρα κατ κθε κακοποησης των γυναικν.

 Σχετικς πληροφορες και ανακοινσεις μπορετε βρετε στη σελδα της Διεθνος Αμνηστας.

Στη ζω τους βασστηκε και το μυθιστρημα της Julia Alvarez "In the Time of the Butterflies" το οποο αποτλεσε και βση για την ομτιτλη ταινα του 2001 με την Σλμα Χγιεκ.

Αν γνωρζετε και σωπανετε, γνεστε συννοχοι. Σε οποιοδποτε περιστατικ βας. νειρα γλυκ αν μπορετε να κοιμστε γνωρζοντας κποιο παρμοιο μυστικ.


-


24 2006, 23:43Αν παρατρησες ποτ τους καλγηρους τις καλγριες την ρα που συνομιλον με τους πιστος, ττε χεις προσξει πως δεν κοιτν στα μτια. Προτιμνε να χουνε το βλμμα τους κατχαμα. Απ ταπεινοφροσνη και χι μνο.

μουνα δεν μουνα 5 χρονν ταν το πρωτοπρσεξα και ως κλασσικ περεργο παιδκι θεσα το ερτημα στον νθρωπο που πστευα πως γεννθηκε μεγλος και παντογνστης: στον μπαμπ μου. Γιατ η καλγρια κοιτοσε χμω; Εχανε τα μτια της πρβλημα απ τον δυνατ λιο;   

 Και ττε για πρτη φορ κουσα σαν μαγεμνη για τους καθρφτες της ψυχς που μας δρισε ο καλς θεολης. Δυο καθρφτες για τον καθνα μας. Δυο μαγικο καθρφτες, που αντικατπτριζαν χι μονχα την ψυχ του ατμου που στλιζαν αλλ και των ατμων που συναντοσε που ονειρευταν.

Την ιστορα θα σας την διηγηθ κπως αλλιτικα απ το παραμυθκι που μου δηγθηκε ο παπκης μου αλλ το «μια φορ κι να καιρ» θα το κρατσω! Πως μπορε κανες να αλλξει το «μια φορ κι να καιρ» και να μην κατακρεουργσει την μαγεα;   

  «ταν που λτε μια φορ κι να καιρ πριν πολλ χρνια ο Αδμ και η Εα. Ναι, οι γνωστο μας πρωτπλαστοι, που εν ζοσαν μια χαρ στον παρδεισο και εχαν ,τι ποθοσε η αινια ψυχολα τους μπλεξαν με κακς παρες (ναι με τον περφημο φη αν και να λμε την αλθεια λοι οι προσποιητο φδια εναι) και παρασρθηκαν να φνε το μλο που ο πατρας Θες τους απαγρευσε για δικος του λγους.. Και το φαγαν.

Το μαθε κποια στιγμ και ο πατρ Θες και αναγκστηκε να τους δσει να μθημα. τσι ντθηκαν και φυγαν απ τον Παρδεισο και αναγκστηκαν να δουλεουν πλον για τον επιοσιο. Κποια στιγμ απκτησαν και παιδκια. Και τα χρνια περνοσαν με τον Αδμ και την Εα να προσπαθον να δσουν το καλτερο στους δυο τους γιους, τον Κιν και τον βελ. Τα παιδι τσακνονταν μσα μσα  πως λα τα παιδι λλωστε, γι’ αυτ και οι γονες τους δεν δωσαν την απαρατητη σημασα που πρεπε στε να αναγνωρσουν τον πραγματικ λγο των τσακωμν: την υπερβολικ ζλια που εχε ο Κιν για τον βελ. Μα ταν τα αγρια μεγλωσαν το μπαμ δεν ργησε και η ζλια φοντωσε τσο μσα στην καρδι του Κιν που τελικ σκτωσε τον διο του τον αδερφ. Και ντε μετ να κρυφτε απ τον παντογνστη παππολη Θε, ο οποος, εννοεται πως το μαθε.

Μα πς να τον διξει; Εξλλου δεν εναι τυχαα που λεν πως το εγγνι ειν’ δυο φορς παιδ σου και πς να το μαλλσεις; τσι αποφσισε ο καλς μας παππολης να κνει κτι λλο: βαλε να σημδι στο μτωπο του Κιν για να τον αναγνωρζει ο υπλοιπος κσμος ως δολοφνο…Ναι καλ ακοσατε, ο υπλοιπος κσμος! Τι νομσατε; Πως μνοι της ταν η οικογνεια Αδμ; χι, βεβαως βεβαως! Διαβστε καλ την Ββλο και θα με θυμηθετε. Τλοσπντων, λλο θμα η παρξη λλων ανθρπων την ττε εποχ. Εμες προσπερνομε την φιλοσοφικ συζτηση περ τοτου και θεωρομε πως ντως υπρχαν και λλοι μοιροι στην γη. Και τους κανε το χατρι ο Θες να αντιλαμβνονται το κακ.

Διτι το σημδι που λγαμε δεν εναι τποτα λλο απ του μαγικος καθρφτες που τοποθτησε στα μτια τους για να βλπουνε την γεμτη αμα ψυχ του Κιν.

 

Και απ ττε οποιοσδποτε νθρωπος μπορε να αναγνωρσει στα μτια του λλου την χαρ και την θλψη, τον πνο και την σοφα, το γχος και την ανεμελι, την αγπη, την τρλλα του ρωτα, το μσος, την αρρωστεια, τον ρομαντισμ.Και απ ττε ζομε λλοι καλτερα και λλοι χειρτερα.λλοι καλτερα γιατ βλποντας την κακα στα μτια κποιου λαμβνουμε τα μτρα μας και λλοι χειρτερα γιατ χωρς να το αντιληφθομε βλπουμε κατματα την ψυχ του και ο δικς μας καθρφτης αλλοινεται και αντ να αντικατοπτρζει το κακ μακρι, το απορροφ.

Οι νθρωποι του Θεο οι πραγματικο σπνια γελιονται. Προσχουν περισστερο απ εμς τους κοινος θνητος τα μτια και την καρδι τους και γιαυτ αποφεγουν την συνντηση του βλμματος τους με σκοτειν ανθρπινα βλμματα. Χαρονται την βελοδινη ματι ενς μωρο νθρωπου αθου πως να μωρ.»

 

1 -


24 2006, 23:31
;


Σμερα μετ το μθημα κθισα λγο στην γκαλερ, για να καφ. Ανακατεμνες οι σκψεις απ τα διφορα μαθματα. Δπλα μου κποιος θελε με τον καφ να καπνσει. Τον συνδεψα κτω στην αυλ, που το κπνισμα επιτρπεται. θελα να πρω και λγο αρα. Μιλντας λγο για τα διφορα θματα, με ρτησε τλος ποια η γνμη μου για το θμα « ποιος εναι νθρωπος»……

Ποιος μπορε να αποκαλεται νθρωπος και ποιος χι; Και ποια εμαι εγ για να κρνω; Με παρακνησε να χωρσω τη λογικ απ το συνασθημα και να απαντσω, πως διδαχτκαμε σε να απ τα μαθματα της φιλοσοφας.

Μα διαφων. Εντξει, στη φιλοσοφα, υπρχουν πολλ που πρπει να γνονται ψυχρ, χρησιμοποιντας μνο το μυαλ. Αλλ για το θμα «τι εναι νθρωπος» δεν ξρω αν μπορ ποτ να κοροδψω τον εαυτ μου και να απαντσω χωρς ψυχ. Βλπεις, αν το δομε απλυτα λογικ το πργμα, ττε μπορομε κλλιστα να πομε, τι νθρωπος εναι οποιοσδποτε εναι δποδος, κατχει μια ανθρπινη γλσσα και κνει απλς λειτουργες εγκεφαλικς. μως εναι αυτ σωστ; Και κυρως εναι διαχρονικ;

Παλι, δεν υπρχε καν ως λξη. Στην αρχαα Αγυπτο, αν δεν λανθνομαι, δεν υπρχε καν η λξη «νθρωπος». Υπρχανε οι Αιγπτιοι και οι ξνοι. Στην αρχαα Ελλδα, υπρχανε οι λληνες και οι Βρβαροι. ννοιες που αποκτοσαν διαφορετικ σημασα με την κθε εποχ. Αλλ για τους λληνες, οι βρβαροι, γεννιντουσαν καττεροι, και οι διοι ελεθεροι, ρα αντεροι. πρεπε να περιμνουμε τον Ηρδοτο να γεννηθε και να κνει τα ταξιδκια του για να συνειδητοποισουνε τι πρα απ την Ελλδα υπρχε πολιτισμς και μλιστα αρχαιτερος. τσι μαθαν πως οτε λοι οι βρβαροι γεννιονται για να γνουν κποτε δολοι.

Νομζω πρτοι οι στωικο μιλσανε για Παγκσμια Ανθρωπτητα. Και σως ο Μ. Αλξανδρος προσπθησε να το βλει σε πρξη. σως με υστεροβουλα, ποιος ξρει; Αλλ να ταρακονημα το χρειαζντουσαν οι διφοροι λαο. Να συνειδητοποισουν τι νας ξνος, δεν παει να εναι νθρωπος. Μα σμπως και με τις χιλιετες λλαξε αυτ ποτ;

Αν μιλσει μνο η λογικ, ταν συγκρνω να γορλα και να αφρικαν, ττε θα μπερδευτομε. Εναι και οι δο μαροι και μιλνε μια γνωστη προς εμνα γλσσα. Αλλ και ο μαρος αφρικνος δεν γνωρζει ελληνικ. Αν του τοποθετσουμε να μαλλιαρ μεσογειακ και μια αρκοδα, θα σκεφτε τι οι δο που στκονται απναντι του χουνε περισστερα κοιν απ τι ο διος και ο μαλλιαρς μεσογειακς νδρας.

σον αφορ τους Ινδινους της Αμερικς…. λλη αποτρπαια ιστορα. Θεωρντας οι πρτοι λευκο Ευρωπαοι τι πρκειται για γριους, αφο ο πολιτισμς τους και η ζω που εχαν οι διφορες φυλς τσο κοντ στην φση, μοιαζε τσο απολτιστος, τους αποδεκτιζαν για αινες. Μχρι που αναγκστηκε ο ππας, τρα ποιος ακριβς δεν θυμμαι, να βγλει ανακονωση τι και οι Ινδινοι εναι πραγματικο νθρωποι. τσι σως να σθηκαν νας δο.

 Και ξαν πσω στους μαρους της Αφρικς…. Πσοι ακμα και σμερα δεν τους θεωρονε ανθρπους; Ιστιμους. Πσοι ντρπονται για σα κνανε οι λευκο στην μαρη πειρο; Αφνισαν τον πολιτισμ τους, τους φρτωσαν στα καρβια και τους φεραν δολους στον Νο Κσμο. που ρχισαν να γνονται σοι με τους λευκος στον εικοστ αινα. Και μλιστα στις τελευταες 3 δεκαετες. Ποιοι εναι λιγτεροι νθρωποι; Οι πρην σκλβοι οι πρην ιδιοκττες;

Ε χι, δεν μπορ να συμφωνσω τι ο νθρωπος ορζεται χωρς την ψυχ. Και δεν απολογομαι. Διτι υπρχει και συνχεια.

Η γυνακα. Αυτ το αντικεμενο πθου απ την εποχ του Αδμ. Που φταει για λα. Σε πολλς γωνις και πλατεες του μοντρνου πολιτισμο, δεν παει να εναι απλ να ακμα αντικεμενο. Με κποια αξα. Και κποιες συναισθηματικς αντιδρσεις που οφελονται στις ορμνες. Ελαττωματικ κατασκευ μλλον. Και υπερβολικ χρση της καρδις παρ του μυαλο. ρα δεν εναι νθρωπος. Εξλλου για αυτ μχρι πριν κποια χρνια δεν εχε και πολιτικ δικαιματα στις σημερινς πολιτισμνες χρες. Αλλ ναι, η γυνακα δεν θεωρεται ακμα για πολλος νθρωπος. Και ας εναι η δημιουργς του ανθρπινου εδους.

Φυσικ δημιουργς του ανθρπινου εδους εναι πια και η επιστμη. Μσω σκοτεινν φημν και αποδεξεων, μλλον τα πρτα κλωνοποιημνα μωρ μπουσολισαν εδ και λγα χρνια. Τρα μπορε να εναι και σχολιαρπαιδα. Αυτ θα θεωρονται νθρωποι στο μλλον; Διτι αν ξεχσουμε το μυαλ και το σμα, υπρχει και η πνο, η ψυχ. Εναι μπως τα κλωνοποιημνα ντα, απλ ανθρωποειδ σαν τους πθηκους; εμαι εγ πιθηκοειδς που σκφτομαι κτι ττοιο;

Και με το παιχνιδιρικο μυαλουδκι μου πω και να βμα παραπρα. Δεχτκαμε πλον, θεωρητικ τουλχιστον, τι λοι οι νθρωποι εναι νθρωποι, ανεξαρττου φυλς, φλου, χρματος, θρησκεας. Μερικο δχονται και τους γκι ως ανθρπους. Φτνει να μην εναι δικ τους παιδ, βεβαως βεβαως. Αλλ τι γνεται με τα ρομπτ; Θα εναι αυτ ιστιμα με τους πθηκους με τους ανθρπους; Κι αυτ θα εναι δποδα, με εγκφαλο και σμα. Χωρς ψυχ…..

Για αυτ πιστεω τι ο νθρωπος δεν μετριται πρτα για το σμα και το μυαλ του αλλ για την ψυχ του. Και ας εμαι συναισθηματικ. Εξλλου εμαι γυνακα. Τι να κνουμε; ταν γνω νθρωπος θα φροντσω να λειτουργε περισστερο το μυαλ. Φιλι!!!!


1 -


23 2006, 23:42Ε λοιπν μερικς φορς δεν πμε καλ…. Καθλου καλ…..

Πσοι εμαστε οι Ελληνοκπριοι στην πλη που σπουδζω; Εκοσι; Εκοσι. Για αυτ και χρηκα αφνταστα ταν ο γιατρς που πγα πριν κποιους μνες, με πληροφρησε τι ζει νας ακμα Κπριος στον διο δρμο με μνα. Για αυτ χρηκα λγες μρες αργτερα, ταν τυχαα, γνρισα μια Κπρια στο λεωφορεο για το σπτι. Μλιστα, χωρς ανσα την πληροφρησα και για τον συντοπτη που μου ανφερε ο γιατρς. Η αντδραση της; Γουρλωμνα μτια, να πετνε σπθες. Ευτυχς δεν κηκα. Ψυχρ μου ανακονωσε τι αυτς που ανφερε ο γιατρς, ταν Ο φλος ΤΗΣ!!!!!! Το βλμμα το τρελλ που χουνε μερικς γυνακες για επθεση μυνα. Ε δεν το κατλαβα ποτ αυτ το βλακδες στοιχεο στις γυνακες κι ας εμαι μα. Ναι, χεις φλο. Συγχαρητρια, και τι γινε; Γιατ πιστεεις τι λες οι υπλοιπες θλουμε να στον προυμε μσα απ τα χρια; Απ εκενη τη μρα, σες φορς τυχαα βρεθκαμε, δεν μου μλησε. Τις φορς που ταν μλιστα με τον φλο της, εχε γαντζωθε πνω του και αν ταν βδλλα θα εχε κποια λογικ. Χωρς να θλω να πληγσω και καννα, γλασα. Αν ταν τουλχιστον ο τπος μου…. Καμα σχση. Για την ακρβεια, δεν εναι ο τπος των πλεστων γυναικν. Αλλ εντξει, ο ρωτας τυφλνει και αρρωστανει τον εγκφαλο. Ουφφοξιξ……

Χθες, πρα αργ το λεωφορεο της επιστροφς. Κθισα μπροστ αναπνοντας κθε να δευτερλεπτο ανμεσα στις ενωμνες φοχτες μου για να ζεσταθον τα δχτυλα. να λεπτ αργτερα μπκε και το ζευγρι. Με το που με εδε η λλη, ναψαν τα λαμπκια της και προχρησε γργορα προς τα πσω αλλ δεν υπρχανε δεια καθσματα. τσι με κατεβασμνα τα μοτρα κθισαν στις θσεις δπλα. Στη μση μνο ο διδρομος.

Χωρς να θλω να ακοσω τι λγανε, βγαλα κι εγ τη μουσικ μου, δυνμωσα και την νταση. μως εχανε αρχσει να μιλνε στη ντπια γλσσα, χι ελληνικ…. Με την φριχτ κυπριακ προφορ, εννοεται. ΛΕΟΣ, σκφτηκα…. Τι στο καλ κνουνε; Μιλνε σε μια γλσσα που ξρουνε τι γνωρζω, αλλ χι στην διλεκτο…(αν μιλοσανε πντως κποια βαρι παραλλαγ της διαλκτου δεν θα καταλβαινα Χριστ και Παναγι, ντως). Αλλκοτα πργματα…. Στα πντε λεπτ μλλον το καταλβανε το πρβλημα και τσι το γυρσανε στα αγγλικ…. Επειδ καννας εκτς απ αυτος δεν γνωρζει αγγλικ….. Με πρε το γλιο… κουγα εκενη την ρα το «Ωιμ» του σιμου και γελοσα. Τι λλο να κανα λλωστε;

Το κορυφαο τανε μετ απ πντε λεπτ, στην επμενη στση, που μπκε νας συμφοιτητς μου. Πισαμε κουβντα και επειδ μαθανει το παιδ ελληνικ, επμενε να μιλσουμε στην ελληνικ. Να κνει και εξσκηση. Με ρτησε για πολλοστ φορ αν εμαι απ την Κρτη την Κπρο, δεν θυμτανε. Του απντησα και σχολασε τι δεν γνρισε λλο παιδ απ το νησ μου. Δγκωσα τα χελη μου να μην του συστσω το ζευγρι. Αν μουν μικρτερη θα το κανα…. Απντησα, τι υπρχουν αλλ δεν εναι πολλο, ντως. Και σκορπισμνοι σε διαφορετικς σχολς.

Μιλσαμε για μουσικ, λατρεει την Ελλδα και ,τι χει να κνει με αυτν. παθα την πλκα μου ταν μου σχολασε πσο αγαπ τα ριζτικα και τη μουσικ του Θεοδωρκη. Ο πατρας του, εναι μουσικς μου εξγησε, και στο σπτι κουγε πντα εκτς απ κλασσικ μουσικ, εξωτικς μουσικς, πως τις περγραψε. Με συγκνησε ιδιατερα που ανφερε το νομα Ξυλορης. Ξχασα τα βλαμμνα δπλα, που εχανε σταματσει να μιλνε και τεντσανε τα αυτκια τους προς το μρος μας. 

Λγα λεπτ αργτερα κατβηκα  στην στση του σπιτιο μου. τσι εναι, για κθε τι που σε λυπε εναι καλ να κνεις  υπομον, να λεπτ. Διτι  θα σου ρθει μια μικρ λιαχτδα χαρς κι ας εναι πυκν η νχτα.

3 -


21 2006, 23:38
........
 

Αν μπανεις στη σελδα ττε θα χαρες.

λο μ' αφνεις να σ' αφνω 

Αγπης φως της γης ταξδια
μαρα παρξενα παιχνδια
στο φς του λιου θ' ακουμπσω
το καλοκαρι να μυρσω.

Μ' σπρο παν θα ταξιδψω
μικρ κορτσι να σε κλψω
σο αγαπω μνω πσω
κι λο μ' αφνεις να σ' αφσω....................

 

Αχ τα μτια σου

Κι αν τα μτια σου δεν κλανε
χουν τρπο και μου λνε
για τον πνο που πονον.
Μ' να βλμμα λυπημνο
πρωιν συννεφιασμνο
για την νοιξη ρωτον.

Με κοιτζουν μου μιλον και απορον
αχ τα μτια σου,
για τον ρωτα που χσαμε ρωτον
αχ τα μτια σου.

Μτια παραπονεμνα
μτια που 'σαστε για μνα
θλασσες υπομονς,
με κλωστολες μεταξνιες
πλκω τις κρυφς σας ννοιες
σε τραγοδι της ζως.

 

Σε φιλ γλυκ για καληνχτα........

 

 

   


-


21 2006, 21:46Σμερα θελα να γρψω για την ψεσιν νχτα που πρασα χωρς ρεμα  αλλ το κεμενο της Γιτας,  για την κατσταση των δυο μικρν κοριτσιν στο διπλαν σπτι, μου θμισε μια κατσταση, που λμβανε χρα  για χρνια στο σπτι πσω απ το δικ μας. Χωρς να πρει κανες εδηση.

Μια κατσταση που δεν προλβαμε να σταματσουμε και δεν μθαμε την παρξη του ταν πλον ταν αργ. Πολ αργ για συγγνμη. Θα το κουβαλ μσα μου ως τψη για το υπλοιπο της ζως μου.

Η γειτονι μας θεωρεται απ τις καλτερες και φιλικτερες προς τα παιδι  στη Λευκωσα. Δυστυχς εναι ακμα νευ πσης υποψας. Γιατ σημεινω κτι ττοιο; Διτι το γκλημα και η κακοποηση δεν ξεχωρζει πενα και λαιμαργα, πλοτη και ανοχ.

 Στο πσω σπτι λοιπν, το οποο εναι βασικ δο σπτια με κοιν πισνα, μνανε δο αδερφο με τις οικογνειες τους. χουνε και οι δο παιδι μεγλα πια, απ εκοσι μχρι τριντα χρονν.

Με τον γιο της μιας οικογνειας πηγαναμε μαζ σχολεο. χει φυσικ νομα αλλ εγ τον αποκαλ γγελο, επειδ απ πντα του ταν το πιο καλ και συχο παιδ. Και συνμα, πανμορφος, με κασταν μαλλι και μεγλα πρσινα μτια. Παζαμε μαζ καουμπηδες και ινδινους, πετροπλεμο και κρυφτ, μθαμε να κνουμε και πατνια, αλλ εγ σκοτθηκα ταν πεσα απ τις σκλες του δημοτικο σχολεου και δεν τα ξαναφρεσα μχρι που γινα δεκαεννι χρονν.

 Ο γγελος λοιπν, μετατρπηκε ξαφνικ απ να συχο παιδκι, στο πιο ταχτο αγρι της τξης, στο πιο επιθετικ και γριο στρατιτη στον πετροπλεμο. Πολλς φορς δερνε το σκυλ που εχανε, με αποτλεσμα οι γονες του να γνουν πιο αυστηρο μαζ του και να τον κατσαδιζουν με το παραμικρ. Οι γονες των λλων παιδιν  τα πρτρεπαν να τον αποφεγουν. Τσο επικνδυνος τους φαιντανε με το πρασμα των χρνων. Φυσικ, στα δδεκα κπνιζε δη. Κι εγ λο του τα κοβα στα δο, για να σταματσει. μουν η μνη που δεν τον φοβμουνα ακμα. Προσπαθοσα να μθω τι τον βασνιζε, μως δεν λεγε ποτ τποτα. Η μαμ του το απδιδε αρχικ τι ταν κακομαθημνος ως μωρ, μετ το φορτσανε στην εφηβεα. Αλλ δεν το πστευα. Δεν γνονται τσο ακραες αλλαγς σε να παιδ. Και ξρεις, ταν κποιον τον ζεις απ μωρ, μεγαλνεις μαζ του, δεν σου κνει καρδι να του κψεις την καλημρα. Οτε να δεχτες τι για λα του τα καμματα, φταει η ηλικα. τανε ο πρτος που δοκμασε τσιγρο, ο πρτος που οδγησε μηχαν, ο πρτος που δωσε λευκ και κανε αμτρητες απουσες. ξερα τι στα δεκαπντε εχε αρχσει να καπνζει και λλα πργματα. Θερησα σωστ να το πω στην αδερφ του, γιατ δεν ντεχα λλο να τον βλπω να κατρακυλει. Το κποτε ριστο μαθητοδι του δημοτικο, εχε μενει στην δια τξη, διτι απλ δεν διβαζε.

Πηγαναμε σε διαφορετικ σχολεα πια, αλλ τον βλεπα κθε απγευμα στον κπο τους. βαζα το ρδιο δυνατ, να ακοει κι αυτς για να ξρει τι αν περαζε πλι καμι απ τις αδσποτες γτες θα εχε να κνει μαζ μου.Δεν παιζε μπσκετ στο γπεδο με τους λλους. Απφευγε λους τους συμμαθητς του και οι καθηγητς του ταν τουλχιστον αδιφοροι. 

Εχαμε φτσει πια τα δεκαξι.να απγευμα ακοσαμε σειρνες. Ασθενοφρο, που μετφερε τη μαμ του στο νοσοκομεο με νευρικ κλονισμ. τρεξα αμσως να δω αν εναι καλ. Η αδερφ του εχε στο μεταξ φγει για σπουδς, και ο μνος νθρωπος με τον οποο μποροσε να πει στω μια κουβντα, μουν εγ. μως ταν φαντος και ο πατρας του ολοκκκινος. μοιαζε να κντευε στην καρδιακ προσβολ. Το σπτι του αδερφο του δπλα κατκλειστο. Μα ταν δυνατν να μην εχανε πρει εδηση τι εχε γνει; 

 Η μαμ μου κατχλομη μου διηγθηκε τι εχανε πια πρει την απφαση να τον προυνε στον παιδοψυχολγο. Προσπαθντας να βρονε την αιτα λης αυτς της αυτοκαταστροφικς ενργειας, τους εχε επιτλους πεσει η μαμ μου τι η γνμη του ειδικο τανε αναγκαα. πρεπε κτι να γνει.μως καννας δεν μποροσε να καταπιε την αλθεια που εχε βγει στην επιφνεια. Απ την πρτη συζτηση μαζ του, ο ειδικς κατλαβε τι ο γγελος ζοσε στην Κλαση απ πντε χρονν. Εχε λα τα κλασσικ συμπτματα και αν δεν παιρναν σντομα τον Δαμονα θεο του σντομα στο δικαστριο, για να συνειδητοποισει τι ο διος ταν αθος, δεν θα το ξεπερνοσε ποτ.

Μου τα διηγθηκε η μαμ μου με μια ανσα, δεν κατλαβα ττε και πολλ με την αθωτητα των δεκαξι μου χρνων. τρεξα στο κομπιοτερ για να βρω τι εννοοσε με κακοποηση ανηλκου. Σεξουαλικ κακοποηση. Οτε μετ το χωροσε το μυαλ μου. Οτε τρα. κανα τρεις μρες να φω κτι και δο βδομδες να μπορ να δω τον γγελο στα μτια. ποτε τον βλεπα, το βαζα στα πδια κλαγοντας. Τελικ ρθε αυτς να με πρει απ το χρι και να μιλσει για το τι του συνβαινε. Ανατριχιαστικς λεπτομρειες τις φησε εκτς ιστορας, διτι τανε εκ φσεως διακριτικς. Τι μπορες να απαντσεις σε μια ττοια εξομολγηση αλθεια;

Ο ψυχολγος τον βοθησε αφνταστα. Κατφερε να τον  πεσει τι δεν φταιγε σε τποτα. Δεν προκλεσε, δεν πειρζει που σιπησε ως παιδ. Ο θεος τανε ο ρρωστος και πρεπε να τιμωρηθε. Ο τελευταος στην αγωγ που του κνησαν οι γονες του γγελου, απντησε «αθος». Η γυνακα του και τα παιδι του πραν το μρος του, εννοεται. Αλλ ευτυχς ο δικαστς δεν τον πστεψε. Εκτει ακμα την ποιν του. Μετ το σκνδαλο τα σπτια πουλθηκαν και η οικογνεια του μετακμοισε κπου μακρυ. σο μακρι μπορε να νοηθε δηλαδ σε κυπριακς αποστσεις.

Ο γγελος εναι πια καλ. Τελεωσε το σχολεο, πγε και στρατ, σπουδζει τρα κπου αυτ που του ρεσε απ πντα. χει και κοπλα, το πιο σημαντικ σως βμα απ λα. μαθε να εμπιστεεται και να αγαπει, πως μου επε, την τελευταα φορ που βρεθκαμε. ταν χαρομενος. Βγκε πια για τα καλ απ την Κλαση. μειναν κποιοι εφιλτες και οι αναμνσεις. 

Και τρα ακμα, δεν μπορ να ξεπερσω το γεγονς, τι στο απναντι παρθυρο νας φλος μου δεν εχε την ευκαιρα για χρνια, να χει βοθεια ταν την εχε τσο ανγκη.


-


20 2006, 21:25
!!!!!!


ρχισε επιτλους η καινορια βδομδα κι εγ ανυπομον να τελεισει γργορα γργορα ο Νομβρης. Χλια, Χλια μνας ο φετινς  ρε παιδ μου. Κι ας λατρεω τα χρματα του.

σπασε το λπτοπ (επιγοντιος υπολογιστς παρακαλ πολ!), το στειλα για διρθωση επιστρφηκε πσω με μια τουλχιστον βδα λγοτερη. Κι αυτ το πρσεξα επειδ εναι εξωτερικ, χι τποτα λλο. Ελπζω να βγλει τη χρονι ο πολουκκος μου γιατ πραγματικ η ζω μου βασζεται σε μεγλο βαθμ πνω του. ,τι χω και δεν χω μσα του καταγραμμνο.

Ε, μου κλψανε προχτς και το κινητ μσα απ τα χρια μου και με φησαν να δεκατιζω την απροσεξα μου. Βορκωσαν τα μτια μου για τα χαμνα μυνματα που εχα λβει αλλ σταμτησα διτι ως γνωστ τα μεγλα κορτσια δεν πρπει να κλανε για καννα κινητ. Οτε καν για τα κατεστραμμνα αγαπημνα παποτσια. Με σνιφ και κλαψ φτασα σπτι κατκοπη και βαλα να ποτρι κρασ. Σμερα μαθα τι μιας συμφοιττριας μου της κλψανε ολκληρη τη τσντα και της σηκσανε απ τον λογαριασμ λη της την υποτροφα. Δγκωσα τη γλσσα μου σκεπτμενη πως πντα υπρχουν και χειρτερα. Δεν παραπονιμαι.

 Α, και το καλτερο χιτ του μνα!!!! Εχα πει Κπρο για λο το καλοκαρι. Και ξχασα να ειδοποισω τον σπιτονοικοκρη μου. Για πρτη φορ κανα τρεις σχεδν μνες καλοκαρι. Εχα εξλλου και μια πρακτικ, που πρεπε να συμπληρσω. Μας βρκε λοιπν ο Νομβριος κπου στο αεροδρμιο. Με το που φτασα στον κεντρικ σιδηροδρομικ σταθμ της πλης, μου τηλεφωνει νας φλος. Χρηκε που με σκφτηκε, του απντησα με φων κρσταλλο για να μθω τι η αστυνομα με ψαχνε. Ε, ργισε το κρσταλλο, γινε και για κποια δευτερλεπτα θραυσματκια.

 -         Συγγνμη;

-         Ναι, σε ψχνουν.

 -         Γιατ; Τ κανα;

-         Δεν ξρω, βασικ μλις μου φησαν το μνυμα, Δεν τους απντησα γιατ θελα να στο πω πρτα. Μπορ να σου δσω το τηλφωνο μως να τους πρεις.

-         ……. Μλις φτασα, το ξρεις;

-         Ναι. Αλλ καλτερα να τους πρεις. Δεν νομζω να εναι κτι. Υποψιζομαι τι μπορε να σε ψχνει ο σπιτονοικοκρης σου γιατ απουσαζες πολ καιρ.

-         Καλ, αυτν τι τον νοιζει; Τα ενοκια του δεν τα παρνει;

-         Ε, ξρεις που ζομε. Μην τα συγκρνεις με Ελλδα και Κπρο, τρα.

 -         Ναι……  Δεν εχα ποτ πρε δσε με κποιο γκλημα. Νομζω δηλαδ. Σχημτισα τον αριθμ λοιπν με τρεμμενο χρι και κατφερα να ψελλσω το νομα μου και την απορα μου για το τι με θελαν. ψαξε ο νθρωπος λγο τους φακλους, για να μου ανακοινσει πως με ψαχνε ο σπιτονοικοκρης μου, διτι εδ και τρεις μνες δεν δειξα σημδι ζως.

 -         ε, μουνα σπτι, πρεπε να του ανακοινσω με πλρεις ανακονωση; Αφο ταν περοδος διακοπν στο πανεπιστμιο.

-         Ναι, το γνωρζω. Μου επε και ο καθηγητς σου τι εχες μια πρακτικ.

-         Α, μιλσατε και με το πανεπιστμιο……

-         Ε, ναι…… Δεσποινς, πρπει μως να περσετε το συντομτερο δυνατν απ το Αρχηγεο…

-         Βεβαως να περσω….. Αλλ πο εστε;  

Μου δωσε λοιπν ο αστυνμος Νουκ τις οδηγες για το Αρχηγεο Αστυνομας. ταν σχετικ κοντ στον σταθμ. Εχα φυσικ μαζ και τις αποσκευς ββαια, αφο πως επα, μλις εχα ρθει απ το αεροδρμιο. Να πγαινα σπτι να κατβαινα με τις αποσκευς στο Αρχηγεο Αστυνομας ;  

ΝΑΙ, προτμησα το δετερο, και την δια στιγμ σκφτηκα γελντας, τι αυτ τη συγκεκριμνη βαλτσα την χω πρει σε πολλ μρη που δεν αρμζει η εσοδος αποσκευν. Το πιο τρελ ως τρα ταν να κλαμπ που την πρα μαζ μου και ναι, με φησαν να μπω. Μλλον ο πορτιρης δεν ταν και πολ καλ εκενη τη νχτα. Το γιατ την εχα μαζ μου, λλη ιστορα. Δεν μπορε πντως να χει παρπονα. χει δει πολ περισστερα μρη απ τον αποθηκευτικ χρο του σπιτιο και των αεροπλνων…… Βαλτσα με εμπειρες.  

Εχα τις οδηγες να δσω το νομα του στην εσοδο και να περιμνω. μως ο νεαρς αστυνομικς στην εσοδο, με το που με εδε, δεν μποροσε να κρατσει τα γλια του. Μου λεγε « περστε» και γελοσε. νας λλος τρεξε να μου πρει τις αποσκευς απ τα χρια για να με βοηθσει με την ανβαση στις σκλες. Δεν περμενα πολ. Πντε λεπτ αργτερα ρθε και ο αστυνμος για να βεβαισει τι ζω και εμαι καλ. Κατλαβε τι μλις εχα ρθει απ το αεροδρμιο. λεγξε το διαβατριο μου, υπγραψα και να γγραφο τι εμαι ζωνταν και υγις και φυγα με τη βοθεια πλι του αστυνομικο για την κατβαση της αποσκευς στις σκλες. Ο λλος στην εσοδο ακμα γελοσε. Πρπει να με πρε για καρτον. Δεν τον αδικ.   

Εντξει, μερικς αναποδις που συνβηκαν λες τις υπλοιπες μρες δεν τις μετρ. Εναι μρος της καθημεριντητας μου. Αλλ περιμνω με αγωνα να αρχσει επιτλους ο Δεκμβριος. Και ως γνωστ στους δικος μου, η Χρις δεν χει υπομον με τον χρνο.

Καλ σας βδομδα!!!! Και κθε βδομδα και καλτερα!!!!!


3 -


18 2006, 22:12

 

Εδ και λγο καιρ, ακοω συνχεια σχεδν, να τραγοδι κρητικ. Με συνρπασε ο ττλος του και η φων του Λιδκη. Αυτ ταν τα ...... διαφημιστικ ας πομε κνητρα για την επιλογ να το ακοσω.

 μως η μουσικ, ο στχος, η λη ιστορα. Πριν ακμα τελεισει, κλαιγα με λυγμος. Δεν μπρεσα να βρω περισστερες πληροφορες απ τους στχους. Το εχα πρει για παραδοσιακ, τσο κρητικ γνσιο μου ακοστηκε.

Τελικ εναι του Κστα Μουντκη. Ανακλυψα και την βιογραφα του στη σελδα μας. μως θλω να μθω περισστερα για την ιστορα, το θμα  του.

Σας αφνω με το γραπτ κεμενο του τραγουδιο. Δανεισμνο απ τη σελδα στχοι.

Σ' ενος λυρρη την αυλ εκνεψεν ο χρος
κι ανεσηκθη ο λυρατζς παλι κρασ να φρει
λες κι το φλος του ακριβς να τονε τραπεζσει
και ξεκρεμ τη λρα του γλυκ σκοπ ν' αρχσει
λες κι τονε κανς γλεντζς να τονε ξεφαντσει

-Ασε το δσκο λυρατζ και κρμασε τη λρα
φλαξε το δοξρι σου για δεν το ξαναπινεις
και κτσε να χαζιρευτες τα σκολιν σου βλε
γιατ σε παρνω σναυγα και πας στον κτω κσμο

-Χρε αν θλεις αφησ' με τη λρα μου να πρω
απο μιλον οι κρδες τση και κλαει ο καβαλρης
και το γερακοκοδουνα του δοξαριο μου λνε
τ' απνω κσμου τσι χαρς τση νιτης τα τσαλμια
την ομορφι των κοριτσιν τση λεβεντις τη χρη
και μιας αγπης μου παλις το κνω πασιγτι
που διπλοπαργγελνε τη λυρα μη ξεχσω
στον κτω κσμο ντε θα 'ρθω

-Δεν στην αφνω ζβαλε καλλι 'χω να τη σπσεις
γιατ με το δοξρι σου σηκνεις ποθαμνους
και θ' αρχινσεις κοντυλις να ταραχσεις τσ' ντρες
να ξεμυαλσεις κοπελις να ξετρουνσεις γρους
και θα πλανψεις τα μωρ να κλανε για κανκια
και θα μισσουν τα κελι του Νδη τα καστλια
κι ολοι θα θνε να ρθουνε στον κσμο τον απνω...

 


1 -


18 2006, 20:17Αναρωτηθκατε ποτ γιατ οι Ασιτες εναι πντα τα γελαστ παιδι του πλαντη; Μλλον ο Θες εχε μεγλα κφια ταν τους φτιαχνε. Αλλ ρε παιδ μου, δεν σκφτηκε να τους δσει και μια ελαστικτητα στους μυς του προσπου; Να μπορομε να καταλαβανουμε, εμες οι απλο υπλοιποι του πλαντη, τ σκφτονται και τ νιθουνε. Τρα πς μου ρθε αυτ; Ε, δεν εναι καινορια απορα, απλ σμερα εμφανστηκε ξαν στην επιφνεια.  

Πγα σμερα που λτε, περπτημα στο κντρο με τη Μαρα. Και εν συγκρναμε σε να κατστημα υπδυσης, μπτες μαρες με γβες καφ, ακοσαμε κτι σαν «ιιιιιιιι» και γυρσαμε τα κεφλια κπληκτες. Εμες και λοι οι υπλοιποι που βρσκονταν στο κατστημα εκενη την ρα. Τα «ιιιιιιι» (σαν της Ζομπις να πργμα), μετατρπηκαν σε κτι που σε μας ερχτανε ως «Χιχαχολιλικιχεχο». Εννοεται, δεν καταλβαμε θε. Αλλ δο Κινζες, εχανε πιαστε στα χρια. 

 «Παγκσμια γλσσα σματος, αποφνθηκε η Μαρα. Μαλλιοτραβιονται για αγρι.» Παραξενετηκα…. «Στα παποτσια τσακνονται για αγρι αντ για μπτες μωβ;»  

Εχανε πιαστε για τα καλ, τα ηχητικ εφφ συνεχζονταν, αλλ τι λεγαν, μνο ο Θες με τα κφια, που λγαμε πριν, κατλαβε. Τα κινζικα μου φτνουν στο «Γου ι Νι» που σημανει «Σ’ αγαπ», και σε μια δισλλαβη πρταση που προφρεται σαν «Χεχ». Την τελευταα την θυμμαι καλ, γιατ μου την μαθε μια φλη μου Κινζα. Την λνε στο τλος του φαγητο. Φυσικ ταν μου την επε, πθανα στα γλια και την ρτησα αν επιτρπονται και τα ακλουθα: «ΧαΧα, ΧιΧι, ΧοΧο». Κατφερα να πνξω την γερμανδα της παρας απ τα γλια αλλ το ερωτηματικ που δημιοργησα στην Κινεζολα, δεν φνηκε στο πρσωπο. μεινε το χαμγελο. Η απορα ζωγραφστηκε μνο στα μτια…. Πλι καλ…. 

 Στο μεταξ, οι δο τους, αρχσανε να ρχνουνε και παποτσια. Οι πωλτριες δεν μποροσανε να τις συγκρατσουνε, και σκεφτντουσαν να τηλεφωνσουν στην ασφλεια. Το μαλλ μως απεραχτο, ολισιο και περφανο. Οτε μια τρχα να μην εξχει. Φτο! Και σες σπθες και αν πετοσανε τα μτια τους (εντξει, δυστυχς δεν εδαμε καννα απ τα εφφ της ταινας «Τγρης και Δρκος» ), το χαμγελο εκε. Χαριτωμνο, ανεξιχναστο, για μνα τρομακτικ παρενργεια απ κακ πλαστικ εγχεριση, αν το βλεπα σε τομο λλης φυλς. 

 Επενβηκα, ως συνθως, (δεν θα δω καβγ, αδικα, κακ και να μενω αμτοχη, θα βοηθσω κι ας πονσω εγ στο τλος). Καταφραμε να τις χωρσουμε και να τις ηρεμσουμε, χωρς να ειδοποιηθε η ασφλεια.Και φυσικ, χωρς να ειδοποιηθε το στμα, να σχηματσει λλη καμπλη. Κολλημνο στο χαμγελο…..Ναι,  η Μαρα εχε δκαιο, για αγρι τσακωνντουσαν. Κρμα, μσα σε τσα παποτσια, πεσμωσε το καταναλωτικ μου νστικτο.  Βγανοντας στο δρμο, πραμε επιτλους φρσκο αρα και η Μαρα πταξε τη δικ της απορα.

-Χρις, πρσεξες τι τελευταα χουνε ψηλσει οι Κινζοι; Δεν εδες τη μια που σχεδν ταν στο δικ μας ψος; Ε, δεν ταν 1,70; Μθανε κι αυτο τα γαλακτοκομικ, μλλον. Τελεωσε ο κσμος που ξραμε. μαν ψηλσαν και οι Κινζες….

-Ο κσμος δεν αλλζει, Μαρα μου, το χαμγελο μνει ακμα εκε.

 


-


18 2006, 19:25
, , .


«θα σου τηλεφωνσω αργτερα.» 

πσες φορς το χει πει αυτ νας ντρας και δεν το χει κνει; το χει κνει αφο πρασαν ρες και μρες;  

Την προηγομενη φορ θμωσα τσο πολ που βαλα φραγ στα τηλεφωνματα του. το σταθερ δεν το απντησα ταν ταν αυτς. Πρασε τσι νας χρνος.Τρα, με γρεψε, στειλε email, θελε να του δσω το τηλφωνο μου… ανφερε και το δικ του καινοριο κινητ. Τον πρα και τον ρτησα τι θλει….   

   -    γεια σου…. Εδα τι θελες να τα πομε… για αυτ σε παρνω…

  -         θλω να σου μιλσω… τσο καιρ χει να τα πομε….

   -         Δυστυχς τρα δεν μπορ να μιλσω πολ….. εμαι σε μθημα…

   -         Ναι κι εγ εμαι σε πελτη…. Θα μπορες αργτερα σμερα το απγευμα το βρδυ να σου τηλεφωνσω;

   -         Ναι. -         Στελε μου τα με enail και θα σε πρω σε λγη ρα…. Εντξει;

   -         γινε…. 

Αυτ στις δδεκα το μεσημρι…. Τρα εναι περασμνα μεσνυχτα…. Πρασα τη μρα αγκαλι με το κινητ, πνω απ το σταθερ παρα… τποτα…. Γιατ ρε γμτο το κνεις αυτ;Γιατ φαγες τον κσμο για να με εντοπσεις και τρα σιωπ; Γιατ επες πως θα με πρεις τηλφωνο και δεν πρες; Δεν επες απλ αργτερα, δωσες και να χρονικ περιθριο συγκεκριμνο…. Γιατ δεν το τρησες;Εχαμε να χρνο να τα πομε σχεδν….  

Δεν κνει να σκφτεσαι κοντ σε γλυκ, διβασα κποτε… γενικ δεν κνει καλ να σκφτομαι κλειδωμνη στο σπτι παρα με φαγητ και βουβ τηλφωνο…. Τα νερα μου γνονται κουρλια, το ψυγεο και τα ντουλπια αδειζουν. Το μπουκλι με το κρασ επσης. κλεισε το δωδεκωρο, ακμα και μια μεγλη εππονη γννα διαρκε λιγτερο. χω δικο τρα να κλαω;  Πει η μακαρονδα, πνε και τα μπισκτα…. Εμ τι; Οι εκατν καφδες μνοι τους θα κατβουν στο στομχι; Αναρωτιμαι αν υπρχει σοκολτα παγωτ… ευτυχς χι…..

Κοιτω το κινητ…. χει σμα; Φυσικ και χει σμα καρδι μου. ο λλος εναι που δεν πινει σμα…. γκος στον εγκφαλο και στην καρδι κατντησε ο μλκς….. σμερα κιλας που πγανε λα στραβ βρκε κι αυτς να πει πως θα τηλεφωνσει…..Ελγχω και το σταθερ, δουλεει; Μια χαρ δουλεει….. ρεμα κορτσι μου….  

Συγκεντρνομαι στο διβασμα για καμι ρα…. Φτου, λες να χτπησε τρα το τηλφωνο και να μην το κουσα; χι……Πρασε η ρα, δεν κανα και μπνιο μπας και χσω την κλση….. με μαλλι που μυρζουν σκνη ξαπλνω στο κρεβτι ανμπορη…. ΠΟΥ  στο καλ εναι; γιατ δεν τηλεφωνει;Θα μου πεις, γιατ δεν παρνεις εσ; Δεν γνεται…. Του τηλεφνησα δη σμερα. Δεν γνεται να το επαναλβω….. τι; Να νομσει κιλας πως τον τρχω απ πσω; χι ββαια, ας μην γελσω… θα κλψω….ξχασα να του πω τι απ αριο και για τις επμενες πντε μρες θα βρσκομαι στο Παρσι και το κινητ μου θα εναι κλειστ…… αν αποφσισε εν τλει να πρει αριο; Δεν μπορε μως να στελει να μνυμα να με ειδοποισει για αυτ;

Δυναμνω τον χο στο τραγοδι "Ανθεμα σε". Φυσικ και τση ρα εναι ανοικτ η μουσικ, Εμ τι; Μνη μου σε φωνο περιβλλον θα περνω την αναμον; Δεν εμαι σε σταθμ τρνων, μπορ να εμαι νετη και να χω και την μουσικολα μου. Ανθεμα σε  κριε….  Θα προτιμοσα να λεγες πως δεν θες να μιλσουμε. Για τις υποσχσεις που αθτησες, για λες τις φορς που με στησες για να τηλεφνημα…Να και στα δικ μου τα μοτρα που σε περμενα τσες ρες παρατντας τα λα….. να ξαν στα μοτρα μου, σμπως και δεν ξρω τι ταν κποιος θλει μπορε τα πντα….Το απδειξα πολλς φορς…. Για χρη σου το κανα…Ε λοιπν ας το προσπαθσω και για το δικ μου καλ…..Ας αναπνεσω επιτλους…. Πταξα το υπλοιπο της μακαρονδας. Πως κατφερα να μαγειρψω μισ πακτο ;

 Ετοιμστηκα να μπω στο μπνιο… κτπησε το τηλφωνο, φυσικ και δεν ταν αυτς…. Μλησα γργορα, επα πως βιαζμουνα να πω κπου( κοντ στα μεσνυχτα)…. Φυσικ ακμα περιμνω το τηλεφνημα του….ΝΑ, Να, Να  βλαμμνη!!!!!!Μπκα στο μπνιο αλλ φησα την πρτα ανοιχτ…. Με το αριστερ αυτ σαν λαγωνικο τεντωμνο προς το μρος του τηλεφωνητ…Πρασε λλη μια ρα….. μλλον θα περσει και η αιωνιτητα.

Ξανασβνω τα στοιχεα του απ το βιβλιαρκι και το κινητ μου…. Ελπζω να αλλξει βασικ νομερο τηλεφνου και διεθυνση διτι να τα σβσω και απ το κεφλι μου αποκλεεται. Αφο τι πληροφορα περσει στον σκληρ, μνει για πντα εκε.


4 -


17 2006, 14:54
. ;
 

 

Ναι, σμερα εναι η 17η Νοεμβρου..... Μνο που δεν θελα να γρψω κτι για αυτ την επτειο. Στο νομα της βεβηλσανε πολλς αξες. χι βεβηλσανε, λθος. Βεβηλσαμε. λλος λιγτερο, λλος περισστερο.

 "Εδ Πολυτεχνεο", ττε.  "Εκε Πολυτεχνεο",τρα. Και ας τανε η τελευταα αγν αντσταση.

Προσεξα σμερα τι γιορτζει η Ευπρπεια. Σημαδιακ λοιπν η γιορτ. Ειδικ για τα παιδι που πατθηκαν πυροβολθηκαν απ τον στρατ.

Αιωνα σας η μνμη. Θα προσπαθσω να μετατρψω το "εκε, σε "εδ".

 (Τοποθτησα την ελληνικ σημαα, διτι ταν ντως Ελευθερα Θνατος. )

 


1 -


17 2006, 01:09
, .


θλω να γκρινιξω!!! Με μπλα μπλα μπλα....... για το νερ και τι βσανο εναι να εσαι κορτσι χωρς πσιμο νερ εντς σπιτιο!!!!

Εδ που ζω, το νερ της βρσης δεν εναι πσιμο. Δεν φταει η περιοχ, αλλ η χρα. χουνε βλει τσα λατα, τσα φρμακα που το νερ δεν εναι πια πσιμο. Το καταλαβανω απ την μυρωδι και τη γεση. ρες ρες μου θυμζει πισνα σε ποτρι. Και για τους πιστους υπρχει και το τεστ του βραστρα. Με το πρτο βρσιμο, αφαιρες το νερ και βλπεις την πλκα κολλημνη στα εσωτερικ τοιχματα του βραστρα. Σαν μαστχα Χου που αρνιται να ξεκολλσει απ τον φλοι.

Αναγκαστικ λοιπν πρπει να αγορζεις νερ!!!!  να φλτρο. Μνο που δεν μπορ την μυρωδι, αυτ δεν αφαιρεται με καννα φλτρο.

Στο σοπερμρκετ λοιπν για νερ. Ειδικ για νερ. Διτι θα πρω μια εξδα. Και πως θα την κουβαλσω; Δεκαπντε λεπτ περπτημα ως τη στση του λεωφορεου, λλα δκα απ το κντρο στο σοπερμρκετ. Τα χρια μου πεθνανε. Πο να κουβαλσω κι λλα; μνο μια εξδα εναι αρκετ για να μελανισει τα δχτυλα μου.

ντε λοιπν στο σοπερ. Να μην ξεχσω και τα δεια μπουκλια απ την περασμνη φορ.... Ανογω το ντουλπι που τα ρχνω μσα, και διαπιστνω τι η μαρη σακολα εναι γεμτη με δεια μπουκλια. Ναι, χω να επιστρψω μπουκλια απ πρσι...... πως μαζετηκαν λα ρε παιδ μου τσι; Ε δεν μπορ να τριγυρν στην πολη με μια μαρη σακολα.... μπορ; Μπορ, δεν εναι βαρι. Αλλ ποιος με σζει απ τα νερα της πωλτριας ταν θα μετρσει καμι πενηνταρι μπουκλια......

Α, εδ, πρπει να επιστρφονται τα πλαστικ γυλινα μπουκλια στο κατστημα. Και δεν εναι μην βαρισαι. Τα πληρνεις, με κθε μπουκλι να και τα 25 σεντς. Στο να δεν εναι πολλ τα λεφτ.... Εμαι και θετικ στην περιβαλλοντικ συνεδηση. Ακμα και τα σκουπδια μου τα χωρζω....τουλχιστον αυτ που μπορ να ξεχωρσω αν εναι σκουπδια απλ, βιολογικ, χαρτι, γυαλι και καρφι..... πως γινμαστε κθε φορ που ρχεται ο υπεθυνος για τα κοινχρηστα και φωνζει τι η πλη μας ακριβανει τον φρο σκουπιδιν.... κτι ττοιο.... δεν δωσα ποτ σημασα. Αφο σο μπορ τα χωρζω.... Τι φωνζει κι αυτς πλι;

Ναι, τελικ πγα και στο σοπερμρκετ. Με εκοσι μπουκλια. Στο ταμεο που τα ριχνα να να στο ειδικ κασνι, η πωλτρια παρολγον να με λιντσρει. Με κοταζε με γριο φος και στο τλος, κι αφο πλρωσα για την εξδα ( τι πλρωσα; αφο απ τα εκοσι μπουκλια πλρωσα την εξδα και τον φρο, πρα και χρματα πσω) με συμβολεψε για το καλ της τξης, να φρω τα δεια μπουκλια την επμενη βδομδα. Και χι να περιμνω κτι μνες πλι.... Της χαμογλασα, τι λλο να κανα; θελα να την πληροφορσω τι χω λλα εκοσι τουλχιστον στο σπτι, μα σιπησα. Αφο θα τα δει σε λγες μρες. Γιατ να της πρω την χαρ;

Και να το κουβλημα ως την στση νομερο 1. Στην αρχ νετα, με μεγλα βματα και γργορο ρυθμ. Τα χρια ακμα ξεκοραστα. Εντς λεπτν, αρχζει το δεξ χρι να νιθει το βρος. Αλλαγ χεριο. Με χαμγελο και χρη. Προχωρμε. Με πιο μικρ αλλ πιο γργορα βματα. Σε ττοιες στιγμς εναι που καταλαβανω την αξα ενς ντρα. Απ μυκς ισχως τουλχιστον. Γιατ χρισα με τον ...... αλθεια; μπως τον βαζα να μου κουβαλει πντα τα νερ; Αχ, το χρι μου. Αλλαγ χεριο και ρυθμο.

Φτνουμε στο λεωφορεο. Στριμωχνμαστε να βρομε θση για την αρχοντι μας και την εξδα μας. Χαμογελ σε μια λλη κοπλα που χει στριμξει ανμεσα στα πδια της κι αυτ μια εξδα με μπουκλια νερο. Μου απαντει κι αυτ με χαμγελο.

Κποτε φτνω στην στση του σπιτιο. Ακολουθε το διο μπαλτο ως την εξπορτα. και μετ το καλτερο. Ανβαση σκλας. Ως τον δετερο ροφο, παρακαλ!  Κπως τσι τανε μλλον για τις παλις, ο δρμος στην βρση του χωριο...... Τουλχιστον μως εκε συναντοσανε και τα ..... φλερτ τους... εγ μνο την ταμα βλπω......κλαψ.....

Ιδρωμνη, ναι, ανογω την πρτα του διαμερσματος μου.....  χι, το νερ ΔΕΝ εναι με τποτα νερκι!!!!

 

 


3 -


16 2006, 18:43
.....


Σμερα εχα χρνο οπταν αποφσισα να μενω σπτι για διβασμα και λγη ρευνα στο διαδχτιο. λα καλ και λα ωραα. Εκτς ταν διαβζω ειδσεις. Εκε με δυσκολα κρατιμαι ψχραιμη. Σπνια διαβζεις καλς ειδσεις. λα ακριβανουν, η πολιτικ φανερνει ανασθητα και θραστατα πλον το πραγματικ της ενδιαφρον, οι πολμοι και οι θαντοι αθων δεν τελεινουν ποτ.

Αποφασζω να διαβσω τις ειδσεις απ τον χρο του θεματος. Δεν γνεται, εκε σγουρα θα βρω κτι να γελσω. Α ξανανυμφεεται ο Κρουζ. Ε, τρα που κανε επιτλους και παιδ, δεν θα νυμφευτε;

Και μετ το βλπω. Το γνωστ μοντλο απ την Βραζιλα, Ana Carolina Reston, πθανε σε ηλικα 21 χρονν!!!! Θυμμαι το μορφο της πρσωπο απ κποια διαφμιση της Αρμνι.  Πριν τρξω παρακτω στις γραμμς, μαντεω δη το λγο που η εδηση του θαντου της συζητεται τσο.

Νευρικ Ανορεξα. Με ψος 1,74 η κοπλα ζγιζε μλις 40 κιλ. Δακρζω..... Γιατ; Μετ τα τσο καλ να που ρθαν απ την Ισπανα, για την απαγρευση λευσης σκελετν στις σκηνς μδας, πς γινε αυτ; Μλλον για την ννα ταν δη αργ. Εδ και 3 βδομδες ταν δη στο νοσοκομεο.  Παντελς καταστροφ των νεφρν του συκωτιο;

Για μερικος η οποιαδποτε διατροφικ διαταραχ φαντζει γελοα. Αδιαντητη αρρστεια. μως κπου εδα κποτε μια ιστοσελδα που ανβει να κερ για κθε νθρωπο που χι μνο ασθενε, αλλ πεθανει.

Βζω μουσικ. Σιωπ, απ τα Ξλινα Σπαθι.

θυμμαι τις δαιτες που αρχζαμε κθε Δευτρα με τις φλες μου στο σχολεο. Μια συμμαθτρια μου, που αποπειρθηκε κποτε να αυτοκτονσει γιατ δεν χανε τα περιττ της κιλ. Μια γνωστ, που πθανε απ ανορεξα πριν δκα χρνια. ταν στην Κπρο τανε ακμα παντελς απαρδεκτη η παρξη της ασθνειας. Την περιγρφανε ως κατθλιψη. Κθε φορ που βλπω την αδερφ της, δαγκνω τα χελη μου. Να μην θυμηθ την Ελνη.

Τρα φυγε μια επνυμη σχετικ κοπλα. Απ την βιομηχανα παραγωγς σκελετν. Ελπζω να απαγορεσουν σντομα την παραγωγ.

Να αρχσουνε τα μοντλα να εναι πολυμορφικ. πως ακριβς και ο κσμος μας.

θα πω τελικ στη σελδα, να μετρσω τα κερι.

ποιος θλει, ας την επισκεφθε.

 http://www.something-fishy.org/memorial/memorial.php

 


1 -


16 2006, 17:11
. .
 

Πσα και πσα τετρδια μας το θμιζαν. Τετρδια μικρολια, κατλληλα για τα τρυφερ χερκια των μαθητν του δημοτικο. Στο εξφυλλο απνω, το λιμανκι της Κερνειας, η παραλα της Αμμοχστου, το Πλλα-Παις, οι λεμονις του Καραβ και της Λαπθου. Και η λεζντα απ κτω να μας θυμζει πως δεν πρπει να ξεχνμε: αυτ τα μρη εναι δικ μας και κποτε θα τα προυμε πσω. Και κθε φορ που ανογαμε τα ελληνικ τα μαθηματικ, την ιστορα η τα θρησκευτικ, βλπαμε τις φωτογραφες και υποσχμαστε πως ναι, δεν ξεχν και αγωνζομαι. Κποτε θα πω τον παππο και τη γιαγι στο σπτι τους.

    Τα χρνια πρασαν και τα μαθητικ μας τα χρνια τα περσαμε με αμτρητες αντικατοχικς εκδηλσεις , να ανεμζουμε την γαλανλευκη τραγουδντας πως αυτ η γη εναι δικ μας , χλια χρνια κι αν περσουν εμες ποτ δεν θα πεθνουμε σκλβοι.

     Δεν γνωρζω αν κποιος απ τη δικ μου τη γενι νιωσε ποτ σκλβος αν ποτ καταλβαμε απολτως τι θα πει ελευθερα. Εμαστε τα παιδι που γεννθηκαν μετ τον πλεμο, στις αρχς της δεκαετας του 80. Δεν γνωρσαμε Τουρκοκπριους, δεν μθαμε ακμα την αλθεια για τους Μακαριακος και τους Γριβικος, για την Χοντα και τον Βασιλα της Ελλδος τον Καραμανλ και πως τα κατφεραν τσι λοι με τα πολιτικ.  Εμες στο σχολεο μθαμε πως ο Αγνας της Ε.Ο.Κ.Α  πτυχε και αναρωτηθκαμε με την παιδικτητα μας «καλ, γιατ αφο η ΕΟΚΑ κρδισε τους γγλους δεν ενωθκαμε με την Ελλδα; Αλθεια γιατ;» Ωστου να τελεισω το λκειο πριν 2-3 χρνια την «αλθεια» την κουσα σε πμπολλες εκδσεις, ανλογα με την πολιτικ κατταξη των διφορων καθηγητν ιστορικν και συγγραφων.. Και στις φασαρες του 63-64; Εκε πως φτσαμε; Και γιατ καταλξαμε στην τουρκικ εισβολ το 1974; Το μαρο αυτ καλοκαρι; Και πως εναι δυνατν να αιματοκυλ η Κπρος και ταυτχρονα στην Ελλδα να επανρχεται η δημοκρατα; Ναι, εμαστε η γενι που δεν ζησε τον πλεμο και την ορφνια, αλλ η γενι με τα πολλ ερωτματα. Και με την ευθνη να μπαλσουμε τις συμφορς των παλαιοτρων.         Τελικ δεν μας δσατε την ευκαιρα να προυμε τα σπτια που γεννηθκατε πσω, τα σπτια που τα πατνε οι ποικοι, δεν μας εμπιστευτκατε σως. Σγουρα δεν εμαστε και πολ μακρι απ την παρακμ, το παραδχομαι. Μας χετε παραχαδψει τσο που ξεχσατε να μας μθετε πως το σπτι στην Μρφου, στην Κερνεια, στην Αμμχωστο δεν εναι μνο δικ σας αλλ και δικ μας. Δεν μας δσατε τον χυμ της νοσταλγας και τρα φωνζετε που εμες θλουμε να λεγμαστε Λευκωσιτες και Λεμεσιανο. Μα αφο εμς εδ εναι το σπτι μας, εδ γεννηθκαμε, εδ πγαμε σχολεο…Κι πειτα, δεν αφσατε να σκληραγωγηθομε στον στρατ: «να κψεις το λαιμ σου και να βλεις μσο να φρουν το μωρ κοντ. Να το βλουνε να φυλει την αυλ μας, να τρει και καννα φαγητ της προκοπς. λοι με το μσο εναι και περννε καλ, εμες δηλαδ να αφσουμε το μωρ να πειν στην λλη μερι της πλης;»  και εναι τσο μεγλες οι αποστσεις στην Κπρο….Οπταν καμι ευκαιρα να επαναλβουμε το μεγαλεο της ΕΟΚΑ Α’. Κρμα….     

Σγουρα εναι λλες οι εποχς, γναμε και ευρωπαοι που να τρχουμε τρα στα βουν να διχνουμε τους τορκους και σε καλτερα να κνουμε μια ευρωπακ λση. Να μοιρσουμε τα χωρφια μας, που τσες δεκαετες κλαμε, με τους τουρκοκπριους, προς θεο χι με τους ποικους! Και επιμνουμε να αγνοομε τι οι ποικοι χουνε τερστια αριθμητικ υπεροχ ναντι στους τ/κπριους ….

Α! Δεν ξεχν και το δημοψφισμα που οι πλεστοι επανε να μεγλο ΟΧΙ (κι ας τσα χρνια κλαγανε τι οι Τορκοι εναι αδρφια μας)  και αυτο οι διοι πρτοι τρεξαν στα κατεχμενα να απολασουν το ψαρκι τους και να ακουμπσουνε χρμα στο εκε καζνο. Αυτος τρα πως δικαιομαι να τους χαρακτηρσω αλθεια; Εναι και της μδας οι μηνσεις και εμες οι λληνες χουμε και μια μανα να ακολουθμε την μδα τυφλ και παρλυτα.

 Μην με παρεξηγετε σας παρακαλ! Δεν χω τποτα κατ των Τορκων…στο εξωτερικ που ζω και σπουδζω κνω παρα με πολλ παιδι απ την γκυρα, την Κωνσταντινοπολη και τη Σμρνη. Εναι απ τους καλτερους ανθρπους που συνντησα στη ζω μου. Και συνεννοομαστε καλτερα απ’τι με οποιανδποτε λλη φυλ. Αλθεια, πως μπορομε να εμαστε τσο μοιοι αλλ συνμα τσο εχθρο;  Πολιτικ δεν μπορ και δεν θλω να συζητσω μαζ τους, δικος κπος. Προπαγνδα εμες, προπαγνδα και αυτο. Αν και πιστεω πως εμες χουμε το δκιο με το μρος μας, ετε πρκειται για την Μικρ Ασα ετε για την Ανατολικ Θρκη, ετε για την Κπρο….Μισς πατρδες. Μισο νθρωποι. Μισ το μσος; Δεν ξρω. Προτιμ κιλας να το ξεχν.

 Ττοιες στιγμς εναι που προσπαθ να θυμηθ την Αγπη του Χριστο, την Απολογα του Σωκρτη, τον Δωδεκλογο του Γφτου, απ τον αγαπημνο Παλαμ.


3 -


16 2006, 16:52
Klimt Gustav, (1862-1918) Art Nouveau
 

και αφο αρχσαμε με την Αλκη, ας συνεχσουμε με τον αγαπημνο μου για την ρα ζωγρφο. 

Γκουστβ Κλιμτ/Gustav Klimt (1862-1918)

     Γεννθηκε στη Βιννη, γιος του Ερνστ Κλιμτ, χρυσοχου και της 'Αννας. Στα 14 φοιτ  κιλας στη Σχολ Καλν Τεχνν Βιννης. 3 χρνια μετ, λαμβνει τις πρτες παραγγελες με τον αδερφ του Ερνστ και τον Φραντς Φον Ματς. Τελεινει τη Σχολ το 1883 κι ιδρει μαζ με τους δυο λλους, την Κunstlerkompanie (Καλλιτεχνικ Εταιρεα Εταιρεα Καλλιτεχνν). 3 χρνια μετ ξεκιν τη διακσμηση του Θετρου Βιννης και λγο αργτερα, το Μουσεο Καλλιτεχνικς Ιστορας.
     Το 1892 πεθανουν ο πατρας κι ο αδερφς του, οπτε η συντρηση της οικογνειας περν στα χρια του. Λγα χρνια μετ, δχεται να παραγγελα για το Πανεπιστμιο Βιννης. Διακπτει τη συνεργασα με τον Ματς. Το 1897 εγκαταλεπει την ομδα του κι ιδρει μια να πρωτοποριακ νωση καλλιτεχνν, την Sezession και 3 χρνια μετ, εκθτει το ργο "Φιλοσοφα", να απ τους 3 πνακες που 'χε παραγγελει το Πανεπιστμιο κι οι κριτικο τον κατακεραυννουνε. Το 1903, εκθτει στη Sezession και τους 3 πνακες της παραγγελας και πλι δχεται αποκαρδιωτικς κριτικς. Στα 2 επμενα χρνια, ακυρνει τη παραγγελα κι επιστρφει τα χρματα.
     Το 1910 εκθτει στη Μπιενλε της Βενετας, που μλιστα ολκληρη αθουσα του αφιερνεται. μως στις 11 Ιανουαρου 1918, παθανει αποπληξα και σταματ να εργζεται. Οτε να μνα μετ, στις 6 Φλεβρη της διας χρονις πεθανει. Μλις 56 ετν.

    

     Ο  ζωγρφος και κυραρχη καλλιτεχνικ προσωπικτητα του "χρυσ αινα" της αυστριακς τχνης, που ληξε με τον Α' Παγκσμιο Πλεμο. Εξαιρετικ ταλαντοχος, αναλμβανε παραγγελες απ φοιττης . δη στα πριμα κιλας χρνια φανεται να δχτηκε επιρρος απ το μοντρνο καλλιτεχνικ κνημα και σντομα, απ υποστηρικτς των παραδοσιακν αξιν θα χει τα ηνα της πρωτοπορας.
     Το σκνδαλο που προκαλσανε τα ργα του στο Πανεπιστμιο Βιννης και η απρριωη κθε παραγελλας, αφοσιθηκε στις προσωπογραφες και την αλληγορικ ζωγραφικ του, με νο ανατρεπτικ κι αισθησιακ φος. Η αγπη του για τις γυνακες, παιξε θεμελιδη ρλο στη τχνη και στα εξαιρετικ του σχδια, μ' ερωτικ κυρως θματα. Κπου κπου θυμτανε και την τοπιογραφα.

Πηγς:

http://www.klimt.at/default2.html 

http://de.wikipedia.org/wiki/Gustav_Klimt


5 -


16 2006, 16:26
;
!  

λοι ξρουμε το παραμθι με την Αλκη στη χρα των θαυμτων.

Αναρωτθηκε κανες ποτ πως θα ταν αν η Αλκη δεν ταν παιδ; Τι τροπ θα εχε η ιστορα της; Θα μποροσε ποτ να τρυπσει στο μυστικ κπο των παραμυθιν θα διερωτiτανε για ρα το λογικ τρπο για να βρει μια κατλληλη για αυτν και το μγεθος της εσοδο;

 ταν η Αλκη ανακλυψε το μπουκλι με το μαγικ φλτρο της συρρκνωσης σκφτηκε μνο πως αποκλεεται να εναι δηλητριο αφο στο γυαλ του δεν αναγραφτανε κτι ττοιο. Το πιε πως φαγε και το μπισκτο της υπερμεγνθυσης  χωρς να ανησυχε λεπτ για θερμδες για πιθανς ραγδες που θα μποροσανε να εμφανιστον με το απτομο τρβηγμα του δρματος. Και για αυτν της την αφλεια τλμη πως θλετε πετε την, ανακλυψε τον μαγικ κσμο που λα εναι εφικτ.

Ως παιδ.  Διτι τα παιδι δεν σκφτονται, δεν υπολογζουν, δεν διστζουν. Ζονε ακμα στον κσμο των θαυμτων, δημιουργον και δρττουν χωρς ρια και αυτοσχδια εμπδια.


2 -
movflower
Blog
blogs.musicheaven.gr/movflower

. . , , . . Ok, . . .

glitter-graphics.com

Tags

grow-ups as in push-ups ! ! !
(29)
blog !


...


...
...


Blogs

Links

MusicHeaven.gr, Hosting interTEN