ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
31 Δεκεμβρίου 2008, 11:56
ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ 2009. ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...


 

Φίλοι, φίλες,

Χρόνια πολλά.

Ο ΧΡΟΝΟΣ , το 2008, από σήμερα το πρωί βάλθηκε να ξεψυχήσει. Είναι σαν να έχει αυτοκτονήσει. Ακούω των επιθανάτιο ρόγχο του, μεταφρασμένο σε δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες.

Χρονικά διαστήματα στιγματισμένα με την μεγάλη σφαγή των αθώων στην Παλαιστίνη. Και οι γνήσιοι Παλαιστίνιοι (Φιλισταίοι), να ξέρετε είναι στενοί συγγενείς μας, Αχαϊκό φύλο, ορμώμενο από την ΚΡΗΤΗ

Μα θα μου πείτε ολόκληρη η Μεσόγειος και όχι μόνο, κάπως έτσι είναι, αφού ήταν γεμάτη Ελλάδα. Ναι , αλλά οι Φιλισταίοι( Παλαιστίνιοι) είναι κάτι διαφορετικό, είναι αδέλφια μας.

Ίσως και να αυτοκτόνησε από ντροπή ο ΧΡΟΝΟΣ.

Έχει φροντίσει όμως "παραδίδοντας το πνεύμα του" με ακρίβεια εκατομμυριοστού του δευτερολέπτου, να παραδώσει την σκυτάλη στο γιο του, που θα γεννηθεί. Στον ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ. Το όνομά του; 2009!

Έτσι γίνεται βέβαια εκατομμύρια χρόνια τώρα.

Σε ένα γιο που μέσα σε ένα χρόνο και αυτός θα γεράσει και που έχει την φιλοδοξία να πεθάνει ευτυχισμένος, χωρίς βάρη, από αιματοχυσίες, καταστροφές πάσης φύσεως, δυστυχήματα.

Με την καρδιά του γεμάτη ευτυχία, γιατί ο κόσμος θα ζήσει καλύτερα, πως οι μάστιγες των αγιάτρευτων ασθενειών θα εκλείψουν, οι πόλεμοι θα σταματήσουν οριστικά, πως όλοι οι άνθρωποι θα είναι χαρούμενοι, γίνεται αυτό; όχι, αλλά το δυνατόν χαρούμενοι.

Ελπίζει πως ολόκληρη η ΓΗ θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο για όλους τους τομείς, πως επιτέλους θα μπουν τα θεμέλια της εύκολης εξόδου του ανθρώπου στο διάστημα, πως οι ανεγκέφαλοι όλου του κόσμου θα απομονωθούν, μη μπορώντας να προκαλέσουν δεινά στην ανθρωπότητα.

Και χιλιάδες άλλα καλά θα προκύψουν.

Παρακολουθώ- όσο υπάρχω και εγώ βέβαια γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα δει τον νέο χρόνο-, το πρόσωπο του 2008, να παίρνει σιγά, σιγά, μια χαρούμενη όψη, σαν να μη λυπάται που πεθαίνει, σαν να ξέρει πως όλες τις ελπίδες του τις δίνει στον νέο χρόνο και πως θα είναι σε καλά χέρια.

Πως αυτός θα τις πραγματοποιήσει.

Και εγώ από καιρού εις καιρόν, στα κλεφτά, θα ρίχνω με αγωνία τα μάτια μου στο ρολόι του απέναντι τοίχου του δωματίου μου, μέχρι την αντίστροφη μέτρηση 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2,1..

Ζήτω ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!!! ΗΡΘΕ ΤΟ 2009! Το 2008 πέθανε...

Ο ουρανός θα γεμίσει με βεγγαλικά. Και εμείς να ευχόμαστε.. να είναι καλός και ευτυχισμένος για όλους μας.

Με αυτές τις σκέψεις σας αφήνω να ετοιμαστείτε για την υποδοχή.

Θα πρέπει να είναι όπως του αξίζει... με ξέχειλη σε όλους μας την χαρά, με γέλια και τραγούδια, ελπίζοντας όλοι πως η αιματοχυσία στην Παλαιστίνη, δεν θα υπάρχει, θα έχει σταματήσει.

Πως δεν θα προκύψει κάποιο έκτακτο δελτίο στα κανάλια της τηλεόρασης με κάτι κακό, ούτε σε μας θα τύχει κάτι που θα μας κόψει την χαρά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

του χρόνου όλοι να είμαστε εδώ.

adreo

 

 

Υ.Γ. Παραθέτω αποσπάσματα κειμένων για την Ελληνικότητα των Παλαιστινίων:

«Είναι γνωστό ότι μέσα στους λαούς που είχαν να αφανίσουν δια πλήρους γενοκτονίας ήταν και οι Φιλισταίοι. Ελληνικής καταγωγής, εφορμώμενοι από την Κρήτη, είχαν αποικίσει την νότια παραλιακή λωρίδα της Χαναάν όπου ίδρυσαν τη Γάζα και άλλες πόλεις. Από αυτούς (Πελεστίμ) ονομάστηκε η χώρα Παλαιστίνη.

«Αλίμονό σας, Φιλισταίοι -γράφει ο προφήτης Σοφονίας-, εσείς που προέρχεστε από την Κρήτη και κατοικείτε κάτω στα παράλια! Ο Κύριος λέει εναντίον σας: Θα σε ερημώσω, Χαναάν, χώρα των Φιλισταίων! Δεν θα σου μείνει ούτε ένας κάτοικος. Και θα γίνει η Κρήτη βοσκοτόπι για ποίμνια και μάνδρα προβάτων» (2,5).

«Θα εκτείνω το χέρι μου -γράφει ο προφήτης Ιεζεκιήλ- εναντίον των Φιλισταίων και θα εξολοθρεύσω τους Κρήτες και θα αφανίσω τους υπολοίπους, όσοι κατοικούν την παραλία» (25,16).

«Θα εξεγείρω, Ιερουσαλήμ, τα τέκνα σου εναντίον των τέκνων των Ελλήνων» (Ζαχαρίας, 9,13).

Και κάτι που διαπίστωσα τούτες τις μέρες, συντάσσοντας το παρόν σημείωμα. Η μετάφραση των εβδομήκοντα, σε ορισμένα εδάφια όπου το εβραϊκό πρωτότυπο χρησιμοποιεί τον όρο «Φιλισταίοι» αποδίδει με τους όρους «πάροικοι Κρητών» (το ανωτέρω απόσπασμα του προφ. Σοφονία) ή «Έλληνες» (προφ. Ησαΐας 9,11) κλπ.»

Πηγή: http://www.phys.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/alas_philistines.htm

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links